Şimdi Ara

Android 12'ye ismini veren tatlı ve işletim sisteminin yeni bir özelliği belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android 12'ye ismini veren tatlı ve işletim sisteminin yeni bir özelliği belli oldu



    Google henüz mobil işletim sisteminin yeni bir sürümünü açıklamamış olsa da, sızıntılar "yeşil robot" un yakında çıkacak revizyonu hakkında çeşitli bilgileri ortaya koyuyor. İçeriden gelen başka bir rapora göre, şirket işletim sistemini tatlı veya şekerleme isimleriyle adlandırmaya devam edecek.



    Ayrıca Bkz.Huawei'nin patronu kendisinin de kullandığı en iyi 5G akıllı telefonu açıkladı: iPhone 12



    XDA-Developers portalında yayınlanan bilgilere göre, "tek elle kullanım" olarak adlandırılan çalışma modu, Android 12'nin testlerinde ortaya çıktı.  Uygulanması ise ekranın alt köşeye kaydırılarak tam boyutun %40'ına kadar ölçeklendirilmesinden ibaret. Bu da diğer el meşgulse, cihazın sahibinin istenen simgelere ulaşmasını sağlayacak. Benzer çözümler daha önce Apple tarafından iOS ve Samsung için One UI arayüz yazılımında sunulmuştu.



    Android 12'ye ismini veren tatlı ve işletim sisteminin yeni bir özelliği belli oldu



    Snow Cone ismini alacak



    Fonksiyonu etkinleştirmenin iki yolu vardır: hareketle veya üç düğmeli gezinme çubuğunu kullanarak. Yeniliğin işletim sisteminin açık kaynak sürümünde (AOSP) görülmesi dikkat çekici. Muhtemelen Google yazılımına sahip tüm akıllı telefon üreticileri bu özelliği kullanabilecekler.



    Ek olarak, içeriden sızan bilgiler Android 12'ye verilecek "tatlı" ismini de ortaya çıkarmış durumda. Kaynağa göre, yeni mobil işletim sisteminin resmi olmayan adı Snow Cone. Bu, rendelenmiş buz ve aromalı şeker şurubundan yapılarak kağıt konilerde servis edilen bir tatlı. Android 12'nin yeni sürümünün çıkış tarihi henüz geliştiriciler tarafından açıklanmış değil.




    Kaynak:https://www.xda-developers.com/android-12-snow-cone-dessert/
    Kaynak:https://www.xda-developers.com/android-12-one-handed-mode-leak/







  • Android'in google tekelinden değil, bizim android tekelinden kurtulmamız gerekiyor. Android temelinde sorunlu bir işletim sistemi, immediate mode rendering zamanında doğru bir kararmış gibi gözükse de şu an Android'in ios kadar akıcı olmamasının en büyük suçlusu. En kötü yanı da uygulama kütüphanesi baştan yazılmadan çözülemiyor olması
    Android'in Google tekelinden alınmasını en çok da bu yüzden istiyorum. çok çok çok yavaş geliştiriyor artı kendi uygulamalarında geliştirmeleri ücretli satıyor. Örneğin YouTube'un arka planda çalışmama olayı tam bir saçmalık. zaten işletim sisteminden fazlasıyla parayı kırıyorsun uygulama satışlarından fazlasıyla parayı kırıyorsun Bir de Android'e Özgür platformu dediğin halde YouTube'u arka planda çalıştırmak için para istiyorsun. Tek elle kullanım olayı nedir Samsung getirelim neredeyse 5 sene olacak Google daha böyle basit bir şey bile saf Android yeni ekliyor. Daha bu saf Android de ileri tarihli mesaj gönderme bile yok. Samsung Huawei Xiaomi vesaire gibi firmalar arayüzüyle neredesin android'den kat kat Üstün hale geldiler bunun içinde bir sürü zaman harcıyorlar. Belkide Android'in yeni bir sürümü çıktıktan 1 sene sonra bu firmalar ancak dağıtmasını sebebi tekrardan yeni sürüme o kadar yaptıkları dünyaca geliştirmeyi uyarlamak için bir sene zaman harcamalarından kaynaklı. Çözünüp de Android Google'ın elinden alınıp komple açık kaynaklı dernek şeklinde bir yapıda toplanıp Android kullanmak isteyen telefon üreticilerinin bağışlarıyla lisans ücretleri ile geliştirilmeli. Böylece tekdüzelikten kısa sürede kurtulabiliriz diye düşünüyorum.

    Note 3'ten Note 10'a gelince fark olur tabi hocam, olmazmı.  

    Ama şu var. Eskiden Note 2'den Note 3'e geçince bile bir heyecan olurdu, çünkü yeni bir şeyler mutlaka olurdu o cihazda. Şimdi ise Böyle tek sürümlük heyecanlanacak bir fark yok. Hatta S8'den S10e'ye ya da S10e'den S20'ye geçince miydi tam hatırlamıyorum. Tüm verilerimi aktarmayı seçtim ve yepyeni telefonum, eskisinin aynısı oldu çıktı. Eyvah dedim, boşuna aldık bu cihazı...   Bahsettiğim böyle bir fark. Yoksa tarihin tozlu raflarında kalmış bir cihazdan güncel bir cihaza geçince tabii ki heyecan olur.

  • Android 12 Künefe,
    neden olmasın.

  • Android'in Google tekelinden alınmasını en çok da bu yüzden istiyorum. çok çok çok yavaş geliştiriyor artı kendi uygulamalarında geliştirmeleri ücretli satıyor. Örneğin YouTube'un arka planda çalışmama olayı tam bir saçmalık. zaten işletim sisteminden fazlasıyla parayı kırıyorsun uygulama satışlarından fazlasıyla parayı kırıyorsun Bir de Android'e Özgür platformu dediğin halde YouTube'u arka planda çalıştırmak için para istiyorsun. Tek elle kullanım olayı nedir Samsung getirelim neredeyse 5 sene olacak Google daha böyle basit bir şey bile saf Android yeni ekliyor. Daha bu saf Android de ileri tarihli mesaj gönderme bile yok. Samsung Huawei Xiaomi vesaire gibi firmalar arayüzüyle neredesin android'den kat kat Üstün hale geldiler bunun içinde bir sürü zaman harcıyorlar. Belkide Android'in yeni bir sürümü çıktıktan 1 sene sonra bu firmalar ancak dağıtmasını sebebi tekrardan yeni sürüme o kadar yaptıkları dünyaca geliştirmeyi uyarlamak için bir sene zaman harcamalarından kaynaklı. Çözünüp de Android Google'ın elinden alınıp komple açık kaynaklı dernek şeklinde bir yapıda toplanıp Android kullanmak isteyen telefon üreticilerinin bağışlarıyla lisans ücretleri ile geliştirilmeli. Böylece tekdüzelikten kısa sürede kurtulabiliriz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 16 Şubat 2021; 12:6:9 >




  • Snow Cone, yani bici bici?

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Açık kaynak kodlu Android var zaten ancak kimse kullanmıyor. Güvenlik güncellemeleri diğer geliştirmeler ve Google servisleri olmadan zor.

    Diğer yandan YouTube için para istemesi normal zira YouTube Reklam ile dönüyor görüntülü reklam yok ise para istiyor ki yayıncılarada para ödeyim.
  • androidlere verilen isimler niye hep böyle troll

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Android'in google tekelinden değil, bizim android tekelinden kurtulmamız gerekiyor. Android temelinde sorunlu bir işletim sistemi, immediate mode rendering zamanında doğru bir kararmış gibi gözükse de şu an Android'in ios kadar akıcı olmamasının en büyük suçlusu. En kötü yanı da uygulama kütüphanesi baştan yazılmadan çözülemiyor olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 16 Şubat 2021; 12:25:37 >
  • linux çekirdeği kullan
    ve linux un özelliklerini makasla
    ( ROOT yetkisi = Erişim Yetkisi )

  • Yeşil robot :/
  • Android şerbetli tatlı
  • Android 12 Meybuz (:
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili makaleler veya link vs varsa verir misiniz?

  • Hangi özelliği makaslanmış?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Bununla ilgili makaleler veya link vs varsa verir misiniz?

    https://www.cultofmac.com/133624/why-android-will-always-be-laggier-than-ios//

    Thread priority sorunu çözülmüş olsa da dediğim gibi Android temelden hatalı bir işletim sistemi. Diğer mobil işletim sistemleri retained mode rendering kullanıyor, yani ui thread'i dursa bile ekranda animasyon göstermeye devam edebiliyorlar. Fakat android'de öyle değil animasyonlar da ui thread'i üzerinde çalışıyor ui thread'de 16 ms'yi geçen bir işlem yapmaya kalkıştığınız zaman anlık olarak fps düşüyor. Bu sıralarda jetpack compose adı verilen bir framework üzerinde çalışıyorlar, o bu sorunu çözüyor fakat dediğim gibi tüm uygulamaların en azından ui kısmının yeniden yazılması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 16 Şubat 2021; 15:33:5 >




  • isakoc kullanıcısına yanıt

    Şu da va ki, diğer firmalar da kendi telefonlarını satmak istiyor. Hani Samsung mesela, Google işletim sistemi ile değil de kendi telefonu ile bilinmek istiyor. Bu yüzden takviminden hesap makinesine, kendi cihazlarındaki hemen her şeyi kendisi yazıyor. Dediğiniz gibi tek el modu S5 ya da daha öncesinde bile vardı Samsung'ta. Sonunda Android'in kendine geliyor. Peki Samsung aradaki farkı açmak için ne yapıyor, o da önemli. Gitgide yavanlaşıyor tüm bu telefonlar. Eski heyecanının yanına yaklaşılmıyor artık.

    Youtube ücretli bir yazılım zaten, her ne kadar ücretsiz olarak erişsek de reklamları ile gelir elde eden bir şey olduğu için telefonda da bu yola gitmişler. Üçkağıtçılık bize göre ama gelir kaynağı onlara göre.

  • Xiaomi arayüzünde zaten bu tek elle kullanım modu yıllardır var

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Samsung keşke kendi yazilimini yapsa anca aradan oyle sıyrılır
  • lewrek16 L kullanıcısına yanıt

    Yapmayı denedi zaten, Bada yaptı Tizen yaptı. Ama Android gibi içinden uygulama fışkıran bir sistem varken, kimse markaya sınırlı bir yazılım ekosisteminde boğuşmak istemez. Iphone değilsen...

  • Reklamdan yana sıkıntı yok. Zaten reklamdan para kazanan bir platform arka planda vşdeo oynatmaya izin vermesi lazım. Arka planda yine reklam girebilir, aynı radyo dinler gibi dinleriz o reklamı. Hatta izlerken 5 saniye sonra atlıyoruz reklamı, arka plan özelliği ücretliden çıkarılıp herkese açılırsa insanlar reklamların neredeyse tamamını dinler. Ben araç sürerken çok sorun yaşatıyor mesela. Hem telefonun ekranını sürekli açık bırakmak zorunda kalıp daha fazla pil tüketiyorum hem de reklam girdiğinde kapatmak için dikkatim dağılıyor, ekran açık olduğu içinde kapatma şansım var diye de kapatmak zorunda hissediyorum o reklamı. Ama arka planda hiç uğraşmayıp bırakırım. Google reklam başına ortalama 50 kuruş kazanıyor. Benden aylık 17 lira alacağı para yerine bana neredeyse 3 günde izleteceği 50 reklamla fazlasını kazanır farkında değil.
  • 11 ve 10 un adaları neydi ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.