Şimdi Ara

Anakarta uygun işlemci mi yoksa sıfırdan değişim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. elimde ölü gibi bir pc var. özelliklerini aşağıda verdim. şuara maalesef bütçem sıkıntıda. o yüzden en fazla 250 lira masraf yapabilirim. ekran kartı yok. uyumlu işlemci olarak intel core quad serisi (q9400, q8200 vs) piyasada 80-120 tl arası değişiyor. yanında ram de alabilirim. cpu ve ram kullanım yüzdeleri çok fazla. bundan dolayı performans düşük. yani chromeda yazı okurken bilgisayardan başka birşeye geçtiğimde kasılmalar mevcut. anakartı komple değiştirip amd işlemci mi alsam bilemedim. yardımlarınızı bekliyorum. ben quad işlemci alıyım diyorum ama çok bilgim yok. neyse özellikler aşağıda. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

400w psu var.

• ILoveNicola I kullanıcısına yanıt
    Bütçenizin düşük olduğunu belirtmişsiniz. Q8400 veya Q9400 işlemci + 2 gb ram + uygun fiyatlı SSD ile ciddi performans artışı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkck -- 6 Nisan 2016; 23:00:48 >
  • Kardeş sen Pentium 4 ile Windows 7 kullanman yanlış.O işlemci en performanslı Windows XP de çalışır.Neyse.Tavsiyem bütçeni yükselt.Şimdi Quad serisinin en iyi işlemcisi bile.Günümüz oyunları için yeterli değil.Ayrıca sen Quad serisine geçtiğinde kasma vs gibi şeylerden kurtulmayacaksın.Bütçeni yükseltti isen bence Skylake sistem topla.Ama illede ben Quad alıcam diyosan q9650 al.Bütçen bayağı bi düşükse biraz daha yükseltmeye çalış ve AMD A8 5600K yada AMD A10 7870k al.Hem seni ekran kartından da kurtarıyor.Bu işlemcilerin içinde ekran kartı çekirdeği var.A8 5600K nın içinde 7650D var.A10 7870k nın R7 Graphics.
  • Hazır başlamış iken Quad serisinin herhangi bi işlemcisi ile o anakart tam performaslı çalışmaz.Bide hknkck arkadaşım.Adamın anakartında Sata 2.0 girişi var.Sata 2.0 ile SSD kullanıncamı ''ciddi performans artışı olacak ? ''

oyun oynamıyorum. yazı okuyup video izlemek benim için yeterli. sadece biraz performans artışı olsun istiyorum. şuan quad + ram almak mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveNicola -- 6 Nisan 2016; 23:22:28 >
  • Ciddiyi az yazmışım "çok ciddi" performans artışı olur. Ben denedim tecrübemi paylaşıyorum. Eski kasalara bile SSd takılırsa işletim sisteminin açılıp kapanması, programların çalışması çok fark ettiriyor.
    Gigabyte GA-G31MX-S2+İntel Dual Core E6500 2.93 GHz+4GB DDR2 kasaya SSD taktım, bu farkı gördüm.
    Aradım bulamadım, maziyi gecelerden.
    Yeni dertler de buldum, eskiyi unuturken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.