Şimdi Ara

ANA KONU - Avrupa Süper Ligi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
6
Favori
26.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sugar23

    Ayakbastı parası 400-500 milyon euro deniyor. 3.5 milyar bütçe ve 20 takım ile nasıl oluyor bu? Eşit bölseler bile yarısı dahi gelmiyor?

    "These solidarity payments will be substantially higher than those generated by the current European competition and are expected to be in excess of €10 billion during the course of the initial commitment period of the Clubs. 

    In addition, the competition will be built on a sustainable financial foundation with all Founding Clubs signing up to a spending framework. In exchange for their commitment, Founding Clubs will receive an amount of €3.5 billion solely to support their infrastructure investment plans and to offset the impact of the COVID pandemic."



    "Bu dayanışma ödemeleri şimdiye kadarki avrupa müsabakalarında verilenden çok daha fazla olacak ve başlangıç meblağı açısından beklenti €10 milyar'ı aşkın olması yönünde.... vesaire vesaire... Kurucu klüpler aynı zamanda KURULUŞ AŞAMASINDAKİ KATKILARINDAN ve Covid etkilerine istinaden EK OLARAK €3.5 milyar daha alacaklar."



    Yani işin özeti, o 3.5 sadece kurucu klüplere verilecek bir meblağ. Asıl ayak bastı parası €10 milyarlık bütçe(yayından kazanacaklarını öngördükleri muhtemelen)


    10 milyarı da 20 takıma bölersek, kişi başı 500m yapıyor. Ek olarak kurucu 12 klüp kişi başı 300 milyon kadar alacaklar.




    Ben bu sistem için hep üzülüyorum, çünkü bildiğimiz futbolun sonu olacak. Yani lig yarışları, artık bir Leicester öyküsü göremeyeceğiz; ya da liglerdeki iki farklı oyun olayı kalkacak hani zor takımlarla kıran kırana maç olurken bir de düşük siklet takımlara karşı oynanan o tek kale maçları göremeyeceğiz. Ancak diğer yandan da seviniyorum çünkü UEFA dünyanın gelmiş geçmiş en açgözlü kuruluşlarından birisi. Benim bu organizasyona karşı düşüncemin özeti: Dinsizin hakkından imansız gelirmiş...





    Edit: Sonradan arada gelip gidecek 5 takım nasıl olacak diyen arkadaşlar var... Arkadaşlar çok basit, AVRUPA 2. LİGİ kuruyorsunuz, 20 takımlı, ilk 4 direkt Süper lige çıkıyor, 5-6-7-8 aralarında play-off ile(bu sistemi benimsedikleri yazıyor), bu ligde küme düşme yok.


    Diğer bir ihtimal Avrupa 2. ligi Doğu grubu ve Batı grubu kuruluyor, NBA gibi, şampiyonlar direkt çıkıyor, 2-3-4-5 olanlar Çeyrek final şeklinde birbiriyle yarışıyorlar, ordan da 1 kişi çıkıyor. Vesaire vesaire, bu tarz çözümler bulunabilir son 5 takımın nasıl seçileceğine. Bu lig kurma olayı kolaysa bu kadar, 2. ligi kurmak da kolay olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 19 Nisan 2021; 13:24:39 >




  • Şampiyonlar ligine 32 takım doldurursanız adamlar böyle resti çeker.


    Birisi demiş işte psg-city maçı her sene olsa sıkıcı olur. Ne alaka sen lig derbilerini izlemiyor musun? O zaman bizim ligde en kötü maçlar Galatasaray-Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri çok sıkıcı kimse izlemiyor çünkü her sene var. Böyle mantık mı var?


    Bu devlerin hep birbiriyle oynaması çok iyi olur.


    Türkiye'den bir takımın alınması ise organizasyonun mantığına ters olur. Adamlar zaten 100-50 milyon euro bütçeli takımlardan kaçmak için yapmışlar bu ligi. Ha diyelim ayak bastı parası 150-200 milyon verirler o zaman güzel kadro yapabilecek durum olabilir.

  • @Jersey Devil Psgnin futbol tüm takimlarin hakki diyerek reddettiği söyleniyor.


    Bot hesaplarla Süperlig güzellemeleri başlamiş.

  • Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, Dortmund'un ve Bayern Münih'in Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacağını açıkladı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • La Liga yayınladığı açıklama ile avrupa süperligi'ne karşı olduklarını bildirdi

  • Büyük takımların kendi aralarında sürekli maç yapacak olmasına sevinen arkadaşlara, şöyle bir soruyla geliyorum. UEFA Uluslar Ligi'nde, gruplar da dahil olmak üzere (özellikle A Ligi), sayısız büyük takım maçı oynandı. Hangisinde o 4 yılda bir izlediğimiz Dünya Kupası tadını alabildik... Ortalama bir futbol izleyicisinin bile kalbini hızlandıran Dünya Kupası'nın yerini tutamadı elbette. Aksine futbolla yatıp kalkanlar, bu Uluslar Ligi saçmalığının yüzüne bakmadı. Bazı şeylerin değeri, nadir ortaya çıkmasıdır. Her hafta El Clasico, her hafta Manchester Derbisi izlemek, bir yerden sonra tekdüze gelecektir.

    Futbol satılık değildir. Futbol işçi sınıfının balesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoJack Horseman -- 19 Nisan 2021; 13:37:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ander Herrera: "Sevdiğim kulübün en büyüğüyle rekabet etmesinin hayaline aşık oldum. Süper Lig kurulursa bu hayaller ölür. Futbolu seviyorum ve bu konuda sessiz kalamadım."

    Selam olsun kalbi güzel adamlara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveç Futbol Federasyonu Başkanı Terje Svendsen: "UEFA, Süper Lig'e katılan kulüplerin futbolcularını almayacağını açıkladı. Bu durumda Erling Haaland ve Martin Ödegaard'ın kulüpleri bu turnuvaya katılırsa, bu oyuncuları milli takıma almayız!"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    Bu mesaj silindi.

    Bir kişiyi akılsız olarak tanımlamak ıcın ılk once kendı zekana bakman gerekıyor sayın cosmos kardes.


    Ben sen ıtıraz etsek ne olacak ayrıca ıster kabul et ıster etme sonuç ortada. LIG KURULDU BILE. Değistiremeyecegın sey ıcın bu kadar kasmana gerek yok ayrıca.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: the wow

    15 takımın 12si belli. Diğer 3 takım kim olacak bakalım. Olacak 3 takım için çok büyük bir fırsat. Özellikle maddi açıdan diğer 12 takımdan daha düşük seviyede takımlardan olursa büyümek için altın tepside şans. Cesaret eden kazanır.

    Almanlar gtimeyecekmiş. Roma Napoli Benfica Porto Sevilla Lyon vs. gidebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim süper lig


    ANA KONU - Avrupa Süper Ligi



    GERÇEK SÜPER LİG


    ANA KONU - Avrupa Süper Ligi
  • Avrupa Süper Ligi kurulduğu gün katılımcı takımların, Avrupa’da “rakip olarak görmek istemedikleri” takımlara karşı aldıkları maç sonuçları:

    Arsenal 1-1 Fulham
    Atalanta 1-0 Juventus
    Getafe 0-0 Real Madrid

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben başından beri bu fikri destekliyorum, kimse kusura bakmasın.


    Ben 200milyon euro verip Neymar alıcam, TR liginden kazma bi takımın kazma bi oyuncusu, 2 milyon euroluk adamlarla aynı sahada oynatıcam, niye?


    bu neye benziyor biliyor musunuz? Atom mühendisi ile ilkokul öğretmenini bilgi yarışmasına sokmak gibi, ama hersene aynı yarışma, belki bu sene öğretmen kazanır umuduyla.


    burda yazan ve ağlayanlara bakmayın, Avrupa Süper Lig'i başlasın, yerel ligleri izlemeyi kesecekler.


    ekleme: bu lige gs'yi alsalar alırlar diyenler de bi zahmet gidip köprüden atlasın, gs kim lan?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Red Fox -- 19 Nisan 2021; 14:22:12 >
  • Bayern in katılmaması rekabet açısından kötü bir durum bayern - city , bayern - real maçları vs güzel maçlar olurdu umarım ileri de bu iş tutursa bayerni de çekerler yanlarına.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 19 Nisan 2021; 14:23:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Red Fox

    Ben başından beri bu fikri destekliyorum, kimse kusura bakmasın.


    Ben 200milyon euro verip Neymar alıcam, TR liginden kazma bi takımın kazma bi oyuncusu, 2 milyon euroluk adamlarla aynı sahada oynatıcam, niye?


    bu neye benziyor biliyor musunuz? Atom mühendisi ile ilkokul öğretmenini bilgi yarışmasına sokmak gibi, ama hersene aynı yarışma, belki bu sene öğretmen kazanır umuduyla.


    burda yazan ve ağlayanlara bakmayın, Avrupa Süper Lig'i başlasın, yerel ligleri izlemeyi kesecekler.


    ekleme: bu lige gs'yi alsalar alırlar diyenler de bi zahmet gidip köprüden atlasın, gs kim lan?

    Saçma bir mantık. Bu sistem futbolcuyu köle yapar. Kulübü 200 istiyorsa vermeyeceksin. İlla da alacağım diyorsan da ağlamayacaksın. Çok para döken haklı değil, enayidir. Enayiliklerini kapatmak istedikleri bir sistem üzerinde uğraşıyorlar olay bu.





  • O klupleri 20 sene tum organizasyonlardan men edeceksin, yasadisi futbol oynuyorlar yayin yapiyorlar diye maclari yayinlatmaya kalkarlarsa hapise atacaksin bitecek olay. Cok istiyorlarsa yayin olmadan antraman modunda oynasinlar.


    Siz kimsiniz la? Bugun buyuksun yarin ne olcagi belli degil mi? Ben Besiktas taraftari olarak bizim takim 3.lig takimiyla hazirlik maci yapsin onu izlerim bu dangozlarin takimini degil.


    Herkes bu takimlari tutmak takip etmek zorunda mi? Dunya da baska takim taraftalari onlarin duygulari yok mu?


    Bizim kraldan cok kralci guce tapan insanimiz hemen bu olayi savunmus tabi. Sonra niye ulke bu halde tovbe tovbe.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Avrupa Süper Ligi kurulduğu gün katılımcı takımların, Avrupa’da “rakip olarak görmek istemedikleri” takımlara karşı aldıkları maç sonuçları:

    Arsenal 1-1 Fulham
    Atalanta 1-0 Juventus
    Getafe 0-0 Real Madrid

    Sıkıntı burada zaten. Tottenham diye bir takım almışlar Porto her şeyiyle Tottenhamdan daha büyük bir futbol takımıdır. Aynı şekilde Ajax yok 4 şampiyonlar ligi sahibi takım ama Arsenal var.


    Milan son yıllarda 9. falan bitiyor ligi neye güvenerek bu organizasyona katılıyorlar nasıl kendilerini diğer futbol kulüplerinden üstün görüyorlar Atletico Madrid'in şampiyonlar ligi yok Celtic'i var


    Sevilla'da daha fazla UEFA kupası sahibi Atletico'dan

  • tekkral34 kullanıcısına yanıt

    o "saçma" kelimesini edit yaparak düzelt, kaldır. ben beğenmedim, bence doğru bir fikir değil vs yazabilirsin ama saçma diyemezsin.

  • UEFA'yı niye tanrı gibi tapıyorsunuz? Düşünce güzel. Biraz da böyle izleyelim..

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.