Şimdi Ara

Amerika'da ev alma modası saçmalığı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufo

Bakü'de nerden aldınız?

Narimanov'dan hocam. Bir de Nizami'den bakiyorum artik insaallah birkac sene sonra. Nizami iyidir, yuruyerek 15 dakikada Dafne'desin :)

Dostum başlığa nyc yaz o zaman.

New York eyaletinde başka yerlerde bu ücret var mı, varsa ne kadar? Bir de neden ve nasıl Avusturya? Avusturya ucuz bir yer değil. Eu vatandaşı olmayanların da kolayca ev alabileceğini sanmam. Git appalachiadan ya da Vermonttan filan al aradığın doğaysa. Yılın başka zamanları başka lokasyonlarda yaşama imkanın varsa neden şu an bulunduğun yerde yaşıyorsun?

kısaca boş konu  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Boş yapma o zaman çık hocam zorla mı davet ettik konuya. Git ayponunda oyun oyna seni ne ilgilendiriyor ki.

Krediyi 5 yıllık çekersek ve 40%'ını peşin verirsek her şey belli oluyor. Aylık ödemesi $1,716'e geliyor ohh ne rahat değil mi? 5 yıl sonra bitiyor ödemesi Amerika'da ev alma modası saçmalığı! 

Puhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

5 yıl sonra aylık $1,716 dolar ödemeye sonsuza kadar devam ama :D

Amerika'da ev alma modası saçmalığı!

• sensaura kullanıcısına yanıt

750 bin dolarlık ev için 1400 dolar aylık sigorta+emlak vergisi + aidat diyorsun sonra Amerika'dan 2 bin dolar aylık nasıl ödenecek diyorsun.( Muhtemelen ev 1-1.5 milyon dolar arası ) 60 bin dolar değil 250 bin dolar kazandığınız söylüyorsunuz birde yani aylık 20 bin dolar üstü kazanç var ama 1400-2000 doları dert ediniyorsunuz?

Amerika'da konut sigortası zorunlu değil ancak mortgage olursa banka ister . Bizde de öyle. Aidat bizde sorun olabilmekte

Yani ev pahalıysa emlak vergisi + konut sigortası ( zorunlu değil ) + aidat yüksek olacaktır . 750 bin dolar 31 milyon lira ediyor yapıyor veya 2 milyon dolarlık ev 85 milyon lira ediyor. Amerika'da lüks bir binada 1 asgari ücret kadar paranın sigorta ve aidata gitmesi kadar normal ne olabilir ? Bizde lüks bir yerde sadece aidat asgari ücreti geçmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Kasım 2025; 20:19:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi blokluyorum. Nedeni bende kalsın. Yoksa incinirsiniz...ordan burdan şurdsn bir şeyler alıp birleştirip yazıyorsunuz. Sırf itiraz için. Hocam ben istesem Teksas'ta 1 milyon dolara villa alırım. Burda sohbet cash de alsan sonsuza kadar ödemen gerek aylık ücretlerden ne senin ne de kimsenin haberi var. Orda burda youtube da Amerika'dsn ev alın diyenler gibi size kitlemek en iyisi aslında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Allah sabir versin hocam. New York hayatta yasayamayacagim sehirlerden biri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Birleşmiş Milletler gibi yer hocam. Yazları Rus bölgesinde okyanus keyfi bile yapılıyor. New York'un bütün olayı iş imkanlarının çok olması. Böyle iş imkanları olmasa zaten New York'ta yaşanmaz haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 20:44:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

baküden yatırımlık ev alınırmı?

Yatirimlik kendin bilirsin hocam, oturmak icin alinir ama orda calisacaksan. Calismayacaksan yatirimlik almani tavsiye etmem. Satsan parasini yurtdisina cikaramazsin kolay kolay. Ben yilda 1 defa ugrarim 1 haftaligina, kalan zamani air bnb yapmak oluyor, zaten iyi fiyata aldik (daha dogrusu eşim aldı). 36 ay taksitle veriyorlardi ama simdi taksit kalkti.

70 m2 2+1 evler hemen hemen 6 milyon lira, kucuk ama sehre yakin ve islevsel. Su daireyi New York'ta alsan, Pesin 1 milyon dolar basardin, her ay da $2000 dolar aidat oderdin :D

Narimanov'daki evler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 21:17:38 >

güzelmis evler ama beklediğim fiyat degil. ha 36 taksit iyiymis ama

Valla dostum, eglencesine gore Baku New York'tan 5 kat daha iyi bi yer, fiyatlar da 5 kat ucuz. Baku'den bir ev almak iyidir, ama dedigim gibi, maddi imkanin varsa tavsiye ederim, yoksa gerek yok.

Şuna bak hocam akşam 9'da sokaklarda insanlar yürüyor Bakü'de. Amerika'da 8'den sonra sokakta canlı göremezsin, evlerine kapanıyorlar tavuk gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 21:34:40 >

hocam yasamak degil yatırımlık düsünüyordum aslında. 3 aylık kalma süreleri benim için çok fazla. sizin durumunuzda almak cok mantıklı.

Türkiye den birini gördüm mü koşarak uzaklaşıyorum, kendini belli ediyor her türlü Türkiye den gelen :D

- Flame Towers
    - Haydar Aliyev Center
    - Baku Airport
    - National Gymnasium Arena
    - Azersu Tower
    - Port Baku Tower
    - 28 Mall
    - Port Baku Residence
    - Crescent Mall & Residence (bunun sadece kaziklarini yaptirdim zaman yetmedi)
    - Targovi'deki Hard Rock center
    - Deniz Mall
    - Mariott Hotel
    - Hilton Baku
    - White City Hotel
    - White City'deki Paris Evleri ve Park District Rezidanslari...

Vesaire vesaire :)

Turkler olarak bu projeleri bizler bitirdik sonucta, hepsinde de nasil bir calisma temposu, uykusuzluk, iskence cektigimi bi ben bilirim, bir de Allah ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 22:47:0 >
    Alev kulelerin den haberim var, diğerlerini tam bilmiyordum.

Ama ben şundan dedim ülke de maalesef gerici, yobaz ve hırt sorunu çok, Allah korusun bir de Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler ülkeye gelirse hepten güzelim ülke maf olur, yoksa kendini bilenler tabii gidip görsünler, ama diğer gruplar sıkıntı…

Zaten Bakü’yü Arap, Hint ve Pakistanlı turistler doldurmuş, tıpkı Türkiye gibi bir de diğerleri gelirse yazık olur, sinir olmuştum Hintlileri görünce, düzgün bir fotoğraf, video çektirtmiyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yav tamam tamam gelmicez amerikaya yeter

Dön o zaman Amerika'da ev alma modası saçmalığı! 

Hintli, Pakistanlı ve Araplar cinsel turizm için geliyorlar hocam. Gezmeye değil yani.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.