|
Bakü'de nerden aldınız? |
|

1 Mobil
Popüler Konular listesinde
|
Bakü'de nerden aldınız? |
|
Dostum başlığa nyc yaz o zaman. New York eyaletinde başka yerlerde bu ücret var mı, varsa ne kadar? Bir de neden ve nasıl Avusturya? Avusturya ucuz bir yer değil. Eu vatandaşı olmayanların da kolayca ev alabileceğini sanmam. Git appalachiadan ya da Vermonttan filan al aradığın doğaysa. Yılın başka zamanları başka lokasyonlarda yaşama imkanın varsa neden şu an bulunduğun yerde yaşıyorsun? kısaca boş konu < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Boş yapma o zaman çık hocam zorla mı davet ettik konuya. Git ayponunda oyun oyna seni ne ilgilendiriyor ki. |
|
1 odali studyo ev buldum. Milleti kandırma yöntemlerine bakın şimdi. 30 yıllık mortgage ile aylık 4000 dolar diyorlar, ohhh kira öder gibi ev sahibi olacağız değil mi? Krediyi 5 yıllık çekersek ve 40%'ını peşin verirsek her şey belli oluyor. Aylık ödemesi $1,716'e geliyor ohh ne rahat değil mi? 5 yıl sonra bitiyor ödemesi Puhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 5 yıl sonra aylık $1,716 dolar ödemeye sonsuza kadar devam ama :D ![]() ![]() |
|
750 bin dolarlık ev için 1400 dolar aylık sigorta+emlak vergisi + aidat diyorsun sonra Amerika'dan 2 bin dolar aylık nasıl ödenecek diyorsun.( Muhtemelen ev 1-1.5 milyon dolar arası ) 60 bin dolar değil 250 bin dolar kazandığınız söylüyorsunuz birde yani aylık 20 bin dolar üstü kazanç var ama 1400-2000 doları dert ediniyorsunuz? Amerika'da konut sigortası zorunlu değil ancak mortgage olursa banka ister . Bizde de öyle. Aidat bizde sorun olabilmekte ![]() ![]() Yani ev pahalıysa emlak vergisi + konut sigortası ( zorunlu değil ) + aidat yüksek olacaktır . 750 bin dolar 31 milyon lira ediyor yapıyor veya 2 milyon dolarlık ev 85 milyon lira ediyor. Amerika'da lüks bir binada 1 asgari ücret kadar paranın sigorta ve aidata gitmesi kadar normal ne olabilir ? Bizde lüks bir yerde sadece aidat asgari ücreti geçmekte < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Kasım 2025; 20:19:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 20:44:46 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
baküden yatırımlık ev alınırmı? |
|
Yatirimlik kendin bilirsin hocam, oturmak icin alinir ama orda calisacaksan. Calismayacaksan yatirimlik almani tavsiye etmem. Satsan parasini yurtdisina cikaramazsin kolay kolay. Ben yilda 1 defa ugrarim 1 haftaligina, kalan zamani air bnb yapmak oluyor, zaten iyi fiyata aldik (daha dogrusu eşim aldı). 36 ay taksitle veriyorlardi ama simdi taksit kalkti. 70 m2 2+1 evler hemen hemen 6 milyon lira, kucuk ama sehre yakin ve islevsel. Su daireyi New York'ta alsan, Pesin 1 milyon dolar basardin, her ay da $2000 dolar aidat oderdin :D Narimanov'daki evler... ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 21:17:38 > |
|
|
Valla dostum, eglencesine gore Baku New York'tan 5 kat daha iyi bi yer, fiyatlar da 5 kat ucuz. Baku'den bir ev almak iyidir, ama dedigim gibi, maddi imkanin varsa tavsiye ederim, yoksa gerek yok. Şuna bak hocam akşam 9'da sokaklarda insanlar yürüyor Bakü'de. Amerika'da 8'den sonra sokakta canlı göremezsin, evlerine kapanıyorlar tavuk gibi :) ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 21:34:40 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Kasım 2025; 22:47:0 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
yav tamam tamam gelmicez amerikaya yeter |
|
|