Şimdi Ara

Android Tv Box için tavsiye. (1200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
27.884
Cevap
561
Favori
1.870.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11981199120012011202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullandığınız cihazlardan hareketle merak ettim. Nvidia gibi pahalı bir cihazla mibox arasındaki fark o fiyata değer mi. Ben mecool k7 kısa süreli mibox ve botech wzone denedim. Düşüncenizi merak ediyorum. Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece netflix izlemek için ne önerirsiniz. Kış için ufak odada kullanmak üzere bi cihaz arıyorum.

Saygılar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam

mesajı yazalı 2 sene olmuş.

şuan nvidia shield tv 2019 pro kullanıyorum.

benim kullanım şeklimde her isteğime uğraşısız cevap verebilen cihaz nvidia shield tv 2019 pro (2017 ve 2015 modelleri değil)

bağlantı şeklim

nvidia shield tv 2019 pro ---> lg sn11r (7.1.4 dolby atmos) soundbar --> xgimi h3 projeksiyon

kullanım şeklim

netflix amason prime da destekleyen film dizilerde dolby atmos ses alabilmek. (DD+ 5.1 atmos)

ayrıca indirdiğim dolby Th 7.1 atmos ses özellikli filmleri kayıpsız ses alıp seyredebilmek.

bunların hepsini bırakın mibox ı nvidia shield tv 2017 ve 2015 te yapamıyorsunuz.

ha 2 farklı cihazla kodiye eklenti yükleyerek bunları yapıyorum diyen arkadaşlar çıkacaktır. o şekilde de kullandım.

ama benim kastım üzerlerindeki orjinal uygulamarıyla yapılabilmesi.

ha benim dolby atmosla işim yok ekranım çok büyük değil derseniz. mi box üzmez hiçbirzaman. ben kendimde alıp kullandım. bu saydığım özellikleri kullanmayacak arkadaşlarımada aldırıyorum mi box.

• burcink kullanıcısına yanıt
    Cihazınız tv 1080p veya 4K destekliyorsa netflix destek verdiği cihazları alın örneğin Xiaomi mi box s gibi netflix in desteklemedigi cihazlarda max 360p ile izleniyor bilginiz olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Saygılar teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Elimde Tanix Tx2 cihazı var. Bir süredir açılışta sürekli Tx2 logosunda dönüp duruyor açılmıyor. Sebebi ne olabilir? Rom filan atma durumum olmadı aldığım şekliyle kullandım hep. Yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, benim Android TV Box görüntüsü ile ilgli bir sıkıntım var. Android Box'dan görüntü ayarını 4k yapınca Tv görüntüsü bulanıklaşıyor, 1080p yapınca canlı ve net. TV: samsung ve 4k. Üç Farklı android 4k box ile denedim hapsinde de aynı sorunu yaşıyorum. Tv 4k, box 4k ama net görüntüyü 1080p ile alabiliyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Ya da çözüm yolu var mıdır?

çözümü yok, ekran formatını 4k kullanmanın bir anlamı veya faydası yok hatta yavaşlamaya akıcı çalışmamasına sebep olur. 4k videoları izlerken zaten 4k formatına dönecektir.

• Hocam siz yetkili bir abiye benziyorsunuz size bir fikir danışabilir miyim?Bilgisi olan diğer arkadaşlar da yönlendirebilir.Bende Samsung KU7000 Tv var.Netfilix ve Youtube'u televizyondan halen izleyebiliyorum.İnternet sitelerindeki filmleri veya dizileri Samsung Tv'ler açmıyor.Bunu aşmak için eskiden Samsung telefon ekranını Tv'ye yansıtıyordum ama şimdi o da olmuyor.IPTV'den dizi veya film izlerken bazen atlamalar yapıyor ya da bölümün yarısında diziden atıyor.Bunu telefonda veya bilgisayarda yapmadığı için sorunun Tv kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Bir Android Box aldığımda bu sorunlarım çözülür mü?Telefona ihtiyaç duymadan Android Box'ı kullanarak mesela hdfilmcehennemi'nden film açabilir miyim?

Ya da şöyle sorayım bunların çözümü için Android Box'tan almaktan daha farklı bir çözüm olur mu?Mesela kabloyla televizyona bağlanabilen bir tablet olabilir mi?En ekonomik olarak bu işi nasıl çözebilirim.

@GuGuuuK hocam sen de yetkili bir abiye benziyorsun senin de fikrini bilmek isterim şahsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harungs1905 -- 4 Şubat 2022; 15:54:57 >

• harungs1905 H kullanıcısına yanıt

Yetkili mi ? Yetgin demek istediniz sanırım.

Deneyimli olduğum konularda yetgin sayılırım.

hdfilmcehennemi web sunucusunun apk'sı varsa, android cihazdan izlemek sorun olmaz. Yoksa, android cihazlarda tarayıcıların çalışması biraz sıkıntılı. Özellikle, zoom yapamıyor, tarayıcıların ekseriyeti... Zoom yapan tarayıcılar da aksaklıklar var. Geçenlerde üyelerden biri samsung tarayıcı ile zoom yapılabildiğini ve sorunsuz çalıştığını belirtmişti. Ancak ben samsung tarayıcı kurup ta test etmedim.

Özetle; android cihazlar tarayıcı kullanımı hariç, istek ve beklentilerinizi karşılar, değindiğiniz sorunlarınız çözülür.

Netflix izleyeceğiniz için de, netflix lisanslı cihazlardan birini satın almalısınız. Botech Wzone, Atlanta Colovu, Sunny Prime 4K android cihazlar, netflix lisanslı cihazlardır.

Hocam sizin önereceğiniz cihaz hangisidir peki?Ben Google Choromecast ve Mi Box'ı duymuştum daha önce.Bu sizin yazdıklarınızı ilk defa duyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harungs1905 -- 4 Şubat 2022; 16:42:2 >

Biz kocadık galiba... Esinleme amaçlı diye belirtmemiş olsaydın, hala da anlamam mümkün olmazdı.

Herneyse... Botech Wzone cihazı öneriyorum.

Birde mesela İphone'un ekranını olduğu gibi televizyona aktarabiliyor muyuz?Android işletim sistemli telefonlar zaten aktarılıyordur diye düşünüyorum ama İphone da aktarılıyorsa bu bile birçok sorunumuzu çözer

Sizin tevellüt kaç hocam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harungs1905 -- 4 Şubat 2022; 16:42:53 >

Hem android hem de ios yazılımlı telefonlarda, telefon ekranı, tv'lere yansıtılabiliyor.

Tevellüt 61 oldu.

eyvallah :)

internet browser üzerinden hiç film dizi izlemedim tavsiyede etmedim ama böyle bir alışkanlık var çok kişide.

benim tercihim indir izle şeklinde.

android box çare olabilir mi? %100 olmasada olur tabi, bu biraz bu işe ayıracağın bütçeye de bağlı. benim tavsiyem min. Amlogic s905x3 çipsetli cihazlardan yana olur ama hangi marka diye sorarsanız bu konuda tecrübem yok, illa marka tavsiyesi olacaktır.

s905x4 çipsetli cihazları önermiyorum fiyat performans olarak, s905x3 cihazlara göre çok fazla pahalılar ama aynı oranda performans fazlalığı yok. şimdi ve 3-5 sene içinde AV1 kodu kimseye bir şey katacak durumda değil, yaygın değil.

edit: espiriyi anladım, diğer mesajları cevap yazdıktan sonra görüyorum. :)

edit2: hava biraz daha karardığında senin için bir video çekeceğim, burada paylaşacağım eminim işini görecektir. sana bir fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 4 Şubat 2022; 22:26:21 >

Kendi bulut sistemimden paylaşıyorum videoyu, youtube de telif falan filan ile uğraşmak istemedim.

videoda kullandığım işletim sistemleri:

macOS veya windowsa benzeyen işletim sistemi linux ubuntu-kde

android TV 11 sürümü

CoreElec (kodi-OS)

Kullandığım cihaz:

Odroid N2Plus

www.hardkernel.com
    ODROID-N2+ with 4GByte RAM – ODROID
    https://www.hardkernel.com/shop/odroid-n2-with-4gbyte-ram-2/

N2+ Özellikleri:

Amlogic s922x yeni versiyon çipset

4GB Ram

4adet USB3

1Adet Micro-USB2 (OTG)

1GB lan

HDMI 2.0

Android 16GB çıkarılabilir eMMC üzerine kurulu.

Diğer işletim sistemleri 120GB SSD üzerinde (ssd üzerinde 5 ayrı işletim sistemi var şuan)

Vontar g30s uzaktan kumanda

klavye-fare (Logitech k240)

Bu sistem Linux üzeriden stream yada dahili videoları 1080p yağ gibi akarak gösterir. 4K için yeterli driver yazılımı olmadığı için sorun çıkarır.

Android kısmında 4K-HDR10 videoları sorunsuz yağ gibi akarak gösterir.

CoreElec kısmında 4K-HDR10+, TrueHD, Atmos, DTS-X, DTS-HD gibi tüm yeni üst klasman sesleri ve videoları oyatır. Dolby Vision yeteneği çipset dolayı yoktur.

@harungs1905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 4 Şubat 2022; 18:23:13 >

• GuGuuuK kullanıcısına yanıt
    bunu alan normal kullanıcı için, eMMC kart, adaptör ve kutu gerekiyor sanırım. doğru mudur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

evet, ve kasa almakta lazım 6 dolar ama yalın anakart satılır çünkü bu bir çok işlevli SBC

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.