Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.890
Cevap
129
Favori
1.607.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz çok doğru ne kadar dikkat etsem de bir türlü şu kanama olayını durduramadım.Her kanadığında yaranın iyileşme süresi artıyor galiba. Yediklerime de dikkat ediyorum su dışında çay bile içmiyorum sabah çorba,kuru kayısı,1 kaşık zeytin yağı öğlen salata,yoğurt az bir şey ne varsa ondan yiyorum, ekmeği unuttum bile ama yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tavukum

    Dedikleriniz çok doğru ne kadar dikkat etsem de bir türlü şu kanama olayını durduramadım.Her kanadığında yaranın iyileşme süresi artıyor galiba. Yediklerime de dikkat ediyorum su dışında çay bile içmiyorum sabah çorba,kuru kayısı,1 kaşık zeytin yağı öğlen salata,yoğurt az bir şey ne varsa ondan yiyorum, ekmeği unuttum bile ama yok.
    üstteki yazıdklarımı not etmeni tavsiye ederim size ve herkese

    test edildi onaylandı.

    Dediğim gibi amelyat sonrası hemen iyileşme olmaz
    bu yaşantıyı uzun süre yaşam felsefei yapmalısın

    VE ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM ÜSTTEKİ YAZDIKLARIMI YİYEBİLDİĞİN KADAR YE

    yemek yemezsende kabız olursun stres yaparsın lifli beslenirsen örneğin ispanak ne kadar yersen ye asla kabız olmazsın dışkı yumuşar ama gerksiz stres yaparsan sanki kabız oluyormuş gibi hissedersin yok öyle bir şey içindeki ispanak lif kaynağı

    aşırı ıkınma yapma

    Sabırlı olmaya bakınız

    çok geçmiş olsun
  • tavukum kullanıcısına yanıt
    Kanama durumları için oksijenli su ve batikon (eski adıyla tendürdiyot) uygulayabilirsiniz tabi ki ilgili bölgeyi sabunlu su ile temizleyip kuruladıktan sonra. Oksijenli sudan bir dk kadar sonra da tercihen h.cevizi yağ o yoksa susam yağı sürerseniz ilgili bölgenin oldukça güçlendiğini göreceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştirdigim kadariyla bolgenin temizliginde sabun kullanilmamasi gerekiyor. Zira orayi cok kurutuyor. Doktorum fıskıye ile sututmam disinda birsey onermedi. Oturma banyosu dahil. Dediklerine gore legendeki su hep ayni kaldigi icin temiz olmuyormuş. Onun icin ayakta hafif egilerek dus basligi ile su tutulmasini onerdi. Bende yaklasik 10 dakika su tutuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karabye K kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bir sabun ile hafif sabunlu su iyidir. Cunku sonrasında oksijenli su ve sonrasında h.cevizi yağı uygularken daha konforlu bir deneyim olur. hafif sabunlu su sonrası su tutularak yine nemlendirilebilr.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda ameliyattan once gittigim doktor da bebek şampuani ile yikayabilecegimi soyledi. Dedigin olabilir kaliteli saf sabun olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun daha öncede mesaj yazmıştım.fissür ve hemeroit ameliyatı oldum 2 ay önce hemeroitleri lazerle yaktı doktor.1 hafta 10 gun tuvalet sonrası agrılarım oldu ağrı kesicilerle idare ettim su an iyiyim Çok Şükür.ama benim sorunum sabah tuvaletten sonra orayı yıkayıp iyice kurulamama rağmen 15 20 dakka sonra tekrar kontrol ettiğimde lekelenme temiz tutamama problemi yaşıyorum benim gibi ameliyat olan arkadaşlardada bu tarz sorunlar oldumu iyileşme tam olmadımı acaba. bazen otururken batma şeklinde agrı oluyo oturma şeklimi değiştirmek zorunda kalıyorum bu ağrıdan birde gece yattıgımda ordaki kasların hala güçsüz ve gevşek oldugunu hissediyorum bunlar normalmı acaba 2 aylık dönem için sizlerde durum nasıl burdan bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.hepinizede geçmiş olsun tekrar
  • karabye K kullanıcısına yanıt
    Hocam özelden mesaj atmaya çalışıyorum tel no ekle diyor eklemek istiyorum ekleyemiyorum. Bende sizin gibi aynı anda 2 ameliyat oldum. Hem fisür hem fissür ameliyatı oldum. LOCAFEN krem verdi bana. Ben çatlak giderici bepanton de sürüyorum bazen. Hocam gülerken,hapşururken ağrın oluyor mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun, 5 yıldır hemoroid ve fissür acısı çeken 43 yaşında biri olarak okumanızı öneriyorum. Çok pis bir belanın içindesiniz unutmayın.

    Yapacağınız ilk iş hem cerrahi operasyondan hem de laser tedavisinden uzak durmak.5 yıl önce cerrahi müdahale geçirdim 3-4 gün önce de lazeri denedim. Sakın internette laserle yada botoksla 5 dk da ağrısız vs diyenlere kanmayın. Lazer, cerrahi operasyondan daha zor( makatınıza o bölgeyi uyuşturmak için yapılan iğneler vücudumuzun en karmaşık kas sisteminin olduğu bölge ve özellikle lazer sonrası 2 gün şiddetli kasılmalar yaklaşık 1 hafta iyileşme süreci)emin olun. Lazer sonrası bana da işinize dönebilirsiniz dediler ama 2 gün yattım ve 2. gün sonuna kadarda wc ye kasılmalardan dolayı giremedim. Cerrahi operasyonda ise o günün akşamına wcye rahat girebilmiştim. İster lazer olsun ister cerrahi ameliyat yapılan işlem sonrası makatınızın bir daha önceki halinden daha kötü olacağını unutmayın. Sonuçta doku kaybı ikisinde de yaşanıyor ve bunlar sadece sizi günlük ve haftalık ya da aylık rahatlatıyor. Doğal yoldan eski halinize gelebilirseniz hayatınızın geri kalanını riske atmamış olursunuz. 5 yıl önce geçirdiğim ameliyattan sonra2 ay içinde yeniden hemoroidlerim oluştu ayın yarısı iyiysem geri kalanında hep kötüydüm.Bir şişti bir indi ve amliyata yaklaşmadım. Çevremde gülebilen insanlara hala imrenirim o derece pis bir hastalık yani.

    Peki ne yapmanız gerek? Arkadaşlar öncelikle şu an wcye çıkamıyorsanız hemen eczaneye gidin 1 çocuk lavmanı( büyük boy olanı şiddetli daralmalarda girmiyor) 1 anestol pomad( ağrı kesici krem) 1 adet vazelin, baticon ve 1 antiseptik krem alın( vito vs). Wc ye oturmadan önce en az 15 dk 1 leğene 2 kapak baticon dökülmüş serine yakın ılık suda( sıcak su kesinlikle yapmayın) oturma banyosu yaparak makatınızın suyla temas etmesini ve gevşemesini sağlayın. sonra anestol pomad ile çıkış bölgenize hafif içeri olacak şekilde sürün.(zaten ameliyatı göze almışsanız da barsaklarınızı bu yolla boşaltmanızı isteyecekler). Ucu vazelinlenmiş lavmanı kendi içinize çok çok yavaş şekilde itmeye başlayın( bu işlem için bir yakınınızdan destek isteyebilirseniz süper olur) 1 dk içinde tuvaletinizi yapmak zorunda kalacaksınız. Ancak lavman işini mecbur kalmadıkça yapmayın çünkü orantısız bir çıkış olduğundan çatlaklar yapabilir ki fissürü olanlar bilir jilet çıkarmaya çalışmakla eşdeğer bir acı.Bu işlemi kesinlikle kremsiz yapmayın. Dışkılama yaparken artık ( ömrünüz boyunca bu wc de bunları yapın) tercihiniz alaturka wc olmalı ya da en azından klozet önüne yükselti koyarak dizlerinizin karnınıza yakın olmasını sağlayın. Kesinlikle ıkınmayın. Geldiği kadarını yapıp çıkın. Çünkü içerde şişen hemoroidler size dışkı hissi verip sürekli ıkınmaya itecek ve bu da daha fazla hemoroid hatta çok daha acılı olan fissür demek. Kaslarınızın yerine tekrar içeri girmesini bekleyerek daha sonra wcye çıkın. Günde 2 max 3 ( eşite yakın aralıklarla) wc ye gidin.( yaraların iyileşmesi için zaman tanıyın) Temizliğinizi yaparken artık zedelememesi için taharet musluğunu unutun.Elinizle yıkamak sureti ile temizlik yapın. Hemen akabinde yeniden banyodaki leğene oturun. 15 dk oturup çıkınca antiseptik krem ve vazelin sürün. (Dışarı çıkmış memelerin kurumaması için, kuruyunca iyileşmiyor)

    Gelelim tedavi sürecine, özellikle 40 yaş üstü iseniz ve hemoroid yada fissürünüz varsa bunun eksik çalışan bir organdan kaynaklı olma ihtimali % 90. Mide, safra kesesi ya da barsaklarınızdan biri doğru çalışmıyorsa bu hastalık malesef ortaya çıkıyor. Örneğin mideniz eritmiyorsa kabızlık, safra keseniz çalışmıyorsa barsaklarınızı ve makatınızı yakan sıvılar, ya da barsaklarınızdaki bakteriler hemoroid oluşuna etkendirler. Dolayısyıla hemen bir genel cerraha ya da lazer tedavisine gitmek sizi o anlık rahatlatır belki ama kalıcı çözüm değildir. Hatta çok daha sıkıntılı bir sürecin başlangıcıdır. Yoksa genel cerrahi hemen alır ama asla sebebini sorgulamaz.Gitmeniz gereken ilk yer önce gastroentereloji uzmanıdır.

    O da size( tedavi için bu kısım çok önemli hemen şu andan itibaren tedavi yönteminiz bu olsun) kırmızı eti azaltmanızı yağlı yiyeceklerden uzak durmanızı ( hatta yağlı peynir , yoğurt ) işlenmiş yiyecekleri( sucuk, salam, pastırma, fast food, paketli yiyecekler( bisküvi, çikolata) hayatınızdan çıkarmanızı , alkolü çok çok azaltmanızı( mayalı olan bira ve şarabı ya ishale ya da kabızlığa sebep olduğundan asla bir daha hayatınıza sokmamanızı), baharatlı yiyeceklerin önünden dahi geçmemenizi, posalı yiyecekleri( sebze ve bakliyat) ve suyu( elinizde devamlı pet şişe alışkanlık olsun) artırmanızı, hatta günlük koşu ya da en azından tempolu yürüyüşe geçmenizi isteyecektir.( siz yinede mutlaka gastroentereloji uzmanına gidin, kan tahlili isteyin ve sindirim durumunuza göre takviye ilaçlar yazabilir).

    Yani bundan 5 yıl önce 45 gün acı çektikten sonra( ağlayarak, afedersiniz kendi dışkımı elimle çekmeye çalışacak deredece) gittiğim genel cerraha kesinlikle gitmemeli o ameliyatı olmamalıydım( lazere de gitmeyin). Hemorodim iyilleşinceye kadar çorbadan başka bişey yemeyip, kremlerle filan o hemoroidin kendi kendine kaybolmasını beklemeliydim. Gerekirse aylar boyu buna katlanmalı ama 5 yıldır yaşadığım şu işkenceye katlanmamalıydım. Çünkü ne zamana kadar böyle gideceğini hala bilmiyorum. Lazer tedavisinin uzun vadede sonuç verip vermediğini önümüzdeki ay yeniden paylaşırım. ( bu arada benim hastalığımın sebebi safra kesemin yeterli çalışmaması nedeni ile mide ve barsak florasını bozması makatta sorun oluşturuyor)

    Allah kolaylık versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkseyyah

    Üstad bende 22 gün önce lis ameliyatın oldum. Çatlak hala kapanmadı. Ağrılarım devam ediyor. Sizin ne kadar sürede kapsandı çatlak ? Ağrısız döneme ne zaman girdiniz
    Hocam benim ilk günden ağrıların ortadan kalktı. Çatlak ne zaman iyileşti bilmiyorum. Ağrım olmadığı için ona dikkat etmezdim. Acaba sizin iç sfinkter kasınızı eksik mi kestiler. Ilk günden ağrısız sizisiz hayata devam etmeniz gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karabye K kullanıcısına yanıt
    Gayet normal bir ay takılma bunlara sonrasında yeniden doğmuş gibi oluyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moonmen450

    merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun daha öncede mesaj yazmıştım.fissür ve hemeroit ameliyatı oldum 2 ay önce hemeroitleri lazerle yaktı doktor.1 hafta 10 gun tuvalet sonrası agrılarım oldu ağrı kesicilerle idare ettim su an iyiyim Çok Şükür.ama benim sorunum sabah tuvaletten sonra orayı yıkayıp iyice kurulamama rağmen 15 20 dakka sonra tekrar kontrol ettiğimde lekelenme temiz tutamama problemi yaşıyorum benim gibi ameliyat olan arkadaşlardada bu tarz sorunlar oldumu iyileşme tam olmadımı acaba. bazen otururken batma şeklinde agrı oluyo oturma şeklimi değiştirmek zorunda kalıyorum bu ağrıdan birde gece yattıgımda ordaki kasların hala güçsüz ve gevşek oldugunu hissediyorum bunlar normalmı acaba 2 aylık dönem için sizlerde durum nasıl burdan bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.hepinizede geçmiş olsun tekrar
    Lazer yani kızıl ötesi ile yapılan işlemlerde bildiğim kadarıyla yüksek ısıdan kaynaklı deride sertleşme ve iyileşme süreci çok geç oluyor. Ben o yüzden normal ameliyat oldum, fakat bu hissiyatlar bende de olmuştu bir süre sonra unutacaksın çok takılmamaya çalış kası kendin çalıştırabilirsin çok kendini kasmadan sıkma hareketiyle ve bana doktorum yapma krem vermişti her akşam sabah kullandım iyileşme sürecine olumlu etkisi var kem yazdıysa doktor ihmal etme
  • sendede bu tarz küçük sızdırmalar oldumu kardeşim.çok kafaya takıyorum bu şekildemi devam edecek diye.ordaki kas eskisi kadar olmasada tekrar işlevini kazanacakmı.cevapların içinde teşekkür ederim.
  • szmania kullanıcısına yanıt
    Hocam muayene ettiğinde nüksederse kesecek biraz daha yerim var dedi. Bilemedim. Sizin doktorunuz kimdi Hocam ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkseyyah

    Hocam muayene ettiğinde nüksederse kesecek biraz daha yerim var dedi. Bilemedim. Sizin doktorunuz kimdi Hocam ?
    Hocam benim doktor ıskenderunda. Doç dr turgut karaca. Telefonunu bulup isterseniz bir de ona danışın. Çünkü 2. ameliyat biraz riskli diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moonmen450

    sendede bu tarz küçük sızdırmalar oldumu kardeşim.çok kafaya takıyorum bu şekildemi devam edecek diye.ordaki kas eskisi kadar olmasada tekrar işlevini kazanacakmı.cevapların içinde teşekkür ederim.
    Elbette oldu bende korktum ama sonra geçiyor kas kendini toparlıyor krem ilaç vermiştir doktor kullanmayı bırakma ve bu süreçte raporlu iken ben yürüyüş çok yaptım kan dolaşımı hızlanınca iyi geliyordu ve sıça su da sabah öğle akşam oturdum bunlara dikkat et kendiliğinden geçecek şikayetlerin
  • İnşaAllah kardesim moralim.cok.bozuluyor yasantim tamamen degisti.senle telefonda konusabiksek detayksri neler yasadin ne oldu inssn bu durumda konusacsk.birilerini ariyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pangolos kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun kardesim bende 18 temmuz 2019 da yani 65 gun once fissur ve hemoroit ameliyatini ikisini birden oldum.ilk gunler biraz agri sizi oldu sonra gecti.ama suan tuvalet sonrasi makati temiz tutamama sorunu yasiyorum.tuvaletten sonra iyice yikiyorum kuruluyorum.15 20 dakika sonra tekrar kontrol ettigimde peceteye diski lekeleri bulasiyo resmen hayattan sogudum.depresyona gircem.boyle giderse.yüzüm.gulmuyo ömür boyu böyle devam ederse nasil.yasanir bilmiyorum.sizlerde durum.nasildi boyle seyler yasayip atlattinizmi.cevaplarsaniz sevinirim.gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonmen450 M kullanıcısına yanıt
    merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Umarım kısa sürede sorunlardan hep birlikte kurtuluruz. Siz ameliyatı kime oldunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben manisada ozel.bi hastanede oldusiz ameliyat oldunuzmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.