Şimdi Ara

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU.. (1406. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35.328
Cevap
187
Favori
1.698.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14041405140614071408
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Arkadaşlar ben 93 doğumluyum. Önlisans yerel yönetimler bitirdim ve dgs ile aöf kamu yönetimine geçtim 2014 yılında. Şuan 4.sınıfın bahar dönemini tekrar ediyorum dersler kalmıştı. Askerlik teciilim 31/12/2018 yazıyor. Büroya sordum bunu düzenli olarak kayıt yeniletiyorum tecil tarihim değişmez mi diye. Kem küm yapıyor 29 yaşına kadar tecil hakkın var yeter ki paradan haber ver tavrında resmen. Tamam öyle zaten ama olası mezuniyet tarihinden 2 yıl sonraya tecil görünüyor diye biliyorum. Yani bu dönem 2019 olmalıydı.

    Yeni çıkan KHK ile okumasan bile 29 yaşına kadar tecil hakkın var okursan 5,5 ay yaparsın dedi. Bunun doğruluğu nedir? Bilgi sahibi olanlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler.
  • kitap dağıtımları başladı mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beybiger

    kitap dağıtımları başladı mı

    evet
  • Benim aöf kayıt yılım 2010 askerlik tecilimin son yılı mı oluyor? Yoksa 29 yaşına kadar oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaydımı yaptım ama kimliğim yok. Kitap alımında sıkıntı çıkar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba öncelikle.Birkaç sorum olacaktı.Şu an ikinci öğretim ön lisans büro yönetimi okuyorum.Bu sene 2.yılım.Ygs'ye girerek açıköğretim lisans programlarından birisini tercih etmek istiyorum.Mezun olma durumu bu sene yok(alttan dersler var) Kayıt olurken lise diploması isteniyor mu?Kayıt tarihlerinde şehir dışında olacağım.E devlet üzerinden kayıt yapılıyor mu?Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
  • JabbaWockeeZ kullanıcısına yanıt
    Öğrenci kimliğin mi yok, TC kimliğin mi?
    İkisinden biri olsun yeter.
  • Urbanrevolt kullanıcısına yanıt
    Üniversiteden veya e-devletten öğrenci belgenizi çıkartıp verseniz yeterli diye biliyorum. Hatta, ygs'ye bile girmeden, 2. üniversite kapsamında başvursanız da kaydolabilirsiniz. Bunun için size en yakın bir AÖF bürosuna gidip kayıt yaptırabilirsiniz, illa ikamet ettiğiniz yerde kaydolmaya gerek yok. Ayrıntılar için AÖF bürosunu arayıp hem bilgi alabilir, hem de merak ettiğiniz başka şeyler varsa veya onların bu konuda aktaracakları şeyler varsa, daha kolay öğrenebilirsiniz.
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.En kısa zamanda uğrayıp bilgi alacağım ve burada aktaracağım.İkinci üniversite kapsamında başvuru ise dgs ile şart koşuldu diye biliyorum.
  • Urbanrevolt kullanıcısına yanıt
    Şuan önlisans okuduğunuzdan (mezun olsanız dahi) ötürü doğrudan lisans programına ikinci üniversite kapsamına başvuramıyormuşsunuz. DGS veya YGS ile giriş koşullarını araştırmak lazım. AÖF'e tlf ile 7/24 ulaşılabiliyormuş.

    Bu arada, AÖF'le ilgili çeşitli ders ve tanıtım videolarının olduğu bir youtube kanalı var, güzel şeyler var.

    Şu video, ikinci üniversite hakkında:



    Diğer videolar için:

    https://www.youtube.com/channel/UC6-_IKv5-IipN6rYvnyoNUg




  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam maalesef kurallar değişti.Tekrardan yardımınız için teşekkür ederim.En güncel bilgileri öğrendikten sonra burada paylaşacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asriell

    4 yıllık işletmeden sadece 7.dönemden 3 dersim kaldı, dolayısıyla bu dönem seçeceğim hiçbir dersim yok. Aynı zamanda ayrı olarak örgün önlisans okuyorum, o da bu dönem bitecek. E-devlette askerlik 2020ye kadar aöfden dolayı tecilli.

    Bu yıl DGS ye gireceğim, muhtemelen de lisansa yerleşeceğim. Bu dönem kayıt yenilemeyip, bir dahaki güz döneminde kaydı yenilesem acaba DGS için veya güz dönemine kadar askerlik sıkıntı çıkarır mı?

    Bu dönem kaydı yenileyip-yenilememek arasında kaldım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Askerlik sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum. (Eskiden olsa çıkarırdı ama sistem sürekli değiştiği için şu an bilmiyorum) Ama bu dönem kayıt yaptırmazsanız bir daha ki dönem kayıt yaptırırken fazla para vermek zorunda kalabilirsiniz çünkü AÖF de kural olarak seçeceğiniz dersiniz olmasa bile mevcut dönemde kayıt yenilenmesi gerekiyor diye biliyorum en azından geçen senelerde böyle bir kural vardı. 3 Sene öncesine kadar işletme okuyordum 2 sene kayıt yaptırmadım sonra bir gün cebime gelen mesajda kayıt yeniletmek için önceki döneme ait ücretlerinde yatırılması gerektiğine dahil bir mesaj geldi. Sonra 2 senelik bir bölüm kazandım işletme kaydımı sildirip o bölüme geçtim geçen senede o bölüm bitti.

    Ama gecen sene en son baktığımda kayıt yenilenmeyen seneler varsa kayıt yenilenirken o senelere ait paranında yatması gerektiği AÖF ait bir sitede yazıyordu. Şimdilerde kural değiştiyse bilemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JabbaWockeeZ

    Kaydımı yaptım ama kimliğim yok. Kitap alımında sıkıntı çıkar mı ?

    Öğrenci kimliği yoksa sıkıntı değil. Nüfus Cüzdanı ile gidip kitaplarınızı alabilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar. Kayıt sırasında sebebini anlayamadığım bir olay başıma geldi. Son sınıf olmama rağmen son sınıfın derslerini seçemiyorum, sadece 2. yıldan 1 ders veriyor. Sebebini bilen var mı? (Normal ünilerdeki gibi ders bağlanmış diyeceğim ama aof de ders bağlama yok. Bu nasıl oluyor?)
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU..
  • serginho1912 kullanıcısına yanıt
    Kaç senelik bölüm okuyorsunuz. 4 senelik bölümse ve 2 seneden dersiniz varsa bu durum normal. 2. sınıftan 1 dersiniz bile varsa 4. sınıftan hiç ders alamazsınız.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    4 senelik hocam bu kural yeni bir kural mı ?
  • Hayır. 2. sınıftan dan ders varken 4. sınıftan ders alamama kuralı yıllardır AÖF dahil bir çok üniversitede olan bir kuraldır. Sınavların çakışma olasılığı var. O sebeple böyle bir uygulama var.

    Atıyorum senin 2 .sınıfta alman gereken bir dersin sınavı dördüncü sınıfta alman gereken derslerin sınavlarıyla çakışabilir ki mutlaka çakışacaktır işte bu sebeple böyle bir durum var.
    http://www.memurlar.net/haber/174166/

    Bu sayfaya bak burada durum izah edilmiş. 2010 tarihli bir yazı ama önemi yok bu kural yıllardır var ve hiç değişiklik olmadı. Normal üniversitelerde bile benzer kural yıllardır var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 20 Şubat 2017; 16:33:36 >




  • uluslararası ilişkiler bölümüm 4 sınıf son dönem.bütün dersleri aldım.fakat ULUSLARARASI İLİŞKİLER KURAMLARI II dersini 17-18 bahar dönemine atmıs sistem ders zorunlu ders kredi sorunum yoktu.dersi ekledim bu dönem alacağım fakat alttan tek dersim var avrupa birliği(güz ff aldım) bu dönem sorunsuz geçersem bu dersi tek ders sınavında verebiliyor muyum?
  • Arkadaşlar ben İzmir de yaşıyorum ve AOF Uluslararası Ticaret ve Lojistik okuyorum ?uan 1.sınıftayım , 2.dönem kitaplarımı da aldım ama bana tüm derslerin anlatıldığı çok detaylı olmayan ama öz olan bir tekli kitap lazım varmı öyle bir kitap varsa da nerelerde bulabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlerdir kredi kartıyla ödemede sorun yaşıyorum. Aşabilen var mı bunu?
  • 
Sayfa: önceki 14041405140614071408
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.