Şimdi Ara

amfi ve pedal setup hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olucak.
    İlk olarak elimdeki ekipmanlar ibanez prestige 2570 fender meksika telecaster ve roland micro cube amfi. bir çok pedal prosesör vs elimden geçti ama aradığım tonu bulamadığımdan hepsini sattım şuan sıfırdan başlamak istiyorum.
    Yazın amerikan strat almayı planlıyorum ileri vadelik pedallar tavsiye ederseniz sevinirim bütçe olarak parasını değicek her şeyi alabilirim tavsiye etmekten çekinmeyin.
    Almayı düşündüğüm boss dd-3 delay ve crybaby 95q wah var şuan. yaylı wah istediğimden bad horsie ve 95q arasında gidip geliyorum.
    Onun dışında şuanlık bana sağlam overdrive ve/veya distortion pedalı lazım.
    İkinci bir seçenek olarak amfi alabilirim alırsam lambalı düşünyorum fakat lambalılarda sesi açmadıkça esas tonu elde edememe gibi bir sorun varmış. malum apartmanda oturuyorum lambalı amfi alacaksam ona göre almam lazım.
    Yok micro cube iş görür yanına şu şu pedalları al tamamdır derseniz o da kabulüm. micro cube un chorusu reverbi bana şimdilik yeter diye düşünüyorum efekt pedallarını daha sonra setupa ekleyebilirim.
    Şimdiden teşekkürler.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    Aranan ton hiç bir zaman bulunmaz. Bu yüzden istenen drive karakterine göre bir amfi ve ya drive pedal alınabilir. Gitar tonunda amfi ve hoparlörleri en önemli etkendir, drive ne olursa olsun kötü bir amfinin sesini iyileştiremez. Albümlerde duyulan tonların o şekilde duyulmalarını sağlayan kulanılan amfiler, hoparlörler, mikrofonlar ve uygulanan mix teknikleridir bu yüzden evde albüm tonu çıkmaz. Amfinin lambalı veya transistörlü olması fark etmez volüm açılmadıkça hiç birinin sesi iyi gelmez. Bu yüzden evde kullanılacaksa düşük watt'lı bir amfi kullanılabilir fakat hoparlör çapı tonun hacmini etkileyeceğinden oyuncak boyutlu amfilerden ancak oyuncak hacimli sesler çıkar. Drive karakteri uygun bir amfi varsa pedal drive'a gerek kalmaz ancak amfi drive'ları genelde overdrive karakterlidir yani distortion karakterli sert tonlar için pek uygun değillerdir.(dijital efektli amfileri saymıyorum)

    yorumunuz için teşekkürler. önerebiliceğiniz büyük hoparlör çaplı ev için amfi ve/veya yanına drive pedalı var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.