Şimdi Ara

[ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı) (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.789
Cevap
34
Favori
67.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thepcgamers

    ekran kartı driverini temiz kurulum yapmayı dene display driver unistaller diye bir program
    Tavsiyen için teşekkür ederim programlarım güncel.
  • Bilgisayarın üst klavye olan kasasını değiştirmeyi düşünüyorum, bilgisayar fiyatları patlamış, bunun ayarında bir pc en düşük 5.500 TL iken bu bilgisayarın aldığım 2.500 TL ye şu an gelen cihaz;

    Casper Nirvana C350.5005-4D00X Intel Core i3 5005U 4GB 240GB SSD Freedos 14" Taşınabilir Bilgisayar

    Makinelere çok iyi bakmamız lazım
  • Biraz temizlik ve klavyenin şeffaf plastiğini söktükten sonra değerler. Öncesinde 2 dakikada 99'u görüyordu. Fena değil gibi.

    [ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı)
  • Sorun devam ediyor. FIFA19 oynadım problem olmadı. Ama 15 dakika civarı Far Cry 5 oynadıktan sonra resimdeki şekle geldi yine. Ayrıca bu sırada sıcaklık değerleri 70'lerde geziyor. Sıcaktan olmadığını düşünüyorum.

    [ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı)
  • Mkardes1903 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de devam ediyor. Çok da canımı sıkmaya başladı. Oynadığım oyun da lol yani ve ayarları düşürdüm, işlemciyi kıstım yok yani böyle oluyor.
  • Bu sorunun ekran karti sicakligindan kaynaklandigini dusunuyorum. Termal macunu yenilemeyi ve ekran kartina sogutucunun tam oturdugundan emin olmanizi oneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar hala kullananlar var heralde laptobu :D Benim hdd öldü ssd ile idare ediyorum bugünde bataryası bozuldu. Batarya tavsiyesi olan varmı ? Kaç saat gittiği önemsiz zaten bütün gün prizde laptop. Muadil alıcaz büyük ihtimalle orjinali pahalııymış galiba. Bunlar haricinde laptop hala canavar gibi
  • Asac Schrader kullanıcısına yanıt
    Aksine ayarları yükseltip deneyin bence. Gpu yu yüksek sıcaklıklarda kullanırken sorun yaşayacağınızı sanmam.
  • Bir süredir yaşadığım problemlerin belki en garip olanını bugün çözmüş bulunuyorum. Burada kalsın belki birilerinin imdadına koşar:

    8gb ramin eklenmiş 4gb'ını bir süredir görmüyordu. İlk işim rami başka bir bilgisayarda denemek oldu elbet, ram çalışıyordu. Bios güncelledim tık yok. İnterneti tarumar ettim. Ama sonuç yoktu. Bugün bios pilini çıkartıp hiç bir bileşenini takmadan kontrol etmek geldi aklıma. Yalnızca güç kablosunu ve klavyeyi taktım ve açtığımda 8gb olarak görünüyordu. SSD yi ve touchpadi taktım 4gb göründü. SSD yi çıkardım yine 4gb. Sonunda touchpadin kablosunu çıkarttım ve 8gb göründü. Kablonun ucu perişan olmuş durumda. Belki bir kaçak oluşuyordu. Velhasıl kelam sorun şimdilik çözülmüş oldu. [ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı)




  • merhaba bu bilgisayaraı 2016 şubat ayında n11 üzerinden 2100 tlye almıştım.o günden beri de işyerimde hem iş hemde oyun için aralıksız kullanıyordum taki bu saabaha kadar sabah açtım tam bir işlem yapıyordum bilgisayar birden kendini kapattı yeniden açtı asus logosu gitti 2.kere geldi windows 10 otomatik onarılıyor dedi orda kaldı kapatıım yeniden açtım ışıklar yanıyor fan çalışıyor usb de hatta güç bile var fan taktım usb fan fakat ekran siyah ve hiç bir imare yok :( bir bilgisayarcıya götürdüm 2 saaat sonra çözemedim dedi geri verdi sizce ne olmuş olabilir. bu bozulduysa bunun yerine biraz oyun biraz iş yapabileceğim ne önerirsiniz ? teşekkürler
  • Arkadaşlar tetik tuşuna birden çok kez basınca açılıyor bilgisayar. Fleks kablosunu mu değiştirmeli yoksa tetik tuşunu mu anlayamadım. Bu fleks kabloları niçin hemen bozuluyor.
  • 2015 yılında satın aldığım asus x550jx model laptopu kullanıyorum. Kapanma sorunuyla yaklaşık son 2 yıldır karşı karşıyayım. Başlarda 1-2 saatte kapanırken. Bazen de gün içinde hiç kapanmazdı. Kapanma işlemi sadece oyun oynarken oluyor. Başlarda çok dert etmemiştim. Fakat son 2-3 aydır çok fazla kapanmaya başladı. Bazen 2-3 saat oyun oynayıp kapanmazken, bazen oyuna girer girmez kapanmaya başladı. Kapanıyor, açıyorum oyuna giriyorum loading ekranında kapanıyor. Açıyorum oyuna giriyorum 5 dk sonra kapanıyor. Açıyorum oyuna giriyorum 1-2 saat oynuyorum. Derken son zamanlarda sıkıntı bir tık üst seviyeye geçti. Eğer oyun oynarken kapanırsa, güç tuşuna bastığımda fanlar dönmeye başlıyor, ekrana görüntü gelmiyor ve ayrıca klavye ve mausa güç gitmiyor(ledler yanmıyor). Güç tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar tekrar deniyorum. 3-4. seferde sıkıntısız açılıyor.

    -Termal macun yenilenmesi 3-4 ayda bir yapılıyor.
    -4 ay önce undervolt işlemi yaptım.
    -Oyunlarda GPU-CPU max 80 derece oluyor.
    -GPU-CPU stress testi yaptığımda saatlerce açık bıraksam bile bilgisayar kapanmıyor.

    Sıkıntı nerede olabilir? Nasıl çözebilirim?




  • Bizim bu makinaya takılabilecek en üst İntel wireless card hangisi acaba ?
  • Arkhelaos A kullanıcısına yanıt

    Power ve toucpat flex kablosunda kırık olabilir ucu bozulmuş olabilir onları kontrol et


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thepcgamers

    Power ve toucpat flex kablosunda kırık olabilir ucu bozulmuş olabilir onları kontrol et

    Sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. Sıkıntılar ilerledi iyice. Daha değişik görüntülerle karşılaşıyorum artık :)

  • Arkadaslar ayni sorunu yasiyorum. Ben sizlerin aksine cihazda ekran kartinin bacaklarinda sorun olabilecegini dusunuyorum. isinmaya bagli olarak bacaklarin bir tanesinde veya daha fazlasinda kopma oldugunu dusunuyorum. Yani sizinle ayni sekilde furmark i aciyorum 45 dakika çalışıyor hic sorun yok max 82 derece. Oyunu aciyorum 15 dakka sonra cat diye donuyor. Canimi sikmaya basladi artik bu sorun. Cozumu olan varmi? Bu cihazin ekran kartina daha once reballing yapitiran oldumu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim_koparal -- 19 Şubat 2021; 22:24:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mkardes1903

    Sorun devam ediyor. FIFA19 oynadım problem olmadı. Ama 15 dakika civarı Far Cry 5 oynadıktan sonra resimdeki şekle geldi yine. Ayrıca bu sırada sıcaklık değerleri 70'lerde geziyor. Sıcaktan olmadığını düşünüyorum.

    Edit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim_koparal -- 19 Şubat 2021; 22:24:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim_koparal -- 19 Şubat 2021; 22:23:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim_koparal -- 19 Şubat 2021; 22:22:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.