Şimdi Ara

Amerikadan daha kapitalist tek ülke : TR !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerikada bile işsizlere şartsız işsizlik maaşı bağlanır.
    TR de 2 yıl aynı iş yerinde çalışmadıysan işsizlik maaşı hakkın yok. O maaşıda 10 ay sonra kesiyorlar.

    Amerikada yiyeceklerden ötv alınmıyor.
    TR de cips, kola,dondurmadan BİLE %55 vergi alınır.

    Amerikada gelirin kadar vergi ödersin, ürünleri hak ettiği değerine alırsın.
    TR de gelirin olmasada vergi ödersin, ürünleri 10 kat pahalı alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • uganda bilem faturaları 3 ay öteledi
  • öteleyince çözüm olacağını düşünüyor musunuz? Daha kötü olacak.

    Şöyle düşünün diyelim her ay standart 500 tl fatura geliyor.
    Aylık kazancınız 1500 tl.
    Her ay çalışarak ay sonunda elinize geçen 1500 tl nin 500 tl lik kısmı ile faturalarını ödüyor kalan 1000 tl ile de geçiniyorsunuz.
    Ama pandemi süresince, 3 ay boyunca işsiz kaldığınızı var sayalım. Ve bu 3 aylık faturanız da ertelenmiş olsun
    4. ay 1500 lira maaşınızın yanında ödemeniz gereken 2000 tl faturanız olacak. Çünkü faturalar siz işe gitmeseniz dahi gelmeye devam edecek.
    Bu noktada eğer size ötelenme yerine mali destek (örneğin aylık 600 tl) verilse idi faturalarınızı öderdiniz, pandemi süresinde de kötü gün için ayırdığınız paranızla bir şekilde geçinmeye çalışırdınız.Ve pandemi sonunda tekrar işe başladığınızda düşünmeniz gereken şey ödenecek birikmiş faturalar değil yerinin tekrar doldurulması gereken kötün akçeleriniz olurdu.




  • Bunun sebebi liberal politikalarla alakalı. Türkiye nin çok fazla bütçe gider kalemi var. Devlet aşırı büyük ve hantal. Dolayısıyla da aşırı fazla vergiye ihtiyaç duyuyor. Gelirine göre gideri fazla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • araba fiyatlarına diğer elektronik ürünlere gıda fiyatlarına bakan bi adam anlar zaten ha bide 8119 a KORONA yazıp milletimize destek vermeyi unutmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    Bunun sebebi liberal politikalarla alakalı. Türkiye nin çok fazla bütçe gider kalemi var. Devlet aşırı büyük ve hantal. Dolayısıyla da aşırı fazla vergiye ihtiyaç duyuyor. Gelirine göre gideri fazla.
    Gelirine göre gideri fazla evet.keyfi ve fuzuli giderini çıkarsak çok daha iyi oluruz.mesela çok lüks ve külfetli makam araçları.belediyelerin gereğinden fazla pahalıya altyapı ihaleleri.amerikanin en pahalı şehrine 21 katlı öğrenci yurdu.oda meçhul.2 sene önce 11 milyona yapılan köprülu kavşağın bugün kentsel dönüşüme girip yikilma kararının verildiği gibi.sadece bunları kissak yeter bence.gider çok ona sözüm yok.askeri,terör,yurtdışı doktorları ,Kızılay vs.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkiye kapitalist degildir.

    hukuk olmadan kapitalizm olmaz.
  • Kapitalizmde vergiler yüksek olmaz yalnız. İdeal halinde devlet bile yoktur. Ayrıca hangi şirketin yükseleceğini hangisinin düşeceğini devletin belirlediği bir kapitalizm de olmaz. Sadece lafta kapitalizm ibaresi içeren ahbap çavuş kapitalizmi belki tanımlayıcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etoiledorient

    Bunun sebebi liberal politikalarla alakalı. Türkiye nin çok fazla bütçe gider kalemi var. Devlet aşırı büyük ve hantal. Dolayısıyla da aşırı fazla vergiye ihtiyaç duyuyor. Gelirine göre gideri fazla.
    Liberal politika olsa çalışan kadar emekli olmazdı... Kamu çalışanı da 200-300 bin asker -polis 200-300 bin sağlık çalışanı 200-300 bin öğretmen-öğretim görevlisi 200-300 binde diğer olsa 1 milyon ediyor oysa belediye çalışanlarıyla beraber 5 milyona yakın .Ayrıca 21 yaşından beri emekli maaşı alanlar var ( dulyetim maaşı değil direk 1+20=21 yaşından beri)...Bu durumda 4+13=17 milyona karşı 17 milyon çalışan ve bağkurlu direk gelirinin yarısını yani %50sini vergi olarak emekli ve memurlara vermek durumunda .Yolsuzluk ve yoksullara sosyal yardımlar nedeniyle toplam vergi %73e kadar çıkıyor https://forum.donanimhaber.com/net-maas-4838-vergisi-73-6--141403880

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne libereli ne kapitalizmi arkadaş kurtuluş savaşı sonrası 10000 kişi olan sonrada 150 ye inen bir gurup vardı yüzellikler diye geçer işte mesele onların yönetimde olmaları.
  • Yalnız liberal politikalardan kastettiğim ABD idi Türkiye değil. 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyeden şuan olsa olsa gomunis olur

    Böyle aşırı vergilerin ve 300 dolara çalışan insanların ülkenin çoğunluğunu oluşturduğu başka kaç ülke vardır ?

    facebokta bir adama Dünyada otomobil vergilerinin en yüksek olduğu ülke Türkiye dedim. Bana savunma olarak 3.dünya ülkesiyiz üretmiyoruz 80 milyon nüfus var demişti.Eee diyorum bulgaristan,Romanya,Gürcistan,Ukrayna felan da bizden fazla üretim var galiba ?? Sonra başka kulp bulup saçmalıyordu adama ülke beğendirememiştim.

    Vergilerin aşırılığına son zamanlarda ''ülkede üretim yok'' gibi bir savunma çıkmaya başladı.Ulan Türkiyenin sanayisinde tekstilinden hiç mi haberiniz yok ?

    Türkiye, Avrupada bir kaç ülke hariç diğerlerini defalarca cebinden çıkarır üretim ve katma değer olarak.Dünyada en çok çalışan milletlerden biriyiz.Aşırı vergiler ve yetersiz sermaye ve yatırıma rağmen rekabet gücümüz ve üretimimiz yüksek.

    Vergiler bu kadar ağır olmasa ve yanlış yönetilmeseydik,Türkiye şuan baya baya sandığınızdan daha refah bir ülke olabilirdi.Aşırı vergiler yatırımlarıda engelliyor,tavandan tabana gelir azalışı yaratıyor.Birde uçuk vergiler eklenince halkın alım gücü çakılıyor.

    Bugün 80-100 asgari ücrete alınan araba iyi yönetilseydik 10-15 asgari ücrete bile alınabilirdi.




  • Kendimde yasasigim tecrübelerden örnek vereyim: işsiz kaldım , haksız fesih oldu kabul etmediğim şartlardan bazıları pozisyon (kelime oyunu yaparak kısmi olarak mavi yaka ) , 3.vardiya kabul etmeme ...vb daha çok madde var. Sonra şanlı kesim diyelim tazninatimi haklarımi aldım ama sagolsunlar aldığın tazminat vergisi gelir vergisiydi damga vergisiydi hop 5.5 senelik emek,kullanmadığım yıllık izinler çok rahat şekilde tak diye kesildi..Dedimhakkımı arayayım avukata basvurdum anlattım haksiz fesih olayini daha 2. dakika söyledi kazanırız her türlü dedi .Lakin şöyle bir şey var mahkeme uzun sürüyor , ise geri alım olayinin belli olup olmaması o stresi çekmen sonra sana 8 brüt maaşının faaizi ile verilecekle koca kurumsal firma işin içinden sıyrılıyor olan senin psikilojine, aile aran bozulmasına bakıyor. Adalet geç tecelli edicekse ne anlamı kalıyor ki..10 ay işsizlik alıyorsun bir işe girmek için ya dayin olacak yada gerçekten sansli olacaksın ne kadar elinde belge tahsilin olsun bir yerde tanıdık faktörü hep devrede. Çok az kusura bakmayın kişi hakkı ile girebiliyor dedim ya ya dayı tanık yada sana faktörü devrede ..10 ay işsizlik maaşından sonra hop sana GSS borcu çıkıyor diyorsun ben çalışmıyorum gelirim yok diyorlar ki hane halkının geliri geçiyor .zaten durumum iyi olsa aile ile mi kalırım geçtiği dediği şeyde babamın işçi emekli maaşi.
    Sukretmeyi bilen biriyim ama bazı çarpık olaylarda artık tavan yaptı , daha kötü senaryolar var kabulum ama insan kendisini iyiye örnek almamalı mi. ?
    Adamın ülkesi 2 dünya savaşı görüyor yada atık bombası yiyor adamlar yatırım halkına teşvik refah sağlıyor ..ne işsizlik maaşı adamın kaaandigi birim üzerinden 1 günlük ücreti ile kilolarca et market alışverişi yapiliyor aylık ortalama birim üzerinden ortalama araba telefon PC laptop alabiliyorsun burda ise hangisinden bahsedeyim uçmuş her şey ... Çok basit bir mantıkla seni temsil eden milletvekilleri 40 gündür meclise ugramiyorlar ucuzundan meclis lokantasindan en güzel şeyleri ye ama sen ya işsiz kalıyorsun yada sana bahsedilen ücretle geçinmeye çalış sonra insanlar neden evlenemiyor neden boyle.. biz bu vergiler nereye gidiyor yada bastakilerin lüks tüketimi yuzunden plansız projesiz yürütülen koptu hastane otoyol yada aklıma gelmeyen bir sürü şey için daha çok vergi veririz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuara86 -- 5 Haziran 2020; 3:46:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam oraya git sen de...
    şunu anlayın artık, her ülkenin koşulları kendine göredir.

    dediklerin doğru,
    ama bu pandemiden ölenlerin yarısından fazlası siyahi insanlar ve sağlık sigortası olmayan insanlar.

    ABD'de sigortan yoksa ki varsa bile, en ufak ameliyata binlerce dolarını verirsin.
    ordaki halk buna takılmıyor demek ki orda öyle.
    burda da devlet hastanesinde para istende adamlar kafayı yer. burda da o yüzden böyle..
    sağlık hizmetleri bedava.


    hem ABD'deki insanlar ve çalışanlar kadar kazancından vergi ödemiyor burdaki esnaf, şirket vs.. o yüzden burada bakkaldan aldığın sakızda bile vergi var. abd^'fe ondan yok.

    ABD'de bisikletini 2.el satsan, yıl sonu gelir vergisi ödersin, ama burda arabanı satıyorsun binlerce tl ye tek kuruş devlete vergi ödemiyorsun.
    bu yüzden de aracı alırken haşır diye vergiyi geçiriyorlar adama..

    orda öyle burda böyle.

    halk nasılsa devlet de öyle dostum. boşver hayatına bak sen.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.