Şimdi Ara

Amerika Turist Vizesi hakkında (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
28
Favori
118.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu aralar Amerika vizesi konusunda ekstra olumsuz sonuç alabilme ihtimaliniz de olabilir dün bir başka açıklama yapana dek vize alımını durdurmuşlardı, sonradan olumlu bir değişiklik olduysa bilmiyorum. Ancak genel hatlarıyla bakacak olursak, maddi anlamda bir desteğiniz olduğunu ve Türkiye'ye geri dönmek için iş/okul vb. geçerli bir sebebiniz olduğunu kanıtlayabildiğiniz sürece zaten çok da güçlük çıkarmıyorlar ve Schengen'e göre çok daha uzun süreli vize veriyorlar. Özellikle mülakat meselesini falan çok büyütmemek, panik olmamak gerekiyor çünkü zaten birçok belgenizi önceden teslim etmiş olacağınız için sizin hakkınızda pek çok bilgiye sahip olarak sizinle konuşuyorlar ve size vize vermemeye çalışmak gibi bir niyetleri yok :)

    Amerika vizesi hakkında şurada tüm süreci sırasıyla anlatan bir yazı var, oraya göz atılabilir:http://oitheblog.com/2013/09/13/vizelerin-efendisi-amerika-vizesi/




  • ARKADAŞLAR BEN 12.08.2015 TARİHİNDE AMERİKA VİZESİNE TURİST OLARAK GİRDİM GİRİCEK ARKADAŞLAR İÇİN ÖĞRENCİYİM ÜNİVERSİTEYE GİDİYORSANIZ HİÇ ŞANSINIZ YOK OYÜZDEN YA WORK AND TRAVEL LA GİDİN YADA ÜSTÜNÜZE İŞYERİ GÖSTERİN. NEYSE BEN SAAT 14:30'A RANDEVU ALDIM SAAT 12:30'DA KONSOLOSLUĞUN ÖNÜNDEYDİM RESMEN KALE GİBİYDİ NEYSE ÖNÜNDE 2 TANE CAFE VARDI OTURDUK ÖNCE 13:30 SONRA 14:00 VE 14:30 RANDEVULARI İÇERİ ALINDI TELEFONLARINI CAFEYE EMANET BIRAKIYORSUNUZ İLK GİRİŞTE ÇOK FAZLA GÜVENLİK VAR BİR ADET PLASTİK KUTU VERİYORLAR EĞER ÜZERİNİZDE BİR EŞYA VARSA İÇİNE KOYUP İLERLİYOSUNUZ ÖNÜNÜZE UZUN BİR KUYRUK ÇIKIYOR EN FAZLA 10 DAKİKA BEKLİYORSUNUZ VE ÖNÜNÜZE BİR KAPI ÇIKIYOR KAPIYI SİZ AÇAMIYORSUNUZ GÜVENLİK SİZİ GÖRÜYOR VE İÇERİ 5 KİŞİ ALIYOR SONRA KALANLAR 1-2 DAKİKA BEKLİYOR YİNE 5 KİŞİ İÇERİ GİRİYOR. İÇERİ GİRDİĞİMİZDE HAVAALANI GİRİŞİ GİBİ X-RAY CİHAZI VAR ELİNİZDEKİ PLASTİK KUTUYU MAKİNAYA BIRAKIP CİHAZDAN GEÇİYORSUNUZ. GÜVENLİK ELİNDEKİ CİHAZLA ÜSTÜNÜZÜ ARIYOR.ORAYI GEÇTİKDEN SONRA GENÇ BİR ADAM VAR EVRAKLARINIZDAN GEREKLİ SAYFAYI ALIYOR PASAPORTUNUZU KONTROL EDİYOR VE PASAPORTLA SAYFAYI SİZE VERİYOR. VE HİÇ İLERLEMEDEN DİREK KARŞINIZDA ASANSÖR VAR ASANSÖRE BİNİP VA "VİZE VE SOSYAL İLİŞKİLER KATI" DÜĞMESİNE BASIYORSUNUZ VE TARİHİ AN VİZE KATINDASINIZ ASANSÖRDEN ÇIKIP BİRAZ İLERLEDİKTEN SONRA BİR KAPIDAN İÇERİ GİRİYORSUNUZ VE PASAPORTUNUZU GÖSTERİP NUMARA ALIYORSUNUZ BANA 387 NUMARA GELDİ NUMARAMI ALIP BOŞ BİR YERE OTURDUM 7-8 TANE GİŞE VARDI İLK 3 TANESİNDE PARMAK İZİ ALINIYORDU SONRAKİ 4 TANESİNDE VİZE VEREN KİŞİLER VARDI. ÖNCE NUMARANIZ İLK 3 GİŞEDEN BİRİNDE YANIYOR BEN 5-6 DAKİKA BEKLEDİM VE NUMARAM YANDI PARMAK İZİMİ ALDILAR DAHA SONRA NUMARANI ALIN VE SON 4 GİŞEDE BEKLEYİN DEDİLER YAKLAŞIK 9-10 DAKİKA BEKLEDİM BANA 10 DAKİKA 10 SAAT GİBİ GELDİ. ORADA OTURURKEN BİR TANE KADIN VE ÇOCUĞU GELDİ 2'Sİ BİRLİKTE GİRMİŞ VİZEYE GİŞEDEKİ KADIN İNANMADI VE ÜZGÜNÜZ SİZİ UYGUN GÖRMEDİK DEDİ KÜÇÜK KIZ AĞLADI VE ORADAN ANNESİYLE ÇIKTILAR BEN BUNLARI GÖRDÜKÇE VİZE ALAMAYACAĞIM DİYE ÇOK KORKTUM. GİŞELERDE BİR TANE ÇOK GÜLER YÜZLÜ ÇOK KOMİK TATLI BİR KIZ BİR TANE ÇOK ANLAYIŞLI BİR TANE DE SURATSIZ BİR KIZ VARDI. VE NUMARAM YANDI KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ EN SURATSIZ KIZA DENK GELDİM. İNGİLİZCE KONUŞMAK ÇOK FAYDALI AMA KIZ BANA ŞÖYLE DEDİ:
    -MERHABA
    -(BEN) HELLO
    KIZ ISRARLA TÜRKÇE KONUŞTU BENDE DEDİM TÜRKÇE KONUŞAYIM KARŞILIKLI DİYALOGLARIMIZ:
    -NEDEN AMERİKA'YA GİTMEK İSTİYORSUN ?
    -AMERİKA'YI MERAK EDİYORUM ANNEANNEM AMERİKA'YA BİRKAÇ KERE GİTTİ BU SÖMESTIR YİNE GİDİCEK BENİ ÇAĞIRDA BERABER GİDELİM DİYE BENDE TAMAM DEDİM EĞER AMERİKA'YI BEĞENİRSEM YİNE YAZ TATİLİNDE YİNE GİDİCEM (DAHA KONUŞMAM BİTMEDEN KADIN SÖZÜMÜ KESTİ BEN DAHA ÇOK UYUZ OLDUM KADINA
    -AMERİKA'DA KİME GİDECEKSİN ?
    -ANNEANNEMİN ARKADAŞINA
    -ANNEANNENİN VİZESİ VAR MI ?
    -VAR
    -GÖSTERİR MİSİN ?
    -YANIMIZDA DEĞİL İSTERSENİZ SİSTEMDEN BAKIN (KADIN BANA BİR KAĞIT UZATTI)
    -ANNEANNENİN İSMİNİ BURAYA YAZAR MISIN ?
    -TABİ (YAZDIM VE KADINI UZATTIM)
    -TAMAM
    KONUŞMAMIZ BURDA BİTTİ KADIN 2-3 DAKİKA BOYUNCA Bİ BİLGİSAYARA BAKTI Bİ BANA BAKTI İÇİMDE VİZE ALAMDIM DEDİM BİLDİĞİM BÜTÜN DUALARI OKUDUM AŞIRI KORKTUM VE:
    -VİZENİZ ONAYLANDI
    -KAÇ YILLIK ?
    -1 YILLIK
    BEN MUTLULUKTAN HAVALARA UÇTUM BANA BEYAZ BİR KAĞIT VERDİ ÜSTÜNDE VİZENİZ ONAYLANDI VE ALTINDA BİRTON YAZI YAZIYORU AŞAĞIYA İNDİM GÖREVLİLER KAÇ YIL ALDIN DEDİ 1 DEDİM BANA EĞER AMERİKA'YA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPARSAN VE 3 AYLIK OTURUM İZNİ ALDIN 2.5 AYDA DÖNERSEN HEM AMERİKA'NIN GÜVENİNİ SAĞLARSIN HEM DE VİZENİ 10 YIL UZATIRSIN DEDİ BEN RAHATLADIM VE BÖYLECE VİZE ALDIM LÜTFEN NOT BÖLÜMÜNÜ OKUYUNUZ.
    NOT:EVRAKLARINIZI EN İYİ ŞEKİLDE YAPIN AMA BENİM EVRAKLARIMA HİÇ BAKMADI KADIN OLABİLDİĞİNCE GÜLERYÜZLÜ OLUN AMA ABARTILI OLMASIN SAMİMİ OLUN VE SADECE TATİLE GİTTİĞİNİZE İNANDIRIN OZAMAN ÇOK RAHAT VİZE ALIRSINIZ.




  • Bence amerika vizesi en kolay alınabilen vizlerden biri.
    işin gücün varsa evraklara bakmadan 10 yıllık veriyorlar.
    stres yapmaya gerek yok.
    ben kışın almıştım.randevuyu aldığım zamanlarda 1000 tl ye bilet bulunuyordu.vizeyi aldık.fiyatlar fırladı.şimdide kur arttı.kışı bekliycez yine ucuz bilet bulmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messuth -- 15 Ağustos 2015; 12:34:42 >
  • ozgursum kullanıcısına yanıt
    Yardimci olabilecek biri varmi. @ozgursum Bende ds 160 form icin randevu alicam arkadasim, zorlanicam diye tedirginim.randevuyu almadan once yapmam gerekenler nelerdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar önemli bir sorum olacak . Turist vizesine başvuracağım da . Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim . Zorunlu belge olarak kapalı zarfta transkript götüreceğim ancak destekleyici belge olarak ebeveynimin üzerine olan ve aile şirketimizin üzerine kayıtlı olan gayrimenkul tapularını götürmek istiyorum fakat şöyle bir sorum olacak ;

    1) Tapuların ve şirket ile ilgili belgelerin ( imza sirküleri , ticaret odası kaydı vs ) asıllarını mı götürmeliyim , fotokopilerini mi ? Mülakatta tapulara bakıp veriyorlar mı yoksa inceleme için fotokopisini isteyebiliyorlar mı ? eğer fotokopisi yeterli ise noterden " aslı gibidir " yaptırmalı mıyım ? Yoksa noter onayına gerek olmadan sadece fotokopilerini götürmem yeterli midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsimi kullanimda H kullanıcısına yanıt
    ds 160 formunu doldurman gerekiyor oncelikle , ds 160 formunu doldururken de 6*6 amerikan vize fotografi da olmali. formda onu yukluyorsun. Ds 160 formu kolay kendi basina doldurabilirsin. Daha sonra da randevu sayfasindan randevunu alacaksin.
  • maestro1992 M kullanıcısına yanıt
    asillarina gerek yok , ben tapulara bakani gormedim , duymadim. Ancak tatil planini destekleyecek nakiti bankada gostermelisin. Buna da her zaman bakilmiyor gerci. Onemli olan sana sorulacak sorulara verecegin cevaplar. Eger cevaplarin cok da yeterli gelmezse belge isteyebilirler.
  • merhaba arkadaslar ben 31 yasındayım amerikada bir kız arkadasım var ve bende oraya gitmek istiyorum su an calısmıyorum ve üstüme herhangi birseyde yok turist vizesi alabilirmiyim almam icin neler lazım bilgi verirseniz cok sevinirim tesekkürler
  • Birşey sormak istiyorum.Yorumların tamamını okudum ancak , mülakatta gezmeye gidiyorum dediğinizde İngilizce biliyormusun , diye sormuyorlarmı? İngilizce bilip bilmemek dezavantajmı vize için. İngilizce bilmiyorsan nasıl gezicen amerikada demezlermi adama..
  • takip guzel konu
  • yararlı konu.
    Turist vizesi de değil de Öğrenci vizesi için başvuracağım bakalım alabilecek miyim ?
  • Merhaba ARkadaslar;
    amerika vizesi sandığınız kadar zor bi vize değil öncelikle bunu soyleyım
    onemlı olan doğru acantayla calısmanızdır.
    globalvize acentası sadece evraklarınızı hazırlamakla kalmıyor ayrıca içeride size hangi soruların sorulacagını o sorulara sızlerın nasıl cevap vermenız gerektıgıne kadar yardımcı oluyor tavsıyem direk bu acentayla iletişime geçip biran önce vizenizi almakdır.

    www.globalvize.net
  • Merhabalar ben bir sey sormak istiyorum universite de okuyorum ve kis tatili icn amerikaya turist vizesi almak istiyorum. Annemin uzerine bankada 15 bin tl civari para var arabamiz var bir iki tanede tarla tapusu var ve annem babam calisiyor sizce alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neslihan345897

    Merhabalar ben bir sey sormak istiyorum universite de okuyorum ve kis tatili icn amerikaya turist vizesi almak istiyorum. Annemin uzerine bankada 15 bin tl civari para var arabamiz var bir iki tanede tarla tapusu var ve annem babam calisiyor sizce alabilir miyim?

    Parayi en az 20 bin gösterin bence bide ögrenciler icin okuldan bi belge istiyolar adini unuttum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neslihan345897 N kullanıcısına yanıt
    15 bin yeterli aslinda , daha fazla gosterirsen sana kalmis. Sana sorulacak sorularda neden gitmek istiyorsun ? Neden turist vizesi? sorularina iyi cevap bulmalisin. Seyehat planin net ve belirli olmali. Bazi ogrencilere work and travel gibi ogrenciler icin olusturulmus diger programlari dusun denmisti gecmiste. Bu yuzden turist olarak gitmen gerektigi ile ilgili doneler vermelisin konsolos yetkilisine.
  • herkeze merhaba 12 ocakta turistlik vize için konsolosluğa gittim vizem onaylandı ve bir kağıt aldım kağıtta 3 iş günü içerisinde gencek dendi pasaport fakat 4 gün oldu araya haftasonu girdiği içinmi pazartesi gelmezse bununla alakalı bir sorun olmuş olabilirmi ?
  • Arkadaşlar merhaba,
    K vizesi için başvuru yaptık nişanlım amerikada bende burdan oraya gideceğim, gönderilmesi istenen bütün evrakları hazırladım, aklınıza gelen "şu da olsa iyi olur" dediğiniz birşey var mı bu konuyla ilgili? Bir de bu randevu tarihi almak istiyorum sürekli "uygun tarih yok, daha sonra tekrar deneyin konsolosluk alan açacaktır" diyor. Bu randevu zamanlarının güncellendiği bir zaman var mı? Mesela haftada bir randevular açılabilir gibi? Kaç hafta oldu hep dolu artık bitsin istiyorum şu gerginlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aylinakkoc

    Merhaba ARkadaslar;
    amerika vizesi sandığınız kadar zor bi vize değil öncelikle bunu soyleyım
    onemlı olan doğru acantayla calısmanızdır.
    globalvize acentası sadece evraklarınızı hazırlamakla kalmıyor ayrıca içeride size hangi soruların sorulacagını o sorulara sızlerın nasıl cevap vermenız gerektıgıne kadar yardımcı oluyor tavsıyem direk bu acentayla iletişime geçip biran önce vizenizi almakdır.

    www.globalvize.net


    Amerikaya gitmek isteyen biri o sorulacak 3 soruya cevap veremiyorsa, bir zahmet o adamı almasınlar amerikaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar acentalara asla gitmeyin PARA TUZAĞI
    Başvuru formunu doldurmada hiç bi'şey yok.
    İngilizce bilmeyenler için adamlar Türkçe açıklamada bulunmuşlar. Mausela üzerinde beklettiğiniz an Türkçe açıklamasını yapıyorlar.
    Amerikaya gitmek için tabiki de ingilizce bilmenize gerek yok. Saçma sapan yorumlar yazanlar var 'O bir iki soruyu da ingilizce cevaplayamıyorsa gitmesin ' gibi..
    Paranız varsa gerisi problem değil:) Turrrrrrrrristsiniz sonuçta:) heee ama orada daha rahat gezebilmek insanlarla anlaşabilmek için ingilizceniz en azından kelime hazineniz olması gerekir. Unutmayın kelimelerle de anlaşabilirsiniz :)
    Vize almanın en kolay yolu ülkenize geri döneceğinizi ispatlayan belgeler sunmanız. Çalışıyorsanız iş yerinizden alacağınız evraklar. gibi gibi.

    Görüşmede dikkat etmeniz gereken en önemli husus şunlar;
    Ezik gibi davranmayın. (siz de çok büyük bir devletin vatandaşınız) Yaşayacak/gezecek ülke yokmuş gibi olmayın yani:)
    Janti giyinin. Abartı olmadan temiz ve düzenli giyinmeniz lazım.
    Kendinizden çok emin olun. O 2-3 dakikalık görüşmede geri döneceğinizi çok kısa da olsa belirten kısa bir cümle kurun. (eşimle balayına gidiyoruz gibi)
    Asla yalan söylemeyin.
    Sorulan soru dışında kesinlikle konuşmayın.
    Güler yüzlü olun.
    Vize onaylansa da onaylanmasa da teşekkür edin. (oraya sizin hakkınızda yazacağı her kelime bir dahaki başvurunuzda önünüze gelecek)




  • 4 Kasımda görüşmem var bakalım ne sonuç çıkacak.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.