Şimdi Ara

Amerika'dan eski araba getirmek isteyenler için... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
11
Favori
78.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sıfır araçta aynı şekildemi oluyor? birde %10 gümrük vergisini ilk defa duydum duyduğumda iyi oldu ben ötv ve kdv dışında daha ekstra vergi aldıklarını bilmiyordum birde devlet kendine aldığı ötv parasından kdv alması gerçekten çok saçma sapan bi durum
  • Türkiyede olmayan araba varmı ki o parayı vermeye değmez hurdalıktan şasi bulunup ebay ile parçalar peyder pey getirtilir restore edilir.
  • Peki hurda halde getirsek yinemi aynı acaba ? 1000 dolara sadece iskelet satanlar var o şekilde getirsek burda toplasak aracı daha ucuz bir maliyet olmazmı. Sadece iskeletede 18 bin dolar mı biçilcek
  • Hocam konu hort olabılır ama yardımcı olursanız sevınırım turkıye kayıtlı sadece hurda aksam onu amerıkaya gotursem orada yenıleyıp turkıyeye gerı getırsem her hangı bır ucret odemem gerekırmı gumrukte veya hurdayla bırlıkte gumrukten cıkarken sorun yasarmıyım su anlık yapabılıcegım bırsey degıl en az 5 10 yılı var ama merak ettım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Peki hurda halde getirsek yinemi aynı acaba ? 1000 dolara sadece iskelet satanlar var o şekilde getirsek burda toplasak aracı daha ucuz bir maliyet olmazmı. Sadece iskeletede 18 bin dolar mı biçilcek

    bu sorunun cevabını bende merak ediyorum bilen yanıtlasın
  • bayılıyorum böyle oturduğu organından kural koyanlara.

    40 bin dolarlık araç getiriliyormuş ve 5 bin olarak gösteriliyormuş; o yüzden 18 bin dolar yapmışlar.

    e ulan bunu yapacak adam yine 40 bin dolarlık araç getirtip faturayı 15 bin dolar kestirir; 18 üzerinden de öder.

    sizin yapacağınız işe ...

    halbuki o aracın herhangi bir amerikan 2. el sitesinden muadil fiyat aralığına bakmak çok zor değil mi?

    ve katakulli çevirene de düşük gösterdiği bedelin 100 katı vergi cezası kesmek de çok zor değil mi?

    evet çok zor. halkın devamlı tükettiği şeylere vergi koyarak bu kayıp vergileri toplamak daha kolay, insanlar koyun olduktan sonra.
  • 1 aylık hort ama, şimdi bu %84 olan ötvyi %130 olarak hesaplamamız gerek değil mi?



    Yani yalan oldu bütün hayaller, evet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed


    quote:

    Orijinalden alıntı: onurcandmt

    quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed

    Şimdi ben 20 yaşında caprice ss getirmek istesem araç değerinin 10 katı bedel mi ödemek zorundayım.

    Şimdi sen sen 20 yaşında o aracı getirtecek parayı nerden bulasın? Ailen getirtir sen değil dime?

    20 yasinda olan caprice ss oluyor anlama ozurlu.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu uygulama zaten bilinen birşeydi. Ancak klasik oto koleksiyoneri olsam, aracın trafiğe çıkabilir olmasını çok sallamazdım. Bu bağlamda, Amerika'dan çok ucuza aldığınız bir aracı gümrük müşavirinizin çevirdiği bir katakulli sayesinde %18 gümrük vergisi ile yedek parça gibi ülkeye sokup, toplayıp, garajımda saklar, yılda 1-2 kere bineceksem işimi çok ucuza halletmiş olurdum. Trafiğe kaydettirmek ve araca günlük binmek gibi bir derdim yoksa, bu devletin soygununun bir parçası olmazdım. An itibari ile iki klasik araç var. İkisi de trafiğe kayıtlı. Onları trafikten çeksem hiç sorun olmazdı bana, yıllık Sigorta ve MTV'leri yanıma kar kalırdı.
  • Bu resmen zengin işi olmuş 40000 usd ye araba getirene sen vergiyi 100000 usd de yapsan yine getirir çünkü parası var ama diğer tarafta 5000 dolarlık bir arabanın değerini 18 bine sayarsan o zaman çoğu kişi getirmez getiremez.
    Hiç biraz alt kesimi düşünen yok bu ülkede iyice sınıflanmaya doğru gidiyoruz. Zengin-fakir arasındaki fark git gide açılıyor.
  •  Amerika'dan eski araba getirmek isteyenler için...
  • arkadaşlar konuyu hortlatmak istemezdim ama kusuruma bakmayın artık ... arkadaşımızın biri mantılı bi şey söylemiş e bay dan parça getirtmek...evet parçaları vs kendimiz temin etmedikten sonra bu iş oldukça külfetli bir iş olur ki ne bileyim 2005 model mercedes clk parasına da kimse klasik e binmek istemez...Neticede herkesin tanıdığı itibar ettiği kaportacı ve elektronikçi ustası vardır... abartmaya gerek yok itina ile yapıldımı bu işi her usta yapar...arkadaşlar lafı fazla uzatmayayım e bay dan satıs yapan satıcılar mevcutmudur? link web site vs verebilecek olan var mı dır? okuyan herkese çok teşekkür ederim...
  • ben de hortlatayım konuyu. başka (aklı başında) ülkelerde aracın ilk satıldığı yıldaki fiyatı baz alınıyor.
    ha bir de mustang için yapılan bu güzelliği diğer efsaneler için de bekliyoruz :)
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25293621
  • Ben cin'de yasiyorum, 7 bin dolara BYD markali bir otomobil aldim, aracimin motorunu,disini,icini modifiye ettirdim. Emek harcadim anlayacaginiz. Benim ilk arabam ve turkiyeye getirmek istiyorum. Benim isim cin'de ihracat yapmak, isin gemi nakliyesini, cikisini ayarladim. Fakat Turkiye'ye vardiginda yapmamiz gereken prosedurleri bilmiyorum.
    Aramizda bu gumruk islerinden vs anlayan varsa yardimci olursa sevinirim.

    Arac 2012 model .
  • Madem herkes hortlatıyor, o zaman ben de hortlatıyorum
    Avrupa'dan (Almanya, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan) 10 yaşında bir arabayı getirmek istesek.
    Kanunen mümkün mü bu?
  • Dışarıdan hurda arç getirilemiyor. İthal edilen aracın klasikte olsa yürür durumda, çürük çarık olmaması gerekiyor. bir diğer konuda bildiğim kadarıyla %10 gümrük vergisi ABD den yapılan ithalatlara uygulanıyor.
    Valla arkadaşlar bir arkadaş yazmış, ben aynen onu uyguluyorum uygun bir şasi buldum çok iyi saçcı ve kaportacı buldum, bildiği macera perest arkadaşlar, 1 e 1 69 Mustang yapıyoruz. Araç bitmek üzere kısmetse 1 aya boyaya girecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Vatandaş üçkağıt yapıyorsa, devlet de ona göre uzmanları devreye sokup, aracın muadil değerine göre vergi almalı.
    5000 dolarlık araçtan 18000 dolar vergisi almak da hakkaniyet değil.
    Ayrıca araçlardaki KDV+ÖTV eski yıllardaki modellerde düşük uygulanmalı, yeni 0 Mustang getirenle, 20 yaşında bir araç getiren bir olmamalı. Yıpranmış bir araca yeni araç vergisi olmaz. Sonuçta 2.el bir araç ülkemizde el değiştirirken, devlete ÖTV+KDV ödenmiyor.
    2.el ithalatı 10 yaş ve üstüne mesela serbest bırakılmalı, MTV, ÖTV alınmamalı. Bu kadar insanları sıkmaya gerek yok.
    Adam aracı alınca zaten yıllık masrafları, benzini/mazotu, yol paraları vs ile vergisini verecek.
    Ayrıca ülkemizden daha az döviz çıkmış olacak. Sıfır araca 50000 dolar çıkacaksa, 2.el araca 10000 dolar çıkacak mesela.


    Kesinlikle haklısınız. 10 yaşüstü araç ithalatından vergiler kaldırılırsa ülkemizdeki 2. El piyasası da normal fiyatlara iner.
    Boşline golflere pololara, symbollere, linealara, meganelara, fluencelere eşşek yüküyle para saymayız. Gerçekten kaliteli araçlara hakettiği paraları vermiş oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Man -- 4 Kasım 2013; 16:56:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abi bu direk motor hacminden kaybediyor.Gelse hatırladığım kadarıyla benzinliydi lpg yaıştırıp yardırırız mantığı uygular şahinciler.
  • fakir olan 5 e alsa 18e saydıracak zengin olan 100 e alsa 18 kadar düşürebilecek işte ülkenin adeleti ee boşa dememiş üstad '' Zengin isen ya bey derler ya paşa. Fukura isen ya abdal derler, ya cingan haşa''
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.