Şimdi Ara

Amiral gemisi Nokia 9, HMD Global yetkilisinin elinde görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nokia'nın lisans haklarını elinde bulunduran HMD Global, 3 hafta önce yeni telefon modellerini 25 Şubat'ta yapacağı etkinlikle tanıtacağını duyurmuştu. Hiç kuşku yok ki bu etkinliğin en çok merakla edilen telefonu ise Nokia 9 olarak öne çıkmış durumda. HMD Global cephesinde bunlar yaşanırken, gündeme düşen bir haber oldukça heyecan yarattı.

     

    Ayrıca Bkz."Hikayeler" özelliği Google'a geliyor!
    Habere göre, Nokia 8'in piyasaya sürülmesi için Endonezya'da bulunan bir HMD Global yöneticisi Nokia 9 kullanırken görüntülendi. Bu düşünceye yol açan ise yöneticinin elindeki telefonun, Nokia 9'un daha önceden sızdırılan görsellerine çok benzemesi.

     


    16:9 görüntü oranıyla gelebilir


    Bununla birlikte cihazın çok uzun görünmemesi artık neredeyse tüm amiral gemilerinde gördüğümüz 18:9 yerine 16:9 görüntü oranına sahip olabileceğini düşündürüyor. Cam tasarıma sahip arka panelin üst kısımda dikey olarak konumlandırılmış çift kamera var. Hemen altında ise parmak izi sensörünün olduğunu görüyoruz.

     


    Samsung Galaxy S8 ve Note 8'e benzer şekilde kavisli bir ekrana sahip olduğunu gördüğümüz cihazı gösteren fotoğrafların Nokia 9'a ait olup olmadığını ise 25 Şubat'ta gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğinde öğrenebileceğiz.







  • Allah'tan elinde görüntülenmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnetic Power -- 13 Şubat 2018; 20:35:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki telefonum bu olabilir.

  • yanlara taşan ekran,, xiaomi varken kimse s8 taklit cihazın yüzüne bakmayacak,, Nokia pazara düzgün giremedi snapdrogon 200 lerle kadar düştü,, zaten pahalıydı,, ve altın kaplama değildi,,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tirt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranı edge ekranına benziyor
  • Nokia nokia diye ortalıkda dolanıp Microsofta laf diyen arkadaşları sahneye alalım acaba kaç tanesi Nokia telefon aldı?
    Tr pazarda Sm ve Apple harici cihaz 2. elde ölü parasına gidiyor. Ancak alıp min. 1 sene kullanılacaksa alınır ona gelene kadar da bir çok marka var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KiriN

    Nokia nokia diye ortalıkda dolanıp Microsofta laf diyen arkadaşları sahneye alalım acaba kaç tanesi Nokia telefon aldı?
    Tr pazarda Sm ve Apple harici cihaz 2. elde ölü parasına gidiyor. Ancak alıp min. 1 sene kullanılacaksa alınır ona gelene kadar da bir çok marka var.

    Nokia'nın symbian dönemindeki albenisi yok ki! Yeni modellerinde "Vay!Nokia yapmış" denebilecek bir fark da yok.Piyasada bulunan diğer markaların çok daha iyi telefonları mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama öyle demiyorlardı, her wp kullanan nokia cihaz haberinin altına android koy gözüm kapalı alırım diyen kesim vardı. Nokianın eski albenisi olması imkansız sebebi de, eskiden tuşlar vs kullanılıp zibilyon tane değişik tasarım çıkıyordu. Şimdi tasarımlar neredeyse tek düzen zayen firmaların da yapabileceği bir şey yok.
    Ön taraf ekran en fazla 1 flaş bir de 3 tane tuş eklenir arka taraf desen ona da kameradan başka bir şey koyulmaz hologram da çıkmadığına göre işleyiş basit koy flagship donanım fiyat olarak da orta segment fiyat çekersen tutar yoksa Apple veya Samsung gibi ciddi ilerlemeler gösteren firmalar dururken dönüp bakmam bile :D
    kaldı ki nokia 1 adım geriden geliyor nokia 8 tasarım olarak da kısmen donanım olarak da flagship klasmanında geriden geliyordu.
  • Nokia'nın en önemli özelliği kamerasıydı. İyi bir kamera olursa, her zamanki yüksek malzeme kalitesi de varsa neden alınmasın ? Samsung'un plastiklerine sırf ekranı parlak diye yıllardır binlerce TL para veriliyor. Tüm Android telefonlar bugün üç aşağı beş yukarı aynılar, tek farkları kameraları ile işçilik kaliteleri kaldı. Baksan milletin %99'u mail, Whatsapp, Facebook, Instagram, Tweeter ve Youtube'dan başka bir şey kullanmıyor ama iş telefon almaya gelince Samsung S8, Iphone X olsun diyorlar. Şu telefonun markası Samsung olsa burun kıvıranların tümü koşa koşa alır, öve öve bitiremez. Ayrıca aynı ayardaki rakiplerinden muhtemelen daha ucuz olacaktır.

    Bir türlü markacılıktan vazgeçemedik gitti. 20 sene önce aynısını Nokia'cılar yapardı, şimdi de onların boşluğunu Samsung'cular ile Iphone'cular dolduruyorlar.

  • Bence nokia eski popular cihazlarının tasarımını referans alarak yeni cihazlar üretse yine çıtayı yükseltebilir. Hep düz bar tasarımı baydı artık
  • Bunun sebebi bar tipi cihazların olması ve customization seçeneklerinin fazla olmaması olabilir mi?

    @KiriN doğru söylemiş. Blackberry firması tuşlu telefon yapıyor, farklılık vs kimse yüzüne bakmıyor. Hayır android de yaptı. Yine yerlerde sürünüyor.

    Zeiss sensörlü cihazlar ve düzgün bir donanım ile Nokia yine fark yaratabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magnetic Power

    Allah'tan elinde görüntülenmiş

  • abi ne amiral gemisiymiş ya bana göre marka iyi olabilir ama anakart ve işletim sistemi hiçde iyi değil

  • Küçümsememek lazım.

    Nokia şuan en büyük 11. Akıllı telefon üreticisi.

    Sadece 2017'nin son çeyreğinde 4.4 Milyon akıllı, 20.7 Milyon da 'akılsız' telefon sattı.

    Dünyada sevkedilen tüm akıllı telefonların %1'i Nokia.

    Bunu %2 bile yapsa, en büyük 10 akıllı telefon üreticisi içinde olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm markalar tüm telefonlar artık iyice birbirine benzemeya başladı

    biri bişey eklerse hepsi ekliyo vs. bıktırdı artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.