Şimdi Ara

Amfide ve kayıtta uğultu sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,
    Uzun süredir içinden çıkamadığım bir sorunum var, dilim döndüğünce anlatmaya çalışıcam, umarım bir çözüme ulaşabiliriz beraber.
    Çeşitli enstrümanlarımla kayıt yaparken Irig Pro Duo kullanıyorum. Aslında bu cihazdan memnunum, özellikle gitarımla(Harley Benton Custom Line Nashville) kayıt yaparken. Fakat kullandığım 2 farklı enstrüman daha var, bağlama ve mandolin (ikisinin de jack girişi var). Bu enstrümanların ikisi de, teker teker taktığım zaman dayanılmaz bir uğultu yapıyorlar. Geçen gün bir de mikrofon edindim, onu da taktığım zaman dayanılmaz bir uğultu çıkarıyor. Üstelik bu uğultu, sadece çalarken değil, enstrümanları taktığım anda başlıyor. Sorun irig cihazında mı acaba diyerek bu enstrümanları tek tek bir de amfiye taktım, aynı uğultu amfiden de geldi. Bir de şöyle bir şey keşfettim, bağlamanın jack girişini elinle tutarken uğultu azalıyor, anladığım kadarıyla bir çeşit topraklama yapıyor. Peki sorun neden gitarda olmuyor acaba ? Sizce hem mikrofonun, hem mandolinin hem de bağlamanın topraklaması yok ve gitarın olduğu için onda sorun çıkmıyor olabilir mi ? Benim durumumda siz olsaydınız ne yapardınız ? Aldığımız her enstrümanın bir de topraklamasını mı yapıcaz ? Ya da başka bir sorun mu vardır sizce ? Eğer topraklama ise, nasıl yapılır, kolay mıdır, bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler







  • "Üstelik bu uğultu, sadece çalarken değil, enstrümanları taktığım anda başlıyor."
    Dip gürültüsü
    Çözümü;
    1- zor olan; elektrik tesisatını elden geçirmek (topraklama yoksa topraklama yapmak, belki bazı özel durumlarda ups kullanmak ...)
    2- kolay olan; noise gate. Bunun için de kullandığınız programa bir noise gate plugini eklemek. Kayıtlarınızı temiz almanızı sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 29 Mayıs 2020; 7:1:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucuk_Ekmek isimli arkadaş doğru söylemiş. (canım cekti)
    Topraklama konusu uğultu değil cızırtı yapar.Eğer cızırtı ise sorun yani dip ses ise bu durum topraklama gerektirir.maalesef birçoğumuzun evinde canını sevdiğim mütaahitler paradan kısıcaz diye topraklama yapmazlar binalara.Neyse... sorunu az da olsa şu şekilde çözebilirsiniz. Amfinizi taktığınız prizi duvardan söküp nötr bağlantısından bir köprüleme yaparak topraklama ucuna bağlamaktır.Bu sayede toprak sorununu nötr üzerinden ileterek çözebilirsiniz.Bu işlemi bilen birisine yaptırın sıkıntı çıkmasın.Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra eğer bu prize 3 lü priz bağlayarak kullanıyorsanız aynı işlemi 3 lü priz de de yapmalısınız.Genellikle kendi iç tesisatında yapılıdır ama kontrol edin yine de...

    2. Olarak problem uğultu ise cızırtı değil ise topraklamadan değil mikrofon yada gitarın amfiye fazla yakın olmasından dolayı feedback yapıyor olabilir.Biraz uzaktan bi deneme yapın.

    ama anladığım kadarıyla sizin sorun topraklama olablir çünkü herhabgi bir enstrümanda da yapıyor demişsiniz.Bu da amfiyi işaret ediyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.