Şimdi Ara

anakartımda sorun mu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar eski bilgisayarımı toplamak amacıyla internetten 2. el bir 1155 soket asus ph61mlx lr2 aldım ramları işlemciyi herşeyi taktım güç tuşuna basınca sadece fanlar dönüyor ve anakartın ustunde ışık yanıyor , onun dışında bir hayat belirtisi yok görüntü gelmiyor usp portları lan kablo girişi çalışmıyor bilgisayardan pek anlamam açıkçası hata benim yaptığım birşeyle mi alakalıdır yoksa bozuk bir anakart mı aldım sizce. yardımcı olursanız sevinirim



  • Bilgisayar prize takılı değilken anakartınızın bios pilini çıkarıp 10-15 sn bekleyip tekrar takıp bios ayarlarını sıfırlayıp deneyin. Hangi işlemci ile deniyorsunuz? Bazen anakartın bios sürümü eski oluyor işlemciyi tanımıyor. Satıcıya sorarak anakarttaki son biosu öğrenebilirsiniz. Biosu güncel değilse biosuna uyumlu işlemci ile son sürüme güncellemek gerekir. Bazen bellekler uyumsuz olu. Bellek yuvalarına tek tek farklı bellekler takarak deneyin. Anlatımınızdan sorunun nerede olduğunu anlamak zor ama karşılaştığım sorunlarda anlattıklarımı yaparak genelde sorunu çözdüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknkck

    Bilgisayar prize takılı değilken anakartınızın bios pilini çıkarıp 10-15 sn bekleyip tekrar takıp bios ayarlarını sıfırlayıp deneyin. Hangi işlemci ile deniyorsunuz? Bazen anakartın bios sürümü eski oluyor işlemciyi tanımıyor. Satıcıya sorarak anakarttaki son biosu öğrenebilirsiniz. Biosu güncel değilse biosuna uyumlu işlemci ile son sürüme güncellemek gerekir. Bazen bellekler uyumsuz olu. Bellek yuvalarına tek tek farklı bellekler takarak deneyin. Anlatımınızdan sorunun nerede olduğunu anlamak zor ama karşılaştığım sorunlarda anlattıklarımı yaparak genelde sorunu çözdüm.
    kullandığım işlemci intel i5 2300 , bios konusunda bir fikrim yok dediğim gibi ama soracağım satıcıya . size sormak istediğim soru şu şuan anakart çalışır vaziyette iken hiçbir usp portuna güç gitmiyor örneğin mause takıyorum ışığı yanmıyor veya lan kablosu takıyorum lan ışıkları yanmıyor anakartımda bozukluk mu var acaba fikriniz nedir ?
  • Okimiku O kullanıcısına yanıt
    İşlemcinizi ilk biosla(0304) anakartın tanıması gerekir. Bios güncelleme ile düzelmez. Güç gitmemesi konusunda bilgim yok.
  • hknkck kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
  • Okimiku O kullanıcısına yanıt
    peki anakart ile ilgili fikri olan varmı sizce anakartın portlarına güç gitmemesi bozuk olduğunumu gösterir
  • Okimiku O kullanıcısına yanıt
    Hocam PSU'nuz kaç watt?Çok eski mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.