Şimdi Ara

[ANA KONU] BLACK DESERT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
6.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Oyunun ilk teaser’ları geldiğinde çoğu Avrupalı oyuncunun dudağı uçukladı diyebiliriz. Herkesin aklında”Avrupa’da yayınlanacak mı?” sorusu oluştu. Avrupa’daki oyuncuların bu olumlu geri dönüşlerini gören DAUM (oyunun Kore’deki yayıncısı) sessiz kalmadı ve oyunu bizzat Avrupa’da yayınlayacaklarını söyledi.

    Avrupa’ya bizzat getirmelerinin güzel yanları var fakat kötü yanlarından biri ise yeni stüdyo kurmak, oyun için ekip oluşturmak gibi işler. Çünkü bu oyunun çıkış süresini oldukça uzatıyor, çeviriyi de unutmamak lazım.

    Söylentilere göre oyun Avrupa’da Q4 2015’te yani 2015’in 4. çeyreğinde oyuncularla buluşacak. DAUM Avrupa hakkında çok fazla duyuru yapmamış olsa da oyunun testlerine direk OBT ile başlayacakları gibi söylentiler var. Kore’deki sunucularda şuan channel sistemi var ve her sunucunun oyuncu limiti 20.000. Bunları channel başına 4.000 oyuncu olarak bölüyor.

     [ANA KONU] BLACK DESERT

    Oyunun en iddialı olduğu yerlerden biri karakter yaratma ve belirtmek gerekirse oyunda şu anlık sadece 4 sınıf var.

    Warrior,
    Ranger,
    Sorcerer,
    Giant.
    Fakat oyunun yayınlanmasına yakın oyunda toplam 8 sınıfın olması planlanıyor. Buna öncü olarak 2015’in ilk çeyreğinde oyuna Tamer sınıfının ekleneceği belirtiliyor.

    Öncelikle oyuna girdiğimizde bizi uzun süre oyalayacak bir karakter yaratma ekranımız var. Oyuna başlamadan saatlerinizi alabileceğini söyleyebilirim. Saçımızdan parmağımıza kadar karakterimizi özelleştirebiliyoruz. Bu sayede oyunda her karakter kendine has görünüyor. Diğer MMORPG oyunlara göre farkını buradan ortaya koymaya başlıyor Black Desert Online. Karakterimize oyunda bulunan zırhları da görünüş olarak denetebiliyoruz. Bu sayede bizi neyin beklediğini anlayabilmemiz güzel bir ayrıntı olmuş. Bunun yanında karakterimize çeşitli mimikler de yaptırabilirken savaş içerisinde veya konuşurken yapacağı haraketleri önceden görebiliyoruz.

     [ANA KONU] BLACK DESERT

    Oyuna girdiğimizde nerede olduğunu bilmeyen karakterimize Kara Ruh(?) yol göstermeye başlıyor.

    Ana görevlerimizi de bu minik yaratıktan alıyoruz. Sadece görev değil silahlarımızı, zırhlarımızı ve enchant’lama işlemini de bu Ruh üzerinden gerçekleştiriyoruz. Oyunun güzel ayrıntılarından biri NPC’ler ile aramızdaki ilişkiyi ayarlayabilmemiz. Mesela her gün selam verdiğiniz NPC, bir süre sonra size vereceği görevlerde daha fazla ödül, kesilecek canavar sayısını düşürme gibi imkanlar sağlıyor.

    Eğer ki NPC’nin parasını çalarsanız (Oyunda NPC’lerin arkasına yaklaştığınızda Pickpocket işareti beliriyor ve paralarını alıyoruz) size görev vermemekten öte kasabaya bile girişiniz engellenebilir. Oyunda yaşayan bir çevrenin olduğunu hissedebiliyoruz. NPC’ler her zaman olduğu yerde dikilmiyor. Evine gidip uyuyanı NPC’ler, gezenler var.

    Dikkatimi çeken noktalardan bir tanesi ise herhangi bir krallığın oluşturduğu tampon bölgeye çevredeki canavarların dalga/wave şeklinde saldırması ve bir anda minik bir savaşın patlak vermesi. 2 veya 3 dalga olarak gelen canavarları kesersek o çevredeki krallığa olan saygınlığımız artıyor ve ilişkimiz ilerliyor. Ancak oyunda parti şeklinde ilerliyorsanız NPC’ler ile olan bu ilişki biraz ayrılmaya yol açıyor. Çünkü NPC’nin verdiği ve istediği şeyler değişiklik gösterebiliyor.

     [ANA KONU] BLACK DESERT

    Oyunda oyuncular arası etkileşimde malesef takas işlemi yok. Bunun yanı sıra eşyaların alım satımı Auctioneer House yani açık artırma evinde yapılıyor.

    Eşyaların herhangi bir seviyesi yok yani sınıfınıza ait eşyayı bulduğunuzda iyiyse direk kuşanabilirsiniz. Ayriyetten PvP severleri üzecek bir durum var ki bu da PvP’nin 50 level’de başlaması. Fakat oyun sürekli gelişme sürecinde, yapımcılar Kore’deki oyuncuların istekleri doğrultusunda böyle bir karara vardıklarını söyledi. Durumun Avrupa’da ne olacağı tam olarak belli değil. Oyunun açık dünya bir PvP’si var yani PvP’de level sınırı olmasaydı insanlar sizi canavar keserken öldürebilirdi. Fakat bu durum onları PK oyuncu yapar ve köylere girmekte, NPC’ler ile diyalog kurmalarında sıkıntı çıkartabilir.

    Eğer ölürseniz eşya düşürdüğünüzü de söylemeyi unutmayalım. Oyunda mounted-combat yapabilirsiniz, (binekli savaş) yani isterseniz bineğinizin üstünden de savaşabilirsiniz fakat yeteneklerinizin bir kaçını kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda siege/castle (kuşatma) savaşları da var. Guild’ler ise oyunda bulunan kaleler için savaşıyor. Ve bu savaşlar 400V400 gerçekleşiyor. Kaleyi alan Guild’e ise vergi ödeniyor ve bu şekilde düzen sağlanıyor. Guildinize ait bir han da satın alabiliyorsunuz.

    Oyunda bir çok ayrıntı var. Bunlardan biri de atınızı kendiniz yakalayıp evcilleştirmeniz. Oyunda belirli noktalarda at spawn’ı var ve buraya gidip aldığınız ipinizle onları şanslıysanız yakalayıp evcilleştirebilirsiniz. Bunu bir geçim kaynağı olarak da kullanabilirsiniz, atları yakalayıp açık artırma evinde satabilirsiniz çünkü çoğu kişi yakalamak yerine bineğini açık artırmadan alıyor. Şunu da ekleyeyim atlarınızın cinsiyeti var.

    Bunların yanı sıra oyunun grafik yapısı da ayrıntılı ve cidden hoş. Oyun grafik motoru olarak kendine özel olarak tasarlanmış olan Black Desert Engine‘i kullanıyor. Bu da oyunun güzel optimize olmasını sağlamış diyebiliriz çünkü oyunda yapılan geri dönüşler sonucunda ciddi bir optimize problemi yok gibi görünüyor.

    Oyunda skill ağacı da tripod sistem kullanıyor fakat level’inize gelen her skilli açamıyorsunuz. Çünkü oyunda SP (Skill Point) sistemi mevcut ve karakterinizi buna göre yapılandırıp, Silkroad’dan da tanıdığımız gibi, SP Farm yapmanız gerekiyor. Ancak bu süreç o kadar da uzun değil, bir bar dolumunda size 3 adet SP veriyor.

    Oyunda trade-run’lar da mevcut. Fakat tehlikesiz olduğu söylenemez çünkü belirli noktalarda leveli 50 olan haydutlar önünüzde belirip sizi öldürebilir. Bu da demek ki ticaret yolunda dikkatli olarak ilerlemek gerek.

     [ANA KONU] BLACK DESERT

    Gelelim diğer noktaya. Size şunu söyleyebilirim ki, oyunun dövüş mekanikleri yüzünden durmadan canavarlarla uğraşmak isteyeceksiniz.

    Çünkü oyunda her yeteneği “1-2-3…”‘e koyup kullanamıyoruz. Her skillin klavyede kendine has kombinasyonu var. Oyuna girdiğinizde sizi oyalayacak olan etmenlerden biri de bu. Son söylenecek şeyleri şöyle sıralayayım; Oyun şuan Kore’de F2P. Bunu duyduktan sonra şunu söylediğinizi duyar gibiyim:

    Oyunda P2W (pay-to-win) bir içerik var mı?

    Cevaplamak gerekirse oyundaki Cash Shop sadece kozmetik ürünlerden oluşuyor. Bu kozmetik ürünlerin de karakterimize herhangi bir artısı yok sadece görünüş. Bunun sonucunda anlayacağınız üzere oyunu etkileyen bir P2W içerik yok.

    Genel olarak oyundan aldığım bilgiler ve görüşler bunlar. Belirttiğim gibi MMORPGsever biriyseniz kesinlikle oyun Avrupa’ya geldiğinde denemenizi öneririm. Oyunun Avrupa’da DAUM tarafından yayınlanacağını belirtmiştim ve oyunun Avrupa’da F2P olup olmayacağı belli değil.

    Black Desert Online’ın birkaç görüntüsü var aşağıda, olur da merak edersiniz diye.

     [ANA KONU] BLACK DESERT

     [ANA KONU] BLACK DESERT

     [ANA KONU] BLACK DESERT
     [ANA KONU] BLACK DESERT
     [ANA KONU] BLACK DESERT






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dante1000 -- 7 Ağustos 2015; 12:11:45 >







  • Malesef ki asya oyunları, avrupaya gelene kadar ya aynı tip başka oyun çıkıyor yada gelmesi bir ömür sürüyor.
    Ayrıca MMORPG oyunları için grafik her şey değildir. Oyuncuyu devamlı PC başında tutan şey içerik,müzik,end-game, oyun içi atmosfer dir. Grafik 2. planda olmak zorundadır. Yeni nesil oyuncu kitlesi genelde grafik odaklı bakıyor olaya.
    Yukarıdaki oyunun akıbeti de avrupaya geldikten kısa süre sonra çöp olmaktan öteye gidemeyecektir.
    Bakınız: asya mmo çöplüğü.
  • 2016 da gelirse iyi bir firmayla ortalıgı süpürür steparunun çok güzel videoları var oradan takip edebilirsiniz oyunu:

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLdzMLfeLXi0pxBeuEeBXQNUZukmwIwCYQ

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLdzMLfeLXi0pLnbSu-U1RlWD3FM6tDJh-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 10 Ağustos 2015; 17:42:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

    2016 da gelirse iyi bir firmayla ortalıgı süpürür

    2016 da gelicek diyolar ama bilmiyorum grafik olarak savaş sistemi olarak çok güzel duruyor detaylar karekter detayları felan çok iyi
  • aschil kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    Malesef ki asya oyunları, avrupaya gelene kadar ya aynı tip başka oyun çıkıyor yada gelmesi bir ömür sürüyor.
    Ayrıca MMORPG oyunları için grafik her şey değildir. Oyuncuyu devamlı PC başında tutan şey içerik,müzik,end-game, oyun içi atmosfer dir. Grafik 2. planda olmak zorundadır. Yeni nesil oyuncu kitlesi genelde grafik odaklı bakıyor olaya.
    Yukarıdaki oyunun akıbeti de avrupaya geldikten kısa süre sonra çöp olmaktan öteye gidemeyecektir.
    Bakınız: asya mmo çöplüğü.

    Oyunu oynamadığım için o konularda yorum yapamayacağım oyun çıkınca zaten kendini belirginleştirir ama şu haliyle oyun çok iyi gözüküyor.


    Oyun çıktığında o konular hakkında bilgi oluruz şuan zaten 2016 ya kadar oyun çıkmıyacak gibi ama oyun şu haliyle bile güzel




  • Günaydın, Oyun efsane birşey zaten. İlk yorumu atan arkadaş bu sefer haksız. Ses getirecek bir sürü oyun geliyor. Malesef artık herşey WoW dan ibaret olmayacak. Gelecek paket de sıkıcı olursa vay haline zaten.

    Onun haricinde ses getirecek oyunlar belli. Blade & soul, Black Desert, Monster Hunter Online, Moonlight blade vs. Ayrıca Black Desert Na ve EU aynı firma yani Daum. Ben cok ama cok umutluyum bu oyundan açık söyliyim. Özellikle karakter ve oynaynış şekilleri olsun, efek olsun mükemmel zevkli. O efeklerle, o oynanış biçimi ile işime yaramasa bile gidip yaratık keserim ,garrisonda afk kalmaktan daha cok zevk alırım
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum oyununun ayrı bi havası nedense craft dungeon pvp sistemi nasıl acaba
  • dante1000 kullanıcısına yanıt
    Pvp si cok aksiyonlu efsane bişey. Özellikle Blade and Soul ve Black Desert Online harika bir combat sistemine sahip. Ve Black Desert Online karakterleri çok ama çok yaratıcı ve çok güzel. Klasik bir oyun stili bekleme kesinlikle cok farklı. Birde MMORPG piyasası şuan ölü, sıkıcı olsa bile oynanabilecek tek oyun WoW. Ki o bile kaybetti kaybedeceği kadar, herkes moba ve CS e geçiyor. Şimdi bu saydıgım oyunlar gelince MMORPG piyasası hareketlenecek. İnsanlar MMORPG istiyor bıktı artık moba dan falan. SkyForge mesela, hala cok fazla oynanıyo ama cok sıkıcı bi oyun aslında. Yaptıgın şeyler hep aynı. Hep kendini tekrarlayan şeyler. İnsanlar o kadar aç yani
  • Ben 28 yaşında biri olarak eski grafiklerden bıktım .Hem iyi grafik hem neden iyi içerik beraber olmasın ? Aslında grafik nekadar iyi olursa,kendini okadar oyunun içinde hissedersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 5 Ağustos 2015; 11:34:46 >
  • Katılıyorum atmosfer grafik ne kadar iyi olursa okadar iyi oluyor ama bir mmorpg de bana göre en göz alıcı olay skill effect item görünümü ve tabiki de emek olması p2w olursa o mmorpg bitmiştir.
  • Oyunun güzel ve akıcı olduğuna ben de katılıyorum. Uzun süredir de takip ediyorum bu oyunu.

    Siz baya baya hype olmuşsunuz, sonunuz hüsranla bitmez umarım.

    Lemon , oyunu oynadınız mı ? Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, insanların WoW'u bırakmasının en büyük sebeplerinden bir kaçı da(mobalar, heartstone vs dışında) FFXIV; oyunun bu başarısını ve piyasadaki etkisini kimse önceden tahmin edemedi malesef. Ayrıca WoW'un son ek paketinin de pek bir özensiz olmasının da etkisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 5 Ağustos 2015; 12:28:47 >
  • Katıksız Manyak! kullanıcısına yanıt
    Hayır oynamadım ama çok video ve stream izledim. Oyuna tek kelime ile bayılacaksınız. Herşey çok ama çok detaylı. Open world ve target sistemli değil. Daha ne olsun. Eşyalar, giysiler, efekler, karakterlerin oynanış stilleri harikuladesel. Cok farklı bir dünya geliyor bu sefer
  • Oyuna kötü bir şey demiyorum zaten. Ancak takıldığım nokta "sıkması" kısmı. SkyForge örneğinden yola çıkarak, grind yapmayı sevmediğini ve bu işten sıkıldığını söylersem yanılmış olmam sanırım. Her MMO gibi, black desert'de de kesinlikle grind yapman gereken şeyler çıkacak karşına.

    Oyunu ben de uzun süredir takipteyim, belirtmiştim. Level 50'ye kadar 1-2 günde gelip, 50'den 60'a geçmek için aylar harcaman gerekecek mesela, çünkü oyundaki görevler leveling exp vermiyorlar.

    yabancı dil bilen arkadaşların şurayı okumalarını ve genel olarak siteyi takip etmelerini tavsiye ediyorum. Evet oyun müthiş görünüyor ancak yine de "sıkıcı" olacak bir yerden sonra.

    http://black-desert.com/forums/index.php/Thread/3213-The-naked-truth-about-Black-Desert-Onlines-current-state-of-affairs-Open-Beta/?pageNo=1

    Umarım burada bahsi geçen problemler Eu ve NA'ya düzeltilerek gelir, yoksa cidden oyun buralarda tutmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 5 Ağustos 2015; 12:44:55 >




  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Benim de bir mmorpg de sevdiğim özellik geniş dünya çeşitlilik ve target sisteminin olmaması serbest atış her zaman güzeldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!

    Oyuna kötü bir şey demiyorum zaten. Ancak takıldığım nokta "sıkması" kısmı. SkyForge örneğinden yola çıkarak, grind yapmayı sevmediğini ve bu işten sıkıldığını söylersem yanılmış olmam sanırım. Her MMO gibi, black desert'de de kesinlikle grind yapman gereken şeyler çıkacak karşına.

    Oyunu ben de uzun süredir takipteyim, belirtmiştim. Level 50'ye kadar 1-2 günde gelip, 50'den 60'a geçmek için aylar harcaman gerekecek mesela, çünkü oyundaki görevler leveling exp vermiyorlar.

    yabancı dil bilen arkadaşların şurayı okumalarını ve genel olarak siteyi takip etmelerini tavsiye ediyorum. Evet oyun müthiş görünüyor ancak yine de "sıkıcı" olacak bir yerden sonra.

    http://black-desert.com/forums/index.php/Thread/3213-The-naked-truth-about-Black-Desert-Onlines-current-state-of-affairs-Open-Beta/?pageNo=1

    Umarım burada bahsi geçen problemler Eu ve NA'ya düzeltilerek gelir, yoksa cidden oyun buralarda tutmaz.

    mesela sizin dediğiniz tera daki olay gibi birşey uzun süre oynamış biri olarak en son bıraktığımdam max lwl 60di şimdi 65 olmuş 60 lwl iken zaten girdiğiniz 4 dungeon vardı onlarıda günde 1 veya 2 kez girebiliyorsun girdikten sonra oyun bitiyor zaten bütüngün boş boş bekliyorsun oyunda o yüzden her oyun aynı sıkıcılık yaşatabilir ama black desert inş bunu yaşatmaz çeşitlilik olur




  • Bir mmorpgyi iyi yapan özellikler arasında grafik herhalde en sonlardadır. Mmo için grafik çokta önemli değil. Sadece grafiğine bakıp, street fighter tarzı combat sistemine bakıp iyi demek doğru değil. Benim bugüne kadar anladığım, tutulan oyunların arkasında sağlam bir lore altyapısı var. Millet Illidanı görecem diye, Arthası görecem diye heyecanlanıyor bu oyunda. Başka hiçbir mmoda yok bu özellik. Wow loreunu popüler kültür haline getirmeyi başarmış bir durumda şu an. Bütün dünyaya hitap ediyolar ki asya mmorpgleri aşırı asya kültürüyle bezeli olduğu için asya oyunlarının en büyük problemi bu. Sırf anime tipli karakter diye oynamayacak bi ton adam var bu oyunları. Basitlik. Aşırı karmaşık oyunlar pek tutulmuyor, casual oyuncular oyunu çözmek için aylarını abuk subuk işlere harcamak istemiyorlar. Sistematik pvp,pve sistemi. Combat sistemi ne kadar güzel olursa olsun, ne kadar keyifli olursa olsun, sistematik ve çeşitli bir pvp sistemi konmuyorsa oyuna o oyun tutmuyor arkadaş. Wowdaki gibi yani, 24234 tane battleground, ayrıca arena sistemi ayrıca world pvp. Pvp isteyen herkese hitap edecek kadar çeşitli. Üstelik bunu öyle bir sisteme oluşturmuş ki her levelda istediğince pvp yapabiliyorsun. Pvp itemları için başta battleground kendini geliştirince arena yapma zorunluluğu. En sonunda rating kasma. Yani rekabet hiçbir zaman bitmiyor. Grafikler: Wowun grafikleri çok düşük sistemin bile kaldırabildiği bir grafik kalitesi olmasından dolayı ve buna rağmen göze çok hoş görünmesinden dolayı wow hala ayakta. Millet hesap makinasından oynuyor artık wowu, adamların hitap ettiği kitle aşırı geniş. Bilgisayarı kötü olanlarada hitap ediyor adamlar. Bu oyun kafadan siliyor o kitleyi. Hatta ortalamanın biraz altında olan bilgisayar bile kaldırmaz bu oyunu ve hatta belki ortalama bilgisayar bile kaldırmaz. Sonuçta bütün bu grafiklerle yüzlerce adamın aynı kareye girmesi en kral bilgisayara bile sorun çıkartır.
    Gelelim pve ye. Wowun bu kadar tutulmasının en büyük sebebi pve sisteminin aşırı sistematik olması. Her rol kalın çizgilerle belirlenmiş. Kimin ne yapacağı kimin rolünün ne olduğu aşırı belirgin. Bir gruba kaç healer kaç tank kaç dps alman gerektiğinden, o instanceı yapabilmen için kaç dps kaç heal yapman gerektiğine kadar belirlenmiş. Diğer oyunlarda bu yok. Giriyorum bakıyorum, dungeona giriyoruz güya bir tankımız var ama, gitse dps te tanklar yani sıkıntı değil. Taunt efektleri, aggro olayı wowda aşırı iyi belirlenmiş. Bu sistematiklik bence çok iyi bir şey olmasada insanlar bunu istiyor.

    Kısacası evet bunlar olmadan hiçbir mmo wowu silip süpüremez. Bırak wowu silip süpürmeyi bunlar belli bir raddede çözülememişse o oyun iyi de olamaz. Tabi bu oyunu bilmiyorum oynamadığım için, belkide ayarlamışlardır. Ben konu içeriğine göre konuştum. He bu arada ben hiçbir asya oyununun aşırı bir başarı yakaladığınıda görmedim. Çünkü asyalıların kafa farklı çalışıyor ve harbiden kötü MMO yapıyolar. Asyalıların yaptığı oyun anca asyada tutar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TehlikeliPanda -- 5 Ağustos 2015; 13:35:40 >




  • Evet yapılan roportajlar doğrultusunda Beta yada Alpha bu sene başlıyormuş. Tam olarak cıkış tarihi biraz gecikecekmiş ve NA/EU sürümü Kore sürümüne göre farklı olabilirmiş. İlerleyen zamanlarda daha fazla bilgi verilecekmiş bakalım
  • bugün farkettim oyunu bende şuan çok büyük boşluktayım keşke oynayabiliyor olsaydık çok güzel oyuna benziyor şuan bana ilaç gibi gelirdi :(

    Başkada gözüme çarpan oyun yok :(
  • Oyun güzelde işte avrupaya çıksada oynasak.
  • Takip edebilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.