Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (250. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.056
Cevap
129
Favori
1.617.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • proktolog P kullanıcısına yanıt

    Yahu bu forumda şikayetini dile getiren , benim sadece 1 haftada gördüğüm 3 kişi var. instagramdan yazıştığım 2. ameliyatını yaptığınız iyileşmeyen ve sonrasında da engellediğiniz bir arkadaş var . whatsapdan yazıştığım forum dışından tanıdığım 3 farklı arkadaş var. kendi sayfanızda şikayetini dile getirenler var. Nice şikayetini dile getiremeyen hala şifa vericem diye oyaladığınıza inandığım nice hastanız da vardır. muayeneye geldiğimde tanıştığım 2 farklı fistül hastası vardı 1 yıldır geliyorlarmış .. Hala 15 taneyi bile bulamazsınız diyorsunuz. Madem öyle 15 kişi bile yokuz ya . Problemli hastalarınızı biliyorsunuzdur . Her hafta whatsaptan video linki atacağınıza buyur gel senin şikayetlerin devam ediyordu , senin ameliyatında yeterli başarıyı elde edemedik vs. nasıl oldun diyerek yazında görelim samimiyetinizi . Ama hangi birine bu mesajı atacaksınız dimi ?

  • SarıKoLa S kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buradaki mesajları devamlı okuyorum.
    Gerçekten kimin doktor olduğunu ayırt etmek zor.
    Bu rahatsızlık çok zor ve görüyorumki hastalar bile tıbbi kelimeler ile yazıyorlar.
    Ben sadece sizlerin mesajları ile bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.
    Yani mesele çekinme değil bilgi eksikliği diyelim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • adana çevresinde ameliyat olan var ise tecrübelerini aktarabilir mi

  • 7 aydır fissür illetiyle cebelleşiyorum ne yaptıysam fayda olmadı artık daralma da var gibi hissediyorum. Ameliyat olmayı kafaya koydum. İstanbulda ameliyat olup doktorundan memnun olanların yardımlarını bekliyorum. Kime ameliyat oldunuz sorun tekrarladı mı hangi yöntemi kullandı? Cevaplarsanız sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kronik anal fissürde botox yaptiripta faydasini gören varmi arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse iyileşemiyor artık kavganızı başka yerde edin lütfen, gerçekten konuya giresim gelmiyor. Doktor beyle kendiniz konuşun adam 18 bin ameliyat a girdim diyor ben de başka doktor a ameliyat oldum 2 kez fistül fissür hemoroid den ve iyileşme görmedim. Biraz da yaşayış şeklinden az önce peçete full kan dı. Denemediğim yöntem ilaç kalmadı 2 bira içiyorum kanama görüyorum soğukta kalıyorum kanama görüyorum. İç hemoroidden kaynaklı sanırım biz bunu ölene kadar çekeceğiz gibi gözüküyor çok illet bir şey dermanı var desek ameliyatların başarı oranı belli. Daflon içiyorum faydasız krem sürüyorum faydasız sağlıklı besleniyorum su içiyorum her wc sonrası da kan görüyorum artık kan sız wc den çıkışım yok kabız da olmuyorum. Anlamadığım şekilde yara iyileşmekten kendini alıkoyuyor bence artık çözümleri komuşmalıyız kim nasıl kanamayı durdurdu hangi yöntemler denenmeli? bırakın şu kavganızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profeson kullanıcısına yanıt
    Oksijenli su (Hidrojen Peroksit / Hydrogen Peroxide) açık yaraları çok hızlı iyileştirmek için kullanılıyor ilgili bölgedeki kanamaya belki iyi gelebilir ancak ilgili bölge havaya açık olmadığı için belki o nedenden dolayı işe yaramayabilir. Ben elimi kestiğimde ilk olarak oksijenli su döküyorum, anında etki gösteriyor, sonraki günlerde yara cok daha iyi iyileşiyor. Ancak el havaya açık, ilgili bölge büyük olasılıkla havaya kapalı.

    İnce/kalın bağırsağa iyi geldiği bilinen öteki öğe, magnezyum. Özellikle magnezyum sütü denilen magnezyum hidroksit formunda alındığında bagırsakları eylemlendirerek bağırsak sorunları azalttığı biliniyor. Türkiye'de magnezyum sütü satılmıyor. ABD'de (AB'de de) marketlerde oldukça uygun fiyata satılıyor. İlgili bölgedeki sorunu azaltmak için düşünülebilir.

    Hindistancevizi yağı deriye iyi gelir, genelde doğal yollardan estetik kazanmak isteyenler deriye sürer. Deriye sürüldüğünde deri h.cevizi yağını emerek, parlak, kaygan olur. Düşünülebilir.

    "2 bira içiyorum kanama görüyorum" dediniz. Bira, gluten tabanlı öğe içerir. Gluten, bağırsaklara yıkın verir. Bu konuda Amerikan profesör Loren Cordain'in araştırmaları var. Üstüne bir de Türkiye'de tüm biralar çok kötü üretiliyor. Örneğin Almanya'da belki 100'ün üstünde birbirinden bağımsız bira üreticisi varken Türkiye'de 2 bira üreticisi var: Efes, Tuborg. Böylesi bir ortamda üretilen ürünün kalitesiz olması kaçınılmazdır. Ben bağırsakta sorun yaşamasam bile, pek bira içmezdim. Sorun yaşıyor olsam kesinlikle içmezdim. Nitekim bira artık cok az içiyorum, ayda 1 gibi.Viski, tekila, şarap, rakıya ağırlık verdim. Bunlar ayrıca dolaşıma da iyi geliyor.

    Ameliyat olayından da her türlü uzak dururdum. Ameliyatsız en kötü çözüm, ameliyatlı en iyi çözümden iyidir, özellikle uzun dönemde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baycan623 B kullanıcısına yanıt

    Fissur iylesiyor gibi. 2 aya yakin çektiğim agrili durum hemen hemen yok olmak üzere

    Uyguladigim yontemler

    1 Sabahlari ayni saatte kalkmak

    2 Bir cay kasigi balli kudret nari macunu ve yarim çay kaşığı çörek otu yağı karıştırarak yedim

    3 Propolis damla kullandim

    4 sabah ve aksam kahvaltı öncesi 1 armut yedim 1 kuru incir ve 2 kuru kayısı yedim

    5 Ayni saatte tuvalete cikmak ikinmadan nefes alıp vererek diyafram itisiyle tek seferde

    6 Tuvalet öncesi küçük enjektorle makata cok az zeytin yağı sıkma

    7 Tuvalet sonrasi kaynayan suya atilan isirgan, ayni sefa, papatya, karanfil, biberiye, at kestanesi yagi, buharina bolgeyi tutma ve ayni suyu ılıtarak banyosunu 10 dk uygulama

    8 Banyo sonrası Locafen sürme

    9 Pelvik egzersizleri sürekli uygulama. ( Gaz tutuyormuş gibi sıkma gevsetme ve idrar yaparken aniden idrari tutuyormuş gibi kasma ) Özellikle otururken içeri çekiyormuş gibi gaz tutma gevsetme. Aklınıza geldiği an.

    10 Bol su içme

    11 100 gr kabak çekirdeği yeme

    12 Akşam yatarken fito krem sürme.

    13 Gun içinde yürüyüş yapma

    14 Başlangıçta siyah cay kahve hiç içmedim. Tamamen bitki çayları içtim Sonrasında günde 1 bardak siyah cay ictim

    15 Et peynir çiğ domates çok fazla yemedim. Yogurt ara sira vardi. Bazen kefir içtim. Bazen keçi boynuzu yedim. Sebze agirlikli yedim. Kahvaltida dere otu, maydanoz, semizotu gibi yesillikleri kullandim.

    16 Ekmek bir hafta hic yemedim. Sonrasinda kepek ekmegi, cok nadir normal ekmek yedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlleinMann A kullanıcısına yanıt

    Hocam nette araştırırkn burası çıktı. Aynı durum başıma geldi 4 yıl önce ameliyat olmuştum nüksetmiş tekrar ameliyat olmam gerek ama korktum kansere dönüşebilirmiş sen ameliyat olabildinmi doktor tavsiyesi için araştırıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertYıldırım34 M kullanıcısına yanıt
    Fistul kansere dönmez, dönen diyen yalancıdır rahat ol korkma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yumatci Y kullanıcısına yanıt

    Size üzülürek söylemek istiyorum ki boşuna uğraşıyorsunuz. Sadece bulguları geçici olarak yok ediyorsunuz. 23 yaşımda fissür rahatsızlığına yakalandım tam 1.5 ayın sonunda doktora gitmiştim. Belki ilk 10 gün gitsem tekrarlamayacaktı. Modet, duphalac ve proctolog verdi. Bakın 10 gün içinde iyileştim. 10. gün krem hapları bıraktım. Tam 2 sene sonra tekrarladı aynı ilaçları kullandım bu süre içerisinde kabız bile olmuştum. Neyse yine iyileştirdim hemde 1 haftalık sürelerde. Hop 8 ay sonra tekrardan nüks bu son olsun dedik tekrardan iyileştirdik. Hop 5 ay sonra nüks. Hop 3 ay sonra nüks. Artık haftada birlere düşüyor. Yani o derideki dolaşım gittike bozuluyor iyileşme süresi uzuyor kötü bir doku oluşuyor ve nüks süresi kısalıyor. Gaitada incelme oluyor. 5-6 senedir bende var inanın acı niyetine ben bu rahatsızlıktan belki 1-2 ay çekmişimdir hep dikkat ettim. Sonuç 23 yaşımdan 27-28 yaşıma kadar benle düşe kalka sosyal hayatımı etkilemeden geldi. Ama artık ben buradayım akıllı ol demeye başladı. Yani ümitlerinizi kırmak istemem ama sonu ameliyat. Ameliyat bile kesin çözüm olmayabilir. Bunları yaparak bile hele 2 ayda iyileşmiyorsanız bence tedavinizi olun. Bakın benim geçen hafta nüks etti şuan iyileşti ben bile ameliyat olacağım çünkü gaita çapı bariz şekilde daraldı. Gaita çapı artınca fissür direk yırtılıyor çekilecek çile değil. En doğru doktora en doğru ameliyatı olarak kurtulmak gerekiyor.


    Fakat şuna dikkat ettim. Ameliyat olup iyileşen kişiler hiçbir şekilde bilgi paylaşmıyor konuya dahi girmiyorlar.

  • Bilgi için sağolun hocam,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 3 yıldır makat çatlağından çekiyorum. Bir çok beslenme düzeni çeşitli kremler kullandım. Sadece sarı kantaron yağı ile idare ediyordum. Yani kantaron yağını parmağıma bolca sürüp iç temizliğini iyice yaptıktan sonra spazmlar falan gidiyordu. ama yine az bişey kabız olunca tekrarlıyordu. Daha önce hindistan cevizi yağıda denedim işe yaramadı. Spazmı ağrıyı falan hiç geçirmiyordu. Yine sarı kantaron yağı ile devam ettim. En azından temizliğini yapınca ve kantaron yağınında etkisiyle ağrıları yönetebiliyordum.


    Gelelim anlatmak istediğim olaya, geçenlerde eşim kendisine shea yağı almış, shea butter deniyor sanırım sert bir yağ, birde çay ağacı yağı kullanıyordu. Bu yağların özelliklerini yabancı sitelerden araştırdım yara kapatıcı iyileştirici yönü olduğu falan yazıyordu. Neden denemeyim dedim. Yine ben bildiğim gibi sarı kantaron yağı ile iyice temizliğini yaptım. Sonra bi kapta nohut tanesi büyüklüğünde katı shea yağının üstüne bir iki damla çay ağacı yağı damlatım parmağımla hafifçe karıştırdım. iyice yararnın olduğu bölgeye sürmeye çalıştım.


    En son 1-2 gün tuvalete çıkmamıştım. Yine kabız olmuşum, dışkı büyüklüğü genişçe olmasına rağmen dışkılama sonrası ağrı hissetmedim. Bi sonraki dışkılamalarda da aynı durumu yaşadım. Ne ağrı ne sızı ne spazm muhtemelen geçti arkadaşlar. Devam eden süreci güncellerim merak ederseniz.

  • Hermetik H kullanıcısına yanıt

    Hocam bende denedim bu yöntemleri. Böyle yaparak aslında hastalığı daha kronikleştiriyorsunuz farkında değilsiniz. Yaklaşık 6 yıldır bende var. Oradaki yaranın hızlı iyileşmesi zaten kronikleştiriyor esnek olmayan çıtır bir doku oluşuyor ve en ufak zorlanmada tekrardan yırtılıyor. En güzeli hastalık uzun da sürse yavaş yavaş iyileşmesidir. Eğer yavaş yavaş güzel bir şekilde iyileşirse tekrarlamayacak demiyorum ama nüks süreniz uzayacaktır. Örneğin 1.5 cm kalınlığında çıkıyorsunuz 2 cm kalınlığında yırtılmayacak 2.3 cm gaita çapında tekrardan yırtılacaktır. Yani kronikleşmisse tamamen iyileştim diye birşey yok.

  • İstanbulda ameliyat olan yok mu hiç? Ameliyat olmaya karar verdim doktor konusunda kararsızım. Özelde 20 binler konuşuluyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıldır nasıl cekiyorsunuz,sanirim fazla agriniz yok,ben botox yaptirdim 13 gun oldu en ufak bir agri kesilmesi olmadi,catlagi hissediyorum,sadece kaslar gevşedi,lavobadan sonra 6 saat kadar zonklama oluyor ve evden cikamiyorum,botoxun etkisini beklemekteyim halen:(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • locafen krem kullanmaya başladım, bir nebze rahatlatıyor. Sanırıım kas spazmlarını geçirmek için başka bir işe yaramıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blt88 B kullanıcısına yanıt

    Hocam 6 yıldır varda ilk olduğunda 1.5 ayın sonunda doktora gitmiştim. İlaçlarla hemne iyileştim 2 yıl hiç tekrarlamadı. Nüks etti tekrardan iyileşti 1 yıl sonra tekrarladı böyle böyle derken ayda 1 lere kadar düştü. Mesela geçen hafta pazar günü tekrarladı bugün kontrol ettim aynadan iyileşmiş. Ama kötü iyileştiği aynadan armut gibi belli oluyor. Çukur şeklinde zayıf bir doku var bu nedenle yine en ufak kalın dışkılamada tekralrayacak. Benim şikayetlerim 2-3 güne hemen geçiyor. Bu nedenle 6 yıl yaşabildim. Yoksa ilk olduğu akut dönemdeki kas spazmı saatler boyu olan ağrıalr olsaydı şimdiye ameliyat olmuştum. Doktorlarda yemene içmene dikkat et yaşın genç ameliyat etmeyelim diyorlar. Yani bende kas spazmı çok az oluyor bu nedenle hızlı ve kötü bir şekilde iyileşiyor. Nüks süreleri gittikçe azaldı zaten banada ameliyat yolu gözüküyor gibi. Gün gelecek hiç iyileştiremeyeceğim muhtemelen. Eğer kronikleşmiş ise malesef sonu ameliyat. Çok kafaya takmamak gerekiyor. Sonuçta ameliyat olup iyileşmiş yüzlerce insan var. En önemlisi en iyi doktora tek seferde en iyi ve en garanti yöntemle ameliyat olup bu rahatsızlığı unutup gitmek. Ben bir doktor listesi çıkarttım hepsine tek tek muayene olacağım.


    Sezai Levent Oğlu - Ankara

    Bülent Menteş - Ankara

    Ayhan Çağılcı - Trabzon


    Eğer bu üç doktordan birine ameliyat, muayene olmuş birileri varsa bizide bilgilendirirlerse müteşekkir oluruz

  • Bu konuda benimde bir tavsiyem olacak,

    Kaka yaptığınız zamanı yatmadan 1 saat öncesine alın.
    Wc ye girdiğinizde elinizde kronometre olsun,
    3 dak. Sıcak su ile işleme başlayın,
    Ardından bolca anestol sürün,
    Parmağınızla ileri ittirin.
    3 dak. Daha bekleyin popo kasları uyuşacak.

    Sonra kaka yapmaya başlıyoruz,
    Kaka yaparken ayağınız altına 10-20 cm lik bir yükseltici koyun (alafranga için)
    Karnınızı şişirin (göğsümüzü değil)
    Nefes üfleyin 1,2,3,4,5 sayarak üfleyin
    Karnı şişir 12345 nefes ver
    Karnı şişir 12345 nefes ver
    Asla ama asla ıkınmadan böyle sabırla nefes vererek kakanın ilk sert başını çıkmasını bekleyin.
    İlk sert baş çıkar çıkmak ayağa kalkın karnınızı ovun biraz adım atın.
    Tekrar kaka yapmaya devam edin,
    Ama anlattığım şekilde ıkınmadan,

    Ayağa kalk kaka yap tekrarı ile kaka yapmaya devam edin. Her oturuşunuz 3 dak geçmemeli ve kronometrede bakıp ayağa kalkmalısınız.

    Belli bir süre bu şekilde kaka yaparsanız, artık bağırsak kanalının sonundaki kendiliğinden peristik hareketi bağırsağınız alışacak. Sürekli ıkındığınız için o kaslar zayıf... Normalde böyle kaka olmalı.

    Belli bir süre sonra,
    Her gün 1 kere aynı saatte,
    Ve üç oturumda kaka yapmaya alışacaksınız
    İlk kaka sert ikinci yumuşak üçüncüsü çok yumuşak şeklinde.

    Kaka işlemi bittikten sonra,
    Sıcak su banyosunda 15 dak. Daha oturacaksınız.
    Daha sonrada fistül kremleri süreceksiniz.
    Rectoderm tarzı bir krem ise çok dikkatli ve çok çok az kullanacaksınız göz çevrenize toplu iğne başı kadar krem sürer gibi anal çatlağın oraya...
    Anal çatlak çok büyük ihtimal,
    Saat (yüzünüz 12 ise) yönünün 6 tarafında olacak.

    Krem işleminden sonra karın içi basıncı arttırmadan uzanın. Mümkünse uyuyun... Uyku ile tansiyon değerleri düşüp ağrı geçecektir.

    Bütün bu işlemleri 15 gün yapıyorsunuz.
    15 gün içinde iyileşme olsada yapmaya devam
    15 gün sonra iyileşme olmaz ise doktora...

    Çatlak acısı geçse bile kaka yapma şeklinizi asla değiştirmiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.