Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (346. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6.906
Cevap
158
Favori
1.839.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 342343344345346
Sayfaya Git
Git
Giriş

sadece Krem degil muayene etti müshil verdi bagirsaklari bosaltti Kamara ile muayene etti iki saate yakin benimle ilgilendi ve 100 150 ml kendi yaptigi veya yaptirdigi piiyasada olmayan krem verdi verdigi kremin faydasini gördüm evet pahali ama botoks veya ameliyat olmadan atlatirsam deger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isd38 -- 13 Kasım 2025; 11:52:1 >

Bu arkadaş haklı kendisine zamanında mesajda atmıştım o zamandan bu zamana sanırım hiç nüks yaşamamış ve hayatına mutlu bir şekilde devam ediyor. Bende de kronik fissür var ve süresi 7 senelik. Eğer kronikleşirse hiçbir şekilde iyileşemezsiniz. Ben 2 sene önce botoks oldum botoks sonrası çok küçük bir nüks yaşadım ve sonrasında bir sorun yaşamadım tabi buna yememe içmeme çoook dikkat ederek yapıyorum örneğin her sabah kayısı yerim abur cubur çok yemem posalı gıdalar yerim salata her zaman olur. Bu şekilde bir yaşamı benimserseniz kronik fissürü uyku moduna alabilirsiniz ama en ufak bir zorlamada nüks edecektir. Çünkü bu 7-8 senelik sürede hep iyileştim dedim ve sonu maalesef nüks oldu. Benim idare edemeyenler için bir tavsiyem olacak eğer ameliyat aşamasına geçtiyseniz bence bu rahatsızlığın tedavisi büyüttüğümüz kadar değil 7 senede onlarca kişiyle konuştum flep olan, fissürektomi olan, lis olan. Arkadaşlar en temiz yöntem LIS yöntemi bu yöntem ile olan herkesin hiç değilse %90 civarının hayatına mutlu şekilde devam ettiğini görüyorum. Flep ve fissürektomi ise tam bir macera kesinlikle önermiyorum pire için yorgan yakmaya benziyor ameliyat olup çok kötü olanları gördüm. Ameliyat olacak arkadaşlar bu işi defalarca kez yapmış bir proktolog bulup kendini ona ve allaha emanet etmekten başka çaresi yok. Bende artık dayanılmaz bir nuks yaşadığım zaman artık ameliyat olacağım fakat botoks bana yaradı gibi sanırım yarayı güzel iyileştirdi. Not: Doktor iyileşmiş demişti ama sonuçta kronik yemene içmene dikkat etmessen kas zaten baskı yapıyor direk nuks edecektir dedi bana. Fissür arkadaşla 2-2.5 senelik süreçte çok güzel anlaşıyoruz bakalım nereye kadar gidecek :)

• beni mi kasdettiniz bilemiyorum ben on iki yil önce makattan ufak bir ameliyat gecirmistim oniki yildir rahattim bu sene mart ayinda kabizliktan dolayi yirtilma oldu o günden beri cekiyorum konyaya gideli 15 gün oldu o günden beri kremin faydasini görüyorum iyilestim demek icin erken öncesinde cesitli kremler kantoran yagi kullandim bendede diskilama ve sonrasinda saatlerce agri oluyordu Anuflex biraz rahatlatir gibi olmustu bilemiyorum belkide bendeki makat catlagi cok derin degil.

• 14 ay içindeki iki opereden sonra şimdilerde iyileşiyor gibiyim fakat defakasyon sonrasinda 2-8 saat arası rektumda yanma oluyor. (Elimize kaynar su dökülmüş gibi bir yanma hissi) yeni muayene oldum sanirim drenaj yaptıki gazlı bezde kan vardi. Yanma hissi darlıktada olur fakat bende darlik yok dışkı kalınlığı iyi durumda. Bu durumda sanırım içeride halen daha yara var ama nasıl bir yaradır kaç aydır habire direnaj yapiliyor buna rağmen dışkılama sonrası yanma geçmiyor.
    Çok yoruldum daha doğrusu kafam beynim zihnim yüreğim ruhum yoruldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adisoyadikulaniciadi -- 17 Kasım 2025; 19:30:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yazılan yazılar çok seyrek bu da iyi bir gelişme bundan yaklaşık 5 sene önce galiba ameliyat oldum o zamanlar aglama duvarı idi buralar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.