Şimdi Ara

Amerika'da ev alma modası saçmalığı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • New York'ta ev almayı düşünüyordum ancak vaz geçtim. Kira'dan devam.

Apartman dairesi fiyatları $750,000 dolar peşin. 2 + 1 ve 75 m2, tamam uygun diyelim.

Aylık ödemesi $2,000'leri buluyor! evi peşin alsanız bile

HOA fee, maintenance fee, property tax gibi aidatları her ay otursanız da oturmasanız da ödüyorsunuz.

Üstelik eve çamaşır makinesi koymanız yasak. 10 günden fazla da bir arkadaş getiremiyorsunuz. Evin içinde cam falan kırılsa değişmek için yazılı izin lazım!

Vazcaydım valla Amerika'da ev alma modası saçmalığı! 

Ornek veriyorum, 2024 yapimi yeni bir bina, yeni oldugu icin maintenace fee yok, ohh ne guzel, en az 5 yil bakim onarim aidati odemeyiz deyip su evi $825,000'e alsak, icine girer girmez odeyecegimiz aylik HARÇ toplam = 598 + 275 + 542 yani $1,415 dolar, ki her sene de 10-15% zam geliyor, enflasyon 3% ama kimse takmiyor!

Ustelik camasira da dereye iniyorsunuz New York'ta, evlerde camasir makinesi yok, olan evler yok mu? Var tabiki, ama onlar da daha pahali! Bir de çamaşırhane demiyorum, evimin bizzat içinde makinem yok!

Lanet olsun boyle sisteme! Ben bu paraya 1 tane Ankara'dan (aldim zaten), 1 tane Baku'den (aldim zaten), 1 tane Ekaterinburg'tan (planim var), 1 tane de Avusturya'dan ev alirim (planim var)!

3 ayda bir baska ulkeye gider otururum!

YOUTUBE'DA ATIP TUTANLAR HIC BU UCRETLERDEN BAHSEDIYOR MU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2025; 18:27:35 >

• Olması gereken de o zaten. Nufus arttıkça iş imkanları arttıkça yeni evler de çok yapılmadığından evlerin fiyatları da artıyor.

Şimdi Amerikadaki devlet bu NYC de evler pahalı arazileri imara açalıım her yere ev yapalım daha da büyütelim dese NYC 8 milyondan 15'e çıkacak İstanbul gibi rezil bir şehre dönüşecek.

Şehre göçün önüne geçmenin tek yöntemi bu. Büyük şehirler pahalı olacak. Götü yiyen oturacak.

• Bir çırpıda okudum, yorumum "paranla rezil olmak, soygun, yasal haraç" karışımı. İnanılmaz.

Çuvalla para veriyorsun, ama mülke tam sahip olamıyorsun, legalize edilmiş kurumlara 1400-1500-2000 USD Allah ne verdiyse ödüyorsun eve sahip olma haracı olarak anladığım kadarıyla. Öyle faturalandırılmış ve tüketime bağlanmış bir kalem de değil, direkt haraç. Yuh.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Kasım 2025; 19:0:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ya bir de evi almak için $150 ben $150 eşim başvuru ücreti ödeyecekmişiz, 15 gün araştırma yapacaklarmış mış mış da mış mış Amerika'da ev alma modası saçmalığı! 

Bir de $825,000 dolar istiyor 1+1 50 m2 eve

Satıcı David'e öyle bir laf soktum ki ölene kadar kendine gelemez, kepaze olsun öbür tarafa gidince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2025; 18:25:27 >

Şimdi Amerikadaki devlet bu NYC de evler pahalı arazileri imara açalıım her yere ev yapalım daha da büyütelim dese NYC 8 milyondan 15'e çıkacak İstanbul gibi rezil bir şehre dönüşecek.

Şehre göçün önüne geçmenin tek yöntemi bu. Büyük şehirler pahalı olacak. Götü yiyen oturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 13 Kasım 2025; 18:27:25 >

Hocam evin fiyatina yorum yapmissin, sagolasin, bir de $1500-$2000 tutan aylik harclara yorum yap da ortalik senlensin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2025; 18:28:47 >

abd de yaşayan hiç bir yakınım abd de ev sahibi değil zaten planları genel olarak 50+ olunca Türkiyede yemek tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı hesabı 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

One cikaralim da herkes gorsun :)

• Orası Türkiye değil, Türkiye Türklerin yönetmemesi gerekecek kadar önemli bir ülke sonuçta... Eskiden Amerika'ya gelmiş İngiliz Alman yahudi Ermeni ispanyol italyan vs o evleri aldı ve çocuklarına miras bıraktı. Türkiye'den giden biri o evleri alamasın isteniyor zaten muhtemelen londra'da öyle... Burda şaşılacak birşey yok . Sen oraya zenginliği almaya geldin evet bir miktar almış olabilirsin ama çoluğunu çocuğun bunu yaşayamayacak Amerika'yı hiç bir zaman vatanım dedirtmeyecekler zaten çocuğun da yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Kasım 2025; 19:47:43 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parası varki alıyor, niye eleştirelim

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Ayrıca bu eleman ifadesinde "Türkiye'den giden biri o evleri alamasın isteniyor zaten" demiş. Sanki yerleşik native Amerikan vatandaşları bu uygulamaya tabi değiller mi? Hahaha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben birkaç sene önce İstanbul depremi konusunda ; İstanbul'a yeni ev yapılmamasını konut dönüşümü yapılması için emlak vergisinin 3-5 kat artırılmasını zaten konutların aşırı pahalılaşağından ev sahiplerin de kazancı olacağını.Burda biriken para ile konut dönüşümü yapılmasını yazmıştım... Şehre yeni konut yapılmıyorsa ev fiyatları artar yönetici kesim vergileri artırıp rantın önemli kısmını belediyeye aktarmış olur. O parayla da şehre hizmet sunar ... Emlak vergisi ve konut sigortası bizde de var ama bizde konut sınırlaması yok devamlı inşaat var bu yüzden düşük diyebiliriz... New York'ta boşta ev yoksa ev sahibinin umrunda değildir, kiracıların yani göçmenlerin sorunu da bizi ilgilendirmez ... Keşke Türkiye'de de göçmenlerin problemi bizi ilgilendirmez diyebilseydik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Kasım 2025; 20:2:16 >

Hocam kimse yazinin tamamini okumuyor ki, cumle cumle yerlerine dikkat ediyorlar. Bu Aypon herseyi bozdu valla, insanlar yazi okumaya useniyor artik.

Kiracilarin sorunu yok hocam New York'ta, bilakis ev sahiplerine patliyor bu sistem, onu gostermek icin actim bu konuyu:) o aidatlari ev sahibi oduyor eve sahip oldugu sure boyunca :) Daha ne kadar

acik yazabilirim bilemiyorum :)

New York'ta evin varsa her ay $2000 odeyeceksin! otur ya da oturma, ister kendin kal, ister kiraya ver, ister satlik de, farki yok, ev sahibi her ay $2000 oder! hem de dunya devam ettigi sure boyunca.

Bunu ilk kim anlayacak bakalim.

Ev almanin hicbir mantigi yok New York'ta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2025; 20:41:30 >

Kiracıya ödettirilir o . Kiralara bakmak lazım

• Biraz önce baktım Amerika kira ,vergiler ve ev fiyatlarını. 400 bin dolarlik ev en fazla 20bin dolar kirası var ama 13 bin dolar gideri varmış .7 bin dolar kazanç var ve %1.7 gibi düşük kazancı varmış ( kazanç matrahından düşerek vergiden kaçınma ihtimali var mı bakamadım)

Tamamda bu bizim ne işimize yarayacak? Bize ne? . Amerika'ya giden sensin problemi olan sensin Almanya'ya giden elemanın da ordaki sorunlarından bize ne ? Sana ev al diyen de yok ne yapalım şimdi kirada oturmak daha avantajlı ise

Ek: kendi oturduğun ev için az ama kiraya verdiğin zaman nerdeyse hepsini vergiden düşüyorsun .20bin dolarlık kira gelirinden sadece 2 bin dolar kazanmış gibi vergilendiriliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Kasım 2025; 21:5:34 >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Ya hocam, kiralar $3000 dolar ortalama, ev sahibine icinden $1500 ya kalir ya kalmaz. Hem kiraci bulmak da oyle kolay degil. Zillow'dan kendin bak, 1 yildir bos olan binlerce ev var. Bir yerlerine giriyor ev sahiplerinin.

Ya ayda $2000 harac vereceksem, o zaman 1+1 bi ev tutarim, $2500'e kirada otururum. ne ugrasicam aidatlarla. Akil isi degil Amerika'da ev almak. Dahasi eve istedigin seyleri yaptirma hakkin yok, camasir makinesi koyamiyorsun ya.

Ya hocam su vergiden dusurulur lafi acaba Turk insaninin kafasinda ne anlama geliyor bi cozemedim. Vergiden dusurmek deyince o parayi odemiyoruz falan saniyorlar mesela, ya ben o arabayi aldim ama vergiden dusurdum. HALK: Vuyyy aneeeey, araba bedava desene :)))

Size Amerika'dan bilgi veriyorum ki Turkiye'den ev almak cok daha mantiokli, kolay, islevsel, hizli. Yav Turkiye'de iyi seylerde varmis diyeceginize, hep bi olumsuzluk ariyorsunuz.

Iyi tamam insaallah Kemal CHP'nin basina gecer o zaman, banane ben TR'de mi yasiyorum derim Amerika'da ev alma modası saçmalığı! 

Puhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

• bencede kiralamak mantıklı acaba müstakil evlerde mi aynı izin alınıyor bazı tamiratlar için yoksa sadece apartman daireleri için mi geçerli eğer kira vergilerle kafa kafaya geliyorsa ve vergiler senelik değil aylık ise kirada yaşamak mantıklı tabi düşünsenize elektrik tesisatında sıkıntı var izin al led spot değiştir izin al gibi giderse çok saçma olur

Türkiyede daha mantıklımıdır bilemem imkanı olanların çoğu Türkiyede değil zaten :)))

yazılım muhendisi arkadaşım kanada da 13 yıldır müsatakil bahçeli garajlı bir evi var 3 çocuk özel okulda 2 arabası var mortgage sistemine 7 yıl borcu var

Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.