Şimdi Ara

android uydu alıcısı kullanan var mı (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
11
Favori
71.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar herkese merhaba kanal listesini yedeklemeyi anlatacagim
    Buyuk bi ihtimalle herkes cihazi rotlamis
    Es file explorer ile cihazin ana dizine giriyoruz
    Dosya yol adresi: data/data/com.amlogic.tvservice/databeses
    Yedek alacagimiz dosya (dvb.db)
    Format atarsaniz yedek aldiginiz dosyayi yine ayni dizine tasiyin uzerine yaz onaylayin bu kadar
    Sqlitede kanal duzenleme (chan num) (defalt chan num) (order chan num) girdiginiz numaralar ayni olmali aksi taktirde kanal tasimada numara dogru ama kanal blok'unda eski yerinde olur
    Sanal klavye beni yoruyor kumandanin tuslari ile yazabilen varsa yordami bizmlede paylassin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1111111111122223333999900077788899 ayarlardan etkin kiliyorum sadece rakam yaziyor yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazım gelmedi yoksa ben de karıştırmaya başlayacağım.Atv hd,ahaber kanallarının frekansını elle girerken +/- değerler girerek deneme yaparmısınız?Farkedecekmi?Anten ince ayarından da olabilir.Hemen hd kanallar etklileniyor.

Denemeler yapılırsa sorun cihazdamı,lnb demi belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 27 Şubat 2014; 15:44:08 >
  • merhabalar
    kanal nasıl siliniyor. menüde kırmızı tuş gösteriyor, ama öyle bir tuş yok
    teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdert67

merhabalar
    kanal nasıl siliniyor. menüde kırmızı tuş gösteriyor, ama öyle bir tuş yok
    teşekkürler...

kanalın üstüne gel ok basılı tut delete çıkar

• Arkadaşlar kumanda'daki fiziksel klavyeyi nasıl kullanabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: arafataras

Arkadaslar herkese merhaba kanal listesini yedeklemeyi anlatacagim
    Buyuk bi ihtimalle herkes cihazi rotlamis
    Es file explorer ile cihazin ana dizine giriyoruz
    Dosya yol adresi: data/data/com.amlogic.tvservice/databeses
    Yedek alacagimiz dosya (dvb.db)
    Format atarsaniz yedek aldiginiz dosyayi yine ayni dizine tasiyin uzerine yaz onaylayin bu kadar
    Sqlitede kanal duzenleme (chan num) (defalt chan num) (order chan num) girdiginiz numaralar ayni olmali aksi taktirde kanal tasimada numara dogru ama kanal blok'unda eski yerinde olur
    Sanal klavye beni yoruyor kumandanin tuslari ile yazabilen varsa yordami bizmlede paylassin

ben bulamadım data bölümü var o dosya yok.sizin cihaz hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 27 Şubat 2014; 19:31:30 >
  • Es file explorer ile cihazın ana dizine gir data klasörüne gir data klasörünün içinde yine data klasör var onunda İçine gir bide database klasör var onunda içine gir orda dvb.db dosyası var kanallar o dosyaya kayıt oluyor kanalları düzenledikten sonra o dosyayı yedek alın.
    Eğer dosyayı bulamazsan cihazın ana dizisine gir es file explorer arama simgesine bas aramada dvb.db yaz otomatik karşına çıkar

• Benim cihaz sizin cihazla aynısı bi ayrıntı daha es file explorer araçlar bölümünde root yetkisi ver yoksa cihazın kendi dosyalarını göremezsiniz

• Fiziksel klavyede sadece rakam yazıyor kelime bi türlü yazamadım bilen varsa paylsşsım

• Senkron kayması oluyor dvbde arada görüntü yavaşlıyor yada hizlaniyor hizaya öyle geliyor. Sizde böyle birşey var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede aynısı var ben sorunu yazılımsal kabul ediyorum
    Üzerine çalışmalar yapılıyor
    Yazılımlar açık kaynak kodlu
    Umarım ilerki zamanda düzeltilir
    Değişik dvb playerlar denedim ama en iyisi bu

• Evet o sorun yazılımsal ve yerli markalarda da aynısı var.

Yerli markalardaki sorun hala devam ediyor.

Android 'çiler stream'den gelen yayını, buffer bölge içinde bir miktar zaman bükme metodu ile aşmaya çalışacaklar diye okudum yabancı forumlarda...

Yani kısaca; android'in ileride çıkacak sürümleri ile bu sorundan kurtulmanız olası...

Olur mu ? Olmaz mı? hep birlikte göreceğiz.

Her zamanki gibi benim öngörüm; sorunların çözümü cihazların çok satmasına bağlı !

Hadi durmayın, satın alın, alın.
  • Bu ürünü Türkiye de satan bir yer yokmu ?
  • arafataras A kullanıcısına yanıt
    Çok rahatsız edici durumda değil zaten sıkıntı yok. Bir de dediğiniz gibi işin güzelliği burada açık kaynak olması ve sürekli geliştirilmesi. Android işletim sistemi her şekle giriyor telefonlarda, tabletlerde, saatlarda, uydularda hatta araç içndeki tv playerlara bile girmiş durumda. Önü uçsuz bucaksız açık ve bu son kullanıcı için bulunmaz nimet.
  • munib kullanıcısına yanıt
    Cihazı root ettikten sonra es dosya yöneticisi ile root gezgini'ni açık hale getirin (sol taraftaki menüden araçlara girin) ;

data/data içindeki klasörler görünecektir. Ama aramakla uğraşmayın direk data içindeyken aramayı kullanarak dvb yazın çıkıyor zaten. Dvb.db dosyasını kopyalayıp cihazın içine veya usb belleğinize atın. Böylece kanal yedeği oluşturmuş oluruz. Pc üzerinden de Sqlite Expert programıyla kanal listenizi güzelce düzenleyebilirsiniz.
  • Cihazda sayenizde güzel şeyler oluyor.İnşallah daha da güzel şeyler olacak gibi.
    Android+ dvb s2 daha yolun başında gibi.Yazılım ve donanım olarak nereye kadar gider zaman gösterecek.Ben sıkılana kadar ürünleri takip edeceğim.
    Ben şu yeter bu yeter demek istemiyorum.Teknolojik gelişmelere göre hayal dünyamı zorluyor ve daha uçuk bir cihaz düşünüyorum.
    Orjinal imajda güzel bir görüntü+ android + e2 bu 3 ünü barındıran bir cihaz.2 li olanlar var 3 lü olan neden olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Şubat 2014; 6:56:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Cihazda sayenizde güzel şeyler oluyor.İnşallah daha da güzel şeyler olacak gibi.
    Android+ dvb s2 daha yolun başında gibi.Yazılım ve donanım olarak nereye kadar gider zaman gösterecek.Ben sıkılana kadar ürünleri takip edeceğim.
    Ben şu yeter bu yeter demek istemiyorum.Teknolojik gelişmelere göre hayal dünyamı zorluyor ve daha uçuk bir cihaz düşünüyorum.
    Orjinal imajda güzel bir görüntü+ android + e2 bu 3 ünü barındıran bir cihaz.2 li olanlar var 3 lü olan neden olmasın.

Peeehhh...

Öyle bir yazmışsın ki... Sanki Zeki Müren 'de bizi görecek.

Ama olur mu olur.

Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz !

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Cihazda sayenizde güzel şeyler oluyor.İnşallah daha da güzel şeyler olacak gibi.

Peeehhh...

Ama olur mu olur.

Tahminimde yanılmadım ilk mesajı siz yazdınız.
    Zeki Müren bizi görürmü onu bilemem ama.
    Yine söylüyorum 2 li cihazlar var 3 lü neden olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Şubat 2014; 9:29:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Peeehhh...

Ama olur mu olur.

Tahminimde yanılmadım ilk mesajı siz yazdınız.
    Zeki Müren bizi görürmü onu bilemem ama.
    Yine söylüyorum 2 li cihazlar var 3 lü neden olmasın.

Yav hocam bu konuların üzerine bence gerektiğinden fazla kafa yoruyorsunuz !?

Android cihazda olupta, linux cihazlarda olmayan adobe 'nin ürünü, flash program desteğidir.

Linux enigma'lı cihazlar; adobe'nin flash programını destekleyen bir işlemciyi kullanıma aldıklarında, android cihazlarda çalışan medyatik işlevlerin tamamının çalışması, otomatikman mümkün olacaktır.

Nasıl ki, aynı işlemciyi kullanmaktan mütevellit; IOS, anroid ve win8'li telefonların hepsinde adobe'nin flash programı çalışıyorsa, linux enigma'lı cihazlar açısından da, aynı sonuca ulaşılacaktır.

Şu an hala üzerinden çalışılan Dreambox Goliath cihazın, flash program destekli bir işlemci ile sunulması düşünülüyor.

Burada asıl üzerinde durulması gereken, en önemli husus ;

Uydu cihazlarında, temel belirleyici uydu işlevleri mi olacak, yoksa medya işlevleri mi olacak ? İşte konunun mim noktasıda burasıdır.

Şu an kullanıma sunulmuş, android cihazlarda, temel belirleyici etmen, medya işlevleridir. Yani android cihazlarda uydu bölümü tali bir kullanım alanıdır sadece...

İleride farklı bir işlemci kullanılmak suretiyle, linux enigma'lı cihazlara flash program desteği verildiğinde, uydu bölümü her zaman ana kullanım alanı olarak, belirleyiciliğini devam ettirecektir.

Umarım açıklamalarım yararlı olur.

Saygılar, sevgiler.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.