Şimdi Ara

Android Uygulama/Oyun Reklam Gelirleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
18
Favori
127.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • birde ecpm veren siteleri soylermisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Aslinda duzenli olarak google store olsun iphone store olsun pek cok store yazilimcilari veya bu ise gonul verenleri pek cok vaadle kandirdi.

    Duzenli olarak 15 yasinda 20 yasinda yaptigi oyunlar milyonlarca indirme alan kisiler yaratildilar reklamlari haberleri yapildi ki insanlar gelistirici olarak bu deryaya bedeller odeyerek katildilar.

    Sonucta dinamikler geregi uygulama sayilari okadar cok artti ki reklam verenlerin sayisi artmamasina ragmen reklam yayinlayan uygulamalar sayesinde arz artti ama talep ayni kaldi. buna bagli olarak da reklam ucretleri dustu. Daha da dusecektir de.

    Tum bu storeler ceplerini developer ucretleri ile doldururlarken bir de aldiklari komisyonlar ile ceplerini daha da doldurdular. Uygulama gelistirip zengin olmus birkac kisiyi yere goge sigdiramayip her mecradan reklamini yaptilar.yaptikca daha cok insan uygulama gelistirdi ve daha cok reklam komisyonu alindi.

    Zaten az bucuk bussinesse kafasi yatan insanlar bu ise pek bulasmadi. Bunun balon oldugunu biliyorlardi. Sisirme bir sektor yaratildi. Ve bir oyundan 10 bin dolar 20 bin dolar kazanilacagi gibi soylentiler cikartildi. Hic kimse kazanmadi mi bu paralari? Kazanmistir elbet profesyonel is cikartanlar.

    Su anda private shopping denilen sektor de agir pazarlama masraflari ve is yukunun masraflari altinda kendi ayaklari uzerinde duramiyor. Surekli yatirim almak zorunda zirketler cunku gelen gideni karsilamiyor. Bu pek cok e ticaret platformunu yakindan ilgilendiriyor.

    Genel gozlemlerimden cikardigim ozzeti paylasmak istedim sadece. Faydali olmustur umarim.

    Sektör bence sanıldığı kadar şişirme değil fakat büyük bir para algısı oluşturdular her yapan zengin oluyor yehuu algısı yayıldı, bahsettiğiniz tarzda mobil yazılım = para algısı ile yazılım geliştirme sektörüne yazılım geliştirmeyi sevmeyen insanları çekmeyi başardılar. Bir insan yazılım geliştirmeyi sevsede sevmesede ilk algısı ve koşulu para kazanmak olursa hatta dahada kötüsü çok para kazanmaksa o adam o alanda fayda gösteremez. Bu sırf yazılım alanında değil her alanda geçerlidir ilk algının dışında bir işin içine parada girdimi o işte keyif,manevi kazanımlarda ciddi sıkıntılar oluyor. Ben internette boş boş gezinmeyi her türlü şeyi canım ne isterse tıklayıp açarak vakit harcamayı çok seviyorum evde vakit geçirmeyi seviyorum. Fakat biri gelip şimdi bana sana para vereceğiz vaktini aynı bu şekilde geçireceksin ama biz sana para evde kaldığın her vakit, internette her zaman ki vakit harca biz bundan kazanım sağlayacağız sana bunun için ücret ödeyeceğiz dese kendimi eve hapsedilmiş,kapatılmış hissederim. Şuan yaptığımı yapamam.

    Android ve Apple marketlerinde gerçek başarıyı sağlayan yazılımlar ya gerçekten insanlar tarafından beğenilme,tercih edilme duygusunu tatmak bunun için yazılımlar üreten şirket,grup ve kişiler ya da amatör olarak hobi mahiyetinde keyif için yapılıp tasarlanan oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Aralık 2017; 14:5:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Predatora

    İlk yıllarda kazançlı olabilir. Amacınız kazanç ise şu anda sadece emek kaybı. Nedenleri:
    1) Uygulama sayısı çok fazla, pasta payı düştü.
    2) Kullanıcılar arasında reklam önleyen yazılımlar yaygınlaşıyor.
    3) Gelir getiren yazılımlar, büyük geliştirici şirketlerin oyunları ve donanımlar geliştiğinden kullanıcılar onlara yöneliyor.

    İyi bilen kişilerin de uygulama üretmekten çok eğitim alanına kaymaları da bu işte kazanç/efor oranının düştüğünün bir başka göstergesi.

    En basitinden; bu iş, aylarca çalışıp ortalama kalitede uygulama geliştiren bir geliştirici için, iddia edildiği gibi uygulama başına ayda ~600$ kazanç getirseydi, Google ne üyelik ücreti, ne satıştan pay alırdı. Uygulamadaki reklam gelirlerine ortaklık ona da fazlası ile yeterdi.

    Bu arada bazı sitelerde 'nasıl şu kadar kazandım' gibi yazılara aldanmayın, zaten o yazıların altında satın almanız için eğitim seti linki veriyorlar. :)

    Birkaç kişi; "android uygulama geliştirme çok kârlı" diyerek büyük oyun geliştiricilerini listeleyen sayfaların linkini vermişler. Arkadaş sen tek başına o tip bir uygulama yapana kadar ömrün biter.

    Bir de yorumlardan anladığım kadarıyla ADV şirketleri bazı ülkelerde bazı uygulamaların gelirlerini limite yaklaştığı sırada iptal ederek yutuyor. Bu tip oyunlar geliştiricileri soğutacaktır.

    Google bugünlerde 300.000 uygulamayı app-store'dan sildi. Bunub flappy-bird gibi bir reklamla aynı döneme rastlaması tesadüf mü?

    Bir arkadaşın dediği gibi; düzenli olarak reklamla; tüm açıkKaynak hareketi ürünleri gibi aslında bir sistem çöplüğü olan Android'in değerlenmesine çalışılmasının Google'ın strateji mantığı olduğuna katılıyorum.

    Hobi olarak her yıl 25 $ karşılığında sürdürmek ise sizin seçeneğiniz. Şahsen öncelikle yukarda yazdıklarım olmak üzere, ek olarak Android programlamayı da sevmedim. Çünkü kod mantığı, açık kaynak kodun doğası olarak, tutarsızlıklar içeriyor. Ayrıca Gradle daha da geliştirilebilir ve elle yazılan kodlar en az %40 azaltılabilirdi.

    Son söz: Seviyorsanız veya öğrenmek için devam edin. Bilginin zararı olmaz.
    Bu konuda fikirlerim değişti. Tekrar düşünebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Predatora -- 12 Temmuz 2018; 11:41:49 >




  • Predatora P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, güncel fikirleriniz nelerdir. :)

    Benim play store da şu an 75bin indirilmesi olan bir uygulamam var aktif kullanıcı yaklaşık 20 bin bi ara admob kullanarak reklam koydum kullanıcıyı rahatsız etmeyecek kadar.
    beklediğimin çok altında komik rakamlar geldi yaklaşık aylık 70 tl gibi bgbg'si 1 tl. Admob'un 200 tl sınırı var 210 tl olunca reklamları kaldırdım ancak parayı çekebilmek için google adresinize posta ile bir pin yolluyor o pin de gelmediği için parayı çekemedim.

    Şu an düşüncem şu : uygulama reklamsız 100 bin i geçsin özel bir reklam firmasıyla anlaşıp google'a para yedirmeden para kazanmak.

    Konu canlansın belki bu konular hk. bilgi arayan insanlar vardır.

    Merak edenler için uygulama linki :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mikjoe.org.fly




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikbalcan

    Merhaba, güncel fikirleriniz nelerdir. :)

    Benim play store da şu an 75bin indirilmesi olan bir uygulamam var aktif kullanıcı yaklaşık 20 bin bi ara admob kullanarak reklam koydum kullanıcıyı rahatsız etmeyecek kadar.
    beklediğimin çok altında komik rakamlar geldi yaklaşık aylık 70 tl gibi bgbg'si 1 tl. Admob'un 200 tl sınırı var 210 tl olunca reklamları kaldırdım ancak parayı çekebilmek için google adresinize posta ile bir pin yolluyor o pin de gelmediği için parayı çekemedim.

    Şu an düşüncem şu : uygulama reklamsız 100 bin i geçsin özel bir reklam firmasıyla anlaşıp google'a para yedirmeden para kazanmak.

    Konu canlansın belki bu konular hk. bilgi arayan insanlar vardır.

    Merak edenler için uygulama linki :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mikjoe.org.fly
    Hocam o kadar düşük olmamalı ya.



    Banner mi koydunuz pop-up reklam mı?

    Banner ise normal gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En yüksek ECPM şu anwww.adincube.com veriyor galiba.

    bir çok servisi denedim ama bunun kadar yüksek veren yok.

    Android ECPM: 1$(4.8TL) - 2$(9.6TL) arası
    IOS ECPM: 2$(9.6TL) - 6$(29TL) arası

    1000 Gösterime 25TL ödeme almak az değil. Sadece admob kullanırsanız 3TL falan geliyor :D
  • beyler uygulamamın yapılıp yapılmadığı yüzbinlerce uygulamadan nasıl bulucam pratik bi yolu yok mudur?uygulamam 2d oyun mario konseptinde olucak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: an agony

    Hocam o kadar düşük olmamalı ya.



    Banner mi koydunuz pop-up reklam mı?

    Banner ise normal gibi.

    Alıntıları Göster
    reklam bütçesi olmadan bi uygulamanın tutma ihtimali nedir?
  • bu arada flappy bird reklamsız nasıl markette farkedildi görüldü tuttu? farkı ne? ne özelliği var? bu tip uygulamaları marketler öne mi çıkarıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oglım_aşortman_gey

    pc oyunları ölmez. hatta öldü diyorduk millet sadece dizüstü alıyordu bi gta5 çıktı millet sistem toplamaya başladı. bf4, wd, wolfenstein derken yeniden canlandı. millet mobilde otobüs beklerken, bilmem naparken 3-5 dakikada oynayabileceği ve zevk alabileceği oyunlar arıyor. karmaşık rpg tarzı oyunlar için kendinizi boşu boşuna yormayın. ayrıca hayalgücünüz geniş değilse de bulaşmayın kopya oyunlarla bir yere varılmaz özgün olmalısınız. yoksa eski türk filmlerindeki artis olmak için köyden istanbula gelenlerden bir farkınız olmaz. hatta ilerde flapybird modelini görüp kendininde o paraları kazanacağını hayal edenlerin filmi bile yapılabilir ayrıca mobilde grafik kaliteside para etmiyor. sadece eğlence lazım. mesela şöyle bluetoothla kapışabileceğimiz adam gibi bir dövüş oyunu olsa fena olmazdı. bildiğim hiç örneği yok nedense kimse yapmıyor. kurtadamların, vampirlerin, minotorların vb. mistik ama bilindik karakterler ve viking, samuray gibi bilindik dövüşçülerin olduğu dengeli ve yapay zekası iyi bir oyun. zamanım olsa ben yapmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı
    Dostum düşünceni(nadir,epik karakterler) Çekyalılar check edip, Smash four mobil uygulamasını hayata geçireli 1 seneyi doldurmadan adamlar para basıyor.reklam zımbırtısınıda sisteme entegre ettiler.Ben olsam hakkımı isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AdMob Reklamlarından para kazanmak için uygulamayı google play'e mi koymak gerekiyor?

  • Google Admob dünyanın her yerinde geçerliliği olan devasa bir reklam ağına sahiptir. Uygulamanız Play Store ya da App Store’da olmasının hiçbir önemi yoktur. Ancak indirme alabilmeniz için en iyi kaynak play store 'dur. Türkçe uygulamanıza İngiltere’den bir kişi indirip kullandığında İngilizlerin verdiği reklamı görür. Yurtdışı trafiğiniz fazla ise kazancınız güncel kur üzerinden hesaplanmaktadır.

    Acemi olmanız Google için hiçbir anlam ifade etmiyor. Başlangıçta ne yapmanız gerektiği, hangi reklam modellerinin sizler için uygun olduğu, uygulama içerisine nasıl reklam ekleyebileceğiniz gibi detaylar sistem tarafından anlatılmaktadır. Admob çerezlerden faydalanarak kullanıcıların daha önce internette aradığı ürün ve hizmetler üzerine reklam gösterir. Bu sayede daha fazla reklam tıklaması alır, daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.