Şimdi Ara

...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::... (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.399
Cevap
84
Favori
175.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
511 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version


    quote:

    Orijinalden alıntı: high speed dirt


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version


    quote:

    Orijinalden alıntı: high speed dirt


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version


    quote:

    Orijinalden alıntı: high speed dirt


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version


    quote:

    Orijinalden alıntı: high speed dirt


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version

    Evet vermeyi düşünenler ne olduğu belli olmayan! ülkesini sevmeyen, Cumhuriyeti istemeyen insanlarmı?



    bu nasıl kafa lan!

    Daha geçen hafta anayasanın ilk 4 maddesini de meclis kürsüsünden değiştireceğiz diyen kimdi? İşte asıl amaç bu, zihin altındaki amaç bu, uyan!

    Yapma birader sen akıllı birisin. forumdan takip ettiğim kadarıyla söz konusu ülke menfaatleri oldumu burdaki troll tayfa gibi körüne körüne muhalefet eden değil bahanesiz destek olan birisiniz..





    ...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::...





    ...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::...



    Şu hale bakın! evet diyecekleri gaz vermek suretiyle fişliyor! hayır diyecek olanı örnek gösteriyor..



    Rte zaten yıllar önce getirdi başkanlığı bu ülkeye! bir daha o eski bunalımlı günlere dönülmesin diye o emaneti yani başkanlığı şimdi millete devrediyor. bütün olay bu..









    Beni iyi tanımışsın, körü körüne partizanlık yapmam. Bu koyduğun resimler ve ifadelerin ile yapılacak referandumun hiçbir alakası yok. Bu bir genel seçim değil, parti seçimi değil, bu bir yönetim şekli değişimii. Hayır desen yine AKP iktidar kalacak. Sen gitmiş partigillik yapmışsın CHP falan koymuşsuın. Bu bir sistem değişimi, parti değişimi değil. Ayrıca sadece hayır diyen CHP değil, Saadet Partisi ve MHP'nin çoğunluğu da hayır diyor.

    Nasıl alakası yok birader Allahaşkına yapmayın! 7 haziran seçimleri öncesi yapılan la bugün yapılanlar aynı şey?



    o zaman da dertleri Rte'ydi şimdide Rte.. valllahi de billahide yeni anayasa nın içindeki maddeler fln bunların umurlarinda değil! vesayet bunların elinin altından kayıp gidecek C.başkanlığı sistemiyle Rte bu ülkede yürütme erkinin başında olacak.bunların tek dertleri bu.



    Tayyip şu an zaten başkan kim aksini söylerse söylesin.hemde siyaset üstü bi konumda. son imzalar ondan geçer ama hiçbir şeyden sorumlu değildir. böyle çarpık sistem olurmu? şimdi sistemi millete devrediyor. millet onay verirse daha fazla sorumluluk alacak. daha hızlı karar alan ve uygulayan bir sisteme geçilecek. bakanlar dışardan atanacak meclisten olursa vekilliği düşecek..bunun neresi kötü.neyse uzatmayalım isterseniz detaylara gireriz ama konu uzar.. başka bir başlıkta isterseniz hepsini konuşuruz..



    particilik yapmıyorum Chpyi fln koymadım yanlış anlamışsınız! ben sadece bakış açısını göstermek için koydum o resimleri.



    saadet partisi kaldımı birader, rahmetliden sonra parti bitmiştir. bunların hayır çıkışı akılları sıra ya kısa bi sureligini de olsa gündemde olmak yada bir pazarlık kapısı açmanın hayallari..



    Mhp konusunda da katılmıyorum size. referandum günü yaklaştıkça büyük oranda Evet diyeceklerdir emin olun..

    Tekrar edeyim bu bir parti seçimi değil, neden ısrarla parti seçimine çekiyorsun, hayır dersen AKP gidecek mi, hayır.. Bu Türkiye'nin sistem değişimi oylaması, yönetim biçiminin değişiminin oylanması, parti seçimi değil. Her insan ölümlü, RTE bugün var yarın yok, AKP de belki bugün var yarın yok, evet dersen yüzlerce sene ülke başkanlıklala yönetilecek. Başkanın gerekirse kendi kendine OHAL çıkarma yetkisi var, meclisi feshetme yetkisi var, hadi RTE iy iniyetli yönetti RTE'den sonra da sistem devam edeceği için RTE'nin yerine belki kripto fetöcünün, kripto pkklının tekinin gelmeyeceği ne malüm? Gelmedi mi, cemaate ne istediler de vermedik diyen adamlar bu ülkede bakan olmadı mı, ileride bu adamların teki başkan seçilemez mi. Elbette seçilir, sen RTE var diye evet diyorsun ama RTE bugün var yarın yok, RTE yerine yarın kripto teröristin teki gelip başkan olup tüm yetkileri eline alınca neler olacağını düşünmüyor musun. Evet dersen tek kişiye, hayır desen hepimize tüm ülkeye, haberin olsun.

    bende ısrarla particilik yapmıyorum diyorum.hala aynı noktadasınız. meclisi fesh etme yetkisi değil o birader meclisle birlikte kendinide yenileyecek! çok olağan üstü bi durum olması gerekir bunun için. millete nasıl anlatacak böyle bi durumu.kendi hakkından da feragat etmiş olcak.



    birader bu sorduğunuz soru olmamışki! o bahsettiğiniz kripto cu piskopatlar hakim ve savcıların içinden çıkmayacağı ne malum? böyle bisey olunca napcaz? bugün mümkün boyle bi durum! yaşadık ve gördük işte bu durumu..



    saadet partisi ile ilgili şimdi gördüğüm bi haberde geri adım atmışlar! biz karşı değiliz diye. evet diyeceğiz demiyorlar ama sözlerimiz de keskin değil diyorlar..tabanından büyük tepki geldi çünkü! benim evin hemen yanındaki şişli cevahir otelde toplantı yapmışlar bugün şimdi gördüm haberi. nette bulabilirsiniz..

    Arkadaşım sen bana CHP destekçilerinin twitlerini koymadın mı? Bu referandumun CHP ile bir ilgisi yok ki bana CHP destekçilerinin twitlerini koyuyorsun, sonra da particilik yapmıyorum diyorsun, bal gibi partcilik yapıyorsun. Bu referanduma hayır diyenler ülkedeki sistemin değişmesini istemeyen insanlar, bu insanlar bir partiye ait değil, aralarında AKPlisi de var CHP'lisi de var MHP'lisi de var, evet diyenlerin arasında da CHP'lisi de var MHP'lisi de. bu bir parti savaşı değil, sistem değişimi anladın mı?

    Saadet Partisi dediğin gibi demiyor, gayet kararlılar. İşte sana linki otoriter rejiem kayma ihtimali var diyor.
    http://t24.com.tr/haber/saadet-partisi-referandumda-sartlar-adil-degil-otoriter-rejime-kayma-ihtimali-guclu,385522
    Sadece Saadet Partisi değil Vatan Partisi de karşı, MHP tabanı da karşı, aç haberleri MHP tabanı da başkanlığa karşı. Twiterda Sümeyye Erdoğan, yani RTE'nin kızı anket yaptı %70+HAYIR çıkınca hesap benim değil dedi hesabı kapattı nasıl oluyorsa 77.bin küsür takipçisi var, Metehan Demir de yaptı &69 HAYIR çıktı. AKP güruh korkuyor anket yapamıyor HAYIR yüksek çıkacak diye teklif 1 haftadır meclsite bekletiliyor. Velhasıl bu bir parti seçimi değil tekrar edeyim ve karşı olan her kesimden insan var.

    Chp destekçilerinin twetleri ama particilik adına koymadım onları! zihniyet hep aynı muhalif olanları hep yalaka, şu bu gibi yakıştırmalar daha da ileri gidip vatan haini ilan ettiler. ilan eden tipler de bunlar. sadece bi tespit yaptım.



    bakın burda da yaniliyosunuz! Akplilerden hemen hemen yok denecek kadar belki hayır çıkar Mhpden bir kesimden de hayır çıkar ama emin olun Chp den evet diyenler hdp den de yani hdp seçmeninin vatanına bayrağına bağlı kesimden de evet çıkacak. hdp den derken yanlış anlasilmasin ülkesine bağlı kürt kökenli vatandaşların hatırı sayılır bir bölümü kesinlikle evet diyecek.



    birader bırakın twet anketlerini! hatta genel anlamda tüm anketleri. benim twetlerde gördüğüm öyle anketler varki 10 binden fazla oy kullanılmış yüzde 80 evet yüzde 20 hayır napcaz şimdi:D

    Kardeşim bu işin vatan bayrakla ne ilgisi var, şu an parlementer sistemdeyiz hani bayrağına ne oldu, vatanına ne oldu? 2 sene önce türk bayrağı açanları tutukluyordunuz şimdi bayrak sevgisine döndünüz, vatan bayraktan bahsetmesi gereken en son iktidar AKP'dir. Herneyse bak fitch not indirdi geçmiş olsun dolar p.tesi rabia olacak, 2013-2014e kadar iyiydiniz parlamenter sistem vardı, şimdi kötüsünüz başkanlık var 3 senedir başkan gibi yönetiyor ülkenin haline bak. Numan çıktı başkanlık elirse terör biter dedi, 15 seendir bitiremedin nolcak başkanlık gelince robotlar mı savaşacak kendi mi askere gidecek ne yapacak, adam kandırmaay bayılıyorsunuz. Twiterda koy bakalım bahsettiğin hangi yumurtanın yaptığı anketten bahsediyorsun görelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 80.S.5.5

    O kafanıza sokamadınız başkanlık değil Cumhurbaşkanlığı sistemi bu .

    isminin bir önemi yok yetkilerine bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 80.S.5.5

    O kafanıza sokamadınız başkanlık değil Cumhurbaşkanlığı sistemi bu .

    kelime oyunu yapmaya gerek yok. bal gibi de başkanlık sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu grupta olanlar başkanlık sistemi geldiğinde terörist ilan edilecek ve belki de daha neler olacak. zamanı gelince buradan okuyanaların kafasıana dank edecektir, birçoğu olaylar tahminlerinin ötesine geçmiş olmasından çok sevinecekler ama diğerleri içi içleri kan ağlasada elleri boş geçmişe bakakalacaklar.

    bu arada eklerseniz sevinirim

    türklerin dolaşacağı özgür topraklarının bu arap sevicilerinden, sahte ve tanrıkutlukla alakası olmayan liderlerden kurtulmasının zamanı çoktan geçti... fakat elde olan buna engel olamayışımız. belkide anadoluda kaybettiğimiz benliğimizi altay dağlarında bulup tekrardan gerçek türklük neymiş tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor.

    tanrı türkü korusun ve yüceltsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 28 Ocak 2017; 0:45:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nyustern


    quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Mevcut sistemi oylayacak olsaydik cbaskani bu kadar sinirsiz yetkiyle yaptiklarindan nasil olur da sorumlu tutulamaz sorgulardim acikcasi,



    Yeni onerilen sistemi de bu gozle inceledim. Acikcasi ben mevcuta kiyasla tek adam sistemi goremiyorum, cbaskaninin elini kolunu meclise baglamislar, butce yapilmasindan yasa cikarmaya dek meclisin sozu geciyor, ayrica cbaskanini suan olmadigi kadar denetleme hakkina sahip, bu bakimdan olumlu gorunuyor.



    Gene mevcut sistemde vatandas oy kullanirken milletvekilini tasvip etmese bile kendi partisi sebebiyle oy veriyordu, yeni onerilen sistemde ise cbaskanina oy veren bir kisi mvekiline oy verirken partisi disinda birine de oy verebilir, cunku bu durum artik koalisyonlara sebep vermiyor.



    Kaldi ki suan parti genel baskani tek adam, kendi hegemonyasi soz konusu, delegelerden parti teskilatlarina kadar kendisini tutacak adamlar yerlestiriyor ki kongrede dusmesin, secimde kendisi basbakan oluyor, sonrasinda cbaskani oluyor, bu sekilde siyasi hayati 20-30 sene arasi suruyor, genel isleyis bu sekilde. Yeni onerilen sistemde ise cbaskani olma suresi en fazla 2 donem, bu durumda eskiden asina oldugumuz 6 defa gittim 7 defa geldim diyip mezara kadar partisini ve ulkeyi yonetmeye calisan insanlar gormeyecegiz,



    Son olarak iktidar olma sarti %51, bir kisinin bu oyu alabilmesi icin toplumda bir cok kesime hitap edebilecek soylemlerde bulunmasi gerekiyor, yani etnik, dini yada her hangi bir dunya gorusune sahip tek duze fikirler uzerinden bu oyu almasi oldukca zor,



    Karar milletin, bekleyip gorecegiz..

    hiç el kol bağlama durumu yok. örneğin hükümet için veya bakanlar için gensoru verilemiyor. güvenoylaması da yapılmıyor.

    karşılaştırılması gereken şu anki cb makamı değil, başbakanlık makamı. cb makamı onun görevlerini devralıyor. hatta üzerine TBMM ne ait olan bazı yetki ve ünvanları da alıyor. yabancı ülkelerle yapılan anlaşmaların onaylanması gibi, başkomutanlık gibi.

    ayrıca sistemde 2. dönem tam dolmazsa 3. ve ucu açık şekilde sonsuz kere aday olabiliyor. sadece 2 ay seçimi erkene almakla. yani tam 5 yıl dolmazsa, o dönem 2 dönem hakkından yemiyor.

    sırf bu bile hayır demek için neden. vatandaşa kurulan tuzak bu. bunun neresi hukuk, neresi adalet?

    Guvenoylamasi ve gensorunun bugune kadar bir ise yaradigini pek gormedim acikcasi. Mvekili cogunlugu iktidarda oldugu icin bunlar meclisten zaten gecemiyor,



    Bir de mvekillerinin dokunulmazliklari var, meclis karari olmadan yasak islem baslatilsa bile dokunulamiyor,



    Diger sinirsiz baskanlik konusuna gelince, ben tam 5 yil olmazsa sinirsiz hakki var seklinde bir detay goremedim, metinde mi geciyor bu? Yoksa "tam" kelimesi uzerinden bir cikarim mi yapilmis? Hadi oyle diyelim 5 yilin tam olarak dolmamasi icin nasil bir sebep olabilir diye dusunuyorum, eger suni bir sebepse diger secimde halk bunu gorup geregini yapar kanaatimce, riskli bir eylem yani,



    Hadi diyelim yapmadi, suanki sistemde bir parti liderinin defalarca basbakan olmasina bir engel zaten yok, secildigi surece devam ediyor, bu bakimdan cbaskanligi sistemindeki 2 donem en azindan daha kisitlayici gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz dostum yaz beni de yaz. kocaman bir HAYIR

    HAYIR demem için o kadar çok rahatsız olduğum konu ve sebebim var ki.. ve bu rahatsız olduğum konuların anayasanın değiştirilmesiyle çok daha ileri boyutlara varacağı gerçeği... bu HAYIR sözcüğünün de bugün chp, Mhp ya da herhangi bir partiyi ya da grubu temsil etmediği gerçeğini herkes bilmeli, Aklın yolu birdir , doğruluk, dürüstlük,adalet her zaman kazanacaktır, ülkemizin yarısının değil tamamının barış, huzur, adalet içinde yaşaması temennisiyle
  • Ekle dostum.
  • ekler misiniz ---hayır.
  • Hayır diyorum yaz
  • ligtv39 L kullanıcısına yanıt
    Suan zaten yargilanamiyor, nasil bir fark var anlayamadim, basbakan hem bir mvekili olmasi sebebiyle dokunulmaz, hem de basbakan olabildigi icin meclis cogunluguna sahip demek oluyor ki cogunluk karariyla yuce divana gonderilmesi zor bir ihtimal. Cbaskani ise yaptiklarindan tamamen sorumsuz ona hic girmeyelim bile,



    Bence sistem her ne olursa olsun cezayi iktidara her zaman millet keser, halka guvenilmeyecekse de sistemin adi demokrasi degil baska birsey olur,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide yaz dostum Hayır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz benide kardeşim
  • Evet diyenler suru hayir diyenler okumus aydin.zamaninda insanlari dis gorunusu ile yargilan zihniyetten bu beklenir.bakiniz kapali kadinlari universitelere vs. Almayanlara.simdi siz hayir diyince ataturkcumu oluyosunuz..kusura bakmayin ama %50 diye ayiran sizsiniz ve ezilmeye mahkumsunuz cunku demokreside cogunluk kazanir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Partili cumhurbaşkanına hayır
    - Tarafsız olması gereken devleti ve orduyu tek bir siyasi görüşe bağlamaya hayır
    - Kuvvetler ayrılığını yok eden düzenlemeye hayır
    - Yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran değişikliğe hayır
    - Meclisin yetkilerinin azaltılmasına hayır
    - Başkanın kafasına göre hiçbir kriter olmaksızın bakan atamasına hayır
    - Ülke yönetiminde etkili olacak başkan yardımcılarının bir kriter olmadan atanmasına hayır
    - Meclisin bakanlar ve başkan yardımcıları üzerinde hiçbir denetiminin olmamasına hayır
    - Başkanın yargılanmasını yokuşa süren bir düzenlemeye hayır

    Bu sistem başkanlık sistemi değil; tek adam sistemidir, diktatörlük sistemidir, rejim değişikliğidir. Bu nedenle anayasa değişikliğine, bu absürd haliyle kesinlikle ve kesinlikle HAYIR.

    Evet diyenlerin varsa bir karşı argümanı yukarıda yazanlara buyursunlar tartışalım. Ağlayın zırlayın evet çıkacak diye ego şişirmekle olmaz bu iş.
  • HAYIR'SIZLAR GRUBU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAYIR'lısı be gülüm
    ...::::Anayasa Referandumunda Hayır Diyenler Kulübü - 1486 Kişi Dev Konu::::...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmzmst -- 28 Ocak 2017; 1:3:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ne yaparsak yapalım, cahil kesim neye evet dediğini bilmeden evet diyecek ve oyların büyük çoğunluğunu bunlar oluşturacak. Bir kaç yıl içinde pişman olacaklar ama çok geç olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam bilinmesi gereken seyleri biliyorum ben cenabet gezmem musluman olmadigim anlamina gelmiyor, ayni sekilde ataturkcu olmamda imanima bi zarar vermiyor. İman gucum zayif olabilir bu tamamen ne kadar sorgulayip ne kadar dusundugun ile alakali, sizde pek bulunmuyor mantikta dene bi istersen. Belki daha cok baglanirsin belki uzaklasirsin sana kalmis :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.