Şimdi Ara

Amumu Malph Shen hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben ana avrat küfür yememek için banlıyorum. bu arada server TR.
  • ben şu an malphite amumu shen banlamıyorum şu an ELISE,JARVAN IV ve Son Olarak da Takımımz Çok Tanky Olacaksa Warwick Çok Squishy Olacaksa Wukong Banlıyorum amumu picklerse karşı taraf zaten invade gg malp picklerlerse invade gg ama shen pek öyle sayılmaz her ne kadar junglede eskisi kadar güçlü olmasa da solotopta hala akıyor ama banlanmaya değmez bence
  • 2500 eloda nasus shen nidale elise hecarim vi falan banlanıyor ama shen solo q herosu zaten soloqda karşısında oynamayı bilen yok dogru düzgün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Em Mathers

    bak şimdi kardeşim bu oyunun en büyük ve en önemli özelliği meta'dır. Dünyanın en kötü oyuncusu olsa bile bir insan metayı takip ederek yüksek elolara çıkabilir. Yüksek elo ile düşük elo arasında ki fark meta'dır. Gidip bir bronze maça gir sen adamlar en büyük örneklerden birini veriyim jungler olarak hala Lee sin, Amumu gibi heroları oynuyorlar. Yüksek elolu bir oyunda görebileceğin tek junglerlar Jarvan, Hecarim, Xin Zhao'dur. Peki neden? çünkü yüksek elolu oyuncular nerf durumlarını buff durumlarını inceliyorlar, araştırıyorlar. Ama düşük elolu insanlar season 1 de meşhur olmuş (op olarak görülmüş) heroları hala op sanıyorlar nerf buff durumlarından hiç bir haberleri yok hep aynı heroyu oynuyorlar, hep aynı banları atıyorlar.

    -Amumu'dan başlıyacağım 2009'da ilk çıktığında 3.5 saniye rakipleri sarıyordu şuanda 2 saniye. Q'sunun mana costu 50 arttırıldı ve range i nerflendi böyle bir hero oynanır mı? Banlanmaya değer mi sence? Hayır tabiki de ama klasik ezbere elo hell banı işte.

    -Malphite a geçiyorum : ilk çıktığında ultisinin cooldown'u 120 saniyeydi şuan 130, knockup süresi 2.5 saniyeden 1.5 saiyeye çekildi pasifi 8 den 10 saniyeye çıkarıldı q sunun harcadığı mana 50 den 70 e çıkarıldı. 2 skill vursan mana kalmıyor heroda.

    -Shene geçersek te : pasifinin bonus healtini nerflediler, q sunun damage i 250'den 220 ye çekildi, ultisinin cooldown'u 150'den 200 e çıkarıldı zaten shen'in olayını bitirmiş oldular daha fazla konuşmaya gerek yok. Şimdi sen böyle eski, bu kadar nerf yemiş heroları banlarsan op diye düşünürsen o elo hellden hiç bir zaman kurtulamazsın. Bol bol turnuva izle meta öğren zaten sen oynamayı bilmesende turnuvalarda göreceğin op herolar seni taşır merak etme.

    -Bir de ben jungle oynadığım için öbür heroları fazla bilmem jungle da tavsiye edebileceğim fazla nerflenmemiş herolar Hecarim (bi dahaki patchden sonra useless olucak bir an önce oynamaya bak ultisine nerf geliyor) Jarvan IV (iki patch sonra bu da gider gelen nerfleri ağırlaştırdılar) Nautilus (heavy cc gerektiğinde oynanabilir millet ne kadar useless sansada ağır hiç nerf gelmedi season 3 te daha hızlı jungle dönüyor) Sejuani (bu da nautilus gibi heavy cc gerektiğinde oynanır nerf geldi mi gelmedi mi hatırlamıyorum bile ilerde meta olucak kesinlikle özellikle reworkdan sonra) Volibear (çok ağır nerfler geldi top lane oynanmıyor artık jungler olarak işe çok yarıyor 1-2 ay gideri var) Xin Zhao (gelen nerf'ün haddi hesabı yok ama pasifi yüzünden her halikürda oynanır eskisi gibi önermesemde)

    o adamlar turnuvalarda hala hecarim oynamıyorlar, amumu oynuyorlar ne yapcaksın onu? high elodaki adamların da kafaları bi güzel merak etme. geçen sene hiç oynamadıkları xerath ı şimdi banlıyorlar. hecarim geçen sene de güçlüyken oynanmıyordu. jarvan aynı şekilde. ne değişti de bu kadar güçlendi?

    bu şampiyonlar nerflense de güçlü. shen'in olayını bitirmişler demişsin. hala high elo'da bol bol banlıyorlar. bazılarının ban sistemi tf, nocturne, shen mesela. turnuvalarda her maçta shen görmekten bıktım bile diyebilir. amumu da turnuvalarda 5 maçtan 1 inde oynanıyor. sebebi de jungle olarak bütün her şeye sahip olması. nerflense de bu böyle. gankleri iyi, jungle hızı iyi, yeni jungle itemleriyle coştu bu sezon. sezon başında bütün turnuva maçlarında amumu vardı. high elo'da da amumu oynandı full. nerf üstüne nerf yedi bıraktılar. ama nerflere rağmen bu özelliklerinden bir şey kaybetmedi. hala iyi gank atıp, hızlı jungle dönebiliyor.

    ha amumu'nun ve malphite'in underrated denen sejuani'den ya da onlar kadar popüler olmayan nautilus'tan farkları var mıdır desen, eksikleri bile var derim. bu şampiyonlar neden banlanmıyor desen, cevap veremem. ben maç kazanmak istediğimde ya nautilus ya da cho'gath oynarım. cc maç kazandıracaksa bunların cc'leri daha etkili olabiliyor.




  • Malphite gibi bir tank ulti ile rakibe ulti kullanırsa adc'sini koruyabilecek rangeye sahip olamaz. Karşı'da amumu malp var iken TF'ye kafalama girilmez dagınık halde durmak daha iyi amumu malp 3 kişiyi de yakalasa ulyisiyle TF'de geri kalan 2 kişi adc'ye haddini bildirir. Gerçi düşükelo'da direk amumu malphite'nin ultisine 5 kişi giriyorlar da championlar o yüzden OP oluyor. Shen'in damage absorbesi 6-11 level arası 250 sadece bırakın takım arkadaşını kurtarsın adamın peşinden koşmayın. Hecarim amumu'dan malphite'den daha etkili kullanmasını bilirsen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında voidwalkerın ultisine takılıp mordredden penta yememiş olanlar bu herolara op diyor işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hachi-kyu-san

    Malphite gibi bir tank ulti ile rakibe ulti kullanırsa adc'sini koruyabilecek rangeye sahip olamaz. Karşı'da amumu malp var iken TF'ye kafalama girilmez dagınık halde durmak daha iyi amumu malp 3 kişiyi de yakalasa ulyisiyle TF'de geri kalan 2 kişi adc'ye haddini bildirir. Gerçi düşükelo'da direk amumu malphite'nin ultisine 5 kişi giriyorlar da championlar o yüzden OP oluyor. Shen'in damage absorbesi 6-11 level arası 250 sadece bırakın takım arkadaşını kurtarsın adamın peşinden koşmayın. Hecarim amumu'dan malphite'den daha etkili kullanmasını bilirsen.

    he takımda zaten sadece amumu malphite var. ultiyi üç kişiye tutturunca adc yi koruyacak başka kimse kalmıyor. nidalee support oynuyo heralde o arkadaşlar. üstüne o ultiyi tutturduğun biri adc ise o adc ölmeyecek mi. ne güzel yüzeyel yorum yapıyorsunuz. hecarim farklı bir şampiyon. ikisinin de oynayanı etkili olur. amumu eğer amumu'yla nasıl gank atılcağını biliyorsa kill garantisi getirir. çimenden bandage toss tutturmaya çalışan amumu'lar kaynıyor piyasa. bunlarla karşılaşıp mı yorum yapıyorsunuz. buna ve nerflere rağmen amumu'nun win rate i oldukça yüksek. bu da onun ne kadar iyi bir şampiyon olduğunu gösterir.

    ha bana göre banlanması gereken bi şampiyon varsa taric'tir. %55 popularity %55 win rate ile gidiyor. kaç aydır ilk iki'de win rate'te ve en popüler şampiyon. her 2 oyundan 1 inde oynanıyor. iyi oynayan taric'in ortalama bi adc ile lane kaybetmesi çok zor gibi geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 18 Mart 2013; 1:41:12 >




  • s2 de öyleydi fakat s3 ün gelmesiyle ben amumu , malp , shen'den çok hecarim , elise , vi den korkuyorum.

    Şuan late game de ki en sağlam ilk 3 champ tan birisi hecarim. üstelik core itemleri çok ucuz . iceborn + elder lizard + spirit visage ile vurduğu damage'ın haddi hesabı yok .

    Bu itemler s2 de yoktu diye hecarim şimdi popüler ve op .

    Açıkçası amumu , shen , malp bende banlıyorum içlerinde en az banladığım shen olmasına rağmen aslında içlerinde ki en iyi champion shen .


    amumu , malp neden banlıyorum çünkü takımda psikolojik baskı oluyor . Karşıda amumu varken TF girmeye biraz korkuyoruz bu durumda baron,dragon önünü sürekli pink lemek gerekiyor çünkü ultiyi 5 kişiye tutturmuş bir amumunun takımının tf ' ı kaybetme oranı %20 filandır . Her ne kadar dikkatli de oynasan baron keserken üzerine atlayan bir amumunun hem baronu çalması hemde tripple kill alması can sıkıcı bir durum olabiliyor bazen.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.