Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.074
Cevap
129
Favori
1.619.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Merhaba Reguse rumuzlu Arkadaşım Yılmaz ben sormak istediğiniz bir soru olursa tel. 0541 726 83 25 sizinle dr wheat grass zamanındada buradan konuşmuştuk. forumdaki yazınızı okuyunca çok şaşırdım çünkü ben dr wheatgrass isimli ürünü ekim 2015 tarihinden bu yana satmyorum bu nedenle yazınız yersiz beni ve hiç tanmadığım sizin gibi hasta olan bir insanı bizden Hemorrel krem aldığı ve çokiyi sonuç aldığını sizlerle paylaştığı için suçluyorsunuz. lütfen bu şekilde tavırlar almayın çünkü bu forumda hasta olan herkes sıkıntılarını dile getirmeye çalışıyorr ayrıca kullandığı herhangi bir üründen fayda gördüğünde brada yorum yapıyor. ayrıca evet drwheatgrass fissür hastalarında faydalıdır halen bir çok hastanın farklı kanallardan temin ederek kullandığını biliyorum. Hemorrel krem ise hemoroid ve fissür olan kişilerde 2 hastalktada faydalıdır. forum içinden başka kullanan hastalarda var onlarda yorumlarını yazacaklardır. ayrıca forum dışındanda kullanan hastalar var ve emin olun ki herkes sonuçlardan çok memnun.herkese geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 35 gün önce anal fissur belirtileri yaşadım hafif kabızlık sonucunda, başlarda kabız olduğum için zannettim doktora gitmedim lifli besinler ile dışkı yumuşattım 8 gün rahattım ama o kadar dikkat etmeme rağmen ağır şekilde kabız oldum acilde tuvaletimi zor yaptım ve ertesi gün genel cerraha gittim bana çatlağın var dedi ve krem 3 tane krem(Madecassol sikatrizan 40gr-Anestol Pomad %5- Hametan Pomad 30gr) yazdı bunları karıştırıp kullanacaksın gerileme olmazsa ameliyat dedi. Krem karışımının iyi geldiğini hissettim, lifli ve sık beslenme ile de ağrım sızım kalmamıştı ama aşırı kaşıntı başladı dayanamadım ve aşırı bi şekilde kaşıdım akşama canım yanmaya başladı 2 güne tekrar iyi hissetmeye başladım ağrım sızım yok çok rahat tuvalete çıkabiliyorum(tabi sert olmazsa) benim size sormak istediğim bunun iyileştiğini nasıl anlarız ve ne kadar sürede iyileşebilir? Daha önce atlatan arkadaşlar varsa cevap verirlerse sevinirim. Kendimi bu hastalığın başlangıç aşamasında hissediyorum sadece 2 defa kanama oldu ve bir hafta kadar ağrılı süreç yaşadım, tuvaletten sonra falan hiç ağrı olmadı.
    Bu arada yüzmeye başladım havuza gidiyorum 2 haftadır haftada 4 saat onunda faydasını gördüm gibi doktorlar da yüzmenin iyi geldiğini söylüyor size tavsiye edebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhii

    Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 35 gün önce anal fissur belirtileri yaşadım hafif kabızlık sonucunda, başlarda kabız olduğum için zannettim doktora gitmedim lifli besinler ile dışkı yumuşattım 8 gün rahattım ama o kadar dikkat etmeme rağmen ağır şekilde kabız oldum acilde tuvaletimi zor yaptım ve ertesi gün genel cerraha gittim bana çatlağın var dedi ve krem 3 tane krem(Madecassol sikatrizan 40gr-Anestol Pomad %5- Hametan Pomad 30gr) yazdı bunları karıştırıp kullanacaksın gerileme olmazsa ameliyat dedi. Krem karışımının iyi geldiğini hissettim, lifli ve sık beslenme ile de ağrım sızım kalmamıştı ama aşırı kaşıntı başladı dayanamadım ve aşırı bi şekilde kaşıdım akşama canım yanmaya başladı 2 güne tekrar iyi hissetmeye başladım ağrım sızım yok çok rahat tuvalete çıkabiliyorum(tabi sert olmazsa) benim size sormak istediğim bunun iyileştiğini nasıl anlarız ve ne kadar sürede iyileşebilir? Daha önce atlatan arkadaşlar varsa cevap verirlerse sevinirim. Kendimi bu hastalığın başlangıç aşamasında hissediyorum sadece 2 defa kanama oldu ve bir hafta kadar ağrılı süreç yaşadım, tuvaletten sonra falan hiç ağrı olmadı.
    Bu arada yüzmeye başladım havuza gidiyorum 2 haftadır haftada 4 saat onunda faydasını gördüm gibi doktorlar da yüzmenin iyi geldiğini söylüyor size tavsiye edebilirim.

    Geçmiş olsun.

    Anal fissürde tedavi süresi genellikle 6 haftadır. Ancak bu süre uzayabilir, sizin tedavi boyunca sabırlı olmanız lazım

    Eğer dışkılama esnasında rahatsız edici bir acı duymuyorsanız çatlak iyileşmiş demektir

    Yalnız iyileşme sürecinden sonra yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmezseniz anal fissür yeniden kendini gösterebilir

    Bu nedenle daha çok sebze, daha az et yemelisiniz
  • Anlamadigim sekilde erzurumda ailemin yanindayken fissur oluyor. Ayrilip farkli sehire gittigim an kanama bicak gibi kesiliyor ve iyilesiyorum. Ne sebebini nede cozumunu anlamadim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • chibichibi kullanıcısına yanıt
    dışkılamam yumuşak olduğu için hiç acı hissetmiyorum ama sanki orda duruyor çatlak dışkı sertleşse acıyacak gibi hissediyorum, teşekkürler herkese geçmiş olsun.
  • 1 yıl kadar önce çatlağı iyileştirmiştik çok şükür, çok ağır bir dönemdi. Sonrasında kaç kez tekrar çatlattık bilmiyorum :) Ama artık insan hem vücudunu hem de hastalığı tanıyor, baktım çatladı bi hafta üst üste kuru fasulye pilav, nohut pilav yanına salata yanına bol su tüketerek iyileşiyorum. Bu hastalıkta erken teşhis çok önemli. Sonrası dışkıyı yumuşatmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok şükür ilk zamanlardaki gibi kötü değilim. Makat dışına rahat dokunabiliyorum rahat krem vs sürebiliyorum.

    Ancak çatlağın içeride kalan kısmını dışkılama esnasında hissediyorum ve wc sonrası özellikle Ikınmadığım için içerde kalan dışkı parçası ya da gaz olursa kasılma ve acı oluyor. Ne katı ne ishal değilim. İçerideki kısmı bi iyileşmedi gitti kremi içeri süremiyorum açılmıyor makat en küçük parmak bile girmiyor.

    Bepanthen plus çok yakıyor belki faydalı ama bende yanma yapıyor. Ne yapıcaz içerisi için tavsiye ve fikir verebilir misiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myheart70 -- 6 Nisan 2017; 13:5:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myheart70

    Arkadaşlar çok şükür ilk zamanlardaki gibi kötü değilim. Makat dışına rahat dokunabiliyorum rahat krem vs sürebiliyorum.

    Ancak çatlağın içeride kalan kısmını dışkılama esnasında hissediyorum ve wc sonrası özellikle Ikınmadığım için içerde kalan dışkı parçası ya da gaz olursa kasılma ve acı oluyor. Ne katı ne ishal değilim. İçerideki kısmı bi iyileşmedi gitti kremi içeri süremiyorum açılmıyor makat en küçük parmak bile girmiyor.

    Bepanthen plus çok yakıyor belki faydalı ama bende yanma yapıyor. Ne yapıcaz içerisi için tavsiye ve fikir verebilir misiniz...

    rectoderm kullanabilirsiniz ancak hem pahalı hemde yan etkileri olan bir kremdir. danışmadan almayın.
  • Rectoderm yan etkilerinden dolayı kullanmak istemiyorum açıkçası. Yemek yedikten sonra biraz rahatladım

    Bir an evvel işime gitmek istiyorum günlerdir evdeyim

    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 gün oldu belkide geçti fissür olalı. Çatlağın dışa yakın kısmı değil de içte kalan kısmı hemen hemen her dışkılamada sanki yeniden açılıyor gibi hissediyorum. İlk günlerdeki gibi uzun sürmesede yanma-kasılma-acı oluyor. Beslenme: kahvaltıda 1 kaşık zeytinyağı -çorba -salatalık -zeytin-süt içine katılıp yenen gevrek,. Ara öğünler incir -kaysı kurusu kuru üzüm fındık. Akşam :nohut pilav kuru pilav kabak ıspanak yada pırasa (pirinç yok bulgur pilavı). Su içiyorum ılık su. Keten tohumu su ile birlikte alıyorum.

    1 Şimdi arkadaşlar deniyor ki bazı yerlerde katı beslenmeyin. Bazı yerlerde bol lifli olsun. Hangisini yapcazzz?

    2 Bu iyileşme ne kadar sürecek? Bir kapanıp bir açılıyor sanki yara

    3 rectoderm kullanan arkadaşlar bu kremi nohut büyüklüğü değil de biraz daha az kullansak işe yarar mı? Wc öncesi mi yoksa sonrasında mı kullanmak daha iyi?

    İş yerinde klozet yok normal wc de nasıl yapıyorsunuz başından geçmiş arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

    Sonunda şu 3 yıllık fissürden kurtuldum. Size neler yaptığımı kısaca özet geçeyim; Bundan tam 3 yıl önce başladı illet. İlk olarak en büyük hatam uzun süre doktora gitmedim ve kabızlığım devam etti. Rahatsızlığım başladığından 6 ay sonra ilk defa doktora gittim. Doktorun verdiği hemoroid ilaçlarını kullanmak yaptığım en büyük ikinci hataydı. Not: Devlet hastanesine gitmiştim. Daha sonra yine bir kaç defa gittim doktora, her gittiğim doktor farklı farklı ilaçlar veriyordu çoğusu hemoroid ilaçlarıydı. Hiç biri gerçekten işe yaramadı. Bu süreçte öğrenci olduğum için genelde fast food ile besleniyordum. Daha sonra hastalık iyileşmeyince başladığından 1.5 sene sonra devlet hastanesinde belden uyuşturularak ameliyat oldum. En ufak bir bilgilendirme yapmadan ( diyet, ameliyata hazırlık ) ameliyata gittim ve çıktım. Ameliyattan sonra çok acı çektim, çok rahatsızlık çektim, yaklaşık 1 hafta da yürür hale zor geldim. Doktor ameliyata girmeden ne lavman yaptırdı ne de çıktıktan sonra bir tavsiye verdi. Haliyle ameliyattan sonra dışkımı yaparken çok acı çekmiştim. Günler aylar geçti hiçbir değişiklik olmadı. Daha da kötüye gitti. Artık çok daha fazla acı ve ıkınma ile tuvalete çıkıyordum.
    İnternette videolarını gördüğüm bir doktora, yeniden ameliyat olma kararı verdim. Özel bir hastahane ve çok ilgili bir doktordu. Muayenesini filan oldum ameliyat tarihinde ve diyette bilgilendirildim ameliyat hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgilendirildim. Yanımda refakatçi olmadan gittim ağız yoluyla geceden lavman yapmış olmama rağmen orada da anal yoldan lavman yaptılar ayrıca traşıda ameliyata girmeden hasta bakıcı geldi yaptı :D benim yaptığım yeterli olmuyormuş ( devlet hastanesinde ameliyat sırasında saç kesme makinesiyla traş etmişlerdi :D ) . Ameliyattan çıktık ve özel yatağıma yatırdılar beni. Zaten ameliyattan çıkınca narkozun etkisi geçiyor hemen uyanıyorsunuz . Arkadaşlar ben hayatımda bu kadar ilgili hastahane görmedim gece 1 kere dahi ne hemşire çağırma gereği duydum ne de refakatçi lazım oldu. Makata eriyen tampon koydukları için herhangi bir acı çekmedim( devlette ameliyattan sonra tamponları çekerken çok canım yanmıştı). Ameliyattan sonrasında yaptıkları ağrı kesiciler o kadar güzeldi ki keşke diyorum bir daha girsem dünya yansa umurunuzda olmuyor; o kadar rahattım . İlk gün hemen oturma banyomu hazırlayıp getirdiler yardımcı oldular oturdum ( devlet hastanesinde evde yaparsınız filan demişlerdi önemini bilmiyordum ). İlk gece ufak tefek çok hafif çorba komposto tarzı yiyecekler ile başlıyorsunuz. Ertesi gün doktor geldi halimi hatırımı sordu ve haftaya kontrole çağırdı taburcu etti( devlette kontrol gereksiz demişlerdi ). Yürüyerek tek başıma rahatlıkla evime gittim makatımdaki rahatlamayı ilk günden itibaren hissetmeye başladım. Ameliyattan sonraki ilk 3 gün ben sadece sıvı ve ya çok sulu sebze yedim o tarz beslendim doktor kabız olma yeter demişti. Ekmek ve unlu mamüller kabız yapıcı yiyecekler kesinlikle yemeyin. Geçen hafta kontrole gittim doktorum; malum dikiş alınma yok, çok iyi olduğunu ve güzelce iyileştiğini dedi. Bende zaten rahat rahat tuvalete çıkmaya başlamıştım. Arkadaşlar uzun lafın kısası kesinlikle ihmal etmeyin ve güzel bir hastanede ameliyat olun. Ben 2000 lira verdim hastaneye muayene ücreti 25 liraydı ssk da belli bir miktar ödüyordu sanırım. Artık ben kurtuldum çok şükür konu sağlık olunca paranın bir önemi kalmıyor. Resmen 3 sene boşuna çekmişim keşke daha önce gitseydim doktora. Doktorum Muaharrem Kuzkaya. Özel üsküdar hastanesinin başhekimi aynı zamanda ben çok memnun kaldım ama siz de özel herhangi bir hastanede rahat ederek bu ameliyatı olabilirsiniz. Ben kendi doktorumu şiddetle öneriyorum. Sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağım.
  • Arkadaşlar herkese geçmiş olsun diliyorum bu illet 1 yıldır belli aralıklarda beni de buluyor tam kurtuldum diyorum sert dışkılamada nüksediyor sizide tavsiye debileceğiniz istanbulda iyi bir doktor var mı ?
    makat çatlağı olduğunu düşünüyorum bu konuda uzman doktor

    teşekkür ederim Allahta acil şifalar diliyorum hepimiz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    Arkadaşlar herkese geçmiş olsun diliyorum bu illet 1 yıldır belli aralıklarda beni de buluyor tam kurtuldum diyorum sert dışkılamada nüksediyor sizide tavsiye debileceğiniz istanbulda iyi bir doktor var mı ?
    makat çatlağı olduğunu düşünüyorum bu konuda uzman doktor

    teşekkür ederim Allahta acil şifalar diliyorum hepimiz için

    bu konuda bir numara Korhan Taviloğlu deniyor ancak muayenesi ve ameliyat ücretleri biraz yüksektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airport34


    quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    Arkadaşlar herkese geçmiş olsun diliyorum bu illet 1 yıldır belli aralıklarda beni de buluyor tam kurtuldum diyorum sert dışkılamada nüksediyor sizide tavsiye debileceğiniz istanbulda iyi bir doktor var mı ?
    makat çatlağı olduğunu düşünüyorum bu konuda uzman doktor

    teşekkür ederim Allahta acil şifalar diliyorum hepimiz için

    bu konuda bir numara Korhan Taviloğlu deniyor ancak muayenesi ve ameliyat ücretleri biraz yüksektir.

    evet kendisine dün kontrole gittim makat çatlağı ve hemoroidim olduğunu soyledi :(
    botoks için %50 ihtimal verdi fiyat olaral 8bin tl
    Ameliyat içinse %93 iyileşme ve malesef 12 bin tl istedi fiyatlar çok astıronomik muhtemelen özel sigortam olduğu için fiyatları şişirdiler bilemiyorum başka özel bir hastene bakacağım

    bu konuda ameliyat geçirmiş iyileşmiş başka kişiler yokmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marto1


    quote:

    Orijinalden alıntı: airport34


    quote:

    Orijinalden alıntı: marto1

    Arkadaşlar herkese geçmiş olsun diliyorum bu illet 1 yıldır belli aralıklarda beni de buluyor tam kurtuldum diyorum sert dışkılamada nüksediyor sizide tavsiye debileceğiniz istanbulda iyi bir doktor var mı ?
    makat çatlağı olduğunu düşünüyorum bu konuda uzman doktor

    teşekkür ederim Allahta acil şifalar diliyorum hepimiz için

    bu konuda bir numara Korhan Taviloğlu deniyor ancak muayenesi ve ameliyat ücretleri biraz yüksektir.

    evet kendisine dün kontrole gittim makat çatlağı ve hemoroidim olduğunu soyledi :(
    botoks için %50 ihtimal verdi fiyat olaral 8bin tl
    Ameliyat içinse %93 iyileşme ve malesef 12 bin tl istedi fiyatlar çok astıronomik muhtemelen özel sigortam olduğu için fiyatları şişirdiler bilemiyorum başka özel bir hastene bakacağım

    bu konuda ameliyat geçirmiş iyileşmiş başka kişiler yokmu?

    bende kendisine gitmiştim banada birebir aynısını söylemişti. ameliyat ucretini biraz daha fazla soylemisti.

    Korhan Bey e gidip iyi olan bir sürü insan biliyorum. Tabiki çok iyi ve profesyonel bir dr. ancak özel saglık sigortanızda olsa yinede cebinizden ciddi para cıkıyor. bende de özel saglık sigortası var oradan biliyorum.

    Ben sanırım bu ameliyatlarımı Ankarada Sezai Leventoğlu na olacağım. onada olup çok sayıda iyi olan hasta var. ücretleride daha makulmuş. bilginize.
  • 2 aydır ne güzel birşey yoktu gayet normal besleniyordum dünden beri makatta tekrar acımalar hissetmeye başladım fakat eskisi kadar değil sadece hafif yanmalar hissediyorum sanırım tamamen iyileşene kadar epey zaman geçicek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat sonrası da tekrarlama riski olduğu söyleniyor. Tamamen iyileşme ne kadar sürer acaba. Yumuşak dışkılamada rahatım ilk günlerdeki gibi değil ama wc sonrası 1 saat sonra falan özellikle de tam boşalma olmayınca kasıntı ile acı yapıyor

    1 ay 2 ay 3 ay sene mi? İyileşmiş arkadaş yokmudur acaba ameliyat ya da botoks olmadan??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myheart70

    Ameliyat sonrası da tekrarlama riski olduğu söyleniyor. Tamamen iyileşme ne kadar sürer acaba. Yumuşak dışkılamada rahatım ilk günlerdeki gibi değil ama wc sonrası 1 saat sonra falan özellikle de tam boşalma olmayınca kasıntı ile acı yapıyor

    1 ay 2 ay 3 ay sene mi? İyileşmiş arkadaş yokmudur acaba ameliyat ya da botoks olmadan??

    https://analfissuruyenenadam.wordpress.com/

    bu siteyi ve yorumları inceleyebilirsiniz
  • O yazıyı birkaç kez okudum ara sıra yine okuyorum psikolojik destek olsun diye.

    Sanırım diyete uzunca bir süre devam edeceğiz.

    Benim anlamadığım iyileşince neden tekrar ediyor.Yani herkes kabız olabiliyor ıkınıyor vs bizim makatta bir değişiklik mi oluyor. Daha önce iki kere olmuştu ve kendiliğinden geçmişti ne acı ne ağrı olmamıştı. Ahmaklık ben de ders almadım ha bire ıkın.. Şimdi akıl başa geldi amma iş işten geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myheart70

    O yazıyı birkaç kez okudum ara sıra yine okuyorum psikolojik destek olsun diye.

    Sanırım diyete uzunca bir süre devam edeceğiz.

    Benim anlamadığım iyileşince neden tekrar ediyor.Yani herkes kabız olabiliyor ıkınıyor vs bizim makatta bir değişiklik mi oluyor. Daha önce iki kere olmuştu ve kendiliğinden geçmişti ne acı ne ağrı olmamıştı. Ahmaklık ben de ders almadım ha bire ıkın.. Şimdi akıl başa geldi amma iş işten geçti

    bir kez olduğunda yatkınlaşıyor vücut ve maalesef eskisi gibi olmuyor bir daha. ameliyat olunsa dahi tamamen eskisi gibi olmuyor. dikkat ederseniz yine düzelecektir. merak etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.