Şimdi Ara

AMOLED ekran yandı mı? '4 yaşındaki S7 Edge' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S9 nisanda 2 yili devirecek simdiye kadar ekranda her hangi bir problem yaşamadim s20 plus a gecis yapacagim memnunum çok şükür

  • Bu söylediklerin bizi bağlamaz çözüm üretmeleri gerekiyor ekran komple kırmızi yandı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avmlerde bulunan S9 ve Note9 üzeri telefonlarına bakın almadan önce hepsinde yanık var. Samsung göz göre göre bunu yapıyor. dediğim gibi avmlerde inceleyin cihazları. İstanbul viaport mediamarkt mağazasında note 10 ekranı yanık :)

  • kadiratilgan kullanıcısına yanıt
    Vallahi ilk iPhone deneyimim eşimdeki iPhone XR oldu, 1 yıl geçmedi alalı (Nisan 2019) bir kere ekran kenarlarının sararmasından garantiye gitti, Zorlu'ya gönderdim arkadaş vasıtası ile, oradan Gebze'ye gönderip ekranı değişip gönderdiler... Şimdi de ön derinlik kamerası bozuldu, Face ID çalışmıyor, ön portre çalışmıyor, Zorlu kargo kabul etmediği için oraya gönderemiyoruz, sağ üstte ekran değişiminden de önceye dayanan çok hafif bir darbe olduğundan burada Doğu Anadolu'daki yetkili servislere de güvenmiyorum, bu yüzden garanti dışı bıraktıkları çok cihaz olmuş, Zorlu için yine arkadaştan rica edicez anlaşılan...

    Hem servisinin bu şekilde çifte standarda sahip olması, hem yaşadığım sorunlar hem de kullanımının kısıtlı olması ve bana istediğimi vermemesi gibi sebeplerle asla iPhone kullanmayacağımı anlamış oldum, ben Android telefonuma her şeyi yükleyerek istediğim yazılımsal özelliği ekleyebiliyorum ama mesela donanımı bunun için oldukça müsait olmasına rağmen iPhone XR'da gece çekim modu yok, "Bunu istiyorsan üst modeli almak zorundasın" diyor. Android'de ise istediğim telefona GCam ile gece çekimi ekliyorum ve sonuçlar süper ;)

    Benim 2800 TL'ya aldığım Mi 9T Pro telefonum şu anki en ucuz hali 5500 TL olan iPhone XR'den iyi fotoğraf çekiyorsa bu işte bir problem var demektir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk çıktığından 9-10 ay sonra almıştım, halen S7 Edge kullanıyorum ve eskisine göre hafif yavaşlama haricinde hiç bir büyük sıkıntısı yok. Ekranda tek sıkıntı ise simsiyah olan yerler/objeler kaydırırken ekranı gecikmeli tazelemesi. Diğer renklerde hiçbir sıkıntı yokken sadece simsiyah yerin böyle olması baştan beri olası bir şey mi bilgim yok. Ama kullanırken o derece siyah görüntü görmek zor zaten.

  • Düz S7 model (edge değil) rose renginden eşime aldım. 1 ay sonra telefon kitlendi açılmıyor. Servise gönderdik yapıldı diye geldi 1 hafta sonra aynı arıza yine oldu 2. defa servise gönderdik, anakart değişmiş. Yaklaşık 2017 yılından beri kullanıyor. Daha başka da sorun olmadı ki daha ne olsun anakart değişdi.

  • kadiratilgan kullanıcısına yanıt
    Tamamen kişisel düşünceniz ama boş bir düşünce. İphone kullanıp Telefonda sadece İnstagram whataspp facebook takılan biri iseniz verilen onca paraya yazık.
  • Yıllardır samsung kullanıyorum, bir problemini görmedim. Ben 2500 altı kafama yatanı alıp geçiyorum daha fazlasını vermem. Masaüstü pc toplayıp full ayarda oyun oynayan gamer kafasıyla telefon alıyorsunuz arkadaşlar. Telefonda max yaptığınız şey bir kaç oyun oynamak, whatsapp, instagram vs kullanmak. IOS/Android developer olmayıp burda saçma sapan yok 6 ayda orası burası soldu, takılmaya başladı, donuyor, androide tövbe, ios'a tövbe diyenlerin yorumlarını sallamayın. Takıntılı insanların yaptığı yorumlar bunlar. 6 ayda telefonu nasıl bozabiliyorsunuz benim aklım almıyor. Ben akıllı telefonlar çıktı çıkalı 3 telefon değiştirdim o da yaklaşık 10 yıla falan tekabül ediyor yanılmıyorsam. Galaxy Ace, S5 ve şuanda 3.5 yıldır kullandığım S7. S5'i de koşu bandında koşarken cebimden düşürdüm kılıfı falan yoktu ekranın üstüne düştü de öyle kırıldı yoksa 2 yıllık mı neydi daha çok rahat gidecekti.
    Edit: Yorumlara baktım da kısa sürede nasıl fark ediyorsunuz arkadaş mili saniyelik yavaşlamaları? Benim eski telefonumda bile uygulamalara basıyorsun en ağır olanı 3 saniyede açılıyor. Daha ne kadar hız istiyorsun ki? 0.5 saniyede açılsa ne olacak? Uygulamalarda ne kadar acil bir işin olabilir yani bunun için +5k para vermek de güzel kafa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 20 Şubat 2020; 10:45:5 >




  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    iPhone kullanan illa oyun oynamak ve render almak zorunda mı? Kimi insan rahatlık ve düzen arar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozkan_mee O kullanıcısına yanıt
    Kapkaranlık ekranı nasıl pazarlayacaklar?
    Tüketici mağazada ışıl ışıl ekranı görünce mest oluyor alıyor.
    Eve gelince aman ekran yanmasın diye sürekli dark mode da kullanmalar, parlaklıı dibe almalar başlıyor. Eee haklı, diğer türlü ekran yanıyor.

    Valla başlarım böyle işe.
    IPS ekranlı alırım keyfime bakarım. Piksal yanığını da Zamzungcular düşünsün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMOLED/OLED ekranlari Organik malzeme icerdiginden ( ki acilimindan da anlasilacagi uzere ) ekran yanigi olmasin diye otomatik veya parlakligi hicbir zaman maksimumda tutulmamasi veya uzunca bir sure ayni gorsellerde kalmayarak kacinilsa da bu seferde ekranin tum altpikselleri neredeyse esit denilecek oranda omurleri kullanima bagli olarak kisilacaktir. Bu da ekranin genel renk kalitesi gerileyecektir ki kacinilmaz olacaktir.

    Inorganik yani organik olmayan ekranlar daha ideldir. Su aralar Mini LED ler idealdir. Yakin zamanda mobilde de gorulmesi beklenen Micro LED ise tam hedeflenen olacaktir. Micro LED ile OLED/AMOLED gibi arka aydinlatma yok ve piksel piksel calisma veya calismama mantigi vardir . Kullanilan materyal organik olmamasi ile pratikte 10 yil surekli acik kullansaniz da parlakligi maksimumda olsa bile hatta sabit bir gorselde bile olsa hicbir kalite kaybi yasanmiyor...


    AMOLED/OLED Samsung dahil bircok firma pazarlamalariin yaparken su kadar parlakliga sahiptir diye reklamani yaparken iyi ama! Ama o parlakliklarda kullanmak ekranin omrune zararli .


    10 yildan fazladir AMOLED/OLED kullanan biri olarak hic alisamadim :/ .

    Baska dezavantaji ise icerik ne kadar renkli veya beyaza yakin ise tukettigi Watt arka aydinlatmali IPS LCD lerden bariz daha yuksektir... Samsung Pentile matrix elmas dizilimi ile yillardir ayni seviyede kalmistir sadece so yillarda basit ince ayarlarla birseyler cabalasa da pratikse teknolojisi ayni....


    Gozu acik tonlu olanlarda da AMOLED/OLED bas agrisi daha fazla yapmakadir. Malum Pulse-Width Modulation ( PWM ) OLED/AMOLED lerde en belirgin bilindik dezavantajlardandir :/ .




  • Vestel venüs v4 ile arasında ne kadar kalite farkı var?

  • hem note 5 telefonumda hemde note fan edition telefonumda yaklaşık 1,5-2 yıl içerisinde amoled yanığı oldu. üstelik telefon parlaklığını %70-80 civarında kullanırım, gece telefonum kapalıdır ve telefonda bağımlı biri gibi kulllanıcıda değilim. amoled ekrana güven olmaz hele samsung telefonun ekranına hiç güven olmaz.
  • 3 yıldır aktif kullanıyorum sadece bataryası degisti. Ekranda yanikta yok. Hiç format atılmadı donma kasma da yok.

  • ne yani kullanılmayacak mı telefon, o kadar para ver yok ışığını kıs yok fazla kullanma. saçmalık adamlar kasıtlı olarak 5 senelik telefon yapıyorlar yoksa adam s11'i nasıl satsın?

  • Samsung'un üst segment bütün telefonlarında yanma var galiba.
    Babamda s7 var, ekranı yanmadı. Eşimde s8 var ekranı yandı. Mağazalarda bakıyorum s10+ ekranı yanmış, s10e sağlam.
    Büyük ihtimalle teşhirleri bazen satıyorlar aradan çıkıyor öyle.
  • 4 yildir s7 kullaniyorum ne ekranda problem var ne takilma kasma. 2 sene daha gider diye dusunuyorum lakin pili cabuk bitmeye basladi sarj girisi de gevsedi kablosuz sarj etmem gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1,5 senelik asus zenfone 5 ips ekranındada ghost screen oluştu. Oluyor yani teknoloji bu, apple hariç her firmada malesef durum aynı
  • Iphone’dan baskasi yalan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 20 Şubat 2020; 15:53:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.