|
Tamamdır hocam bilgiler için teşekkürler , akşam eve gidince deneyeceğim . |

1 Mobil
|
Tamamdır hocam bilgiler için teşekkürler , akşam eve gidince deneyeceğim . |
Lisanslı bu cihazı almak daha mantıklı çinden alırsan daha ucuza gelir https://www.hepsiburada.com/realme-akilli-4k-google-tv-stick-medya-oynatici-pm-HBC0000152XOC < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Teşekkürler. Ali Exspress ten uzun süredir birşey almadım vergi oranlarını da bilmediğim için çok kurcalamamıştım ama bakarım. bir kaç tv de mobil olarak kullanacağımız için sizin gönderdiğiniz real me cihaz gibi stick tarzına da bakmaya başlamıştım. 4K olmayan Mi Stick de işimi görebilir. Fiyat olarak daha uygun 500 civarına media markt ta satıyorlar. Mi Stick için yorum nedir ? Lisanslı mıdır bu da ? tşk < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
lg televizyonum var web os 2 mi ne iptv olsun youtube netflix ve çeşitli programları çalıştırıyor inat box, one player, reklamsız youtube gibi şeyler için box almayı düşünüyorum, mix box s düşünüyordum, sonra ram ve hafızası az diye hepsiburadada case 4u tanix tx6 mı ne onu gördüm, tabiki foruma girmeden önce alayım diyordum ama acaip derya denizmiş bu iş. yukarıda saydığım şeyleri yaptıracak, dışarıdan modlu apk falan indirip sıkıntısız kullanabileceğim hangi cihazı önerirsiniz. 3-4 güne alıcam inşallah |
|
Qled 8k Samsung arm cortex a73 işlemcili mali g52 gpu lu bir tv için hdmi 2.1 li s905x4 mü hdmi 2.0 destekli rk3566 mı önerirsiniz.Rk3566 aynı gpu işlemcili tv ile ve gflops değerleri s905x4 e göre daha yüksek.Ancak s905x4 de de 8k hdmi 2.1 çıkışı var.Genellikle IPTV için kullanılacak. |
|
s905x4 ile rk3566 arasındaki karşılaştırmanız kabaca belirttiğiniz gibi... Ben de birkaç detay belirteyim. s905x4 ; işlemci birimi 12 nm teknoloji düzeylidir. Bu işlemciye entegre çalışan gpu birimi ise 28 nm mali-g31... Yani cpu / gpu birimleri teknoloji düzeyi açısından melezlik içermektedir. rk3566 ; işlemci birimi 22 nm teknoloji düzeylidir. İşlemci teknoloji düzeyi itibariyle biraz eskice sayılır. Bu işlemciye entegre çalışan gpu birimi ise 12 nm mali-g52... Burada da cpu / gpu birimleri, teknoloji düzeyleri açısından yine melezlik içermektedir. Bu işlemcinin en büyük dezavantajı, 22 nm olduğu için daha çabuk ve çok ısınacaktır. Bünyesine mali-g52'ti dahil ederek, bu dezavantajı deruhte etmeyi hedeflediler sanırım. Başka neleri karşılaştırabiliriz ? rk3566 'da 8 GB. RAM tanımlanabiliyor. s905x4'te ise ; max 4 GB RAM tanımlanabiliyor. Kayan yazı ve oyun gibi uygulamalarda gflops değeri biraz avantaj sağlıyor. TV'yi de karşılaştırmanın içine dahil edersek; s905x4 işlemcili cihazda donanım tabanlı Av1 codec desteği var. TV'nin işlemcisi Av1 codec'ini donanım tabanlı destekleyeceği için, s905x4 işlemcili tv box tercihi daha akılcı olur diye değerlendirmekteyim. Tabi oyunlarda rk3566 işlemcili cihazın, s905x4'e göre biraz daha iyi olacağı açıktır. Bu arada; s905x4 işlemcili Mecool KM6 Deluxe modeli cihazı bir süre kullandım. Şimdi Ugoos AM6b Plus cihaz kullanıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Ocak 2022; 17:11:38 > |
|
Yorumların için sağol dostum o zaman benim için önemli şeyleri söyleyeyim TV de av1 kodek te var üst düzey görüntü işlemcisi hersey mevcut sadece iptv için kullanıcam yani oyunları zaten ps4 pro da oynuyorum asıl merak ettiğim şu mali g31 g52 ye göre görüntü kalitesinde az da olsa kaliteyi düşürecek mi fhd ve 4k kanalları dahil ıptv de 35-40 tane 4k HDR li yayın var hali hazırda eğer ikinci düşüncem de mali g52 de hdmi 2.0 desteği var g31 de 2.1 TV de 2.1 destekliyorum ama tabiki genel olarak fhd yayınlarda kullanacağım sonuca gelecek olursak g31 g52 yayında hiçbir fark etmeyecekse tercihim s905x4 hdmi 2.1 den dolayı belki daha net görüntü verebilir ancak g52 olup da görüntü yağ gibi akacaksa tercihim kesinlikle rk3566 TV de Q950t serisi mali g52 gpu lu o yüzden kafam karışık sadece iptv performansı olursa siz böyle bir TV de hangisini tercih ederdiniz.Dedigim gibi 4k 8k olsun TV de hersey mevcut zaten diğer bütün şeylerimi oradan da yapabiliyorum.Sadece iptv kullanım fhd ve 4k HDR de hangisi tatminkar eder teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Mali-g31 'li ve Mali-g52'li cihazları kullanmış biri olarak, her iki gpu'lu cihazlarda görüntü kalitesi adına hiç bir fark göremedim. HDMI 2.0 ile HDMI 2.1 'de görüntü kalitesine etki etmez. HDMI sürümlerinin kendi içindeki özellik farklarıdır yalnızca... Oyunlarla hiç işim olmaz. Ne g31'li ne de g52 cihazda hiç oyun açmadım. Evde çocuklar g52'li cihazda oyun oynarlar ama ne oynadıklarını bile bilmem. Iptv performansı zaten internet bağlantısı ve iptv yayın veren server'in kalitesine bağlı olup, cihazla hiç bir ilgisi yoktur. Yine de en sık kullandığım bazı uygulamalar yönünden karşılaştırma yapayım; Ugoos Am6b Plus( s922x-j işlemci + Mali-g52 gpu'lu ) cihazda, youtube'a girince, video'lara ait pencereler içindeki resimler, Mecool KM6 Deluxe( s905x4 + Mali-g31'li ) cihaza göre daha çabuk dolmaktadır. Bu resimlerin dolma hızlılığını, Ugoos cihazın işlemci( cpu ) + gpu'nun pür 12 nm olmasına bağladım. Zaten bu sebeple de Mecool cihazdan Ugoos cihaza geçiş yaptım. rk3566 cihaza gelince; işlemci 22 nm, gpu ise, 12 nm... Yani işlemcinin teknoloji düzeyi ile gpu'nun teknoloji düzeyi baya bi dengesiz... Bu işlemcili cihaz, bana sanki alel acele çıkarılmış cihaz izlenimi verdi. Çünkü 22 nm işlemciye, hangi akıl 12 nm gpu entegre etti ? Çok merak ediyorum doğrusu... Benim çıkarımım; firmalar uygun maliyetli işlemci imal etmek için, bu tür melez ürünler ürettiğidir. Av1 gelip te yaygınlaşıncaya kadar, elimizdeki cihazlar/tv'ler, teknolojisi itibariyle çoktaan eskimiş olur. Yani tv ve cihazları değiştirmek için daha önemli başka sebepler önümüze gelecektir. Mesela; 5g bağlantılı/özellikli çalışabilen cihazlar gibi... Herneyse... kendi kararınızı verecek yetkinlikte olduğunuzu fark ettim. İşlemci ve gpu konusunda belirginlikleri ortaya koyduğumuza göre, tavsiyem, satın alacağınız tv box, mutlak Google L1 sertifikalı cihazlardan biri olmalıdır, diye değerlendirmekteyim. |
|
Lisanslı olup olmamasına hiç bakmıyorum hocam çünkü ihtiyacım olacağını sanmıyorum tamamen gpu ya odaklandım rk3588 i inceledim tam aranılan özelliklerde 8k hdmi gflops performansı filan inanılmaz yüksek ama o da piyasaya çıkmamış galiba madem s922x den bahsettiniz beelink tarzı birsey daha güzel görüntü kalitesi sunar mi dediğiniz gibi biraz saçma sapan kombinasyonlar olmuş birinin teknolojisi günümüze yakın ama gpu düşük öteki de eski tip ancak gpu su daha iyi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
s905x4 ve s922x işlemcilerde görüntü kalitesi aynı, diye bir önceki mesajımda belirtmiştim. Beelink gt-king modelinde s922x işlemci var. Yani ha Ugoos, ha beelink görüntü kalitesi olarak fark etmeyecek. Hasılı kelam; android tv box'ların mercedes'i alınmak isteniyorsa, s922x işlemcili cihazlardan biri alınmalıdır. s922x işlemcili cihazlar içinde ise; Ugoos AM6b Plus cihazda ise, bu seri işlemcinin en son çıkan serisi bulunmaktadır. ( s022x-j ) işlemci... "j" serisi, bir önceki seriye göre 100 Mhz daha hızlıdır. Bir de Ugoos'ta yazılım desteği çok güçlü. Yılda en az 4 - 5 defa güncelleme veriyorlar. Beelink gt-king modelinde google'un verdiği güncelleme ne ise, onunla yürüyor. |
|
Elimde sıfır, kapalı kutu TiVo stream 4K Andorid box mevcut. Düşünen varsa mesaj atabilir. fiyat 900 TL (pazarlıksız) kargo dahil. Istanbul içi elden teslim. (Çağlayan metrobüs durağı, Şişli, Maslak civarı güzergahlar) |
|
|
Mini PC'lerin nas cihazı gibi kullanıp - kullanılmadığını hiç bilmiyorum. Bu şekilde çalıştırmak için sebebim olmadı. Yani ilgilenmediğim bir alan. Mini pc diye belirtince, yanıtlamak istedim. Mele j4125 windows 11 mini pc kullanıyorum. Tarayıcı kullanımını android cihazlarda beğenmediğim için, bunu almıştım. Tarayıcı kullanımı çok rahat. Aynı normal pc'ler gibi... Cihaz uzun süreli açık kaldı. Bana mısın demedi. Hiç ısınmıyor. Nas kullanımına hitap edip - etmediğini araştırın yine de... |
|
NAS için Linux-Debian kurmak lazım. Bir çok Android-box için Armbian Linux yazılım desteği veriyor, uygun olanı bulup kurula bilinir. Tüm ARM cihazlar 7/24 çalışmaya müsaittir ama ısı dağıtımı iyi yapılmış olmalı, ucuz cihazların ısı dağıtımı fiyatıyla orantılı oluyor ama dışardan müdahaleye açık, yani siz geliştirebilirsiniz. Ama NAS için asıl önerilen cihazlar SBC dediğimiz tek kart küçük ARM bilgisayarlardır. aslında android-box kutusunun içindeki yalın ana karttır. bu işler için RasPi çok tercih edilir hem ülkemizde hem dünyada. benim önerim Odroid SBC'ler olacaktır. https://www.hardkernel.com/shop/odroid-hc4-oled/ ODROID-N2+ with 4GByte RAM – ODROID https://www.hardkernel.com/shop/odroid-n2-with-4gbyte-ram-2/Mesela ben NAS Odroid-HC4 kullanıyorum ama tavsiyem Odroid-N2+ tan yana olurdu. Benim kullanım senaryom, Nas için OMV5 (Open-Media-Vault) Bulut için Nextcloud, torrent için Transmission ve Plax kullanıyorum. 7/24 açık çalışıyor Hem NAS hem BULUT işlevi kusursuz çalışıyor Plex için 1080 sorunsuz ama 4k-hdr için daha güçlü PC istiyor. Umarım bunlar size fikir verir. NAS için böyle bir konu var incelerseniz belki ekstra yardımı dokunur: https://forum.donanimhaber.com/raspberry-pi-ve-nas-kurulumu--144332842 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 26 Ocak 2022; 19:33:9 > |
|
|
Sanal makine Nas cihazimda olmadigi için öyle bir arayıșa girdim. Arastirmam sonucu Sbc cihazlara bakıyorum. Öyle bir senaryo șuan kafamda kuramıyorum, ama olsa tadından yenmezdi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
En stabil NAS cihazı Linux-Debian-Minimal üzerinden kurulandır. Minimalın anlamı masaüstü ortamı yoktur, tamamiyle ssh ve terminal ile kurulur. aynı ağ üzerinden ip adresiyle ayarlarına ulaşılır. Yani hem masaüstü olarak kullanmayı hayal ediyorsan olur olmaz değil ama stabiliteyi kaçırırsın. |
|