Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S8/S8 PLUS [ANA KONU] (770. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.135
Cevap
188
Favori
1.586.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 768769770771772
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neroXIII


    quote:

    Orijinalden alıntı: chronicmaniac

    Arkadaşlar merhaba.

    Kardeşime S8+ almayı düşünüyoruz. iPhone 7 Plus ile arada kaldık. Objektif olarak fikir önerebilecek var mı?

    Hocam bende 8 plus ile s8 plus arasında kaldım. Çok uzun süredir araştırıyorum. İki telefonu da kısa süreli kullandım. Pazar günü S8+ siparişi geçeceğim. İphone'da ki ekran kasa oranı cidden çöp. Ben neden 2014 yılında çıkmış bir tasarıma 4.400 TL vereyim ki ?

    Sanırım yazım hatası oldu. Zira iphone 7 ve 7 plus, 7 Eylül 2016' da tanıtılmış.

    iPhone 7 and iPhone 7 Plus are smartphones designed, developed, and marketed by Apple Inc. They were announced on September 7, 2016, at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco by Apple CEO Tim Cook.

    Kaynak: wikipedia




  • Geçende S8’ in faturası elime geçti ve cihazı Türk Telekom kampanyası ile alalı Haziran 2017’ den beri tam 6 ay geçtiğini gördüm. Şimdiye kadar ihtiyaç olmadıkça fazla telefon değiştiren bir kişi olmadığım için LG G2’ den sonra bu telefon bana ilaç gibi geldi. Şimdi 6 aydır kullandığım telefonum hakkında izlenimlerimi paylaşayım ve anlatayım.

    Her şeyden evvel telefonun görseli 10 numara. Çok prestijli ve uzun yıllar ilgiyi kaybetmeyecek bir dış görüntüsü var.

    Ergonomisi çok iyi ve avuca ideal bir biçimde oturuyor. Hani cep herkülü derler ya telefonu o şekilde nitelendirilebiliriz.

    Kullanımda ekran görüntüsü şahane. Görüntü kalitesi süper.

    Samsung arayüzü ve uygulamalar yeterli. Hatta yeri geliyor fazla bile geliyor. Açıkçası ben daha sade kullanıma alışığım.

    Cihazın tek tek özelliklerine bakarsak her biri rakiplerine göre ya zirvede yada en kötüsü bile ilk üçte yer alır. Mesela kamerası, işlemcisi, ekranı, bataryası vs. kombinasyon optimum şekilde ayarlanmış.

    Tartışmasız 2017 senesinin en iyi kompakt cep telefonu. Zaten satış rakamları da bunu doğruluyor.

    Canımı sıkan şeyler yok mu? Tabi ki var tüm telefonlar gibi ekran çizilmeye müsait ama temperli cam ile çözüm buldum. Keza kılıf şart. Her ikisi de Spigen ile çözüldü ve daha şık oldu.

    Parmak izi okuyucu benim gibi Samsung’ u ilk kullananlar için muhteşem çalışıyor. Pozisyonu itibariyle kullanımı çok pratik. Ses yeterli mesela zil sesi gümbür gümbür değil ama sorun yok kabul edilir sınırlarda.

    İris okuyucu başta cazip geliyordu ama parmak izine o kadar alıştım ki artık nadiren kullanıyorum.

    Kamerası bence çok iyi. Bazıları neden şu kadar mega piksel olmadı falan diye hayıflanıyor ama şu an piyasadaki en iyi kamera performansında zirveye oynar. Tek kusuru ilk açtığımda bazen flu çıkması ki yine açıkken sallayınca düzeliyor. Onu da sorun yapmıyorum. Neyse ki çözümü kolay ve basit. Küçük sorunları büyütmenin sonu yok.

    İşlemci hızı bence gayet iyi ve cihaz çalışırken kasmıyor. Uygulamalarda takılma veya bug olmuyor.

    Hafızası için de yeterli olduğunu düşünüyorum. Gerçi ben ilave bellek aldım ve taktım. Ne olur ne olmaz diye?

    Cihazda ısınma sorununa rastlamadım. Çok aşırı bir kullanım olmadığı müddetçe programlarda kasmadığı için ısınma sorunu görünmüyor.

    Bataryası bence çok iyi şarja takma imkanım olmadığında özellikle tasarruf modunda kullanım bayağı artıyor. Aslında her şey kullanım ile ilgili mesela çok oyun oynayan veya sürekli ekranı açıkta tutanlar için sadece bu telefonda değil tüm telefonlarda bataryanın pek dayanması mümkün değil keza böyle bir kullanımda ekran yanığına da hazır olun.

    Bu şartlarda telefon için parasının karşılığını veriyor diyebilirim. Önümüzdeki Ocak ayında çıkacak Oreo güncellemesini bekliyorum onunla cihaz bir adım daha iyi olacaktır. Ama günün sonunda S9’ un ayak sesleri duyulurken bu telefonun donanımı sebebiyle daha fazla ilerleme yapmayacağını kabul etmemiz gerek. Keza Samsung normal olarak yeni modellere yoğunlaşacaktır.

    Fiyatına gelince piyasada çeşitli marka telefonlar var. Bazıları farklı özelliklerde bundan daha iyi olabilir. Mesela sadece ve başlı başına kamerayı baz alırsak yada batarya kapasitesi ve ömrü olarak daha iyi alternatifler de olabilir. Ancak benim görüşüm şu; Bu cihaz rakiplerine göre fiyat/performans oranı açısından en iyisi veya en iyilerden biri. Eğer bu konuda bir kıyaslama yapmak ve en iyi f/p oranına sahip cihazı almak istiyorsanız tavsiyem yurt dışındaki fiyatlar ile TR fiyatlarını kıyaslayarak dışarıya ve rakiplerine göre daha uygun fiyata satılan cihazlara yönelmektir böylece amaç sadece f/p oranı ise çok uygun alternatifler bulunabilir. Aksi takdirde imkan varsa yurt dışından uygun fiyatla cihaz getirmek (garantisi TR’ de geçmeyebilir) veya piyasa indirimlerini kovalamak avantaj sağlayabilir. Mesela ben Türk Telekom’ un özel indirimiyle S8 aldım ve piyasa şartlarında 500 TL hediye çeki ile birlikte çok uyguna geldi. O günlerde kabaca 3,000 TL (vade dahil) civarında mal oldu. Artı bunun bir kısmını da 24 ay vadeyle ödüyorum. Dolayısıyla bu tip kampanyaları da takip etmekte fayda var.
    S8’ in 6 ay süresi içinde dökülen, gevşeyen, oynayan, sararan vs. gibi bir donanımıyla karşılaşmadım. Bu manada üretim ve malzeme kalitesi oldukça iyi.

    Şu ana kadar güncellemeler konusunda söyleyebileceğim tek şey her ay yeni bir yama geliyor. Dolayısıyla Samsung desteği yeterli sayılır.
    Bixby güzel bir uygulama olabilir ama ben yeterince keşfedemedim. Belki de Türkçe desteğinin henüz gelmemesi de bunda önemli bir rol almış olabilir.

    İkinci el değeri konusunda bir beklentim olmadığı için yani seneye S9 çıkar alırım veya bir başka modele bakarım şeklinde bir amaç gütmediğimden benim için bir sorun yok. Ancak gözlemim şu ki ikinci el değerinde fiyatını en iyi koruyan android telefon muhtemelen S8’ dir. Bu konuda iphone ise şimdilik rakipsiz.

    Rakip deyince işletim sistemi farklı da olsa iphone x’ in özellikleri itibariyle oreo beta yüklü S8’ in gerisinde kaldığını testlerde gördük. Ayrıca klasik iphone telefonlarının yıllar sonra tasarım değişikliğine giderek Samsung’ u kopyalaması Samsung’ un bu konuda daha yenilikçi olduğunu gösterir.

    Keza yine bir Güney Koreli firma LG ise geçmişteki başarılarını gösteremiyor. Sony’ de aynı şekilde liderliğe oynayacak bir telefon çıkaramadı. Çin’ li üreticilerin her yıl daha başarılı olduğunu gözlemliyoruz. Xiaomi, Huawei, One Plus gibi markalar kaliteli ve cazip ürünler çıkarmaya başladılar. Yakın zamanda yılın telefonu seçilebilecek bir model çıkarmaları sürpriz olmaz. HTC keza inişte.
    Lenovo’ ya bir ayrı yer ayırayım. Hani günlük derler ya buna uygun cihazları var. K6 power mesela bataryası büyük ve kullanımı uzun olmakla birlikte diğer özellikleri çok sırıtmıyor. Fiyatı da çok ucuz.

    Gelelim S9’ a duyumlara göre Mart ayında lansmanı yapılacak ve TR’ ye gelmesi akabinde Nisan veya Mayıs gibi olur. Cihazın henüz özellikleri tam yayınlanmadı ancak işlemcisi kesin bir tık ileride olacak. Ekran oranı daha yüksek ve belki çift kamera vs olacağı konuşuluyor. Şayet marka model takıntınız yoksa S8’ i değiştirmek için yeterli bir sebep yok.? Aynı şey S7 kullanıcıları için de geçerliydi. S7 için S8 almaya gerek yok gibi!




  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Hocam, şuan 2 günde 1 şarj ediyorum telefonu. Güncelleme yapmadım... Yapsam mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu yeni aldım.Kutudan çıkan iğne aparatını sim yuvasının olduğu deliğe sokuyorum bir türlü yuva açılmıyor ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?
  • BéTo kullanıcısına yanıt
    Telefonu en son ne zaman güncelledin veya şu an hangi sürüm yüklü zira her ay bir güncelleme alıyor cihaz. Bazı arkadaşlar farklı yorumlar yapıyor bu konuda ama bana sorarsan güncelleyebilirsin. Şu ana kadar ki tüm güncellemelerimde şarj konusunda önemli bir fark görmedim ve sorun yaşamadım. Zaten sorunlu bir güncelleme olsa firma hemen yamayla düzeltir ve yenisini yayınlar. Bu konuda Samsung' un işi iyi takip ettiği bir gerçek.
  • LegendAiakos L kullanıcısına yanıt
    Bende aynı sorunu yaşadım belki tecrübe eksikliği ama doğru pozisyonda biraz sağa sola kurcalamak lazım sonra çıkıyor.
  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    iphone 6dan beri aynı bence görüntüsü. Tamamen demiyorum ama ekran kasa oranı olsun benzerliği olsun aynı şeyin laciverti hep :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neroXIII


    quote:

    Orijinalden alıntı: chronicmaniac

    Arkadaşlar merhaba.

    Kardeşime S8+ almayı düşünüyoruz. iPhone 7 Plus ile arada kaldık. Objektif olarak fikir önerebilecek var mı?

    Hocam bende 8 plus ile s8 plus arasında kaldım. Çok uzun süredir araştırıyorum. İki telefonu da kısa süreli kullandım. Pazar günü S8+ siparişi geçeceğim. İphone'da ki ekran kasa oranı cidden çöp. Ben neden 2014 yılında çıkmış bir tasarıma 4.400 TL vereyim ki ?

    Tavsiyeleriniz doğrultusunda 17 ay garantisi devam eden tertemiz kullanılmış bir S8+ aldık hocam kardeşime. Tşk ederiz. Kendim de bir iPhone 6S Plus kullanıcısı olarak cihazı beğendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Doğru ama zaten bizdeki kısır döngü ve sıkıntı şu;

    S8' i, apple' ın eski telefonlarıyla mukayese ediyoruz veya bu tarzda sorular geliyor. Halbuki yurtdışında adamlar S8' i iphone X ile mukayese ederek inceleme yapıyor. Mesela aşağıdaki linkde Forbes' da böyle bir inceleme yapmış.

    Bazı özelliklerde iphone X' i öne çıkarırken bazılarında ise S8' i öne çıkarmış. Ama en büyük fark hiç kuşkusuz işletim sisteminde yani ios yada android tercihine göre telefon alınır?

    Sonuçta adam şunu söylüyor. Bu iki cihaz arasında yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimi var ve f/p oranı olarak S8' i galip ilan ediyor. Neredeyse ölü doğan iphone 8' i bile kale alan yok biz ise hala iphone 7 ile mukayese ediyoruz?

    https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2017/10/10/apple-iphone-x-vs-samsung-galaxy-s8-whats-the-difference-upgrade-guide/#70a5e2443038



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 16 Aralık 2017; 1:36:20 >




  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Öyle düşününce de ip8 ile s8, note 8 ile ipX kıyaslamak gerekir gibi. İki türlü de samsung çok daha f/p. Iphone, ios için alınabilir ve ios dan vazgeçemeyen için güzel ama ios olmasa da olur diyen kesinlikle s8 note8 almalı. Gerçi ios11 ile iyice işin içine ettiler ama toparlar sanırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 16 Aralık 2017; 1:32:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Valla yapmadığım pozisyon kalmadı çıkmıyor namussuz aldığım yere götürücem onlar taksın ben beceremiyorum sanırım
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    Bence iphone 8 ölü doğdu. Yani klasik tasarımın son nostaljik halkası olarak piyasaya sürüldü şayet klasik tasarımda gereksiz ısrar etmezse...

    Apple artık bundan sonra X tasarımıyla yoluna devam eder. Kaldı ki X varken 8' i kimse pek konuşmuyor bile? Note 8 ise ne hikmetse beklenen etki ve tepkiyi vermedi. Ya beklenti daha yüksekti yada artık kullanıcı kitlesi doyuma ulaştı?

    Mesela Oreo güncellemesiyle ilgili internette S8 hakkında çok paylaşım varken Note 8 ise şaşırtıcı derecede sessiz seyrediyor!

    Ben tekrar iddia ediyorum bu senenin ekmeğini S8 yedi hem çıkış zamanlaması hem de rakiplerin hazırlığını yeterince yapamaması ve beklentileri karşılayamaması sebebiyle 2017' de S8 damgasını vurdu.
  • LegendAiakos L kullanıcısına yanıt
    Daha iyi olur. Hallederler hemen.
  • Batarya süresi ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor. Telefon incelemelerinde bulunan Tom' s Guide adlı sitede yayınlanan bir batarya süresi karşılaştırması var. Bu size bir fikir verebilir.

    Dikkatinizi çekerim ortalama süre 9 saat 40 dakika. Mesela one plus 5 uçmuş gitmiş. Bu arada iphone 8' de çok kötü. Oreo ile birlikte android telefonlarda iyileşme gözlenecektir ve bu süreler kısmen olumlu artacaktır.

    SAMSUNG GALAXY S8/S8 PLUS [ANA KONU]

    Bunun dışında isteyenler ilgili sitedeki en iyi telefonlar sıralamasına bakabilir; Tahmin edebileceğiniz gibi f/p oranı en iyi telefon S8 !

    https://www.tomsguide.com/us/best-smartphones,review-2223.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 16 Aralık 2017; 2:12:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEWMAN2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: neroXIII


    quote:

    Orijinalden alıntı: chronicmaniac

    Arkadaşlar merhaba.

    Kardeşime S8+ almayı düşünüyoruz. iPhone 7 Plus ile arada kaldık. Objektif olarak fikir önerebilecek var mı?

    Hocam bende 8 plus ile s8 plus arasında kaldım. Çok uzun süredir araştırıyorum. İki telefonu da kısa süreli kullandım. Pazar günü S8+ siparişi geçeceğim. İphone'da ki ekran kasa oranı cidden çöp. Ben neden 2014 yılında çıkmış bir tasarıma 4.400 TL vereyim ki ?

    Sanırım yazım hatası oldu. Zira iphone 7 ve 7 plus, 7 Eylül 2016' da tanıtılmış.

    iPhone 7 and iPhone 7 Plus are smartphones designed, developed, and marketed by Apple Inc. They were announced on September 7, 2016, at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco by Apple CEO Tim Cook.

    Kaynak: wikipedia

    Hocam demek istediğim aynı ekran kasa oranı. Önden bakınca 6 plus ile 8 plus arasında fark yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chronicmaniac


    quote:

    Orijinalden alıntı: neroXIII


    quote:

    Orijinalden alıntı: chronicmaniac

    Arkadaşlar merhaba.

    Kardeşime S8+ almayı düşünüyoruz. iPhone 7 Plus ile arada kaldık. Objektif olarak fikir önerebilecek var mı?

    Hocam bende 8 plus ile s8 plus arasında kaldım. Çok uzun süredir araştırıyorum. İki telefonu da kısa süreli kullandım. Pazar günü S8+ siparişi geçeceğim. İphone'da ki ekran kasa oranı cidden çöp. Ben neden 2014 yılında çıkmış bir tasarıma 4.400 TL vereyim ki ?

    Tavsiyeleriniz doğrultusunda 17 ay garantisi devam eden tertemiz kullanılmış bir S8+ aldık hocam kardeşime. Tşk ederiz. Kendim de bir iPhone 6S Plus kullanıcısı olarak cihazı beğendim.

    Hayırlı olsun hocam. İyi günlerde kullanınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LegendAiakos L kullanıcısına yanıt
    sert bastırırsanız çıkar ben de ilk seferinde bişey olacak korkusuyla iğneyi çok sert bastırmadım sonradan bastırınca çıktı
  • bu arada son güncelleme pil performansını olumlu yönde etkiledi bilginiz olsun
  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldığımdan beri hiç güncellemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEWMAN2007

    Batarya süresi ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor. Telefon incelemelerinde bulunan Tom' s Guide adlı sitede yayınlanan bir batarya süresi karşılaştırması var. Bu size bir fikir verebilir.

    Dikkatinizi çekerim ortalama süre 9 saat 40 dakika. Mesela one plus 5 uçmuş gitmiş. Bu arada iphone 8' de çok kötü. Oreo ile birlikte android telefonlarda iyileşme gözlenecektir ve bu süreler kısmen olumlu artacaktır.

    SAMSUNG GALAXY S8/S8 PLUS [ANA KONU]

    Bunun dışında isteyenler ilgili sitedeki en iyi telefonlar sıralamasına bakabilir; Tahmin edebileceğiniz gibi f/p oranı en iyi telefon S8 !

    https://www.tomsguide.com/us/best-smartphones,review-2223.html

    Yanlisiniz var en iyi telefon s8. f/p oranı oneplus 5t

    Ek bilgi olarak neplus 5de 7 saat ekran süresi görüyordum s8de 5 saat görüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 768769770771772
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.