Şimdi Ara

Anakartta pahalı olanı almak hata mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • özellikle intel zırt pırt soket değiştirdiğinden anakartta değişmek gerekiyor amd daha iyi ama o da bazı modellerinde bios güncellemesi verirken bazılarında üst işlemci desteğini vermiyor

3 yıl önce aldigim asus am3 desteki am3+'a geçemiyorum. emin olmamakla beraber cf desteği olda çok randımanlı değilmiş.sli oluyordur herhalde amd diye nvidia kullanılmaz filan durumu yoktur herhalde.

http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A785TDV_EVO/#specifications
    --------------------------------------
    ikide bir anakart değişmek gerekiyorsa işlemciyle beraber giriş seviye anakart almak daha mantıklı gibi

• Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
    -İngiliz atasözü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xykna

Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
    -İngiliz atasözü

biraz yersiz bir söz oldu sanırım. ucuz olarak alacağın sonuçta pahalı alacağın marka ile aynı. yine msi ya da asya un uygununu aldıktan sonra sıkıntı yok. özetle hakkını veremedkten sonra ucubik bir anakart almanın kafası yok =) sadece kendine yetecek özellikte alirsin fiyat ucuz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

quote:

-İngiliz atasözü

biraz yersiz bir söz oldu sanırım. ucuz olarak alacağın sonuçta pahalı alacağın marka ile aynı. yine msi ya da asya un uygununu aldıktan sonra sıkıntı yok. özetle hakkını veremedkten sonra ucubik bir anakart almanın kafası yok =) sadece kendine yetecek özellikte alirsin fiyat ucuz olur.

sen şimdi diyorsun ki sahip olduğun o güzel asus hd7850 directcu ile sapphire hd7850 aynı işi görüyor, ben fantazi olarak fazladan para verip asusu aldım?

• quote:

quote:

quote:

-İngiliz atasözü

sen şimdi diyorsun ki sahip olduğun o güzel asus hd7850 directcu ile sapphire hd7850 aynı işi görüyor, ben fantazi olarak fazladan para verip asusu aldım?

ekran kartı ile anakart tamamen ayrı kulvarların atları karıştırmayalım. madem ekran kartına değindin; tabiki aynı işi görüyor asus sapphire e göre daha fazla fps vermez ancak soğutması malzeme kalitesi daha iyidir. Şimdi ben şunu deklare etmeye çalışıyorum konu da buydu esasında, ANAKART için msı ele alalım a modeli 100 lira z modeli 1000 lira. ama sen 1000 lira olanı alıncada işlemcini şuyunu buyunu takıp kullanacaksın 100 lira olanı alınca da.. Fakat alıp o.c idi slı idi dibine kadar vuracaksan 1000 lira olanı alıp farkı yaşarsın. ben yardım isteyen arkadaşa bunu iletmek istedim sorusuna yönelik olarak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

-İngiliz atasözü

ekran kartı ile anakart tamamen ayrı kulvarların atları karıştırmayalım. madem ekran kartına değindin; tabiki aynı işi görüyor asus sapphire e göre daha fazla fps vermez ancak soğutması malzeme kalitesi daha iyidir. Şimdi ben şunu deklare etmeye çalışıyorum konu da buydu esasında, ANAKART için msı ele alalım a modeli 100 lira z modeli 1000 lira. ama sen 1000 lira olanı alıncada işlemcini şuyunu buyunu takıp kullanacaksın 100 lira olanı alınca da.. Fakat alıp o.c idi slı idi dibine kadar vuracaksan 1000 lira olanı alıp farkı yaşarsın. ben yardım isteyen arkadaşa bunu iletmek istedim sorusuna yönelik olarak.

inan bana şimdi kullandığın anakart yerine casperin taktığı 40 liralık markası bilinmeyen boardları takılı olmasını istemezsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

-İngiliz atasözü

inan bana şimdi kullandığın anakart yerine casperin taktığı 40 liralık markası bilinmeyen boardları takılı olmasını istemezsin

derdimi niye anlatamıyorum :( asus msıdan bahsediyoruz gigabyte asrockdan bahsediyoruz casperdan kime ne herkes biliyor ne mal olduğunu :D

• 150tl olan am3+ usb 3 sata3 bir anakartla 400tl lik bir anakartın ne farkı vardır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

150tl olan am3+ usb 3 sata3 bir anakartla 400tl lik bir anakartın ne farkı vardır ?

daha iyi OC olur daha iyi CF olur malzeme kalitesi daha iyi olur buna bağlı olarak kullanım süresi uzar< bu birazda şans işi > benim görüşüm tabi bunlar birde hava atabilirsin böyle bir kartım var diye
  • oc işlemciye bağlı değil mi?
  • evet işlemciye bağlı ama anakart ne kadar kaliteliyse işlemcide o kadar çok ghz e ulaşır biraz uçuk bir örnek olacak ama bir m5a97 ile oc yapmak var birde sabertooth ile yada maximus v formula ile.
    bütçen neyse sen neye ihtiyaç duyuyorsan onu alacaksın bana göre
  • quote:

oc işlemciye bağlı değil mi?

Anakarta da bağlı, işlemcinin OC olabilme potansiyeli ile anakartın OC yapabilme potansiyeli doğru orantılıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [CrossFire-X]

quote:

Anakarta da bağlı, işlemcinin OC olabilme potansiyeli ile anakartın OC yapabilme potansiyeli doğru orantılıdır.

M4A785TD-V EVO anakartım var x4 620yi 13*200den 233 çıkartım hız 2.6ghz den 3ghz oldu daha fazla olunca reset atıyor voltaj vermem gerekiyormuş hangi voltaj değerini değiştirmem gerekiyor bilginiz var mı? 1.4v yetiyormus 3.4ghz için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [CrossFire-X]

quote:

M4A785TD-V EVO anakartım var x4 620yi 13*200den 233 çıkartım hız 2.6ghz den 3ghz oldu daha fazla olunca reset atıyor voltaj vermem gerekiyormuş hangi voltaj değerini değiştirmem gerekiyor bilginiz var mı? 1.4v yetiyormus 3.4ghz için

Soğutmanız iyi değilse ve elektrik hattınız dalgalanma yapıyorsa dikkatli olun derim. Her işlemci aynı değil sonuçta. Birinin x4'ü 1.4 voltaj değerinde stabilken, sizinki olmayabilir. OverClock teferruatlı iştir. Lütfen dikkatli olunuz.

• stok fanla 2.6 dan 3e çıktı biraz daha zorlamak istiyorum fakat voltajı nerden değişeceğimi bilmiyorum

riskin farkındayım güç kaynağı var ve yarın yeni bir fan takacam
  • İhtiyaç meselesi.
    Tek kart kullanacak, orta seviye bir soğutmayla abartı olmayacak şekilde OC yapacak bir kullanıcı için 200-250 TL'lik anakartlardan daha pahalısına gerek yok bence.
  • voltaj hangi seçenekten değiştiriliyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.