Şimdi Ara

Anakartın desteklediği Hafıza bus hızı ve tercih sebebi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni sistemimde i7 4790 ve 1600 Mhz ram seçtim. Anakartı h97 gaming 3 seçtim. Anakartın özelliklerine baktığımda maksimum hafıza bus hızının 1600 Mhz olduğunu gördüm. Işlemci de en çok 1600 Mhz desteklediği için bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ancak merak ettiğim bir şey var. Aynı konfigürasyon için 3000, 3200 Mhz destekleyen anakartlar tercih ediliyor. Bunun sebebi overclock imkanları mı, sata 3.1 gibi ekstra özellikler mi, ileride aynı soket yapısında daha yüksek hızı destekleyen işlemci yükseltmesi yapabilmek için mi? Yoksa desteklenen hız konusunda bildiklerim yanlış mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • guraktan G kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, anakartın 3000-3300 mhz hızlarında olması genelde OC tercih edenler için makuldur. Onun dışında oyun deneyimi açısından da tabiki önem arz eder ama ihtiyacınıza yönelik bir sistem her zaman en mantıklı seçimdir. 4K dev ekranlar GTX 980 filen düşünmüyorsanız çokta gerek yok açıkçası. İşlemcinin anakart mhz desteklemesi gibi bir durum olmaz. İşlemci 2133mhz bir anakarttada çalışır daha üstündede. özellikle işlemcniz son derece başarlı.

    1600 Mhz ramlar son derece yeterlidir. OC yapmanıza gerek yoktur ve zaten 4790 çarpan kilidi kapalıdır. Bu imkanı vermez. Burada ağırlık verilmesi gereken başlık seçeceğiniz ekran kartı? i7 4790 size bu konuda ileri seviye ekran kartları için iyi bir altyapı sunmaktadır. İyi bir ekran kartı seçimi iyi bir kasa içi soğutmayla tüm yeni nesil oyunları ultra high grafiklerde akıcı birşekilde oynayabilirsiniz.
  • Ekran kartı msi 970 gtx 100me seçtim. Bahsettiğim anakartta işlemci teknolojisi core i5 olarak belirtiliyor ama soket yapısı uyduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. 4k olayını forumdan öğrendim açıkçası, ben full hd çözünürlükte kalmışım hala 1,5 sene önce 23" monitör almıştım onunla oyun oynayacağım. 23" monitör ne kadar çözünürlüğü destekler? Bu çözünürlükte full performans yeterli gelecektir bana. İlginiz için teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • guraktan G kullanıcısına yanıt
    970 serisi su anda en basarili kartlardan. Derdin yalizca oyunsa i5-4790'da cogu durumda i7 ile ayni performansi verir. Oyun icin en iyi f/p i5'tir aslinda ama bilgisayarda baska ne isler yapacagina gore i7 one cikabilir.

    23" monitor buyuk ihtimalle full hd'dir. 1920x1080. Bunu masaustunda sag tiklayarak direkt gorebilirsin zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.