Şimdi Ara

Amerika İyice Yorgun Boksöre Döndü Esad Suriye Ukrayna Afganistan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerika afganistandan kacarcasina ayrıldı yillarca verilen trilyonlarca dolarlik emek hic oldu

    Suriyede esadi deviremedi muhalifler cil yavrusu gibi dağıldı pyd ypg hala ayakta ama abd yeterli destegi vermezse 3 5 yila esad onlari da ezip gececek

    Ukrayna desen ukraynanin 4te 1i elden gitti dunya para yolluyorlar ama olmuyor

    Dünyada dengeler cok degismeye basladi bu dengeler oturana kadar iyi hamleler yapmak cok muhim Türkiye hazir ortalik karisikken suriyede ypg pyd uzerine esadla anlasarak gitmek zorunda bunu da mevcut mezhepci esaddan nefret eden hukumet yapamaz acilen milliyetçi bir iktidar sart suriye meselesi tastamam bitirilmeli amerikanin suanki zaafiyetinden yararlanilmali

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • ABD'nin ölüsü bile dünyayı 7 kere nakavt eder. ABD'nin zaafiyetinden yararlanacakmışız da Suriye meselesini halledecekmişiz. Suriye, ABD ve Rusya arasında bölüşüldü; biz de Esed'le görüşüp konuyu halledecekmişiz. Hayal âleminde yaşıyorsunuz.

  • ABD her alanda yeniliyor. Ukrayna'ya neredeyse her silahı gönderdi ama Rusya'yı durduramıyor. Suriye'de de yenildiler.


    ABD'nin başarılı olduğu bir savaş yok.

  • ABD müslüman hiç bir ülkede kaybetti müslüman olmayan her ülkede kaybetti. ABD Saddam döneminde Iraktan bir kıdım pay alamıyordu. Şimdi Irak yeraltı kaynaklarının en az yarısında paya sahip. Suriye'de belli zaten. Afganistan'ın inşaasında ve kritik kaynaklarında paya sahip. ABD nerede kaybetmiş ki. ABD devlet aygıtı 1 trilyon dolar kaybetmiş ama yerli şirketler eliyle 5 katı kazanmış. Bir verip 5 almış.
    Aslında müslüman olmayan ülkelerdeki savaş kaybetti belki örneğin Vietnam, ama şimdiki ekonomik ivmeye bakılırsa durum kaybetmekten çok uzak. Ukrayna'da ABD'nin ne ekonomik kaybı var, Rusya ekonomik olarak yarı yarıya çakıldı. ABD tam aksine tüm müttefiklerine silah başta olmak üzere tüm alanlarda ekonomik hacmini ikiye katladı. ABD nerde kaybetmiş, kılıç kalkan savaşını mı? ABD kılıç kalkan satmaya bakar, onlarla savaşmaya değil.Kılıç kalkanla savalan değil onları üretip satan kazanır.
    Biz savaşa girsekte de girmesek de kaybettik hep. Birinci Dünya savaşına girdik kaybettik, ikincisine girmedik yine kaybettik. Körfez savaşında kaybettik, Irak Suriye savaşlarında kaybettik, Afganistan'dan bir şey kazanmadık.. Kore'de ne kazancınız oldu. Karabağ savaşında bile ekonomik bir kazancımız yok. Kıbrıs'ı biz finanse ediyoruz. Yorgun böksör varsa o da biziz, ABD değil. Boks maçının nasıl geçtiği önemli değildir, önemli olan maç sonucunda parayı kazanmaktır. Maç sonucunda ABD parayı kapmıştır. Kağıt üzerinde psikolojik olarak kazanmak karın doyurmuyor. Para karın doyuruyor, süper güçün yolu paradan geç...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 22 Mayıs 2022; 18:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bidenın gidişine bakar. Dikkat edersen söyledğin şeyler hep demokratlar varken oluyor. Trump geri geliyor. Adaletin ve medeniyetin yılmaz savunucusu Trump başkanım geri geliyor. Korkmayın mazlumlar

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    He tmm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump reis donmeden biz de pastadan payimizi almak zorundayız yoksa Suriye bölünecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Başımızdaki siyasi yapı ile biz bakkaldan iki ekmek bile alamayız

  • Ahahah o da dogru o yuzden bunu da yazida belirttim höhümet degismek zorunda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ABD'nin dünyayya son katkısı ~500km menzilli lityum pilli elektrikli otomobiller 1970'in prototipiydi. 80'lerden itibaren neredeyse hiç bir şey geliştirmedi, şu an bir avuç ahmak tarafından korku ile yönetilen büyük bir güç.


    ABD vizyonunu 90'ların sonunda kaybetti ama bunun etkilerinin somut olarak herkes tarafından anlaşılması biraz daha zaman alacak. Benjamin Franklin gibi bir mucit ve bilim adamı tarafından kurulmuş, kurumlar ve yasaları bu yolla gelişmiş büyük bir yapı küçük ölçeklerde halen Avrupa'dan daha iyi çalışabiliyor.

  • Adam uzaydan maç seyreder gibi milletlerin inciğini boncuğunu 4K izliyor çıkmış birisi ABD her alanda yeniliyor diyor yazık. Türkiye bu tip insanlar yüzünden gelişmiyor işte numune arıyorsanız bakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 22 Mayıs 2022; 20:23:13 >
  • AMERİKA BİTTİ YEGENN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 22 Mayıs 2022; 21:11:53 >
  • SUUD denen sütü bozuk sürüsü Petrol-Dolar bağını koparmadığı müddetçe


    ki


    bu imkansız adamların köpeği olmuşlar


    ABD yumruk yer yaralanır ama nakavt olmaz ABD yi ayakta tutan Petrol-Dolar ilişkisidir


    en başta ve önemlisi enerji, ticaret yolları ve para bankacılık sisteminde sekteye uğrarsa işte o zaman ABD yıkılır


    ama en önemlisi enerji bu alanda yıkılsın ABD dağılır

  • abd gittiği heryerde kazandı siz turk medyasinda provoke olmuşsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abd yorgun morgun bilmem ama görevini yerine getiriyor, yeni dünya düzenine geçiş hamlesi öncesi gerekli hazırlıkları yapıyor. Belki her şey %100 istendiği gibi değil ama yeterli düzenlemeler, hazırlıklar yapılıyor bana göre.

  • TAM BU BAŞLIĞI AÇTIM SURİYE HAREKATI MEVZUSU GÜNDEME GELDİ


    DEVLET BENDEN AKIL OLUYOR AKILLI OLUN

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.