Şimdi Ara

Anakart-SSD uyumu hakk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    Evimde kullandığım bilgisayarda MSI Z170a Gaming Pro Anakart var. Ekran kartı olarak da Nvidia'nın 970 GTX'ini kullanıyorum.

    1 adet 128 GB Samsung SSD ve 2 adet Seagate/WD SATA HDD'ler var ve bunların hepsi SATA portlarına bağlı.

    Ben hem 128 SSD'de yer olmadığından, hem de ömrünü hızlı tükenmesini engellemek için Samsung 960 EVO NVMe 250GB 3200MB-1500MB/s M.2 PCI-E SSD almayı düşünüyorum ve oyun, önemli programlarımı vs. bu diske atmayı planlıyorum.

    Az-çok öğrendiğime göre anakartın sadece M.2 portu olması yetmiyor, ayrıca NVMe teknolojisini desteklemesi gerekiyormuş ki ben bu alacağım diskin verebileceği yüksek okuma/yazma değerlerine ulaşayım.

    Birincisi, bunu nasıl öğrenebilirim? İkincisi de bazı yerlerde bu performans verilerini almam için bu PCI 3.0 x16 dan alabilirsin diye duydum. Bu ne kadar doğru ve nasıl mümkün oluyor? Ayrı bir dönüştürücü kartı gibi bir şeyi mi var? Ayrıca benim ekran kartım takılı bu porta. Ve alacağım SSD'yi taktığımda ekran kartımda bir performans düşüklüğü olur mu?

    Biliyorum belki biraz saçma şeyler söylemişimdir ama konuya pek hakim değilim. Dolayısıyla acil yardımınıza ihtiyacım var.

    Teşekkürler..







  • Anakartınız NVMe M.2 SSD'leri tam destekliyor.

    M.2 SSD'ler PCI 3.0 x4 olarak çalışıyor zaten.

    Rahatlıkla alabilirsiniz SSD'yi
  • anakartınız destekliyor ama m2 ssd yi takında muhtemelen 2 sata portunuz devre dışı kalacaktır o porta bağlı hdd niz var ise yerini değiştirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.