Şimdi Ara

Anakart ve işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemi yandan görebilirsiniz. Zamanla ince ince upgrade yaptım fakat sanırım işin en sert kısmına geldim. Bilgisayarı oyun için kullanıyorum. Render falan alma gibi bir derdim yok o yüzden 4 çekirdeğe ve stabil bir performansa ihtiyacım var. Ortamdan bir süredir uzağım. Duyduğuma göre 1150 soket gelmiş. Okudum biraz fakat pek ikna olmuş değilim açıkçası. Yeni serinin olayı enerji tasarrufu ve masaüstü pc'lere çıkan tek bir işlemcideki ekran kartıymış. Oda büyük bir fark yaratmıyor diyorlar.

    Durum bu olunca 1150'ye yönelmenin tek mantıklı tarafı ileriye dönük upgrade olacak fakat zaten bir iki sene içinde sistemi komple yenilemeye gireceğimden ona da gerek yok diye düşünüyorum. İhtiyacım olan şey SATA3, USB3 ve PCI Ex3 destekleyen bir anakart ve 4 çekirdekli bir işlemci (sanal çekirdeklere falan ihtiyacım yok, render alırken iyi de oyunların kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramıyorlar). İlla son jenerasyon olmasına gerek yok. Bütçem şu an kullandığım sistemi toplarken yaptığım gibi abartı bir anakart almaya izin vermiyor o yüzden WiFi gibi özelliklere ihtiyacım yok. İşlemci düzgün olsun ve üzerine net bir fan takıldığında overclock yapılabilsin yeter. Eğer Intel olursa çarpan kilidi olmadığı için bir K serisine yazılmak geliyor içimden ama emin de olamadım.

    Intel'mi AMD'mi kısmına da giremiyorum açıkçası. Şu ana kadar sürekli Intel kullandım ve bu seferki tercihimi de bu yönden yapmayı planlıyorum fakat "oha bu kaçmaz" dedirten bir AMD varsa onuda değerlendirim tabi. Bütçe 700 civarı. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i-liek-turtals -- 9 Ağustos 2013; 8:18:39 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.