Şimdi Ara

Amumu Malph Shen hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biliyosunuzki düşük elolarda bunlar hep banlanıyo. Bildiğim kadarıyla yüksek elolarda çok farklı ban listler oluyor. Keza turnuvalarda da öyle. Böyle olmasına rağmen onlar malph amumu shenden birini almayabiliyolar. Alsalar bile bu adamlar kazanamayabiliyo. Mesela dragonborn gambite amumusu olmasına rağmen kaybetmişti izlediğim bir oyunda, üstelik amumu da çok iyi oynuyordu. Hatta oyunu killerde çok daha üstün götürmelerine rağmen amumuya rağmen teamfightlarda ezildiklerinden yenildiler.

    Şimdi amumu %100 win gibi bir şey şu ana kadar ki deneyimlerime göre. Malph kullanan iyiyse o da %100. Shen onlar kadar olmasada çok büyük oranda kazandırabiliyo oyunu. Bir de blitz var ki onu sırf bot lane zorluk çıkarmasın diye banlıyorum. Çünkü genelde bot lane blitz karşısında eziliyo.
    Ama bunlar banlanınca bence bunlardan hiçte eksik yanı olmayan çok champ açıkta kalıyo. Vi, Cho, Elise, Hecarim, Sejuani gibi. Sejuani Hecarimin pickleri düşük oranda olduğundan sorun çıkmıyo ve genelde ben Hecarim oynadığımdan sorun değil Ama cho vi elise büyük sıkıntı çıkarabiliyo. Keza Yorickte bunlardan.

    Sonuca gelirsek. Bu adamlar bunları neden banlamıyolar, banlamamalarına rağmen neden picklemiyolar, pickleseler bile neden kaybedebiliyolar. Bu champları nasıl tutuyolar. Amumu ultisini 5 adama da tuttursa team fight kazanabiliyolar. Maph tuttursada kazanabiliyolar. Nasıl yapıyolar bunu. Bu champlara karşı bir şey yapılabilir mi. Şahsen ben amumu boşta kalırsa direk dodgeluyorum. Malph giderse adamlara %80 dodgeluyorum. Shen kalırsa pek dodgelamıyorum ama %90 kaybediyoruz. Başa baş giden, feed olmayan bir oyunda bunlara karşı yapılabilecek bir şey var mıdır? Yoksa silver seviyesinde falan bu tipler her türlü oyun alır mı?


    Çok uzun oldu ama bir türlü anlatamadım olayı ondan böyle oldu







  • Bizim bilmediğimiz birşey var adamlarda demek ki . Bende shen hariç hepsinde dodgeliyorum bize gelirse kazanıyoruz genelde kader değiştiricek ultiler onlar birşey yapılamaz çok
  • heriflerde bizden kat kat fazla tecrübe var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Response-

    heriflerde bizden kat kat fazla tecrübe var

    +1 Adamlar yemiş yutmuş oyunu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla acik konusmak gerekirse banliyorum cunku 5-6 aydir surekli banlandiklarindan kimse diger champler kadar iyi oynayamiyor bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var da, sonuçta bu champlar aşırı derecede op champlar. Hani insan çaresiz kalıyor karşılarında. Yapacak bir şey olmuyo, bir anda flashla ortaya çıkan malphın ulti atması zaten çok anlık bir olay yapabileceğin hiçbir şey olmuyor nerdeyse bir bakmışsın team fight vermişsin Aynı şekilde amumu bir anda giriveriyor araya ultiyi açtımı hiç şansın olmuyor neredeyse. Nasıl bir tecrübe bunu engelleyebiliyor anlayabilmiş değilim.
    Ya şöyle diyeyim 2-3 aydır bu oyunu oynayan 3 kişi dahil, ben ve bir arkadaşım( çok uzun zaman dota oynadık, o da 2-3 aydır oynuyo lolü ben 2 yıla yakın zamandır oynuyorum) team ranked yaptık. Birinin 230 wini, Diğer ikisinin 300 küsür wini var. Amumu boşa çıkarttık 2 oyun ve 2sinide 230 wini olana verdik jungle yaptı. 2 oyunuda kazandık. Killde üstünlük onlardaydı 2 oyunda ama teamfightta yendik. Bu dediğim üç kişiden biri solo top biri jungle biri sup. Solo topun farmı diğer takımın yarısı kadardı bizde düşünün. Ama yendik. Karşımızdaki adamlar rezaletti ya da bizimkilerden farkı yoktu desem neyse. Ama yok adamlar benim seviyemde falandı.




  • Sadece tecrube

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim first pick oldugum bi normal game de bilerek banlamamam neticesinde karşımıza şöyle bir takım denk geldi;
    amumu, malp, shen, cho, cait. sonuç; surr çektiler. ss almayı düşündüm ama çok da önemli bir maç değildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    Var da, sonuçta bu champlar aşırı derecede op champlar. Hani insan çaresiz kalıyor karşılarında. Yapacak bir şey olmuyo, bir anda flashla ortaya çıkan malphın ulti atması zaten çok anlık bir olay yapabileceğin hiçbir şey olmuyor nerdeyse bir bakmışsın team fight vermişsin Aynı şekilde amumu bir anda giriveriyor araya ultiyi açtımı hiç şansın olmuyor neredeyse. Nasıl bir tecrübe bunu engelleyebiliyor anlayabilmiş değilim.
    Ya şöyle diyeyim 2-3 aydır bu oyunu oynayan 3 kişi dahil, ben ve bir arkadaşım( çok uzun zaman dota oynadık, o da 2-3 aydır oynuyo lolü ben 2 yıla yakın zamandır oynuyorum) team ranked yaptık. Birinin 230 wini, Diğer ikisinin 300 küsür wini var. Amumu boşa çıkarttık 2 oyun ve 2sinide 230 wini olana verdik jungle yaptı. 2 oyunuda kazandık. Killde üstünlük onlardaydı 2 oyunda ama teamfightta yendik. Bu dediğim üç kişiden biri solo top biri jungle biri sup. Solo topun farmı diğer takımın yarısı kadardı bizde düşünün. Ama yendik. Karşımızdaki adamlar rezaletti ya da bizimkilerden farkı yoktu desem neyse. Ama yok adamlar benim seviyemde falandı.


    ikisini de teamfightta ayrık gezerek counterlayabilirsin. çaresiz kalmak biraz abartılı. eğer ölümsüz oldularsa belki çaresiz kalabilirsiniz. ama onun için de erkenden item çıkabilmeleri, yani feedlenmeleri lazım bi şekilde. ultileri 5 kişi yersen cidden sorun tabii.

    bunlar varken çimende baron baiti yapmayacaksın mesela. çok hatırlıyorum wardlı yerde baron bait i yapanların malphite ultisiyle baştan teamfight kaybettiğini. yani basit kuralları var.

    bir de büyük takımlarda çok iyi amumu oynayan biri yok genelde. malphite solo top oynayan da sayılı. zaten jungle olarak tercih etmiyorlar. biraz uzakdoğudakiler amumu'yla iş yapabiliyorlar. snoopeh en sevdiğim şampiyon amumu'dur diyor ama bütün q ları taca atıyor, ultiyi tek kişiye tutturuyor falan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boolboxer

    benim first pick oldugum bi normal game de bilerek banlamamam neticesinde karşımıza şöyle bir takım denk geldi;
    amumu, malp, shen, cho, cait. sonuç; surr çektiler. ss almayı düşündüm ama çok da önemli bir maç değildi.

    hepsini alırsan zaten kazanamazsın. sadece 1 tanesini alıp takımı yüksek damage potansiyelli kurarsan kazanma ihtimalin yükselir.
  • Farklı takım kompozisyonları oluyor örneğin poke (jayce nidalee) karşılarında nocturme olaf gibi dive takımı olursa yapıcak bir şeyleri kalmıyor. Bunuda böyle bir mantıkda düşün amumu malphite shen düşük eloda banlanmasının nedeni milletin dikkatsiz oynamasından dolayı. Eğer takım arkadaşların olur iletişimli bir şekilde oynarsanız amumu'nun mavisini alıp onu komple oyundan düşürebilirsiniz. Ben mecburen bunların üstüne bliztcrank,leona banlıyorum çünkü karşışında oynayamıyorlar 5 dakika sonra takımda flame yapmalar başlıyor.High eloda ise milletin derdi yükselmek değil zaten aşağı iniş yok amaçları eğlenmek boşuna troll pick diyebiliceğimiz şekilde oynamıyorlar.
  • her seferinde kazanacak diye bir şey yok belki o ultilere karşı önlem almışlardır
  • Malphite nerflenicek.Amumu zaten çok fazla nerflendi.

    Yapacak birşey varsa ayrı durmak ve skillerini dodgelemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettuzlusu -- 17 Mart 2013; 8:36:22 >
  • Her malphite,amumu alan kazanmak zorundamı ? Adamlar tecrübeli sonuçta bizim kadar korkmuyolar karşılarına geldikleri zaman.

    Edit:gecen macımda kill sayısı olarak önde olmamıza ragmen malphite+miss fortune ultisi sayesinde kaybettik team fightlarda ultileri çoğu herolarla uyumlu oldugu için biraz korkutuyor örneğin orianna malp =gg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starnebula01 -- 17 Mart 2013; 8:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu heroların counterlanamamasının sebebi tr deki cogu oyuncunun ve westte diamond altı oyuncuların map kontrolü, combatta durmaları gereken yer gibi konularda bilgisiz olması. Gördügüm kadarıyla tr deki oyuncuların beyni söyle calısıyo...

    -3 kişi karsıda 1 adamı tek görünce, mape bakıp adamların ne zaman yardıma gelicegini tahmin etmeden, bu adamı kovalıyalım kesene kadar der. Kesemeden karsı takım yardıma gelir ....

    -ortadan kule zorluyosunuz sol taraftaki çalı wardlı, sağ tarafta vision olmamasına ragmen ad carry sağ tarafta pozisyon alır, malphite ulti atınca sağdan... wtf malphite op niye banlamadınız report fp

    -Orta koridor sagı solu wardlarsın karsıdaki mid alta giderken wardda görünmesine ve 40 kez ss demene ragmen alt koridor geri cekilmez. Chatten küfürler akmaya baslar.

    -Oyunu kazandıran itemin ward oldugunu bilmeyen supportlar, 100 gold kaldı item biticek diye ward almaz.

    Su oyunda en önemli sey map kontrolü ama trde cok az oyuncu bunu yapıyo. Season 2 de 1 ay normal oyun 4 ay ranked oynayıp 2200 top elo yapmıstım wesstte ve skillshotım coK cok kötü olmasına ragmen cogu top oyuncuyla rankedda karsılastım ve oyunlarında sırıtmadan oynadım. Kısacası bu oyunda aman aman yetenek gerekmiyo, skillshot atmak icin biraz yetenek lazım, onuda gerekirse skillshot olmayan herolarla daha cok oynayarak kapatabilirsiniz. Ama beyin olmayınca su trdeki oyunların yüzde 90'ı cekilmez oluyo




  • bak şimdi kardeşim bu oyunun en büyük ve en önemli özelliği meta'dır. Dünyanın en kötü oyuncusu olsa bile bir insan metayı takip ederek yüksek elolara çıkabilir. Yüksek elo ile düşük elo arasında ki fark meta'dır. Gidip bir bronze maça gir sen adamlar en büyük örneklerden birini veriyim jungler olarak hala Lee sin, Amumu gibi heroları oynuyorlar. Yüksek elolu bir oyunda görebileceğin tek junglerlar Jarvan, Hecarim, Xin Zhao'dur. Peki neden? çünkü yüksek elolu oyuncular nerf durumlarını buff durumlarını inceliyorlar, araştırıyorlar. Ama düşük elolu insanlar season 1 de meşhur olmuş (op olarak görülmüş) heroları hala op sanıyorlar nerf buff durumlarından hiç bir haberleri yok hep aynı heroyu oynuyorlar, hep aynı banları atıyorlar.

    -Amumu'dan başlıyacağım 2009'da ilk çıktığında 3.5 saniye rakipleri sarıyordu şuanda 2 saniye. Q'sunun mana costu 50 arttırıldı ve range i nerflendi böyle bir hero oynanır mı? Banlanmaya değer mi sence? Hayır tabiki de ama klasik ezbere elo hell banı işte.

    -Malphite a geçiyorum : ilk çıktığında ultisinin cooldown'u 120 saniyeydi şuan 130, knockup süresi 2.5 saniyeden 1.5 saiyeye çekildi pasifi 8 den 10 saniyeye çıkarıldı q sunun harcadığı mana 50 den 70 e çıkarıldı. 2 skill vursan mana kalmıyor heroda.

    -Shene geçersek te : pasifinin bonus healtini nerflediler, q sunun damage i 250'den 220 ye çekildi, ultisinin cooldown'u 150'den 200 e çıkarıldı zaten shen'in olayını bitirmiş oldular daha fazla konuşmaya gerek yok. Şimdi sen böyle eski, bu kadar nerf yemiş heroları banlarsan op diye düşünürsen o elo hellden hiç bir zaman kurtulamazsın. Bol bol turnuva izle meta öğren zaten sen oynamayı bilmesende turnuvalarda göreceğin op herolar seni taşır merak etme.

    -Bir de ben jungle oynadığım için öbür heroları fazla bilmem jungle da tavsiye edebileceğim fazla nerflenmemiş herolar Hecarim (bi dahaki patchden sonra useless olucak bir an önce oynamaya bak ultisine nerf geliyor) Jarvan IV (iki patch sonra bu da gider gelen nerfleri ağırlaştırdılar) Nautilus (heavy cc gerektiğinde oynanabilir millet ne kadar useless sansada ağır hiç nerf gelmedi season 3 te daha hızlı jungle dönüyor) Sejuani (bu da nautilus gibi heavy cc gerektiğinde oynanır nerf geldi mi gelmedi mi hatırlamıyorum bile ilerde meta olucak kesinlikle özellikle reworkdan sonra) Volibear (çok ağır nerfler geldi top lane oynanmıyor artık jungler olarak işe çok yarıyor 1-2 ay gideri var) Xin Zhao (gelen nerf'ün haddi hesabı yok ama pasifi yüzünden her halikürda oynanır eskisi gibi önermesemde)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Em Mathers -- 17 Mart 2013; 9:23:41 >




  • O adamlar ulti ve flash cooldownlarına dikkat edebiliyor çünkü.

    Ayrıca, Shen malphite dan çok daha güçlü bir karakter oyuna genel etki olarak. Takımının ruh hastası gibi 4v5 fight zorlamadığı oyunlarda çok iyi iş yapabilirsin hatta.
    Edit: Açıklamayı yazmışlar zaten. Düşük elo da işe yarama sebebi, Amumu var! diye fight girmeye korkan insanlar. (Ya da 2 tane ward almaktan aciz olup lane de feedleyenler.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 17 Mart 2013; 9:25:21 >
  • Malp ve mumu metasi çözüldü çok kolay counter yiyolar ve oyundaki etkisi düşüyo bi ültileri kalıyo onuda teamwork bakar artık onu da yapamıyorsanız bırakın o ranked oyunu.shen hertürlü op ama bizim türkle bilmez onu oynamayı rahat olun shen varsa da takımımız burst damage alın ulti atığı adam focus atın gg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz arkadaşla amumu-malp pickliyoruz TR'de. Missss adc iyiyse banko win.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cipskolakilit

    Bu heroların counterlanamamasının sebebi tr deki cogu oyuncunun ve westte diamond altı oyuncuların map kontrolü, combatta durmaları gereken yer gibi konularda bilgisiz olması. Gördügüm kadarıyla tr deki oyuncuların beyni söyle calısıyo...

    -3 kişi karsıda 1 adamı tek görünce, mape bakıp adamların ne zaman yardıma gelicegini tahmin etmeden, bu adamı kovalıyalım kesene kadar der. Kesemeden karsı takım yardıma gelir ....

    -ortadan kule zorluyosunuz sol taraftaki çalı wardlı, sağ tarafta vision olmamasına ragmen ad carry sağ tarafta pozisyon alır, malphite ulti atınca sağdan... wtf malphite op niye banlamadınız report fp

    -Orta koridor sagı solu wardlarsın karsıdaki mid alta giderken wardda görünmesine ve 40 kez ss demene ragmen alt koridor geri cekilmez. Chatten küfürler akmaya baslar.

    -Oyunu kazandıran itemin ward oldugunu bilmeyen supportlar, 100 gold kaldı item biticek diye ward almaz.

    Su oyunda en önemli sey map kontrolü ama trde cok az oyuncu bunu yapıyo. Season 2 de 1 ay normal oyun 4 ay ranked oynayıp 2200 top elo yapmıstım wesstte ve skillshotım coK cok kötü olmasına ragmen cogu top oyuncuyla rankedda karsılastım ve oyunlarında sırıtmadan oynadım. Kısacası bu oyunda aman aman yetenek gerekmiyo, skillshot atmak icin biraz yetenek lazım, onuda gerekirse skillshot olmayan herolarla daha cok oynayarak kapatabilirsiniz. Ama beyin olmayınca su trdeki oyunların yüzde 90'ı cekilmez oluyo




    Uzun zaman dan sonra forumda görüyorum seni




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.