Şimdi Ara

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - AÖF ÖĞRENCİ TOPLULUĞU.. (1401. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35.326
Cevap
187
Favori
1.698.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13991400140114021403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2.dönem kayıt yenileme şubat son haftasında falanmı oluyodu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trebonianus

    Beyler ben yaşlı bakımı 1. Sınıf im şu an bir sorum olacaktı

    Bu sene normal örgün şekilde üniversite gideceğim farklı bir bölüm örgunde kayıt olmam için aoften kaydımı sildirmem gerekiyor

    Sorum şu

    Kaydımı sildirip orgune kayıt olduktan sonra 2. Üniversite kapsamında tekrar yaşlı bakımı bölümüne kayıt olsam bu sene başarılı olduğum derslerden muaf olur muyum aofde

    Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw arakadalaşlar yönetmelik değişmiş diyorlar varmı böle bişi yaw habere göre çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilecek sınavlar,Yapılan bu değişiklik, 2017 yılı içinde yapılacak ilk ara sınavlarda uygulanabilecek.sıçtık desenize

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trebonianus kullanıcısına yanıt
    Gerek yok kaydını sildirmene. AÖF'ün adı zaten 2. üniversite :) İkisini aynı anda okuyabilirsin.
  • Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu sorular da kullanılmaya başlanacağını söyledi.

    ARTIK AÇIK UÇLU SORULAR YER ALACAK

    Rektör Gündoğan,Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır dedi.

    AÇIK UÇLU SORULARDA 4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

    Prof. Dr. Gündoğan, uygulamanın içeriğiyle ilgili detaylı bilgi vererek, şöyle devam etti:Öğrencilerimizin kendi cümleleriyle bilgilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak bu sorular, 4 yanlış 1 doğru uygulaması kapsamında yer almayacak. Kısa cevaplı sorular cevabı yalnızca bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Bir romanın yazarının ya da bir anlaşmanın tarihinin yoklandığı sorular kısa cevaplı sorulara örnek olarak verilebilir. Kısa cevaplı soruların her birinin puan değeri birçoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır.

    ÖĞRENCİLERİN BECERİLERİNİ ÖLÇMEYE YÖNELİK

    Açık uçlu sorular ise, öğrencilerin kitapta yer alan bilgileri organize etme becerilerini ölçmeye yönelik olacaktır. Açık uçlu sorunun cevabı bir veya iki paragraf olabilecektir. Bir tarihsel dönemin özelliklerini yazmak, iki düşünürün bir olaya ilişkin görüşlerini kıyaslamak, iki roman yazarının üsluplarını belli bir açıdan karşılaştırmak açık uçlu sorulara örnek olarak verilebilir. Bu soruların cevapları aslında kitapta yer almaktadır. Öğrencilerden beklenen kitapta yer alan cevabı yapılandırmalarıdır. Bu nedenle açık uçlu sorulara biz yapılandırılmış cevaplı sorular demeyi tercih etmekteyiz.

    BİLGİYE HAKİM OLMA DURUMUNA GÖRE PUAN ALACAK

    Her öğrenci istenen bilgiyi zihninde farklı şekilde yapılandırmış olabilir. Biz olası tüm yapılandırmaları önceden hazırladığımız ve adına rubrik denen standart puanlama anahtarlarıyla eşleştirerek puan vereceğiz. Böylece öğrenciler, sahip oldukları bilgi düzeyine göre doğru-yanlış yaptı şeklinde değil; bilgi sahibi olmama durumundan konuya tam hakim olma durumuna göre puan alabilecektir. Bu durumun öğrencilerimizin bilgilerini gerçeğe daha yakın ölçmemizde yardımcı olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca bu soru türlerinin öğrencilerimizin biraz bile bilgi sahibi olsalar puan alabilmelerini sağlayacağını düşünüyoruz.

    SORULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

    Kısa cevaplı ve açık uçlu soruların değerlendirmesine ilişkin yöntemi de açıklayan Rektör Gündoğan,Öğrencilerimizin cevap kağıtları alanında uzman en az iki farklı puanlayıcıya gidecek.Bu puanlayıcılar önceden hazırlanmış standart puanlama anahtarlarına (rubrik) göre her bir soruya puan verecektir. Kısa cevaplı sorular için verilecek bu puanlar doğru ya da yanlış şeklinde değerlendirilecektir.Açık uçlu sorular ise öğrencilerin bilgilerini ne kadar doğru ifade edebildiklerine bağlı olarak 5 düzeyde puanlanacaktır.

    Açık uçlu sorudan alınabilecek en yüksek puan iki çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Uygulamanın detayları ve örnek sorular öğrencilerimize bilahare duyurulacaktır ifadelerini kullandı.Prof. Dr. Gündoğan, açık uçlu soru uygulamasının, açıköğretimde ölçme değerlendirme kalitesini yükselteceğine inandığını ve ilerleyen dönemlerde bu uygulamayı yaygınlaştıracaklarını da kaydetti. Gündoğan ayrıca, bu konuda kendilerini cesaretlendiren Yükseköğretim Kuruluna ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a da teşekkür etti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • braVe112 kullanıcısına yanıt
    Kil payi yirttik sanirim her bolum ders ve sinav icin gecerli degil. biran once bitirmeliyim :D

    ARTIK AÇIK UÇLU SORULAR YER ALACAK

    Rektör Gündoğan,Açıköğretim Fakültesi'nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır dedi.
  • braVe112 kullanıcısına yanıt
    MORFEUS kullanıcısına yanıt
    İyi bari bizi kapsamıyor şimdilik rahatladım ancak 2017/2018 öğretim yılında her bölüme derse yansır.
  • Her bölüm için değil ama önümüzdeki senelerde her bölüme dağılır bu sorular. Benim son dönem çalışmaya başladım.
  • Bu açık uçlu soru neymiş ya?
    Şimdi okudumda aof işinin iyice b.ku çıktı ne yapmaya çalışıyor bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raunk -- 20 Ocak 2017; 2:42:48 >
  • nüfus arttıkça kaliteyi arttırma adı altında işin içini iyi etmeye başladılar
  • B.konu çıkardılar zaten Notlar iyi değil ayrılcam dgsye tekrar girip bi mühendislik kazanmak daha neler çıkacak görün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trebonianus kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yapmana gerek yok. Her kim sana böyle yap dediyse bilip bilmeden konuşmuş. Aynı türde bölüm olmadığı sürece AÖF den kaydını sildirmek zorunda değilsin.

    AÖF işletme okurken 3. senemde 2 yıllık fakülte kazandım ve oraya kayıt olup okudum. AÖF den kayıt filanda sildirmedim. Tabi aynı anda iki okul benim için zor olduğundan AÖF uzadı örgün öğretim bittikten sonrada AÖF biraz boşlayınca işletme bölümü bitmedi sonra başka bir AÖF bölümü kazanınca İşletmeyi sildirdim.

    2. Üniversite olayında 2 okula aynı anda başlama şartı yok ama anlaşılan birileri sana aynı anda başlama şartı gibi bir yanlış bilgi vermiş. İster AÖF de 4-5 senen olsun örgün bir öğretim kazandığında sorunsuzca kağıt olup aynı anda ikisine de devam edebilirsin yeter ki iki bölüm aynı türde bölüm olmasın.
  • beyler önlisanstan dikey geçiş ile AÖF 3.sınıfa geçtim bu sene 4.sınıftayım geç sene daha uzatabilirim okulu böyle bir sınır varmıdır ?
  • MORFEUS kullanıcısına yanıt
    Yakındır her bölüme gelmesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ortada sonuç falan yok. Herkes benim gibi diken üstünde.
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    aöf de sınır yok. yalnız geç sınırı ilk defa duydum
  • dj_alper_ D kullanıcısına yanıt
    hınzır T9 değiştirmiş hocam yalnız çok özgün olmuş geç sınırı
  • Ne aciklanmaz sinavmis yaww beklemekten yoruldum yeminle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saat 5 oldu daha da açıklamazlar bunlar. yarına kaldık.
  • Cuma açıklanır olmazsa P.tesi
  • 
Sayfa: önceki 13991400140114021403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.