< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi routilens -- 27 Haziran 2022; 4:18:56 > |
Anakart çalışıyor görüntü yok, yardım lütfen
-
-
Up
Açılışta biosu atlayıp direk windowsa geçiyordu bu sorunu çözmek için Güvenli önyüklemeyi aktif ettik. Bundan sonra hiç görüntü gelmemeye başladı. Anakart çalışıyor bi hata ledi falan yanmıyor.
-
Merhaba öncelikle sistemi komple kasadan çikartip uzay montaja alin. cpu yu ram leri bios pilini bütün herşeyi çikartin. 5 dk bekleyin ve bütün herşeyi tekrar takip deneyin. Sonuç ne olacak bakalim?
-
Am4 anakartla açıp ön yükleme modundan çıkartarak sorunu çözdüm fakat bios ekranını geçme sorununu hâlâ çözemedim. Yabancı bir forumda am4 chipsetden intel chipsete geçince bu tarz hata aldığını yazan birini gördüm. Tüm driverlari kaldırıp sistemi yeniden başlattığında düzeldiğini yazmış. Am4 chipsetimi taktım şuan format atıyorum. İnşallah düzelir. -
Edit: Am4 chipset anakartla format attım fakat asus prime b460m-a anakartımı taktığımda yine halen f1 esc enter yaparak açıyorum pcyi . Windowsa gelene kadar hep siyah ekran. Bios ekranını otomatik geçiyor girilmiyor, girdiyse bile siyah ekran ben hiç görmedim. Nasıl düzeltebilirim bu problemi ?
-
Cpu fanını yanlış slota takmışım , onu düzelttim artık hiçbir tuşa basmadan açılıyor fakat hala windowsa gelene kadar siyah ekran. Masaüstünden bios ekranına geçmeyi denedim bilgisayar kendini yeninden başlattı sadece. Biosa hiç bir türlü girilmiyor. Boot ekrani da siyah. Sorunum bu şekilde şuan -
msconfig aç önyüklemede güvenli önyükleme işaretle en az seç uygula yeniden başlat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güvenli moda geçince siyah ekran , hiç bir şey göremiyorum. Güvenli moda geçtiğini de bilmiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78Bmsconfig aç önyüklemede güvenli önyükleme işaretle en az seç uygula yeniden başlat
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78Bmsconfig aç önyüklemede güvenli önyükleme işaretle en az seç uygula yeniden başlat
Hocam bunu denemiştik bu sefer hiç windowsa da gelmiyordu.
Şuan hala biosu geçip direk windows açılıyor. Biosa bi türlü giremedik.
Sistem komple yeni, anakart işlemci ram. Bios güncel değil bu yüzden olabilir mi? Biosuda güncelleyemiyoruz biosa giremediğimiz için.
-
Anakartı aldığınızdan beri hiç BIOS ekranına ulaşamadınız mı?
-
Evet aynen öyle. Amd anakart kullanıyordum bu anakartı aldım taktım ve taktiktan sonra basima gelenler bunlar. Bios ekranına giremiyorum. Muhtemelen fast boot açık açılırken o yüzden giremiyorum onu anlarım ama windowstan gerek asusun programıyla olsun gerek windowsun kendi utility onarma kısmından hiç bir türlü biosa giremedim. Siyah ekran hepquote:
Orijinalden alıntı: Tek_ShootAnakartı aldığınızdan beri hiç BIOS ekranına ulaşamadınız mı?
Anakartınızın sürücülerini güncellediniz mi?
Aynı zamanda artık BIOS Windows üzerinden güncellenebiliyor. Gördüğüm kadarıyla anakartınız eski bir anakart değil. Ancak BIOS güncellemenin riskli bir işlem olduğunu ve başarısız olursa anakartın bozulma olasılığının bulunduğunu unutmayın.
Bu arada BIOS ekranına ulaşmanızın neden bu kadar önemli olduğunu sorabilir miyim? XMP özelliğini mi aktif etmek istiyorsunuz?
-
Biosu windowstan güncellemeyi denedim. Asusun AI Suite 3 programıyla bios dosyasını indirip flash başlattım. Direk bios ekranına atıyor fakat benim pc yine girmiyor bios ekranına. Direk yeniden başladı windowsa döndü. Evet ramleri düzeltmem gerek ve biosu güncellemek istiyorum.
Durum nedir ekran kartı bios sisteminle arızalı bir sıkıntı olabilir belki de sadece siyah ekran mı yoksa masaüstü geliyor mu yoksa çözdünüz mü -
Normalde Asus yazması gereken boot ekrani siyah ekran olarak geçiyor işte. Birde bios ekranına girilmiyor ve de güvenli moda geçilmiyor. Baya uğraştım çözemedim sorunu. Bende uğraşmıyorum artık. Normal açıp kullanıyorum pcyi. Boot ekranı siyah olarak geçtikten sonra windows açılıyor
quote:
Orijinalden alıntı: routilens
Normalde Asus yazması gereken boot ekrani siyah ekran olarak geçiyor işte. Birde bios ekranına girilmiyor ve de güvenli moda geçilmiyor. Baya uğraştım çözemedim sorunu. Bende uğraşmıyorum artık. Normal açıp kullanıyorum pcyi. Boot ekranı siyah olarak geçtikten sonra windows açılıyorWindows da iken yeniden baslatip sürekli del tusuna basmayi denediniz mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Denedik her türlü bios ekranına girme yolunu denedik. Biosa da girmiyor güvenli moda da geçmiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- anakart cpu ışığı yanıyor
- 3 uzun bip sesi
- ez debug led
- asrock anakart alınır mı
- launch csm nedir
- bios güncelleme
- anakart modeli öğrenme
- tpm 2.0
- b850 anakart
- anakart önerisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X