Şimdi Ara

Anakart Test İsteği !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde ECS MCP61M-M3 anakart var. Hiç kullanamadım. Söylendiğine göre sadece Phenom II işlemciyle çalışıyormuş. Ve benim bu anakartı Phenom II işlemciyle test etme imkanım yok.

Aranızdan elinde, sisteminde sorunsuz çalışan Phenom II işlemcili sisteme sahip bir arkadaş varsa ben bu anakartı göndereyim, denildiği gibi Phenom II sistemde sorunsuz çalışıyor mu test edip gönderiverin. Aydın'ın Nazilli ilçesinde ikamet ediyorum. Bilgisayarcılarda bırakın Phenom II platformunda test yapabileceğim bir sistem bulmayı, ddr3'lü sistem dahi bulamadım. 22 Km yol gidip başka bir arkadaşın intel tabanlı ddr3 sisteminde sadece ramleri denedim. Zaten buralarda yaygın olarak satılan intel tabanlı sistemler.

Söylemeye gerek bile yok ama yine de belirteyim, kargo maliyetlerini falan ben hallederim. Ayrıca çamdan sakız, memurdan armağan hesabı küçücük te olsa emeğinize mukabil bir hediyem olur.

Bu anakartı denemek için başka bir imkanım yok. İlginizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

NOT: Yardımcı olamayacak arkadaşlar lütfen " şöyle denedin mi?", "çalışması lazım", "şunu yap" v.b. türden talebimi karşılamayan cevaplarla konuyu şişirmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 3 Temmuz 2010; 19:55:58 >

• İşiniz sakata gelebilir. Bence internetten iyi bir araştırın. Ustalara sorun. Şunu yapın demiyorum fakat anakartınızdan da olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andromeda`

İşiniz sakata gelebilir. Bence internetten iyi bir araştırın. Ustalara sorun. Şunu yapın demiyorum fakat anakartınızdan da olmayın.

Bahsettiğiniz tarzda bir mağduriyet yaşamamak için gerekli özeni göstereceğim kıymetli dostum. Uyarı için teşekkürler...
  • kargo masrafı? eğer kargo masrafı yoksa ben kendi sistemimde test edebilirimve emin ol geri gelecektir sana.

kargo masrafını kim karşılayacak yani onu sormuştum? muğla/yatağanda oturuyorum yakınız

ve sana adresimi vereceğim için beni yapmayacağım bir şeyde hemen bulabilirsin.

emin olman için cep tel no mu ve ev tel no mu da veririm.

yeterki güven her şey öyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 2 Temmuz 2010; 8:18:13 >
  • Daha ne kadar acik yazilabilir bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Daha ne kadar acik yazilabilir bilmiyorum.

kardeş sen biraz açık yaz da bizde kime ne dediğini anlayalımcidden anlamadım ya

eğer bana güven konusunda birşey deniyorsa gerekirse bütün bilgilerimi veririm.

kimlik fotokopimi de gönderirim. ama güvensin yeter

• Belki ihtiyacınızı karşılayacak bi cevap değil ama bu devirde 1001 türlü insan var

Niye böyle bi şeye ihtiyaç duydunuz ,mb nin desteklediği işlemciler belli ,kendi sitesinde belirtilmiş zaten athlon2 vs,zaten giriş seviye bi kart
  • Tarkolar arkadasimiz yaklasik 2006'dan beridir foruma uyedir.. kendisini cesitli konularda goruyorum. guvenebilirsiniz..

Kaldiki cesitli alis veris sitelerinden "gittigidiyor" gibi. Satin alip kendinize kargolatabilirsiniz.. eger calismada herhangi bir problem olursa anakarti forumda satip, kendinize almis oldugunuz sifir islemci ile baska bir sistem de kurabilirsiniz...

Forumda oneri getirecegini bildigimiz cok insan var.. Bu konuda ben de yardimci olurum... ama sahsen elimde Phenom2 bulunmasina ragmen, anakartin gelmesi ve donmesi size cok fazla zamana malolur. bu sebepten kendimi uygun gormuyorum..
  • @towarscake
    teşekkürler gerçekten

oturduğum yer yakın sana göndermek istersen pm at kargo meselesi vs. konuşuruz.
  • http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1006&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=19&LanID=0

Yukardaki linkten CPU bölümüne gelerek anakartınızın hangi işlemcileri desteklediğini görebilirsiniz.

Ben yukarda v1 olanını gösterdim. V2 ve V7 versiyonlarınıda altaki linkten kontrol edebilirsiniz

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Model.aspx?CategoryID=1&TypeID=68&MenuID=19&LanID=0#Socket%20AM3

Kusura bakmayında 5 senedir bu forumda birçok saçma istek görmüstüm. Bdu aralarında en saçma olanıydı. Anakart firmaları zaten test ediyorlar kendi anakartlarını. Hangi işlemcilerle çalıstığını belirleyip sitelerinde yayınlıyorlar. Birde sizin tekrar test etmenizdeki mantığı bir türlü çözemedim.

• Kardeş yolla BURSA-İNEGÖL' e T.HALKBANKASI İNEGÖL ŞB. diye.Ertesi gün yollayayım sana.Zaten kasayı temizleme vakti geldi bari işini göreyim.
  • bana da garip geldi ama maksat yardım olsun

tek düşündüğüm belki kartın arızalı olabileceği çalışıp çalışmadığını deneyeceği bir yer arıyordur
  • yasin arkadaşımız artık yok heralde
  • quote:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1006&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=19&LanID=0

Yukardaki linkten CPU bölümüne gelerek anakartınızın hangi işlemcileri desteklediğini görebilirsiniz.

Ben yukarda v1 olanını gösterdim. V2 ve V7 versiyonlarınıda altaki linkten kontrol edebilirsiniz

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Model.aspx?CategoryID=1&TypeID=68&MenuID=19&LanID=0#Socket%20AM3

Kusura bakmayında 5 senedir bu forumda birçok saçma istek görmüstüm. Bdu aralarında en saçma olanıydı. Anakart firmaları zaten test ediyorlar kendi anakartlarını. Hangi işlemcilerle çalıstığını belirleyip sitelerinde yayınlıyorlar. Birde sizin tekrar test etmenizdeki mantığı bir türlü çözemedim.

Şöyle uzunca bir cevap yazayım. tarkolar arkadaşımla iletişim kurmadan önce.

Yukarıda dedim ki talebime cevap olmayan muhtelif çıkış yolları üreterek konuyu şişirmeyin. Bunu söylememin nedeni sizin konuyu ilk okuduğunuzda fazla zeka zahmeti harcamadan aklınıza geliveren "sitesinden uyumluluk durumunu incelemek", "anakartın tedarikçisine", "teknik servisine başvurmak", "satın aldığım yere başvurmak" gibi alternatif çıkış yollarını bildiğimi ifade etmekti.

Ürünü hizlial'dan satın aldım. Ürün athlon II işlemciyi çalıştırmadı, geri gönderdim hizlial.com servisindeki baştan savıcılarla epey uğraştım. Neymiş sadece phenom II işlemciyi çalıştırıyormuş gibi saçma bahanelerle sıfır ürünün garantisinden yararlanamadım, kendimce gerekli adımları atıyorum......Detaylarla kafanızı şişirmek istemiyorum. Bunlar ayrı bir mevzu. Kendim hizlial sitesi teknik servisindeki elemanlar için gerekli adımları sırasıyla atacağım.

Şu an sadece anakartı phenom II platformunda denemek istiyorum. Anakart muhtemelen tamamen arızalı. Ama phenom II platformunda denedikten sonra yasal adımları atabileceğim.

Neyse, niyetim yukarıda alıntı yaptığım mesaj sahibini de incitmek değil. Ama "saçma" ifadesi biraz canımı sıktı. Konu sizi ilgilendirmiyorsa pas geçin. Mesaj atmak zorunda değilsiniz. İsteğimi açıkça ifade ettim. Yardım talebinde bulunan arkadaşla iletişim kuracağım.Saygılarımla...

• Arkadaşlar @tarkolar nickli arkadaş bir türlü müsait olamadı. Ve anakartı test etmem konusunda gönüllü yardım edecek bir arkadaş hala bulamadım. İsteğim bu kadar mı zor bir şey arkadaşlar? Biri yardımcı olsun lütfen.
  • Yasin kardeş bana pm attı yardımcı olmam için ürünü yollayacağını söyledi bende iyilik yapayım diye karşılıksız kabul ettim ben yardımcı olucaktım ama yasin kardeş vazgeçti galiba şimdide tekrar yardımcı birini arıyor. herzaman söyledim yardımcı olucağımı. ama arkadaş kimseye güvenemiyor ve böyle bir ilan açıp yardım istiyor gerçekten ilginç bir durum. madem güvenmiyorsunda neden konu açıyorsun onuda anlamış değilim. bence hızlıal yetkilileri hakkınızdan gelmiş iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanxtr -- 21 Temmuz 2010; 19:30:57 >
  • Yasin Eskici

Kusura bakmayın ama isteğiniz açıklamanıza rağmen hala saçma. Koskoca ESC firması kendi sitesinde kendi ürününün hangi işlemciler ile çalıştığını yazıyor ve siz bunu hala ispatlama derdine düsüyorsunuz. Daha nasıl bir ispat olucak?. Hadi diyelim biri p2 işlemciyle denedi ve çalışmadı. Siz bunu teknik servise nasıl anlatıcaksınız?

Elinizdeki işlemci destek listesinde mevcutsa ve sizde gerekli bios updatei yaptıysanız ve yinede işlemcinizi çalıstırmadıysa o kart arızalıdır. Bunda yapıcak birsey yok. Teknik servis duruma çözüm bulamıyorsa açın davanızı, ama BIOS'dan emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Yasin Eskici

Kusura bakmayın ama isteğiniz açıklamanıza rağmen hala saçma. Koskoca ESC firması kendi sitesinde kendi ürününün hangi işlemciler ile çalıştığını yazıyor ve siz bunu hala ispatlama derdine düsüyorsunuz. Daha nasıl bir ispat olucak?. Hadi diyelim biri p2 işlemciyle denedi ve çalışmadı. Siz bunu teknik servise nasıl anlatıcaksınız?

Elinizdeki işlemci destek listesinde mevcutsa ve sizde gerekli bios updatei yaptıysanız ve yinede işlemcinizi çalıstırmadıysa o kart arızalıdır. Bunda yapıcak birsey yok. Teknik servis duruma çözüm bulamıyorsa açın davanızı, ama BIOS'dan emin olun.

Ya kardeşim yazdıklarıma saçma demekte diretmekle neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Durumumu anlamadan yazdıklarıma saçma demeye devam etmeyi bırak. Git başka konulara yaz. Bu anakart hiç açılmıyor, biosunu nasıl güncelleyeceğim? Belki Phenom II'de açılacak bilemiyorum, ve onu deniyorum işte.

Bulunduğum ilçede bu tarz cpu, anakart, ram arızalarında kullanabilmek için üst seviye test sistemleri bulunduran teknik servis ağırlıklı firmalar yok. Eğer şansın yaver giderse, o an yeni sipariş edilmiş sistemlerden biri senin anakartına uyarsa o ayrı. En belli başlı teknik servis ağırlıklı firma olarak Gençdata, Denix diye 2 firma var. Onlarda da anakartımı test edebileceğim bir platform yoktu. Hatta ddr3 ram test edebilmek için 22 km ötede başka bir ilçedeki bir arkadaşıma gittim. Zaten burada yaygın olarak en çok satılan sistem intel.

Neyse, canım yeterince sıkkın. Kimseyi incitmek istemiyorum ve kimse beni incitmesin. Lütfen diyorum lütfen benim söylediklerimin ve isteğimin saçma olduğunu düşünen arkadaşlar bu konuya dahil olmasın. Son sözü söylemek ihtirasıyla lafımın üzerine laf koyup durmasın. Bu konu başlığı altında en son ihtiyacım olan şey bu tarz yorumlar.

Bu arada ürünü @e.rar nickli Okan Bey'e gönderdim. @tarkolar nickli arkadaş evinden uzaktaydı, biraz beklemem gerekiyordu ki biraz bekledim de ama ne zaman döneceği tam kesinleşmemişti. O nedenle o arada Okan Bey'e gönderdim. Ürün geldikten sonra tekrar @tarkolar nickli arkadaşa göndereceğim duruma göre. İlgileri ve yardımları için kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.

• phenom işlemci desteği var ama phenom için kullanılacak bir anakart değil.
    760 serisinden aşağısı kurtarmaz ht 5200 desteği en düşük seviyede 760g çiplerde var. ki bence en az 780 serisi ile kullanılmalı phenom serisi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.