Şimdi Ara

Amerika&Ebay 'den Alış-Veriş!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
0
Favori
20.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence beklemeni öneririm elbet sana paket yada tebligat gelecektir ona göre hareket edersin direk gidip sorunca satın adlığını düşünüp gümrükle falan uğraşrırlar belki.

    ama bunlar tamamen kendi düşüncem yani tecrübeyle sabit değil.
  • bekleme süresi kadar ek ücret talep etmesin bunlar
  • Paketin Manavkuyudaki posta işleme merkezi müdürlüğünde. Hemen adliyenin önü. 220 dolar üzerinden sigorta yapmasında sorun yok zaten bunun değerini bildirmek zorundasın. Ama şunu unutma bu paket sana hediye geldi para ödemedin. Bu yüzden 100 euro üzerindeki kısma gümrük vergisi ödemek durumundasın. beklediği kadar ekstra ücret falan yok. Tabi bu şşin resmiyeti. Başına gelebilecek şeyler şunlar:
    1. Paketin sorunsuz adresine gelir.
    2. İhbarname gelir seni posta işleme merkezine çağırırlar beraber paketi açarsınız, eğer para vermediğine ikna olurlarsa 100 euronun üstüdeki kısma gümrük vergisi ödersin.
    3. Buna ikna olmazlarsa 220 dolar üzerinden gümrük vergisi ödersin.
    4. Seni çağırırlar sadece 24 YTL. damga vergisi ödeyerek paketi alırsın (ya da hem gümrük vergisi hem de damga vergisi ödersin)

    bence yapman gereken beklemek oraya gidersen işkillenip paketi açabilirler..
    hayırlısı olsun




  • yararlı bilgiler için sağol.
    peki 220$ üzerinden en kötü ihtimal ne kadar vergi öderim toplamda.
  • Yaklaşık %10 olması gerekiyor ama tamamı üzerinden de alabilirler
  • en kötü ihtimal 22$ vergi vereceksem sorun yok
  • paketi aldım toplam 30 ytl civarı vergi ödedim.
  • arkadaşlar merhaba ben de bhphoto dan bir lens almayı düşünüyorum. Site oldukça sağlam bi site. konuyla ilgili olanlar bilir. Şimdi almak istediğim lens 75 usd. kargo parası da us mail- airmail parcel post ile 26 dolar. Şimdi ben bunu direkt alsam bi problem yaşar mıyım? ürünün fiyatı 75 dolar da toplam fiyat 101 dolar yapıyo o yüzden soruyorum.
  • gönderen firma olunca sorun çıkıyor diye duymuştum kişilerden almak daha garanti gibi duruyor tabii bhphoto'dan gönderen kısmına firma değilde isim yazmasını isteyebilirsiniz ama bhphoto nun bunu kabul edeceğini pek sanmıyorum
  • umarım sorun çıkmaz çünkü artık siparişi verdim. Gerçi çıkmaz diye tahmin ediyorum çünkü ürün fiyatı zaten 100 doların altında ve isbank kredi kartımla ödeme yaptım. İsbank maxinet aracılığıya anlaşmalıymış bhphoto ile. Sorun çıkçak olsa neden anlaşmış olsunlar? 100 usd altı için konuşuyorum tabi.
  • Amerika'dan ebay yoluyla 102.5$ + 53$ gönderi ücreti ile kodak c875 fotoğraf makinası aldım.Ürün usps ile bursa ptt ye geldi.Postacı eve tebligat burakmış, gittim görüştüm gümrüğe takıldığını söyledi.Bursa gümrüğü ile görüştüm, gümrük işlemlerinden önce sanayi ve ticaret müdürlüğünden garanti muafiyet belgesi almam gerektiğini, bu belge kendilerine geldikten sonra işlemlere başlayabileceklerini söylediler.Bursada 2 gümrük firmasıyla görüştüm onlarda yapılacak birşey yok bu belgeyi alman gerekli dediler.

    İl sanayi ve ticaret müdürlüğünden, sanayi.gov.tr den online mürecat ve müracat numarası, dilekçe, noter onaylı imzasirküsü, pttden aldığım fatura benzeri belgenin yeminli tercumandan tr. tercümesi, ikametgah kağıdı istediler.Tüm belgeleri tamamlayıp dün akşam teslimettim.Bu gün öğleden sonra belgenin hazır olabileceğini söylediler.

    Belgeyle birlikte (eğer alabilirsem) gümrüğe gidip oradaki işlemleri halletmeye çalışıcam.
    Bu kadar uğraştıracaklarını bilseydim hiç girmezdim yurtdışında alışverişe.

    Forumu okudum garanti muafiyet belgesi istenen kimse yok benden başka.Bahtsız bedevimiyim neyim anlayamadım bende.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerful -- 18 Nisan 2007; 10:17:45 >




  • @dgnzcn; hayırlısı olsun ve de geçmiş olsun yırtmışsın



    @nizambaba; sorun çıkma ihtimali daha fazla ama şans işte bak altta @Powerful arkadaşın başına gelebilecek en ağır şey gelmiş. Şirketlerden alınca bunlar gelebiliyor maalesef.

    @Powerful; dostum daha önce kapatılan yaklaşık 60 sayfalık topicte birçok arkadaşın başına gelmişti ve bildiğim kadarıyla geri göndermeyip evrakları tamamlayan ilk kişi sensin. Bunun daha da kötüsü CE belgesi de istiyorlar. Amerika'dan gelen bir mala Avrupa kalite belgesini alman da çok zor hatta imkansız bir şey yani. Aslında forumu daha önce okuyup gönderen kişiye keşke hediye seçeneğiyle göndermesini rica etseydin.




  • dostum gerçekten üzüldüm durumuna. Baya bi uğraştırmışlar. Umarım helledip makinana kavuşursun.

    Bu arada ürün için fiyat sınırlaması tam olarak nedir arkadaşlar açıklayabilir misiniz? baz ıyerlerde 100 euro ya 100 dolar denmiş, bazı yerlerde ise 100 euro ya 200 dolar denmiş. Hangisi doğru acaba? Ve bu fiyatlara kargo ücreti dahil mi değil mi?
  • duduco merhaba,

    sürun çıkma ihtimali yüksek demişsin ama dediğim gibi benim aldığım ürün zaten 100 doların altında fiyata sahip. Yine de sorun çıkar mı diyosun?
  • 100 euro normal zamanlarda, bayram ve yılbaşında 300 euro ama gönderenin şahıs olması vehediye olması şartıyla yani karşılığında para ödememek şartıyla
  • hadi ya. Neyse artık. Kısmetimize ne çıkarsa. İptal mi ettirsem acaba siparişimi? Dün akşam sipariş vermiştim.
  • Garanti muafiyet belgesini aldım 32,5 ytl'ye maloldu toplamda.Evrakları gümrükte bir gümrükleme firması elemanına verdim.Bir dilekçe yazdık, gümrük md. yrd. imzalatıp dosya no aldık. Yine İnternetten kullanıcı no ve şifre alındı.Bunlar birtakım yerlere girilecek.Yarın 10:30 gibi işlemlerin tamamlanacağı söylendi. Gümrük ile ilgili masrafın ne tutacağı konusunda şuan bilgim yok, yarın sizlerle paylaşırım.
  • Gümrük işlemleri kdv damga vergisi vs. 100ytl tuttu.Toplamda 355 YTL gibi bir fiyata kodak c875 fotoğraf makinasını almış oldum.
    Şu an TR de bu fiyatlara alabilmek mümkün. :)
  • Hayırlısı olsun güle güle kullan
  • Selam Arkadaşlar ben ebay den keman aldım bir adet fakat ürünün değeri biraz yuksek 1150$ a aldım ancak satıcı ile konuştuğumda benden 350$ kargo ücreti istedi ups ile gonderi için ben ups e telefon ettim bana verdikleri fiyat aşşağı yukarı 260$ civarında 3 gunde teslim sizce bu ürün gümrüğe takılırmı takılırsada ne kadar vergi öderim. Birde bir problemim daha var Ben ödeme şeklini paypal ile yapmak istiyorum fakat onceden personel chechk yapmıştım ama şimdi değiştiremiyorum bununla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim
    ve son problemım paypalda bir ürün için 1 den fazla kredi kartı ile odeme yapmam mümkünmü konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi
    şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.