Şimdi Ara

Amerika'da markette bozuk ürün satıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yoğurdun son kullanma tarihi 9-10 gün geçmiş. Hala da satışta. Hani bu Amerika'da gıda güvenliği var ağğğğbi, orda böyle bişe olsa uçururlar, gömerler diyenleri konuya bekliyorum :)

• Kimi kime ihbar ediyorsun beyim, buralarda bir adam ölmedikçe ya da silahlı saldırı olmadıkça kimse kimseyi gelip sorgulamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Haziran 2024; 19:7:25 >
  • Burada de isteyerek kanser oluyoruz. Çok bir fark göremedim. Daha büyük şeyler lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 17 Haziran 2024; 19:12:47 >
  • 'best before' geçince 'good enough' tarihi başlar :) En azından GDO'lu değil.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Hocam GDO işine gireceksek o zaman GDO'suz bir besin gösterir misin dünyada bana? EN basitinden yoğurdun içine bastıkları bir ton şeker bile şeker pancarından değil mısır şurubundan yapılıyor. Mısırlar zaten GDO'lu  

Dünya'da eğer kendin yetiştirip de organik tarım yapmıyorsan her şey sahte artık.

Türkiye'de şeker fabrikaları neden kapandı? Sen mısır şurubu iç kanser ol diye.

HALK denen şey de buna oy verdi!

Amerika'da gıda sahtekarlıkları zaten dünyanın en büyüğü. Bütün hileler önce burda çıkıyor da dünyaya yayılıyor.

Neden Amerikalılar 150 kg sanıyorsunuz?

• amerıga coh eyü yeghenım Amerika'da markette bozuk ürün satıyorlar 

• sensaura kullanıcısına yanıt

Tamamen haklısınız. Malesef. Köşesinde non GMO verified falan yazıyor ona istinaden yazdım. ABD'den çıktı bu mısır şurupları, palmiye yağları. Ama mesela şu mısır şurubu, (değişmediyse veya yanlış hatırlamıyorsam) Türkiye'de limitsiz, ABD'de şekerler içinde ~%30 izin veriyorlar. Avrupa da kısıtlıyor. GDO benzer şekilde, Avrupa'da yasak, en azından direkt olarak kullanılmıyor, diğerleri malum. Türkiye'de bu konularda denetim sıfır. Avrupa'nın obezi de Türkler oldu, artarak devam ediyor.

Türkiye'de sağlıklı gıda var, mesela kırmızı et üretiminin halen tam olarak endüstrileşmemiş olması avantaj ama bilnçli olmak kaydıyla. Dikkatsiz biri Türkiye'de epey zehirlenebilir. Tavuklar berbat bence, nitrat ve entibiyotik oranları... Saklamaya çalıştıkları kanser istatistikleri bir şeyler gösteryordur herhalde ama bir araştırmacı kendine güveniyorsa araştırsın. Trakya akarsularındaki kirliliği açıkyan ziraat müendisini tutukladılar, ertesi sene Marmara'da müsilaj oldu. En güvendiğimiz gıdalar ihraç edildikleri ülkelerden geri gönderiliyor, geçen ay maden sularını geri gönderdiler, yüksek bor var diye. Doğal süt aldık (göya), dolapta on gündür bozulmuyor.

2000'lere kadar ABD gıda standartları en yüksek ülkeydi. Geçtiğimiz yirmi yılda bunu Avrupa'ya kaptırdı bence ve fark da açılıyor. Bizse burada sağlıklı kalmak için üretim tarihinden çok daha fazla şey bilmek zorundayız.

• Kurulu düzenin yoksa cennet vatana dön hocam. Burda heryerde bim a101 şok var.
  • Ey Biden, uyuyor musun sen??!!?
  • bim merkezli besleniyoruz market bazında ve hayattayız, a101-bim gibi zincirlerin direk devlete bağlı olduğunu düşünüyorum, devlet var olsun ama macera dolu america be hocam(tr-ita sporluyum pasaport vize yok klonum çok onlar benim yerime geziyordur belki)

• bizimkiler bozuk tavuktan zehirlendi bile teksasda teyzem 3.5 attı ağır komalık olucaklar diye tarihi geçmemişte dolabın ısısını kısmış pintiler.

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

E hocam, papagan gibi hepiniz ayni lafi tekrar ediyorsunuz, biraz ozgun olun, kendine ait bir laf atsana ortaya :)))

Ben sunu buldum mesela. Madem TR bu kadar berbat, e ne duruyorsunuz, cikinsana yurtdisina, gobek bagiyla mi baglisin Turkiye'ye, ne duruyorsun orda, yok duruyorsan neden agliyorsun? :D

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Biden etkisiz eleman hocam, baskanlik Amerika'da diger ulkelerdeki gibi degil. Amerika'yi kurumlar yonetiyor, baskan da kurumlarin basina yonetici atiyor sadece sonra bi soz hakki yok. Aslinda olmasi gereken bu tabi de adam cok yasli, bence bir baskan 70 yasini gecmemeli.

• So, yogurt with a "best by" date that's come and gone isn't technically expired—and it is 100 percent okay to eat yogurt beyond this date. “It’s really only going to get more acidic and ferment more over time in your refrigerator,” Chapman says. “All that’s going to happen to the flavor is that it will get tangier.”

women's health
    If Your Yogurt Has A Lot Of Liquid At The Top, Sniff It Before You Eat It
    https://www.womenshealthmag.com/food/a32299412/can-you-eat-expired-yogurt/
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Misir surubu yemek ve sigara icmek de normal hocam o zaman, siz niye TR'deki margarine falan laf ediyonuz, kimse margarinden olmedi :) Olaya bakin, TR'ye gelince gunu gecmis urun satanlari taslarsiniz ki bence de dogru, halkin sagligiyla kimse oynayamaz, ama TR disinda bir yerde ayni olay olunca ya isteo olay aslinda oyle degil de bilmem ne  

Resmen gunu gecmis urun satiyorlar hocam, at gozlugu takmayin lutfen, yok best buy mis da he he :D

Lafa bak yani urun bozuk degilse halen yenebilirmis, ben nerden bilicem urun bozuk mu yoksa yok? Icini mi acip bakicam kuf var mi diye, olayin savunulacak bir tarafi yok, lutfen TR ye ayri yabanci ulkelere ayri tarife uygulamayin. O zaman TR'de gunu gecmis cikolatalari da yiyin bozuk degilse niye gida teroru diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Haziran 2024; 23:36:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Misir surubu yemek ve sigara icmek de normal hocam o zaman, siz niye TR'deki margarine falan laf ediyonuz, kimse margarinden olmedi :) Olaya bakin, TR'ye gelince gunu gecmis urun satanlari taslarsiniz ki bence de dogru, halkin sagligiyla kimse oynayamaz, ama TR disinda bir yerde ayni olay olunca ya isteo olay aslinda oyle degil de bilmem ne  

Resmen gunu gecmis urun satiyorlar hocam, at gozlugu takmayin lutfen, yok best buy mis da he he :D

Lafa bak yani urun bozuk degilse halen yenebilirmis, ben nerden bilicem urun bozuk mu yoksa yok? Icini mi acip bakicam kuf var mi diye, olayin savunulacak bir tarafi yok, lutfen TR ye ayri yabanci ulkelere ayri tarife uygulamayin. O zaman TR'de gunu gecmis cikolatalari da yiyin bozuk degilse niye gida teroru diyorsunuz?

Ben gıda konusunda herhangi bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum zaten forumda da genel olarak konuşulan bir konu değildir. Son kullanma tarihi yaklaşmış (genelde aynı gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilen) ürünler Avrupa’da satılır. Sadece yoğurt falan değil herşeyde. Bu daha önce görülmemiş bir şey değil yani. Ama itiraf etmek gerekir ki BB 8 Haziran olan ürünün hala raflarda olması ilginç (eğer fotoğraf gerçekten de bugün çekildiyse tabi)

Yine de yoğurdun öyle hemen bozulmayacağı, biraz ekşiyeceği hemen herkesin bildiği bir şeydir. Herhalde bu mantığa dayanarak böyle bir şey yapmışlardır diye tahmin ediyorum o yüzden bir önceki mesajımda o linki paylaştım.

BB tarihi geçeli 8-10 gün olmuş et, süt, yumurta falan da satıyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 17 Haziran 2024; 23:44:26 >

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında pek çok ülke böyle hocam. Zeka seviyesi çok düşük insanlar oldukları için günü geçmiş ürünleri rahatlıkla raflarda bulabiliyorsunuz. Özellikle manavlarda marketlerde satılan meyveler çoğu zaman küflenmiş oluyor. Mesela çilek alıyorsunuz üsttekiler iyi ama alttakiler küflenmiş oluyor. Zaman çok değerli olduğundan geri götürüp iade de yapamıyorsunuz, direk çöpe gidiyor.
  • Bu konunun amacı nedir, Türkiye ile kıyaslayıp burada da böyle demek mi. Amerika çok iyi diyenlere alın size demek mi. Eğer öyleyse neden oradasınız burada değil.

Yurtdışındakilerin, hele ki görece Türkiye'ye görece daha gelişmiş ülkelerdekilerin bakın burası da kötü demeleri cidden eğreti duruyor. Kendinizi rezil ediyorsunuz. Kimse o ülkelerde orası mükemmel demiyor, öyle bir ülke de yok zaten, ama görece iyiyse, iyidir, bunu da kabullenmek lazım. Eğer aksini ispat etmeye çalışıyorsanız o zaman "gel kardeşim ülkene" deme hakkı doğal olarak ortaya çıkıyor ve bu da gayet normal. Ama nedense böylesi bir tepkiye de çoğu agresif cevap veriyor, sebebi psikolojide gizli Amerika'da markette bozuk ürün satıyorlar 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.