Şimdi Ara

Amfinin Sesini Açınca Korumaya Geçiyor :@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.A jameson usa 540 amfim var 2x500 w çıkışı var ben bunu pcye bağladım kablolar fln dandik kablo güç kaynağı ise akü büyük kamyon aküsü deneme amaçlı kurdum bide 200 w lık bi woofer var buna bağladım pcden sesi 30a alyorum korumaya geçyo bunun sebebi nee kablolardan olabilrmı veya wooferdan yardim lütfen.. :) ayarlar şu şeklde GAİN %80 HPF %80 LPF%80 YARDIM :) bide akü çabuk bitiyor nedeni ne GAİN kıs demeyin ses azalıyoo ona gore ;) kly gelsın

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amfi Sesi Açınca Korumaya Geçiyorsa Ne Yapmalısın?

Amplifikatörün (anfi) yüksek seste aniden kapanması ve koruma moduna geçmesi sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümü de bu nedenlere göre değişir.

• Aşırı Güç Çekimi: Amplifikatörünün, hoparlörlerine beslediği güç miktarından daha fazla güç çekmesi, korumaya girmesine neden olabilir. Bu durumda, ses seviyesini kısmalı veya daha düşük güçlü hoparlörler kullanmalısın.
    • Hoparlör Empedansı Uyuşmazlığı: Hoparlörlerin empedansının amplifikatörün çıkış empedansıyla uyuşmaması da korumaya girebilir. Uygun empedans eşleşmesini sağlamak için hoparlörlerin empedansını kontrol etmelisin.
    • Kısa Devre: Hoparlör kablolarında veya hoparlörlerde bir kısa devre, amplifikatöre aşırı akım yüklenmesine neden olabilir ve korumaya girmesine neden olabilir. Kısa devreyi tespit etmek ve onarmak için kabloları ve hoparlörleri kontrol etmelisin.
    • Termal Korumalar: Amplifikatörler aşırı ısındığında, dahili termal korumalar devreye girerek cihazın hasar görmesini önler. Bu durumda, amplifikatörü kapatmalı ve soğumasını beklemelisin.

Amplifikatörünü koruma modundan çıkarmak için şu adımları izle:

• Ses seviyesini en aza indir.
    • Amplifikatörü kapat.
    • Hoparlörleri kontrol et ve gerekirse değiştir veya onar.
    • Amplifikatörü tekrar aç ve ses seviyesini yavaşça artır.

Sorun devam ederse, bir ses teknisyenine danışman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • besleme kablosu kalın olmalı, amfi rahat akım çekemez yoksa keser
    Akün çabuk bitiyorsa amfini besleyemiyordur, bence akün zayıf oldugu ıcın kesıyor
    pc den sesi çok fazla açıyorsan amfinin ses girişinin dayanabileceği belli bir voltaj vardır onun yukarısına çıkarsan amfi keser
    amf, hpf de mi? lpf demi? flatta mı?
    subwooferin modelini de yazsaydın iyi olurdu.
  • aslında oda dandirik bi sub, bide bugun farkettim woofera giden kabloları kestim sesi sona kadar açtım hiçbir kesilme yok sizce soruNn wooferdamı :)
  • woofer nedir nası bağlantı yapıyosun
  • woofer bas vurmak için yüksek akıma ihtiyaç duyar, ihtiyacı karşılanamıyorsa ya sesi bozar ya da amfi kendini korumaya alır (:
  • dostum bende evde ses sistemi kullanıyorum bende hiç sorun yok woofer devreye sokunda kesme yapıyor kırmızxı ışık yanıyor sönüyor jameson firmasını aradaım teknik servis şunları sordu aküden gelen kablo kaç awg?? sanırsam akü kablosu 4awg olamsı lazım metresi 4-5 ytl fln sonra woofer ve ses sistemine bağladığın kablolar 8 yada 16 awg idi unuttum şimdi eğer bunları tamamladığında hala sorun devam ediyorsa akü amfiyi kaldırmayıp amfi aküyü bayıyor(bnm akü 15 amper adam en azında 60-70 amper lazım dedi)
    yani amfiden kaynaklanmaz atıyorum amfin 200rms sen 400rms taksan 200 rms çalar yani korumaya girmez bence aküdendişr
  • birkaç sebebi olabilir birincisi diger arkadaşlarında dedigi gibi akü ama enfi kesiciye giriyor diyorsun yani anfi kapanmıyor bu durumda sendeki woofer patlak sa yüksek seste kısa devreye geçiyor olabilir ama önce başka bi akü ile dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kaloriferi açınca gelen ses
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamun Aleyküm. Geçen Gün Lepy LP-838 Marka Amfi Aldım. Pc de kullanmak için. Sesi sonuna kadar açtım anfi birden kendiliğinden kapandı. Hiçbirşey yapmadan tekrar kendiliğinden geri açıldı. Acaba Amfi kaldırmamış olabilir mi yoksa adaptör mü kaldırmamıştır ?
  • Arkadaşlar 2 adet alpine 1542 38 cm bas kullanmak istiyorum.
    bunun için hangi anfi kullanmam gerekiyor.
    yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.