Şimdi Ara

Anakartım darboğaz mı yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

CPU: Ryzen 5 2600x

Anakart: B450M-A PRO MAX

RAM: 16GB

Bilgisayarımın özellikleri bu şekilde. Aynı donanıma sahip bilgisayarların oyun testlerine baktığımda benden çok daha fazla FPS alıyorlar. Örneğin CS 2'yi ortalama 80 FPS ile oynuyorum. Aynı şekilde GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartı kullanımım sürekli düşük. Grafik ayarlarını yükseltince kartın %80'i kullanılıyor 40fps alıyorum; grafikleri düşürünce ekran kartının %50'si kullanılıyor ve yine aynı FPS değerlerini alıyorum. Kısacası test videolarındaki değerlere yaklaşamıyorum. Bir arkadaşıma sorduğumda sebebinin anakartım olduğunu söylemişti. Eski bir anakartmış sanırım. Anakartlar hakkında çok bir bilgim olmadığı için buraya sormak istedim. Sizce anakartımı değiştirsem bilgisayarımdan normal değerler alabilir miyim? Bir sene daha bu bilgisayarla idare etmek zorundayım yardımcı olursanız çok sevinirim.

anakart bios güncel mi ?
    Depolama nedir ? marka model hız ?
    Cpu ve Vga , ısı değerleri ve macun bakımı durumu ?

Bir an önce R5 2600x ' i satarak R5 3600 almalısın , ama paran varsa hemen R5 5600 ' e yükseltme yap ( Anakart bios güncelle )

DH İKİNCİ EL ÜRÜN DOLU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 14 Ağustos 2025; 2:16:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anakartla alakası yok

Sistemi format atmayalı yıllardır olduysa, dışardan torrent vs 3. Parti uygulamalar çok yüklediyseniz vs bundan. Ayrıca sistemde zararlı yazılım olup olmadığını bilmiyorsanız buda risk

Sizin gibi tek bir kere bile format atmayan ve bolca crackli oyun indiren arkadaşım, arka planda ne yüdüğü belirsiz bir sürü program indirip çalıştıran arkadaşımda da aynı sorun vardı

Anakartın kötü değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Alabiliyorsanız 5600 alın.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.