Şimdi Ara

Amerikan internet şirketinin çalışanlarından Türkiye ile ilgili şok iddia (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bunu defalarca yazdık, TTNET gizlilik ihlali yapıyor.

    Genius vs... bir kaç tane sürekli takip eden ve rahatsız eden şeyler var.

    Konuları bile açılmıştı.

    Sanırım malum parti gittiği zaman, ülkede açılacak davalar ve yargılamalar yüzünden çoğu AVM binası kapatılıp ek Adliye binaları yapılacak, son 13 sene de yaşanan hukuk dışı olay milyonu aştı.

    malum parti ve lideri biyere gitmez merak etme daha en az 10 sene başında.. sen avm lerde alışverişe devam et rahat ol sıkma canını hukuk içi dışınıda çok biliyorsunuz
  • iddialar gerçek ise çok vahim bir durum bence, kişisel verileri kaydetmek suçtur, Zaten Telekom yabancıların elinde, Tib ve Btk da bir dünya fetöcü çıktı, elini nereye atsan elinde kalıyor.
  • Suan bilgi güvenliği yasa tasarısı hazırlanıyor. Ayrıca Bu bilgiler devlete gider hükumete değil. Hükümete en fazla rapor sunulur. Kaldı ki alaskada nsa üssünde amerikaya giren çıkan tüm trafik izleniyor. İzlenmeside gerek zaten. Sıkıntısı olan düşünsün

  • =) Eeee telekomu bile sattık yabancıya arkadaş adamlar ister izler ister keser interneti :)

  • Burada kisel verilerin izlenmesiyle ilgili bazı arkadaşlar beni izliyorlarmış ne olacak? Ne yapacaklar sanki? Beni niye izlesinler gibi açıklamalar yapıyor. Cem Yılmaz'ında bu konuyla ilgili mangal partisi kill him şeklinde güzel bir espirisi vadır. Evet bireysel olarak düşünürsek aynen böyle ama toplum olarak bakıldığında, veya teknik terimle BIG DATA olarak baktığımızda durum oldukça vahim oluyor. Burada izledikleri şey toplum dinamikleri. Bireyselden örnek vererek ilerlersek siz bana sadece 1 aylık hatta 1 haftalık internet tarayıcınızın geçmişini paylaşın sizin kim olduğunuzu neler sevdiğinizi, yaşam tarzını, kısaca sizin hakkınızda bir çok şeyi söyleyebilirim. Bunu birde toplum olarak düşünün, bu toplum hangi habere ne tepki veriyor? Seçim zamanı en çok kim konuşuluyor? Bu zaafları, duyguları, gibi daha bir çok parametreyi an be an takip edip kendi stratejilerini üretiyorlar. Günümzde ise bundan kaçmak müşkünmüdür orası düşündürüyor?





  • A.k.p. big brothers
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu


    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Elin gavuru playStore'ye yüklediği uygulamayla donumuza kadar izlertakip eder.Ama bunu devlet yaptığı zaman hop zıplayıp hop kalkarlar.

    Kardeş senin hesabı kaç kişi kullanıyor, dikkat ediyorum neredeyse her konuda birbiriyle çelişen mesajlar atıyorsun.

    muhahaaaa o hesap dışardan yorum atanlar için herkesin yorumu olabilir....

    Hocam ben sitedeyken böyle bir şey göremedim, mobilden atma imkanı yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkemizdeki Telekominikasyon sisteminin ve yönetiminin sil baştan ele alınması lazım. Diğer yandan Dünyanın hiç bir yerinde ülkemizdeki gibi uygulanan acımasız bir kota sistemi yoktur. Adil olmak bunun neresinde? Tarifelerine Sınırsız yazıp ta insanlarla alay eden başka bir kurum yada ülke var mıdır sizce?
  • Yani haberi dikkatli okuyunca şu çıkıyor aslında Türkiyeyi dinleyen ABD değil de ABD'li bir şirket ama bu dinleme ve verileri toplama işini Türk Hükümeti için yapıyorlar! Çalışan da bir Amerikalı ve Türk Hükümetine hizmet eden bu şirkette çalışmak istemediğini dile getirmiş.

    Birincisi şu ki, internet üzerinden ülke güvenliği için her tür veriyi kontrol etmek Türkiyeye değil özellikle CIA, FBI üzerinden en çok ABD'ye has bir durum. Ayrıca Türkiye ABD'yi değil Türkiyedeki internet servislerini denetliyor, ABD ise Türkiye dahil bütün dünyayı dinliyor ve denetliyor.

    İkincisi Türkiye bunu yapmalı mı? Son iki üç senedir, ölen insan sayımız, darbe girişimleri, siber casusluk, devlet bilgilerinin deşifre edilmesi, terör saldırıları dahil ülkedeki can güvenliğimiz tehlikede ve devletin tehlikeli kişileri bulması için interneti kullanması kadar normal bir şey olamaz.

    Keşke Microsof, Apple, Google çalışanları da bütün dünyayı yasa dışı bir şekilde dinleyen ABD'deli şirketlerine karşı istifa etse de biz de bu duyarlılığınıza inansak.

    Yaşamak için güvenlik şart ve ABD bunu kendi ülkesi için yapıyor ise Türkiyenin de kendi ülkesi için bunu yapmasını makul buluyorum.

    ABD'li çalışanın Erdoğan'ın çılgınlığına hizmet etmemek için demesi ise viral veya trollden başka bir şey değil. Erdoğan gider başkası gelir yine de internet üzerindeki casus ve teröristlerin bulunması ABD'li çalışanların değil Türkiyenin sorunudur ve kişisel verilerimi çalmak değil kötüleri bulmak için yapılması gerekir. Bence.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    Celladına aşık olmuşsa bir millet,
    İster ezan ister çan dinlet.
    İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
    Müstehaktır ona her türlü zillet.

    Bu habere böyle goygoy yapanların iki alt satırda bu olayın aynısının ABD şirketlerinin yaptığını okuması ve oraya tek kelime etmemeleri ne acayip? Çünkü Türkiyede en moda şey ülkeni karalamak ama konu yabancı bir ülke olunca ama haklılar, onlar en iyisi bilir safsatasına sığınmak nedense.

    Buraya yazdığın aynı mesajı sıkıyorsa ABD için şu haberin altına da yaz ve 200 küsur kişi bakalım ona da onay verecek mi o zaman anlarız samimiyetini...

    Yazdırkların yanlış demiyorum ama bu lafı sadece ve sadece kendi ülkesine ve hükümetine yapanların artık samimi olmadığına inanıyorum, daha doğrusu artık kimin gerçekten vatansever olduğunu bilmenin kolay olmadığına inanıyorum.

    AT&T'nin kullanıcı bilgilerini devlete sattığı ortaya çıktı

    https://www.donanimhaber.com/operatorler--kurumsal-haberler/haberleri/ATTnin-kullanici-bilgilerini-devlete-sattigi-ortaya-cikti.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Ekim 2016; 14:11:51 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Yanlış herzaman heryerde yanlıştır , onlarda yanlış yapıyorlar. Ne dememi bekliyorsun ? Amerikada yaşamıyorum onların derdi yada başka ülkenin derdi beni ilgilendirmez. Onların vatadanşları karşı çıksın onları korumak bana mı kaldı ? Bir şiir dizesine bu kadar kin ve nefret duymana şaşırdım. Kaç kişinin beğendiği önemli değil , isterse kimse beğenmesin.Ama bu gerçekleri değiştirmez.

    Bu arada insanların vatan sevgimi sen mi ölçüyorsun ,eminol senden daha fazla vatanseverimdir. Benim derdim sadece gücü eline geçirenin bunu halkına veya siyassi rakiplerine karşı kullanmasıdır. Eminim sende buna karşı çıkıyorsundur ?

    Bir insanın internette gezinmesini gizlice takip edip kaydetmenin , evine gizli kamera yerleştirip kaydetmekten farkı yoktur.Doğruluğun yanında duracaksak , benim doğrum senin doğrunu bırakıp , benim adamım senin adamın tartışmasını bırakıp hep beraber el ele bu güzelim ülkemde mutlu birşekilde yaşamalıyız. Kim haksızlık yapıyorsa kayırmadan , yalan ve bahanelerin arkassına sığınmadan karşı çıkmalıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 28 Ekim 2016; 14:25:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Yanlışı başka bir yanlış göstererek savunmak gerçekten ülke rezalet durumda.
  • Aklı başında herkes yazdığın şiirin büyük bir nefret ve kin barındırdığını görüyor iken bu şiirde ne buldun sen diye hayıflanmana ve suçu başkasına atmana şaşırdım. Birilerinden nefret ediyor isen ki eleştiri demiyorum, kin ve nefret diyorum, açıkca söylemelisin öyle şiirler maniler dizerek sözde romantik protest şairim edasıyla yapmamalısın.

    Sözde barışcıl vatansever ve iyilik ve güzellik dolu kinden nefretten uzak şiirinin açılımına gelecek olur isek:

    Celladına aşık olmuşsa bir millet,
    (Yani bir ülke seçtiği bir yöneticiye itaat ederse demek istemişsin, ama bu kesinlikle kötü biridir, herkesi öldürmek isteyen bir cellat diyorsun)

    İster ezan ister çan dinlet.
    (Yani din ile adam edemezsin, dinden anlamazlar veya din ile alakaları yok demek manasına geliyor, ya da din ile uyutulanlar da olabilir)

    İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
    (Sürü gibi dediğin koyunlar herhalde sürüden kastın kurt sürüsü değil, genelde ülkemizde akkoyun diye tabir edilenleri kast etmişsin belli, salağı oynamayalım, sürüye illet demişsin, hastalıklı bozuklar yani)

    Müstehaktır ona her türlü zillet.

    (yani bu lider veya hükümeti seçen ülkenin ve insanının her tür kötülüğü hak ettiğini, zillet aşağılama manasına geldiği için aşağılanmayı hak ettiğine göre aşağılık bir millet olduğunu ima etmediğini düşünebilir miyiz?)

    Evet şiirinin açılımına bakılır ise kinden ve nefretten uzaksın evet. Ama bu şiiri eleştiren kin ve nefret duyuyor oluyor ama nasıl oluyorsa?





  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Bu şiiri ben yazmadım , ömer hayyam 800 yıl önce yazdı. Şiiri deşifre etmekle boşa uğraşmışsın : ))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 28 Ekim 2016; 15:12:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi o zaman ben de sana iki yüz sene öncesinden bir ünlü şahısın ettiği bir küfürü aynen sana edeyim ama sakın alınma e mi...

  • Güzel günler göreceğiz çocuklar
    Motorları maviliklere süreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozon3 -- 17 Kasım 2016; 6:18:29 >
  • Kullanıcıların ip adresleri ve internet trafikleri zaten kanunen takip edilmek zorunda yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohooo kaç senedir böyle bu durum. Abd nin takip etmediği mail ve veri mi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'nin takibinden bahsedilmiyor, Türkiyede takipten...
  • FETÖ gitti yerine ERTÖ geldi.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.