Şimdi Ara

Anadolu Hukuk'tan İstanbul Hukuk'a GANO ile yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar!


    Elimde sadece İstanbul Hukuk'a geçen sene(2020-2021) yatay geçiş yapanların ganoları var. Ve hepsi de çok yüksek. Ya 4 ya da 3,9


    Ama malumunuz o dönemde pandemi vardı ve herkes sınavlara uzaktan girdi. Kendi emeğiyle başaranları tenzih ederek konuşayım ama kimileri kitaplardan bakarak, kimileri hukukçu tanıdıklarını devreye sokarak, kimileri de ortak kopya grupları kurarak ortalamalarını arşa çıkarma şansı yakaladı. O yüzden bana daha realist bir sonuç vermesi için pandemi öncesinde yatay geçiş yapanların ortalamaları lazım. Ancak onu da nette bulamıyorum. Önceki yıllar geçiş yapanların listesi ya da bahsettiğim dönemde geçebilmiş tanıdıklarınız vardır diye size danışmak istiyorum. Eskişehir Anadolu Hukuk'ta 3.3 ortalama yapan biri, sizce gano ile İstanbul Hukuk'a yatay geçiş yapabilir mi?




  • Hocam konu ile ilgili bilgim yok ancak bulmuşken size Anadolu hukukla ilgili soru sorabilir miyim acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onur2021 kullanıcısına yanıt

    tabii ki hocam

  • burhanaltintoppp kullanıcısına yanıt
    1-) İsteğe bağlı hazırlık var mı ?
    2-) Çan var mı ?
    3-) Yıllık mı dönemlik mi ?
    4-) Hukuk ile ilgili kulüplerin aktiflik durumu nasıldır ? Mesela meclis simülasyonu farazi dava, Uluslararası Tahkim, MUN gibi etkinlikler düzenleniyor mu ?
    5-) Diğer okullar hakkında bilginiz varsa diğer okullara nazaran zorluk düzeyi nasıl, yüksek ortalama yapmak çok mu zor ?
    6-) Eskişehirde yurt durumları nasıl hem devlet hem özel olarak ? Onun dışında ev fiyatları her yerdeki gibi yüksek mi ?
    7-) Okulun hakim-savcılık için bir avantajı veya dezavantajı var mı?

    Biraz çok oldu ama kusura bakmayın hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler hocam. O birinciler yazılı sınav birincisi diye biliyorum. Birçok kişi mülakatlarda Ankara hukukluların daha avantajlı olduğunu söyledi öyle bir durum var mı diye sormak istedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onur2021 kullanıcısına yanıt

    hocam kusura bakmayın biraz geç gördüm sorduğunuz soruları

    1-) isteğe bağlı hazırlık var.

    2-) çan var.

    3-) yıllık.

    4-) kulüplerin aktiflik durumuna orta şekerli diyebiliriz ancak dediklerinizin hiçbiri de düzenlenmiyor.

    5-) birinci sınıfta hoca seçimi otomatik olarak gerçekleşiyor ve öğrenciler a b grubu olmak üzere ikiye ayrılıyor. ve bu grupların hocaları farklı. cins hocalara denk gelirseniz istanbul hukuk'ta okuyormuşçasına zorlanırsınız, ılımlı hocalara denk gelirseniz fazla kendinizi hırpalamanıza gerek kalmaz. bu sene a grubunu hocalar her yönden aşırı zorladı ve okudukları kağıtlara da çok düşük puanlar verdi maalesef. (a grubundaki yaklaşık 200 kişiden 170 i romadan 140 anayasadan büte kaldı...)

    6-) yurt sayında hissedilebilir derecede bi eksiklik olduğunu düşünmemekle birlikte, kira fiyatlarının da yüksek olduğunu söyleyebilirim.

    7-) hakimlik savcılık sınavlarında avantajlı diye duydum ancak asıl avantajın bahsi geçen mesleklerin mülakatlarındaki referanslarınızın olacağını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burhanaltintoppp kullanıcısına yanıt
    Ne kusuru hocam estağfurullah. Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu öznel bir soru ama memnun musunuz yine olsa yine yazar miydiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onur2021 kullanıcısına yanıt

    türkiye'deki en iyi 10 hukuk fakültesinin içinde yer alan bir okul. istanbul müptelası bi insan olmamı es geçerek konuşacak olursam: yine olsa yine yazarım, gayet memnunum :) tavsiye ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.