Şimdi Ara

Anakarta 4 pin atx 12V bağlanınca çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yakın zamanda bilgisayar kendini çok sık kapatmaya başladı. Yeri geldi açıldıktan 3-4 dakka sonra yeri geldi 2-3 saat sonra. Kısacası bir rutin haline geldi bu durum 1 haftadır. En sonunda dün komple gitti Büyük ihtimalle anakart üzerinde bir kısa devre durumu söz konusu. En son kapanırken hafiften bir yanık kokusu ve sanırım güç kaynağından geldi. Ama güç kaynağının içini kontrol ettm yanan ya da şişen bir eleman yok, ayrıca çalışıyor.

    Güç kaynağını başka bir anakarta (tam olarak çalışmadığını hatırlıyorum) 24+4 şeklinde bağladığımda bir sorun yok. Ekran kartına da, işlemciye de işlemci fanına da güç gidiyor. Ancak ekranda görüntü yok. İşlemciye güç gittiğini ısındığı için söylüyorum. Ekranda görüntü olmama sebebi büyük ihtimal eski anakarta olan bir sorun ya da eski anakarttaki ddr2 ramden kaynaklı bir sorun gibi.

    Gelelim sonuca. Benim anakarta ise 24 pin bağlanınca bir sıkıntı yok. Ekran kartı ayrıca beslendiği için o da çalışıyor ve anakartla iletişim kuruyor. Ancak sıra 4 pine gelince hiçbir parça çalışmıyor. Sadece fanlarda minik bir titreme. Bir an elektrik geliyor ve sanırım kısa devreden sebep korumaya geçiyor ya da birşeyler yandı. Anakarta hiç bir eleman olmadan sadece fan bağlı olarak çalıştırdığımda da aynı şey oluyor. Ne zaman 4 pin işin içine girse fan çalışmıyor.

    Durum bu arkadaşlar. Bir bilgisi olan ya da benzer şeyleri yasamış olan varsa bir bilgi alayım dedim. Duruma göre kendime bir yol çizeceğim ama durum ne bilemiyorum elimdeki imkanlarla ancak buraya kadar gelebildim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Blgisayarın parcalari nedir ne degildir bunun bir bilgisini verseydin iyi olurdu...

    Muhtemelen anakartın mefta...
  • Öyle gözüküyor ama dedim gözden kaçırdığım, bilmediğim ince bir ayrıntı vardır diyerekten bir danışmak istedim.

    Aslında bilgisayarımı daha zamanımıza yakın bir şekilde yeniden toplamak istiyordum. Oyun oynamadığım için eskide olsa bilgisayarım beni idare ediyordu. İşlemci yükseltmesi + Ssd yetecekti. 2. el bir işlemci ile 300-400 liraya sıyrılacaktım işin içinden ama durum dün bu hali aldı.

    Bileşenler şu şekilde; Ms-7592 anakart, Pentium D945 işlemci, ati radeon hd5570, ripjaws 4gb 1600 ddr3 ram, 400 watt psu, 1tb caviar back ve depolama hard disklerim şeklinde.

    Bu olaydan sonra dedim baştan güzel bir sistem mi kurayım ama sıfır güzel bir sitem için işlemci+anakart+ssd+kasa+psu için 1800 lira masraf çıkacak tahminim. 2. El işlemci+anakartla 200 liraya bu işin içinden çıkmak çok hoş geliyor cebime bu olay olmasa kafam karışmazdı ama ne yazık ki kafam çok karıştı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.