Şimdi Ara

ANDROİD PROGRAM YAZMA (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımı olabilecek varsa şimdiden teşekür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nesi hakkında yardım gerekli?
  • Android platformunda program ve uygulama yapmak için hiçbir bilgim yok okul da yakında bitiyor bu yaz tatilinde de program yazma konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Bilgim hiç olmadığı için sıfırdan başlayarak bu işi öğrenmek istiyorum indirmem gereken programlar bakmam gereken siteler ve almam gereken kitaplar konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

• gereken programları internette araştırarak bulabilirsin java çalış başlangıçta.
  • İşi bilen birisinden sırayla hangi programlara calışacağımı öğrenmek istiyorum. Örn: ilk olarak java sonra eclipse sonra sdk sonra ... Gibi. bu programları nereden indireceğimi ve eğitimlerini nereden alacağımı da yazmalı

• İngilizce bilgin ne durumda?
  • Orta düzey. Lise 1. Siniftayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaintKid -- 28 Mayıs 2014; 21:34:23 >
  • Eğer gerçekten orta düzey ise, aşağıdakileri okumaya devam et :))

1) Android program yapabilmek için elinde Android SDK'sı olması lazım. SDK'yı Android'in kendi sitesinden indirebilirsin.
    2) Android uygulamalarını 2 türde yazabilirsin. Java olarak ya da web sayfası hazırlar gibi HTML, CSS, JavaScript, Node.js gibi diller kullanarak. Ancak bunlar Java'daki gibi akıcı bir program yaratmıyor.
    3) Programlama yapmak için elindeki seçenekler aşağıdaki gibi:

• Eclipse - Çok popüler, ancak saf eclipse'e gerekli şeyleri kurup daha sonra da programlama sinir bozucu.
    • Android Developer Kit (ADT) - Eclipse'in Google tarafından modifiye edilmiş hali. Bu da popüler.
    • Intellij Idea - Yeni yeni modası çok artıyor, ben de bunu kullanıyorum, çok başarılı.
    • Android Studio - Google'ın henüz geliştirmesini tamamlamadığı ancak küçük programlarda sıkıntı çıkarmayan Intellij Idea tabanlı programı.
    • Phonegap (Cordova) - Adobe tarafından geliştirilmiş bir program. Yukarıda bahsettiğim 2. seçenekteki diller ile bu program sayesinde yazılım yapabilirsin. Yaptığın programlar sadece Android değil, diğer platformlarda da çalışır.
    • Microsoft Visual Studio - Phonegap özelliğini 2013 sürümünün 2. güncellemesinde eklediler, bunu da kullanabilirsin.
    • Netbeans - Bunda da Android için uygulama geliştirilebilir ancak çok az kullanılıyor.

4) Eğitim için Android'in kendi sitesindeki anlatımlar çok başarılı. Ancak, kişisel olarak Lars Vogel isimli bir adamın yaptığı Vogella isimli siteyi tercih ediyorum. Adres:http://vogella.com Anlatımı mükemmel ve sade.

Eğer Türkçe kaynak istiyorsan, Java ya da diğer yukarıda saydığım dilleri güzel anlattığını bildiğin kaynakları kullanabilirsin. Java'nın gelişmiş özellikleri Android'de çalışmıyor, çalıştırmayı başaran library ler var ama.

• eclipse teşekür ederim. Yaz tatilinde bu işi ögrenebilirmiyim sizce ? Bu arada anlattığınıza göre ADT VEYA INTELIJ IDEA kullanmaya karar verdim

• Eğer programlama hakkında bir arka plan bilgin yoksa yaz tatilinden uzun sürer. Bunun da sebebi yaz dönemindeki koşulların getirdiği rahatlık (hep istem dışı olur :p), kişisel olarak bu işi öğreneceğin için Java'nın ve programlama dillerinin genel konseptini anlaman gerekmekte. Eğer programlama alanında kendini geliştirmeye kararlıysan (ki bence en doğru zamanlardan birindesin öğrenmek için) ve ileriye dönük bir yatırım olarak görüyorsan, bence Object Oriented (Nesne Yönelimli) programlamadan önce C'de programlama konseptlerini anlayıp daha sonra C++ ile çalışıp daha sonra Java'ya geçmen. Aşama göz büyütebilir ancak bu aşamanın en uzun sürecek kısmı C öğrenmek olacak. C'de işi halledince C++'da object oriented programlamayı ve class ların ilişkilerini öğreniyorsun ve Java'ya geçişin 1 hafta falan sürüyor. Bu üç dili öğrendikten sonra da zaten diğer dilleri anlaman pek de bir mesele olmuyor. Çünkü diğer popüler diller bu üç dilden, çoğunlukla da C'den türeme diller.

Eğer programlama öğrenmeyi ileriye dönük bir yatırım olarak görmüyorsan, yaz döneminde Java'nın temel kısımlarını öğrenip Android'de basit uygulamalar yazmaya başlayabilirsin. Ancak, sıkıştırma bilgi çabuk unutulur, bunun gibi bir eksisi var.

Kısacası, ne kadar çok zamana yayarsan işi, getirisi o kadar fazla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 29 Mayıs 2014; 9:27:04 >

• Teşekürler aslında ilerde programlamayı da öğrenmek istiyorum fakat bu yaz hayalim söyle bi program yapmaktı. İlginç bilgiler veya fıkralar uygulaması gibi bişey yapmak istiyorum insanlar 10 bilgi okuduktan sonra reklam görecekler her 10 bilgide bir reklam görseler ve reklam başı belli bir ücret alsam ayda en az 500 tl kazanırım diye düşünüyorum. Aslında amacım para kazanmak felan değildi programlamaya ilgi duyuyorum fakat insanların bu işlerden para da kazandığını öğrenince neden olmasın ki dedim.

• Bir ara Mobinex firmasının Smartface diye bir programı vardı. Basit programları sürükle bırak ile yapıp çeşitli platformlarda kodunu otomatik ürettirebiliyordun. Onu dene istersen. Ama reklam işleri çok basit işler değil :D
  • Sizin ne gibi projeleriniz oldu yani bu işe girişirsem ne gibi projeler yapabileceğimi merak ettim.

• Valla Android üzerinde açıkçası geçen dönemden beri üzerinde çalıştığımız bitirme projesi ve aslında onun parçası olan ufak tefek projeler var. Bitirme projesi ODTÜ'nün öğrencilere sağladığı akademik servislerle ve kendimizin eklediği özelliklerle ilgili ve işin en zor yanı okuldan gerekli izinleri almak oldu bizim için :) Onlarda da çok zorlandığımızı söyleyemem, sağolsunlar desteklediler. Geri kalan her türlü şeyi internette bulabiliyorsun. Uygulama geliştirmede sınır yok. Android açısından tereddütlerim vardı, genel olarak sadece oyun ağırlıklı kullanıyoruz çoğumuz telefonları. Ancak aa bu da mı yapılıyormuş, bu da mı mümkünmüş diye diye herşeyin mümkün olduğunu insan tecrübe ediyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 29 Mayıs 2014; 10:19:41 >
  • Peki markette hazır olan uygulamaların üstüne bişey eklemek veya yeni bi özellik eklemek için geliştirebilir miyim?

• Eğer open source programlarsa yapabilirsin. Onun dışında mümkün değil.

Open source programlara değişiklik yapmak için de yine kodlama bilginin olması lazım ve ek olarak da okuduğun kodu anlayıp, üzerine ekleme/çıkarma yapabilmen lazım. Mevcut olan kodu okuyup bahsettiğim şeyleri yapma yeteneği meslekten biraz bağımsız olan bir şey :) yatkınlığın yoksa çok uğraşırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 29 Mayıs 2014; 10:50:14 >
  • Hmm anladım sırf yaz tatilinde çalışırsam 3 seneye olacak işler bunlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.