Şimdi Ara

ANAKART DİSK YUVASI NOLUR YARDIM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu yanlış yere ve ya yanlış şekilde açtıysam lütfen kusura bakmayın.
    Asus marka X555L marka bir laptop kullanıyorum. Teknolojiden hiç anlamıyorum. Bilgisayarımda sürekli olarak Bios ayarlarına dönmek gibi bir hata vardı. Bilgisayar yerinden oynatıldığı taktirde ekranda "bir sorunla karşılaşıldı" diyor ve beni Bios ayarlarına yönlendiriyordu.Teknik bir servise götürdüm. Orada işlemci ile alakalı bir sorun olduğunu söylediler. Diskimin arızalı olabileceğini söylediler. Bir gün orda kaldığında ertesi gün yani bugün bilgisayarımda anakart disk yuvası sorunu olduğu ve temassızlık yaşandığı bilgisi verildi. Yuvanın değişmesi gerekiyormuş. Çok zor bulunan bir şey olduğunu söylediler ve yüksek bir fiyat biçildiği bulunduğu takdirde. Bilgisayarların modeline göre disk yuvası mı uretiliyor? Ya da bulunması zor bi şey mi? Tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Kusura bakmayın gerçekten hiç anlamıyorum. Bana bilgi verir misiniz? Bir yol gösterir misiniz?
    Değişmesi gereken parça X555LB HDD BOARD KART imiş. Ne önerirsiniz?Cevaplarınızı bekliyorum, lütfen.
    ANAKART DİSK YUVASI NOLUR YARDIM :(

• Aslina bakarsaniz mavi ekranın sebebi bir çok şeyden kaynaklanabilir, öncelikle bilgisayarınızın ramlerini kontrol etmekte fayda var, ardindan sırasıyla diğer bileşenlerinizi kontrol etmek gerekir, en uygun ve kısa süreli yöntem olarak içinde önemli dosyalarınız yoksa format atın ve duruma göre ilerleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 9 Haziran 2020; 15:44:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Evet bileşenlerini kontrol etmiş servis, herhangi bir parçasında sorun yokmuş. Su an sadece anakart yuvasının temassızlık yarattığını söyledi. o yuvanın değişmesi gerekiyormuş. Benim bilgisayarım zaten oynatıldığı zaman yeniden bios ayarlarına gönderiyor beni. Bazen açıldığında sesi oluyor ama genellikle oynatınca bilgisayarı gidiyor yeniden. Fikriniz için çok teşekkür ederim. Çok sağolun cevapladığınız için.
    şöyle bir şey buldum. Anakart disk yuvası dediği bu olabilir mi?

• Evet parça bu (bağlantı soketi) , başka bir servise daha göstermeniz iyi olur,değişimi zor bir parça sanıyorum işçilik ücretinden dolayı yüksek bir maliyet çıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 9 Haziran 2020; 16:4:38 >
  • HDD soketi durduk yere temassızlık yapacak bir parça değil. Başka bir yere daha göstermekte fayda var. Eğer gerçekten arızalıysa parça maliyeti düşüktür. İşçilik alabilirler biraz.

Bilgisayarın her seferinde bios ayarlarının sıfırlanması anakart üzerindeki pil bittiğinde olur. Eğer anakartta kısa devre varsa yeni pil takılsa da 1-2 günde biter. Arıza ihtimaline karşı iyi bir tespit yapılması lazım.

Aldığınız mavi ekranın sebebi hdd soketi olabileceği gibi HDDnin kendisi de olabilir. Eğer hdd arızalandıysa bu hatayı verebilir. Laptop taşınabilir bir cihaz olduğundan HDDnin bozulma ihtimali daha yüksektir.

• TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Kendisine sordum parçanın bu olmadığını söyledi. HDD yi falan kontrol etmiş sadece yuvada sorun olduğunu söylüyor. Diğer parcalar saglammis. CD room yerini iptal edip HDD yi oraya takın gibi bir öneri aldım başka birinden. Kendisine söyledim. Ona göre o kısım çalışmazsa dvd cd room yeride çalışmazmış.
    ses ve cd romm + disk yolu aynı yoksa zaten o formülü uygulamış olacaktım dedi. Anakarti değiştirme taraftarı kendisi. Açıkçası şahsina değil ama genel olarak Bilgisayarımın parcalarinin alinmasindan da korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler yardımcı olabilecek biri varmı bişey soracam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    HDD nin kendisinin yüzde yüz sağlıklı olduğunu söyledi. DediğiM gibi yuva problemi var temassizlik var diyor. Çünkü benim bilgisayarım hareket ettirildiginde uzgunum bir sorun ile karsilasildi diyor ya bios ayarlarına yonlendiriyor. Sonra da asla acilmiyor Windows. Bazen bilgisayarı açtığımda ses geliyor hareket edince gidiyor. Anakarti değiştirme taraftarı zaten kendisi. Ne yapacağımı şaşırdım. Tabi ki işçilik alinsin ama kendisi min. 400 Tl gibi bir fiyat biçti o da sayet parçayı bulursa. Başka bir servis dışında onerebileceginiz ekleyebileceginiz bir şey var mı? Ben bilmediğim için sizlerden faydalanmak istiyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: çiftodaknoktasi

HDD nin kendisinin yüzde yüz sağlıklı olduğunu söyledi. DediğiM gibi yuva problemi var temassizlik var diyor. Çünkü benim bilgisayarım hareket ettirildiginde uzgunum bir sorun ile karsilasildi diyor ya bios ayarlarına yonlendiriyor. Sonra da asla acilmiyor Windows. Bazen bilgisayarı açtığımda ses geliyor hareket edince gidiyor. Anakarti değiştirme taraftarı zaten kendisi. Ne yapacağımı şaşırdım. Tabi ki işçilik alinsin ama kendisi min. 400 Tl gibi bir fiyat biçti o da sayet parçayı bulursa. Başka bir servis dışında onerebileceginiz ekleyebileceginiz bir şey var mı? Ben bilmediğim için sizlerden faydalanmak istiyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim ayrıca.
    hocam senin bilgisayarın hdd boardı 2 parçadan oluşuyor.
    tam olarak hangisinin arızalı olduğunu söyledi sana her ikiside arızalı ise ki bu mümkün değil seni kazıklamaya çalışıyor olabilir.

sen bi sor iki parçadan oluşuyormuş anakart tarafındakimi arızalı disk tarafındakimi diye.
    ve bu parçalarda revizyon var birde revizyonunu sor.

• zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Disk alanında sorun varmış. Anakartta sorun yok. Bu kadar büyük bir soruna nasıl dönüştüğünü anlamıyorum zaten. Bunu nasıl çözerim. O gönderdiğim linkteki soket işime yarar mı?
    Kendisi revizyonu mümkün ama anakart tarafını bulmak lazım dedi. Ne yapmaya çalıştığını da anlamıyorum. Keşke sizler kadar iyi anlasam. Inanin şu an tek umudum burası. Yönlendirilmeye ihtiyacım var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.