Şimdi Ara

...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::... (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.399
Cevap
84
Favori
175.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
511 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ozgur demokratik Turkiye icin HAYIR..

    Benide ekleyin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK

    Beni yazma...
    Ben sadece analiz yapar olasılık dizerim.
    Evetin kazanması halinde bazı oluşumlar ideolojiler stkları zor günler bekliyor..
    Bir sonra ki hamleye kadar..
    Mesela cemaat yani fetö 70 80lerde kendini nur kökenli oluşumdan var etti
    Amaç ülkeyi ele geçirmek değildi var olmaktı tabanın düşüncesi bu idi bence
    Asker olmak hakim olmak polis olmak savcı olmaktı Devlet kurumlarında ütopyoları bu idi
    Bunu da başardılar..
    GELELİM GÜNÜMÜZE
    İşin sıkıntılı kısmı burada başlıyor yani erke dönergeci.
    Evet çıkarsa ..
    Bir grup yine min 15 senelik bir yapılanmaya gidecektir Milli eğitimde sağlıkta adliyelerde tsk da
    Ve yine darbe olacaktır sonunda..
    Ama bu darbe
    15 Temmuz sürecinde olduğu gibi tank uçak top ve silah ile olacak kanısında değilim..
    Kalem ile olacak FİKİR ile olacak his ile olacaktır bence..
    -------------------------------------------
    Aklımın en çok zorlandığı nokta canlı birey olayı
    Fikirlerinizi geleceğe taşımak ve kazanmak için canlı bireylere ihtiyacınız var
    Siyasi partilerin geçmişlerine baktığımız zaman oy potansiyeli % olarak bariz bir şekilde görünmekte.
    İktidar olmanın alt yapısı 70 ve 80 lerde atılmış kimi eğitime ağırlık vermiş kimi canlı bireye...
    İşin espirisi 3 çoçuk yapan mı daha akıllı bir yatırım yapmış olur
    Yoksa bir çoçuğuna iyi bir eğitim veren mi?.
    --------------------------------------
    HAYIR KAZANIR İSE
    mevcut iktidar meşrutiyeti kaybeder mi onu da halk bilir




    fetocusun olum sende amaclari ele gecirmek deil oylemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkeyi bölmek, yıkmak bozgunculuk yapan zihniyetindeki PKK destekçisi adamlar da HAYIR diyor. Atatürkçü adam da HAYIR diyor. Anlam veremediğim nokta iki farkli zihniyetin ortak çıkarı ne ? Bağlantısı ne ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekin-71 -- 28 Ocak 2017; 12:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    Fethullah Gülen,Fetocular,PKK,HDP "HAYIR" diyor onlara inat bile "EVET".

    o yazdıklarınızın yanına birde akıl, sağduyu, mantık ve düşünebilme yetisini yazarsanız seviyeniz tam belli olur. bu kafa yapısı ile zor

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelthalyste -- 28 Ocak 2017; 12:20:16 >
  • Ekleyin yoldaşlar.
  • ccecy C kullanıcısına yanıt
    Bu algı oyununu yiyecek kadar saf olamazsınız ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bursagsli

    Az kafası çalışan adam zaten HAYIR der ama şuan ki hükümet bizim vatan, bayrak ve din sevgisini elinde çıkar olarak bize evet dedirtmeye çalışıyorlar.Birde HAYIR dersek hdp ile aynı safta olacakmışız.EVET çıkarsa adam tek başına bütün herşeyi ele geçirecek olan vatandaşa olacak.Birde şu topçu,popçu ve oyuncu milleti gösteriş yaparak evet diyorum diyor.Tabi adamlara giren çıkan yok hayatı lüks içinde para gani... Bu ülkeyi ATATÜRK kurdu.Şuan ki hükümet sefasını sürerek ülkeyi savaşa sürüklüyor.Birde bizim hükümetimiz vatanına düşkün ya vatan için savaşırız diyorlar ya bu gözler 15 TEMMUZ gecesi onları aradı ama...

    az calisan hayir cok calisan evet der onu kastetin sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorbeykurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Tüm yetkilerin bir narsist'in elinde toplanmasına karşıyım, çok seslilik her zaman daha isabetlidir azınlıkların sesleri susturulamaz. Büyük önderin kanla kurduğu vatanı, islam devleti haline getirmek isteyenlere inat HAYIR

    ben islam devleti olmasini istiyorum

    O zaman bu getirilmek istenen sistemi değil şerri hükümleri savunacaksın.Şüphesiz ki kim Allahın hükümlerinden başka hükümleri üstün görürse o kâfirdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 kişi değil, 250 000 kişinin ismini buraya yazsan ne değişir?



    Birileri ikna mi olacak? (Evet yada Hayır yonunde)



    Yada referandumun sonucumu değişecek?



    Bırakın bu boş işleri!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hadi bu adama guvendik baskanlik geldi 20 sene sonra kim gelecek bellimi. Belkide bir vatan haini gelecek basa tehlikeli bir oyun bu. Fakat sirf su kudurmuslar yuzunden evet diyecegim. Hayir diye saga sola saldiran, kendi gorusuden baskadina onem vermeyen cok bilmis ama aslinda bisey bilneyen kesim icin evet diyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 28 Ocak 2017; 12:12:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fictionpulp

    Kardeşim güzel yazmışsın neden hayır diyeceğini, teşekkür ederim, başkası gibi küfürlerle doldurmamışsın, o yüzden ben de EVET çi biri olarak sana gerekçemi söyleyeyim.



    Bu değişiklikteki en temel korku tek adamlık. Ama değişecek maddelere bakınca meclisin yetkileri elinden alınmıyor aksine az da olsa artırılıyor nasıl artırılıyor?

    1. cbaşkanını şu anda meclisin 3/4 (413 vekil) nün onayıyla sadece vatan hainliğiyle yargılayabilirsin, yenisinde ise 2/3 (550 de 367 vekil) ünün oyu yeterli ve diğer suçlardan da yargılayabiliyorsun.

    2. Bazı kurullara üye seçme yetkisi veriliyor vs...



    Bugünkü meclisimizde bu yetkiler dahi yok. Meclisinin en büyük görevi olan yasama yetkisi aynı şekilde devam edecek, Erdoğan yasa cıkaramayacak ki başkan sıfatıyla.



    En önemli nokta şu tek adamlık meselesi:



    Bugün Cbaşkanı erdoğan başbakan binali hükümet akparti. Zaten erdoğanın dediği şeyin tersini yapmıyorlar, zaten şu anda tek adamlıksa konu bugün de tek adam. Bugün ak partinin dolayısıyla erdoğanın istediği dışında başka bişey yapan var mı mecliste yok. Neden cunku genel secimlerde de cbaşkanlığı secimlerinde de %50 inin üzerinde oy alarak geldiler ve kanunlarımız gereği yetkiler onlarda.



    Mademki mevcut sistemde zaten 15 yıldır erdoğan tek adam ve mecliste onun istemediği başka bişey gecmiyor, mevcut sistemi neden eleştirmiyoruz? Yeni sistemdeki tek adamlık kaygısı zaten mevcut sistemde var, daha kötü ne olabilir yeni sistemde? Adam başkan olursa ak parti de 367 vekil alırsa istediği herşeyi yapar diye korkuluyor fakat zaten mevcut sistemde de 367 vekil alan adam istediği herşeyi yapar değişen bişey yok bu kaygı acısından.





    Olumlu tarafına gelelim, yeni sistemde başbakan hükümet ve cbaşkanı yetkileri başkanlık adı altında birleşiyor, başkan bakanlarını seciyor. Genel secimlerle beraber başkan seciliyor ama meclis için başka oy başkan için başka oy kullanıyosun. Dolayısıyla mecliste ak parti 250 vekil de alsa koalisyon olayı kalmıyor. Başkan illaki secilecek erdoğan kılıçdar veya başkası, halkın takdiri. Ama Bu ülke heo koalisyon dönemlerinde parti başkanlarının siyasi çekişmeleri uğruna süründürüldü. Ak partili biri olarak tek parti chp Kılıçdaroğlu hükümetini, koalisyona tercih ederim.



    Yani sonuç olarak yeni sistemin tehditlerini zaten mevcut sistem barındırıyor, mevcuttan daha kötü olamaz. Yeni sistemin koalisyonu ortadan kaldırma gibi artıları ise mevcut sistemde yok. Daha gecen sene 7 hazirandan sonra 5 ay kaldık öyle mal gibi. Herkes birden hint kumaşı oldu. Teşekkür ederim.

    ciddiyetle yazdığınız için teşekkürler. olması gereken sağlıklı tartışma ve karar verme zemini. umarım hep de burada kalırız hep birlikte.

    1. şu anki cb fonksiyonu tarafsız sorumsuz bir temsil ve denetim makamı. bu nedenle de yargılanmaması normal. yeni sistemde kişi başbakanlık yetkilerini alacak. başbakan ise daha kolay yargılanırken, bu zorlaştırılıyor hatta fiilen imkansızlaştırılıyor.

    2. cb kanun hükmünde kararnameler çıkarabiliyor yeni sistemde ve bu mevcut hükümetin sahip olduğundan ileri seviyede. kanun ile khk arasında bir fark yok uygulamada. bu da yasama yetkisinde azalma demek meclis açısından.

    3. koalisyon bir sorun değil, bir çözümdür. ülkede 3 partinin %30lar veya 4 partinin %20ler civarında olması ihtimali hiç mi yok? eski sistem olsa, 2si koalisyon kurar, ve ülke yönetimi de renk ve çeşitlilik kazanırdı. yeni sistemde böyle bir tablo olsa ne olacak? meclis ya da cb bu tablo değişene kadar birbirlerini feshedip, ülke sürekli seçime gidecek taki halk bıksın da, bu tablo ortadan kalksın, tercihini bir partiye yoğunlaştırsın.

    4. son 15 yıldır ülkeyi erdoğanın tek başına yönettiği doğru, zaten bu da hayır demek için yeterli. mevcut sistemde yapmak istedikleri hangi icraat veya reform vardı da yapamadılar? o zaman neden sistem değişsin? ingilizce atasözü: eğer kırık değilse, tamir etmeye çalışma. zaten şimdiki yönetim aynen devam edecekse, o zaman değişime de gerek yok demektir. bu masrafa, zahmete girmeye değer mi? yeni, ucu açık, sonu belirsiz bir yapıya neden evet diyelim?

    ya bu yetkileri yarın demirtaş alırsa ne olacak? o da bir tc vatandaşı, seçilirse yaşanacak sorunları o zaman çocuklarımız çözebilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTHUR.

    Ya hadi bu adama guvendik baskanlik geldi 20 sene sonra kim gelecek bellimi. Belkide bir vatan haini gelecek basa tehlikeli bir oyun bu. Fakat sirf su kudurmuslar yuzunden evet diyecegim. Hayir diye saga sola saldiran, kendi gorusuden baskadina onem vermeyen cok bilmis ama aslinda bisey bilneyen kesim icin evet diyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    Fethullah Gülen,Fetocular,PKK,HDP "HAYIR" diyor onlara inat bile "EVET".

    FETÖnun HAYIR dedigini nereden biliyorsun? Suan yonetime gelmeleri imkansiz ama başkanlıkla basa bir FETÖcüyü gecirmek gayet mümkün veya yardimci olarak atamak gayet kolay



    Siz de HDP ve AKPnin HAYIR algi oyununun kurbani olmuşsunuz. Apo degil miydi cozum sureci yillarinda baskanligi destekliyorum diyen? HDP HAYIR diyor diye EVET diyecek milyonlar var bu ulkede. Siz de oyle yaparak PKKnin ekmegine yag sureceksiniz maalesef



    Dediginizi dogru kabul edelim ortada baskanlik meselesi yokken Selahattin demirtas seni baskan yapmayacagiz diye nasil diyordu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    Fethullah Gülen,Fetocular,PKK,HDP "HAYIR" diyor onlara inat bile "EVET".

    FETÖnun HAYIR dedigini nereden biliyorsun? Suan yonetime gelmeleri imkansiz ama başkanlıkla basa bir FETÖcüyü gecirmek gayet mümkün veya yardimci olarak atamak gayet kolay



    Siz de HDP ve AKPnin HAYIR algi oyununun kurbani olmuşsunuz. Apo degil miydi cozum sureci yillarinda baskanligi destekliyorum diyen? HDP HAYIR diyor diye EVET diyecek milyonlar var bu ulkede. Siz de oyle yaparak PKKnin ekmegine yag sureceksiniz maalesef



    Dediginizi dogru kabul edelim ortada baskanlik meselesi yokken Selahattin demirtas seni baskan yapmayacagiz diye nasil diyordu?

    Cevap veriyorum "EVET".




  • ligtv39 L kullanıcısına yanıt
    Mvekili olmak icin unv sarti yok? Yani suandada secebilir,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy


    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    Fethullah Gülen,Fetocular,PKK,HDP "HAYIR" diyor onlara inat bile "EVET".

    FETÖnun HAYIR dedigini nereden biliyorsun? Suan yonetime gelmeleri imkansiz ama başkanlıkla basa bir FETÖcüyü gecirmek gayet mümkün veya yardimci olarak atamak gayet kolay



    Siz de HDP ve AKPnin HAYIR algi oyununun kurbani olmuşsunuz. Apo degil miydi cozum sureci yillarinda baskanligi destekliyorum diyen? HDP HAYIR diyor diye EVET diyecek milyonlar var bu ulkede. Siz de oyle yaparak PKKnin ekmegine yag sureceksiniz maalesef



    Dediginizi dogru kabul edelim ortada baskanlik meselesi yokken Selahattin demirtas seni baskan yapmayacagiz diye nasil diyordu?

    Cevap veriyorum "EVET".

    Ozerklik, federasyon ya da bu ulkenin başına bir FETÖcü geçerse Allah korusun



    Kandirildik demezsiniz insallah...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oylamadan sonra bu konuda şunları görürüz, 'herkes hayır diyo abi yaa kim veriyo bu adama' :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filmlove -- 28 Ocak 2017; 12:32:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy


    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: ccecy

    Fethullah Gülen,Fetocular,PKK,HDP "HAYIR" diyor onlara inat bile "EVET".

    FETÖnun HAYIR dedigini nereden biliyorsun? Suan yonetime gelmeleri imkansiz ama başkanlıkla basa bir FETÖcüyü gecirmek gayet mümkün veya yardimci olarak atamak gayet kolay



    Siz de HDP ve AKPnin HAYIR algi oyununun kurbani olmuşsunuz. Apo degil miydi cozum sureci yillarinda baskanligi destekliyorum diyen? HDP HAYIR diyor diye EVET diyecek milyonlar var bu ulkede. Siz de oyle yaparak PKKnin ekmegine yag sureceksiniz maalesef



    Dediginizi dogru kabul edelim ortada baskanlik meselesi yokken Selahattin demirtas seni baskan yapmayacagiz diye nasil diyordu?

    Cevap veriyorum "EVET".

    Ozerklik, federasyon ya da bu ulkenin başına bir FETÖcü geçerse Allah korusun



    Kandirildik demezsiniz insallah...

    EVET




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorbeykurt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Aktrolleri kâle almıyorum, kusura bakma. Kanser gibi sarmışsınız yine konuyu 3-4 tane aktroll.

    dunyadan bir habersiniz trollkemalciler buraya 50 madde yazarim ama size gerek bile duymuyorum bir ingilize bir batiliya oyle deilsin devsirilme en kotusu laf anlatmam dalgami gecerim cok komik durumdasiniz farkindasiniz deilmi

    HAYIRdır insallah hangi Kemal?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 28 Ocak 2017; 12:22:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.