Şimdi Ara

Anakartdaki VGA ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1. bu ankartlarda VGA diye yazıyor acaba bu ne demek onboard ekrankartı olduğu anlamına mı geliyor?

2. bu anakartlarda 4 gb DDR3 ram takabilir miyim? (işlemcim İntel pentium D 3.00 ghz)

3. bu anakartlarda onboard ses kartı bulunup bulunmadığı

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/products.aspx?L2=OEMMBD&k3=AMD Uyumlu&prcmin=50&prcmax=99

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel1111 -- 9 Mayıs 2013; 22:33:44 >

• Merhaba.

1) Evet o VGA dediği tümleşik (onboard) ekran kartı. Zaten anakartın arka tarafına baktığınızda monitör takılan D-SUB, DVI ve HDMI girişlerinden birini veya birkaçını görebilirsiniz. Gösterdiğiniz kartların MSI olanında sadece D-SUB varken Gigabayt kartta ayrıca DVI da var.

2) Evet 4 GB kart takabilirsiniz. Hatta 2x4GB şeklinde 8 GB bellek dahi kullanabilirsiniz. Ama düşünceniz elinizdeki Intel Pentium D işlemciyi bu anakartta kullanmaksa bu imkansız. Yeni maksimum 95 watt TDP değerinde AMD AM3 veya AM3+ bir işlemci almanız gerekiyor. 125 watt işlemci kullanırsanız sıkıntı yaşarsınız bu kartlarla.

3) Bu kartların her ikisinde de tümleşik ses kartı mevcut. Yalnız 7.1 falan değil. Sadece iki hoparlör veya kulaklık bağlayacaksanız bu sizin için bir dezavantaj değil.

Eğer bu tip ve tümleşik (onboard) ekran kartı bulunan bir kart istiyorsanız şunu öneririm:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a78l-musb3-m5a78l-musb3-amd-760gsb710-am3+-ddr3-2000mhz(oc)-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64387#allImages

Neden önerdim? Dört bellek yuvası destekliyor. 125 watt işlemcileri kaldırabiliyor. USB 3.0 gibi yeni teknolojilere sahip. Ses kartı 7.1 destekli.

Ancak hazırda AM3 veya AM3+ işlemciniz yoksa (ki Pentium dediğinize göre yok) FM2 platformunu düşünebilirsiniz. FM2 platformu en yeni ve gelişmiş özelliklere sahip platformdur. 900 serisi çipsetlerde tümleşik ekran kartı bulunmaz ancak FM2 platformundaki tümleşik grafik dünyanın en güçlü tümleşik grafik teknolojisidir.

Bunun haricinde yeni bir sistem kuracaksanız veya mevcut sisteminizi geliştirecekseniz bütçenizi ve kullanım alanlarınızı yazmanız koşuluyla yardımcı olmaya çalışırız.

Düzenleme: Birkaç hata.

Not: Takma isminize hiç dikkat etmemişim. Neyse AMD1111 diye değiştiririz olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 10 Mayıs 2013; 9:05:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Merhaba.

1) Evet o VGA dediği tümleşik (onboard) ekran kartı. Zaten anakartın arka tarafına baktığınızda monitör takılan D-SUB, DVI ve HDMI girişlerinden birini veya birkaçını görebilirsiniz. Gösterdiğiniz kartların MSI olanında sadece D-SUB varken Gigabayt kartta ayrıca DVI da var.

2) Evet 4 GB kart takabilirsiniz. Hatta 2x4GB şeklinde 8 GB bellek dahi kullanabilirsiniz. Ama düşünceniz elinizdeki Intel Pentium D işlemciyi bu anakartta kullanmaksa bu imkansız. Yeni maksimum 95 watt TDP değerinde AMD AM3 veya AM3+ bir işlemci almanız gerekiyor. 125 watt işlemci kullanırsanız sıkıntı yaşarsınız bu kartlarla.

3) Bu kartların her ikisinde de tümleşik ses kartı mevcut. Yalnız 7.1 falan değil. Sadece iki hoparlör veya kulaklık bağlayacaksanız bu sizin için bir dezavantaj değil.

Eğer bu tip ve tümleşik (onboard) ekran kartı bulunan bir kart istiyorsanız şunu öneririm:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a78l-musb3-m5a78l-musb3-amd-760gsb710-am3+-ddr3-2000mhz(oc)-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64387#allImages

Neden önerdim? Dört bellek yuvası destekliyor. 125 watt işlemcileri kaldırabiliyor. USB 3.0 gibi yeni teknolojilere sahip. Ses kartı 7.1 destekli.

Ancak hazırda AM3 veya AM3+ işlemciniz yoksa (ki Pentium dediğinize göre yok) FM2 platformunu düşünebilirsiniz. FM2 platformu en yeni ve gelişmiş özelliklere sahip platformdur. 900 serisi çipsetlerde tümleşik ekran kartı bulunmaz ancak FM2 platformundaki tümleşik grafik dünyanın en güçlü tümleşik grafik teknolojisidir.

Bunun haricinde yeni bir sistem kuracaksanız veya mevcut sisteminizi geliştirecekseniz bütçenizi ve kullanım alanlarınızı yazmanız koşuluyla yardımcı olmaya çalışırız.

Düzenleme: Birkaç hata.

Not: Takma isminize hiç dikkat etmemişim. Neyse AMD1111 diye değiştiririz olur biter.

:) ups!

Sizede merhaba ve cevabınız için çok teşekkür ederim

aynı sorularım bu anakartlarla içinde geçerli:

1. bu anakartlarda 4 gb DDR3 ram takabilir miyim? [işlemcim İntel pentium D 3.00 ghz (biri Allah rızası için bu işlemcimin modelini yazarsa harika olur çünkü 820 desen değil 940 desen yine değil)]

2. bu anakartlarda onboard ses kartı bulunup bulunmadığı

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/products.aspx?L2=OEMMBD&k3=INTEL Uyumlu&qs=|18=7

Aslında gönlümden geçen 4gb dd3 ram takılabilen onboard realtek ses kartlı ve tabili vga onboard ekran kartlı Gigabyte anakartve tabiki bu anakartı Yazıcıoğlu işhanında bulabilmeliyim yada İstanbul`da dolandırıcı olmayan bir yerde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel1111 -- 10 Mayıs 2013; 16:21:18 >

• 4 gb ram takılır ayrıca o işlemciide değiştir q8200 8400 gibi bişey al
  • quote:

Orijinalden alıntı: intel1111

Arkadaşlar merhaba

1. bu ankartlarda VGA diye yazıyor acaba bu ne demek onboard ekrankartı olduğu anlamına mı geliyor?

2. bu anakartlarda 4 gb DDR3 ram takabilir miyim? (işlemcim İntel pentium D 3.00 ghz)

3. bu anakartlarda onboard ses kartı bulunup bulunmadığı

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/products.aspx?L2=OEMMBD&k3=AMD Uyumlu&prcmin=50&prcmax=99

şimdiden teşekkürler

Elinizde anakart mı var işlemci mi ?

Ayrıca 760G çipli anakartlar bitiktir. İçinde de HD-2400 GPU vardır ama çok çok zayıftır. Anca 4-5 yıllık oyunları oynatır. Sadece ofis vb için yeterli olabilir.

• işlemcin Pentium D 930 olsa gerek. 3.0 ghz de çalışıyor. Aynı işlemciyi bende kullanıyordum. Vatan Bilgisayar da satılan MSI G41M-P33 Combo aldım işlemciyi taktım aşırı ısınma ve sürekli reset atma problemleriyle karşılaştım, MSI G41M-P43 Combo ile denedim yine aynı problemler devam ediyor. Ben de işlemciyi E2200 ile değiştirdim. sorunsuz çalışıyor şimdi. Bence işlemciyi bir şekilde elden çıkarmaya bak.

Onboard ses kartı anakartların hepsinde var artık.
  • pentium d seri olmayıp ve ısınma sorunu olan bir işlemci
    e serisi daha iyi e 2200 gibi
  • video graphics array
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.