Şimdi Ara

Amerika Vizesi ve Amerika

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
5
Favori
5.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Günümüzde gerek iş hayatı gerekse eğitim hayatı ya da Amerikan propagandasından kaynaklı Amerika'ya gitme sevdası olan birçok vatandaşımız bulunuyor. En büyük korkuları da vize alamama, konsoloslukta yaptıkları mülakatlarda ret alma korkusu. Merak etmeyin bu korkuyu birlikte yenebiliriz, sizler için internette var olan tüm bilgileri tek bir rehber olarak topladım. Ve işinizi kolaylaştırdım, yapmanız gereken sabırla baştan sonra bu yazıyı okumak ve sonrasında aklınıza takılanları sormaktır.

    Etap 1 - Neden Amerika?

    Amerika, yüzlerce farklı milletti barındıran global bir ülke, ve her yıl yasal olarak yüz binlerce göçmen kabul ediyor. Ve aynı kabul oranın 3-4 katı kadar da maalesef sizi alamayız diyor. Peki ya Amerika neden popüler? Amerika'nın popüler olmasının tek sebebi, günümüzün en muhteşem propaganda aracı olan Hollywood ile, tüm dünyaya süslü gösterilmesidir.

    Herkesin Amerika gitmesinde ki amaç farklılıklar gösterse de, asıl hedef Amerika'dır ve bir şekilde oraya gidebilmektedir. Yazının devamında size, bu hayalinizi ya da hedefinizi gerçekleştirebilmek adına yardımcı olmaya çalışacağım, lütfen aklınıza takılanlar olursa konu altında sormaktan çekinmeyin.

    Etap 2 - Karar Aşaması

    Amerika'ya gitme kararınız oluşmaya başladı, peki ya nasıl ve hangi statüde gideceksiniz? Amerika'ya gitmek için birçok farklı yol ve vize türü bulunmaktadır. Sizler durumunuza en uygun olan vize türünü seçip onun için başvurmalısınız. Amerika'ya hangi statüde gitmek istiyorsunuz?


    Eğitim için gidiyorum
    Turist olarak gidiyorum
    Yerleşmek için gidiyorum



    Etap 3 - Amerikan Vizeleri

    A Grubu Vize: Diplomatik kanallarla verilen bir vize türüdür, zaten Google ya da diğer arama motorlarına: Amerika'ya nasıl giderim diye sormuş iseniz bu vize türü size çok uzaktır.

    B Grubu Vize: Gezi ya da iş için verilen geçici ziyaretler. Bu genel anlamda turistlik sebepler için verilen vize türüdür. B1 Vizesi: Vizeyi tanımlarken iş dedim ancak bu vize Amerika çalışmanızı sağlayan vize türüdür değildir. İş maksadıyla katılmanız gereken konferans ya da almanız gereken kısa eğitimler, seminerler bulunuyorsa bu vize türüyle başvuruda bulunabilirsiniz. B2 Vizesi: Bu vize türü tamamen turistlik amaçlarla verilen vize türüdür. B2 Vizesiyle hiç bir şekilde iş faaliyetlerinde bulunamazsınız.
    B1 vizesi ile en fazla 1 yıl B2 vizesiyle en fazla 1 ay Amerika kalabilirsiniz.

    C Grubu Vize: Bu vize türü Transit Geçiş Vizesi olarak tanımlanır.

    D Grubu Vize: Mürettebat. Gemi ve Uçak personeline ülkede kalacağı kısıtlı zaman için verilen vize türüdür.

    E Grubu Vize: Yatırımcılar ve Tüccarlar. E türü vizeler bir seferde en fazla beş yıl için geçerlidir ve burada kota sınırlaması yoktur, ABD ile bu konuda antlaşması olan ülkelerin vatandaşları bundan faydalanır.

    E türü vizenin tanıdığı ayrıcalıklar


    Amerika'da siz veya bir vatandaşınız tarafından nakit yatırım yapılmış (en az 100.000 Dolar) bir ABD şirketinde yasal olarak çalışabilirsiniz.
    E-2 vizenizin süresi bitinceye kadar dilediğiniz kadar ABD'ye giriş çıkış yapabilir veya ülkede kalabilirsiniz
    Vizenizin süresini dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
    E-2 vizesi için gerekli koşulları sağladığınız süre boyunca ülkede kalabilirsiniz. Bu konuda da herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
    Aileniz ( 21 yaş altında ki çocuklar ) da vizeden faydalanabiliyor.



    E türü vizenin Sınırları


    Bu vizeler yalnızca ABD'yle ticaret antlaşması olan ülkelerin vatandaşlarına verilir.
    Yalnızca E-2 vizenize kefil olan işveren veya sahibi olduğunuz şirket adına çalışabilirsiniz
    Sizinle gelen akrabalarınız ABD'de sizinle kalabilir ama çalışamaz
    Çocuklar 21 yaşına geldiklerinde ABD'de yaşamaya devam etmek isterlerse kendileri vizeye başvurmalıdır
    I-94'ünüzü her yıl yenilemelisiniz


    F ve M Grubu Vizeler: Öğrenciler için verilen vize türüdür. Bu vizeyle eğitim alabilir, Amerika'da ki tam ve yarı dönemli akademik eğitim programlarına ve belli başlı mesleki eğitim dallarında eğitim alabilirsiniz. Her iki vizenin de sınırları ve getirdiği avantajlar hemen hemen aynıdır. Bu vizeyle serbest çalışamazsınız sadece eğitim aldığınız kampüs içerisinde belli bir saati aşmamak kadıyla eğitim amaçlı işlerde çalışabilirsiniz.

    G Grubu Vizeler: Diplomatlara verilen vize türüdür. Uluslararası organizasyonlar özellikle de BM ve benzeri organizasyonlar içindir.

    H Gurubu Vizeler: Geçici işçiler için verilen vize türüdür. Çalışmasına izin verilen ve ABD'de oturmayan çok sayıda yabancı H türü vizeyle girmiştir ancak bu vizenin dört tipi vardır. INS'ye (göç hizmetleri) başvurmadan önce sağlam bir iş teklifi almış olmanız gerektiğini unutmayın.

    H1-A vizeler ABD'de geçici olarak çalışan hemşireler içindir.
    H1-B vizeler “uzmanlık isteyen işlerde” yani üniversite veya yüksekokul mezunu olmayı gerektiren işlerde çalışan geçici işçilere verilir. Bunların %44'ü bilgisayar ve teknolojiyle ilgili alanlarda çalışanlara verilir - özellikle programcılar ve mühendislere. %26'sı fizik terapistlere veya mesleki terapi uygulayanlara verilir. H1-B vizeleri kotaya tabidir ve bu kota yakın zamanlarda yılda 115.000'e çıkarılmıştır. Böylece mali yılın sonlarında H1-B vizesi almak zorlaşmaktadır. İşverenlerin muhtemel çalışanlar için yedi günde vize almasını sağlayan “hızlandırılmış” sistem sayesinde başvuru süreci kolaylaşmıştır. İşverenin INS'ye bir dilekçe (kefil olduğunu gösteren bir form) vermesi ve Çalışma Bakanlığı'na da “işçi durumu başvurusu” verilmesi gerekmektedir. Bunlar onaylandıktan sonra işçi kendi ülkesindeki konsolosluğa başvurabilir.
    H-2 vizeler ABD'de az bulunan niteliklere sahip olanlara verilir. Teknisyenler ve becerikli tüccarlar bu vizeye başvurabilir.
    H-3 vizeler stajyerlere verilir. Staj, gelecekte çalışılacak ABD dışındaki bir ülkedeki iş için olmalıdır.

    H türü vize yalnızca başvurunuza kefil olan işveren için çalıştığınız sürece geçerlidir. Eğer iş değiştirirseniz yeni işvereninizin yazacağı bir dilekçeyle yeniden vizeye başvurmalısınız. İster aynı işverenle olsun ister başkalarıyla da çalışın H türü vize en fazla altı yıl geçerlidir. Süresi bittiği zaman yeniden başvurmadan önce ABD dışında en az bir yıl yaşamalısınız.

    I Grubu Vize : Basın Temsilcileri için verilen vize türüdür. Bu vize kendi ülkesinde basında, radyoda, film sektöründe veya televizyonda çalışan kişilere verilir. Birden çok defa giriş yapabilecekleri şekilde ve uzun süreliğine verilir.

    J Gurubu Vize : Değişim programlarıyla gelen ziyaretçileri kapsar. J-1 türü vizeler ABD Haber Ajansı'nın (USIA) onayladığı belirli bir ziyaretçi değişim programına katılmak için ABD'ye gelmenizi sağlar. Daha fazla bilgiyihttp://usinfo.state.gov/ adresinden alabilirsiniz. Bakmak zorunda olduğunuz kişilere J-2 vizesi verilir. USIA, BUNAC gibi programına katılmaya hak kazananlara J-1 vizesi veren organizasyonlara destek olur. 12 ila 18 ay süresince geçerlidir ve birden çok defa giriş yapmanıza imkan verir. Çok çeşitli mesleklerde çalışıyor olabilirsiniz ama organizasyonun programında belirtilenlerle sınırlanırsınız.

    Örneğin benimde yararlanacağım bir vize programıdır: Türkiye ve Amerika arasında imzalanmış olan bir değişim programına göre, Türkiye'de, Turizm alanında eğitim almış kişiler; mezuniyeti üzerinden 1 yıldan fazla geçmemiş ise Amerika'da Turizm alanında ki işlerde ( Ön büro & Resepsiyon, Kat Hizmetleri , F&B ) ücretli olarak 12- 18 ay arasında çalışabilirler. Bu konuda merak ettikleriniz olursa, konu altına mesaj olarak soru sorabilirsiniz.

    İkinci bir örnek, başka bir değişim programı olan Work and Travel, Bu programda J-1 Vizesi olarak adlandırılmaktadır.

    K Grubu Vize: Nişanlılık vizesi. Yalnızca bir ABD vatandaşının nişanlısı veya eşine verilir. K türü vize yalnızca eş veya nişanlı ABD'nin dışındaysa verilir.

    L Grubu Vize : Şirket İçi Transferler için verilen vize türüdür.. L türü vizeler ABD'ye işvereni; şirketinin yan kuruluşları, şubeleri veya bağlı şirketleri için çalışmaya gelen belirli yöneticiler, idareciler veya uzmanlık bilgisi olan çalışanlara verilir. Bu vize yöneticiler ve idareciler için yedi, uzmanlık bilgisine sahip çalışanlar için beş yıllığına geçerlidir ve birden çok defa giriş yapmalarına imkan verir. Anonim şirketler, limitet şirketler, ortaklıklar ve tek kişinin sahibi olduğu şirketler ve daha pek çok şirket türü bundan faydalanabilir. Kalıcı oturma izni almak için bu vize muhtemelen en iyi yoldur.

    L Grubu vizenin avantajları


    ABD'ye transfer olabilir ve zaten ABD dışında çalıştığınız bir şirketin ABD'de bulunan şubesi, taşeronu, ortağı veya yan kuruluşunda yasal olarak çalışabilirsiniz.
    Kolayca verilir
    L-1 durumunuz sona erene kadar ABD'ye giriş çıkış yapabilir veya orada aralıksız kalabilirsiniz
    Eşiniz ve 21 yaşın altındaki evlenmemiş çocuklarınız vizeden yararlanabilir
    Amerikan şirketinde yönetici veya idareci olarak L-1 vizesine sahipseniz ve çalışarak yeşil karta başvurmak istiyorsanız işiniz çok kolaylaşır
    ABD'ye girdiğinizde I-94'ünüz L-1 sürenize göre verilir



    L Grubu vizenin sınırları


    Yalnızca L-1 vizenize kefil olan işveren için çalışabilirsiniz ve bu Amerikan şirketi mutlaka ülkenin dışında zaten çalışmakta olduğunuz şirketin şubesi, taşeronu, yan kuruluşu veya ortağı olmalıdır
    Başlangıçta bir (yeni Amerikan şirketi) veya Amerikan şirketi bir yıldan uzun süredir sizin şirketinizle iş yapıyorsa üç yıllığına verilir.
    ABD'de yedi yıldır bulunuyorsanız veya yönetici veya idareciyseniz vizeniz bir seferde iki yıl uzatılabilir.
    Çocuklarınız 21 yaşına vardığında ABD'de kalmak isterlerse kendi vizelerine başvurmalıdır



    O, P ve R Grubu Vizeler: Belirli Meslekler için Geçici Çalışma Vizeleri. 1990 Göç Yasası belirli alanlarda geçerli olan bir dizi çalışma vizesi getirmiştir. O ve P vizeler ticaret, bilim, sanat, eğitim, eğlence ve atletizm alanlarında çok yetenekli veya başarılı kişilere verilir. R türü vizeler din adamları içindir. Başvuru sırasında destek verebilecek uygun bir kişi veya kuruluşun yazılı taahhüdü gerekir. Bu vizeler genelde (festivaller gibi) belirli bir olay veya faaliyet için verilir ve bu faaliyetin süresi boyunca en fazla üç yıllığına geçerlidir.

    Q Grubu Vize: Uluslararası Kültürel Değişim Programlarına Katılmak için ABD'ye Gelen Değişim Ziyaretçileri. Takma adı “Disney Vizesidir” çünkü ortaya çıkması için bu kuruluş kulis faaliyetlerinde bulunmuştur. Q türü vizeler Amerikalılarla uygulamalı bir eğitime katılacakları veya Amerikalılarla ülkelerinin tarihini, geleneklerini veya kültürünü paylaşacakları bir işte çalışacak kişilere verilir. Dadılar, au pairler (normalde J-1 vizesi almaları gerekir) veya değişik sanatların öğretmenleri faydalanabilir. Vize 15 ay süresince geçerlidir ve işveren tarafından başvurulması gereklidir. Belirli değişim programlarıyla ilgili olmadığı için J vizesinden farklıdır.

    S Grubu Vize: Adli Olaylar veya Casusluk Olaylarında Bilgi Sağlayanlar. Yabancı uyruklulara Amerikan gizli servisi veya polise verecekleri önemli bilgiler karşılığında ABD'de kalma ve yaşama olanağı verir.

    Etap 4 - Vize türü seçimi

    Yukarıda ki vize tanımlamaları ışığında, bize en yakın seçenekte ki vize türünü seçmemiz gerekiyor. Unutmayın, Amerika göçmen ülkesidir ve ülkenin her yerinde sizin gibi göçmenler vardır. Amerika'nın ülkesine göçmen kabul etmeme gibi bir kararı, günümüz için yok. Yeter ki siz bu şansınızı düşürmeyin.

    Bu aşamada vize seçiminin bizim için çok fazla önemi var, öncelikle hangi kategoride Amerika'ya gitme kararı aldınız. ? Bunu irdeleyiniz. Örneğin eğitim için gittiyseniz, yaşınızın eğitim alabilecek makul bir seviyede olması gerekmektedir. Ya da turist olarak gitme gibi bir sebebiniz varsa, gerçekten turist olarak görünmelisiniz.

    18 Yaşında ki bir birey, Öğrenci olarak da Amerika'ya gidebilir, Turist olarak da. Şimdi durumu irdeleyelim.

    Kendinize şu soruları sorunuz: Ne kadar süre Amerika'da kalacağım ve Türkiye'de beni bağlayan neler var? : Amerika'da 6 aydan fazla kalacaksanız ve Türkiye'de sizi bağlayan ( iş durum, eş durumu ) gibi etkenler yoksa, boşuna turist vizesi için başvurmayın baştan ret edildiniz.

    Etap 5 - Gerçekler

    Karar verildi, rota Amerika. Basit olarak kafanızda ki tüm yolların birleştiği nokta gitmeliyim sözcüğü üzerinedir. Peki ya gerçekler? Amerika'nın bu kadar göçmeni kabul etmesinin her zaman sebepleri varıdır. Ucuz iş gücü bunların en başında geliyor. Peki ya göçmen olarak ya da diğer kategorilerde ülkeye gelen milyonlarca misafirin sağladığı piyasa canlılığı.

    Basit olarak diyebiliriz ki, iş gücü günümüz teknolojisiyle azaldı ve artık göçmen kabul etmenin tek mantığı piyasa canlılığı oldu. Yeni bir hayata geliyorsunuz ve yanınıza alabileceğin tek şey, ikinci hayatınızda kullanmak üzere harcayacağınız paranızdır.

    İşte size can alıcı gerçek, Amerika'ya gidebilmek daha doğrusu Amerika'nın sizi kabul edebilmesi için hangi sebeple olursa olsun ( sebebine göre miktar değişiklik gösterebilir ) en büyük seçici unsur Paradır. Amerika'da ki masraflarınızı karşılayabileceğiniz kadar paranız yoksa bu sevdadan vazgeçebilirsiniz.

    Amerikan Rüyası; bunu herkes biliyor, ama insanın içinde bir yerlerde her zaman Amerika'da olma arzusu, bu gerçeği bastırıyor. Taki, hava limanında Amerika'ya uçacak uçağa bindiğiniz ana kadar. Amerika'da özgür olduğunu tek şey, harcama özgürlüğüdür. Ve bu özgürlüğü de sizin maddi durumunuz kısıtlayabilir. Amerika sanıldığı kadar rahat yaşamın olduğu bir ülke değildir. Birçok evsizi, alkol bağımlısı vardır. Suç oranı büyük şehirlerde oldukça fazladır.

    Siz zaten bunları biliyorsunuz ancak kafaya koymuşsunuz bir kere ve o Amerika'ya ne olursa olsun gidilecek demişsiniz. Tamam devam edelim..

    Etap 6 - Hazırlık aşaması

    Maddi yönde ki eksiklikleri tamamladınız ya da gideceğiniz tarihe kadar paranızın hazır olacağını düşünüyorsunuz. İnternetten sıkı bir araştırmaya koyuldunuz ve benim bu yazımı gördünüz. ( Çekinmeden konuya yorum yapabilir, aklınıza takılanları sorabilirsiniz ) Gerekli olan yasal prosedürleri hazırlamaya başladınız. Ve kafanızda bir tarih belirdi, genelde bu tarih yıl ve aydan oluşur. 2014'ün Eylül ayı gibi dersiniz kendi kendinize.

    Amerika'ya uçuşların, Yaz tatilinin bittiği ve akademik yılın başladığı Eylül ayında en çok olduğunu ve uçaklarda yer bulamadığınızı biliyor muydunuz?

    Peki ya mental olarak hazırlanması ve yakın çevrenizi ikna etmesi?

    Düşünsenize, farklı bir kıtaya olan yolculuğunuzdan, Ailenize bahsetmeye hazırlanıyorsunuz daha doğrusu, gideceğiniz için endişelenmemelerini her şeyin güzel olacağını söylemeye çalışıyorsunuz, içiniz buruk ve aklınız ailenizde. Öncelikle; Her şeyin hayırlısını isteyin. Akıcı bir dilde konuşup, yakın çevrenizi ikna etmeyi deneyin. İlk olarak ne kadar süre Amerika'da kalma planınız olduğundan başlayın ve yavaş yavaş içeriğe doğru hareket edin. Bu adımı kesinlikle atlamayın, Amerika'ya yolculuklar 11 saat sürüyor ve iyimser rakamla uçak biletleri 2 maaşlık asgari ücret tutarında. Bu konuşmayı yapmadığınız için pişman olabilirsiniz.


    Etap 7 - Belgelerin hazırlanması

    Paramız hazır, mental olarak her şeyi hallettik. Şimdi işin cilvesi olan tatlı ama yorucu bir diploması trafiğine başlıyoruz.. İlk etapta, her vize türünün kendine özgü istenilen belge cinsleri bulunmaktadır. Bu kısımda atlamamız gereken nokta, her vize türünde istenen ortak belge olan banka hesap cüzdanı ve içerisinde ki para miktarı. Günümüz adına, 6 ay gibi uzun serüvenlerde ortalama $10.000 gibi bir miktar beklenmektedir. Görüşmelerde inisiyatif, konuşmayı kaybederseniz vize memurunda olacak ve ilk baktığı nokta, tüm diğer aşamalar kusursuzsa para miktarı olacaktır.



    Turist vizesi almak isteyenler için


    Turist vizesinde en önemli kural sigortalı bir iş sahibi olmaktır. En az 1 yıl çalıştığınız sigortalı bir işiniz varsa vize almanız oldukça kolaylaşacaktır.
    Pasaportunuzun süresi en az 5 yıl olmalı. Kısa süreli pasaportlar vize görevlileri tarafından oldukça ters karşılanmaktadır.
    Pasaportunuzda giriş yaptığınız ülkeler önemlidir. Suudi Arabistan, İran, Suriye gibi ülkelere seyahat ettiyseniz Amerika vizesi alma olasılığınız yok denecek kadar azdır. Hatta Amerikan vatandaşları için bile bu ülkelere giriş yapmış olmak oldukça büyük bir sorundur. Eğer pasaportunuzda bu ülkelere girişiniz varsa kendinize yeni temiz bir pasaport çıkartın.
    Diğer önemli bir husus pasaportunuzda Shengen vizesi olmasıdır. Eğer pasaportunuzda shengen vizesi varsa ve bir Avrupa ülkesine giriş yapmışsanız yine vize almanız çok kolaylaşacaktır. Eğer shengen vizeniz yoksa ABD vize randevunuzu almadan önce bir shengen vizesi almanızı öneriyoruz.
    Sabıka kaydınız varsa Amerikan vizesi alamazsınız, yine ailenizde önemli suçlara karışmış bireyler varsa vize almanız zorlaşabilir.
    Bol para ve çalışıyor olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir. Vize mülakatında, konsolosa geri döneceğinizin ispatı olan bir işiniz ve hesabınızda bol paranız olmalıdır.
    Evli olmak avantajlı olabiliyor, özellikle diğer kriterlerden kalmamışsanız evli olmanız, eşinize geri döneceğinin ispatı olarak kabul edildiğinden vize mülakatı açısından önemli bir detaydır.
    Mal ve mülk olması vize almanızda size artı puan katacaktır. Vize mülakatı öncesinde ispatlayabildiğiniz mal ve mülklerinizin listesini hazırlayınız.
    Amerika’da yakınınızın olmaması çok önemlidir, eğer yakınınız varsa size sorulacak olan " Amerika’da herhangi bir tanıdığınız ya da akrabanız var mı " sorusuna, lütfen " Hayır " olarak cevap verin.



    Etap 8 - Vize görüşmesi


    Şık, rahat ve sempatik olmaya önem gösterin. Çok zorlu bir süreç değildir, heyecan insanın doğası gereği gösterdiği bir reaksyion olduğundan heyecanlı olmanızı çok iyi anlıyorum ve vize mülakatında ki görevlilerde bu durumu çok iyi biliyorlar. Ancak heyecanını bastırabilen ya da heyecanına yenik düşmeyenler için vize görüşmeleri çok daha olumlu geçmektedir.

    Vize görüşmelerine giderken, şık bir kıyafet ve güzel bir parfüm sizi rahatlatabilir, Karşınızda ki görevliye, sizin hakkınızda olumlu bir izlenim yansıtabilir.

    Etap 8 – Vedalaşma

    Muhtemelen bu aşamaya kadar gelmişseniz, sizin için her şey yolunda ve artık siz Amerika’ya gitmek için gün sayıyorsunuz. Arkadaş ya da iş çevresi bir şekilde kolay ve basit bir şekilde geçiştirilebilir ancak iş aileye gelince vedalaşmak o kadar kolay olmuyor. Yemenize, içmenize dikkat etmenizi söyleyen anneniz, sizden her zaman eposta veya fotoğraf göndermenizi isteyen abi/abla kardeşiniz bulunmaktaysa Amerika macerası biraz sizi buruk bir heyecana sürükleyebilir.
    Benim bu durumda ki önerim, durumunuzun iyi olacağını ve kocaman insan olduğunuzu ailenize sevecen bir dille anlatmanız ve onları her zaman haberdar edeceğinizi bildirmeniz yönünde olacaktır.

    Etap 9 – Valiz Hazırlıkları

    Amerika’da muhteşem bir harcama ve alışveriş kültürü bulunmaktadır. Ancak ilk aylar her zaman zor olacaktır, birçok şeye alışmakta zorluk çekeceksiniz. Tekstil çok pahalı olmayacaktır. Bavulunuzu kıyafetlerle doldurmanızı çok fazla önermiyorum, zaten gidince oradan almak isteyeceksiniz.
    Elektronik eşya koymanızı önermiyorum, çıkabiliyorsanız sadece cep telefonunuzla yola çıkın, ek olarak dizüstü bilgisayarınızı da yanınıza alabilirsiniz.
    Eğer titiz bir insansanız; yastık, nevresim gibi ürünlerden mevsimin durumuna göre alabilirsiniz.
    Mutlaka yanınızda bulunması gerekenler ise; Orada ki bağlantınızın, kursunuzun, işinizin veya okulunuzun adresi, acil durumlar için konsolosluk numarası ve Amerika’da ki Türk cemiyetlerin telefon numaraları olabilir. Pasaport ve diğer gerekli evrakları da lütfen yanınızda bulundurunuz.

    Etap 10 – Uçuş zamanı

    Dilerseniz bu bölümü, daha önce hazırlamış olduğumuz yazımızdan takip edebilirsiniz.
    İlgili yazımıza ulaşmak için:
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • benim için hayal.
  • Konuyu hortlatmış oluyorum ama bir şey sormak istiyorum.Turist vizesinin son bölümünde tanıdığınız yada akrabanız varmı? sorusuna hayır diyim yazmışsınız sebebini söylermisiniz?
  • Bilgilendirici bir konu. İşini ciddiye alan herkesin okuması gerekli fakat görüyoruz ki konu pek tutulmamış. Memleketin insanı işte böyle güzel konularda işi öğrenmek yerine gereksiz gereksiz konularda vakit geçirir...

    Ben de 18 yaş altı vize alacağım. 4 aylık ve muhtemelen turist vizesi. Daha önceden shengen vizesi aldım, avrupaya pek çok ülkeye de gittim, pasaport 10 senelik. Umarım vize almada bir sorun çıkartmazlar. 4 ay turist vizesi için sıkıntılı bir süre sanırım :).
  • Güzel konu, güzel yazı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain

    Bilgilendirici bir konu. İşini ciddiye alan herkesin okuması gerekli fakat görüyoruz ki konu pek tutulmamış. Memleketin insanı işte böyle güzel konularda işi öğrenmek yerine gereksiz gereksiz konularda vakit geçirir...

    Ben de 18 yaş altı vize alacağım. 4 aylık ve muhtemelen turist vizesi. Daha önceden shengen vizesi aldım, avrupaya pek çok ülkeye de gittim, pasaport 10 senelik. Umarım vize almada bir sorun çıkartmazlar. 4 ay turist vizesi için sıkıntılı bir süre sanırım :).

    Amerika verdimi 10 yıllık veriyor. Sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb lar ben ocak ayında amerıka vızesıne randevu aldım 19 yasındaym hesabımda 26 bın tl var 10 yıllık pasaportum var yanı gereklı butun evraklar hazır 5 ulke gezdım ama babam amerıkada oturum almadı ve babam turkıyede ıkahmeh edılıyor gozukuyor sızce konsoloslukta gorunurmu ?
  • Gelecek hafta Amerikan turist vizesi icin randevum var.tip fakülte öğrencisim.
    2 sene sonra mezun olacağım.
    Bankada bir az birktirdigim para var
    Sizce vize verirler mi öğrenci olunca?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan vizesi forma ve formda verilen bilgilere istinaden gösterilen belgelere verilir 2 hafta önce bir müşterimin kızına aldım 10 yıllık vize çıktı
  • 10 yıllık pasaport süremin dolmasına 4,5 yıl var (10.2020).. ABD vizesine başvurabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 29 Nisan 2016; 21:39:26 >
  • Evet tabi ki başvuru yapabilirsiniz. Pasaportunuz süresi bitince eski pasaportla beraber tekrar vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.