|
New York'ta ev almayı düşünüyordum ancak vaz geçtim. Kira'dan devam. Apartman dairesi fiyatları $750,000 dolar peşin. 2 + 1 ve 75 m2, tamam uygun diyelim. Aylık ödemesi $2,000'leri buluyor! evi peşin alsanız bile HOA fee, maintenance fee, property tax gibi aidatları her ay otursanız da oturmasanız da ödüyorsunuz. Üstelik eve çamaşır makinesi koymanız yasak. 10 günden fazla da bir arkadaş getiremiyorsunuz. Evin içinde cam falan kırılsa değişmek için yazılı izin lazım! Vazcaydım valla Ornek veriyorum, 2024 yapimi yeni bir bina, yeni oldugu icin maintenace fee yok, ohh ne guzel, en az 5 yil bakim onarim aidati odemeyiz deyip su evi $825,000'e alsak, icine girer girmez odeyecegimiz aylik HARÇ toplam = 598 + 275 + 542 yani $1,415 dolar, ki her sene de 10-15% zam geliyor, enflasyon 3% ama kimse takmiyor! Ustelik camasira da dereye iniyorsunuz New York'ta, evlerde camasir makinesi yok, olan evler yok mu? Var tabiki, ama onlar da daha pahali! Bir de çamaşırhane demiyorum, evimin bizzat içinde makinem yok! Lanet olsun boyle sisteme! Ben bu paraya 1 tane Ankara'dan (aldim zaten), 1 tane Baku'den (aldim zaten), 1 tane Ekaterinburg'tan (planim var), 1 tane de Avusturya'dan ev alirim (planim var)! 3 ayda bir baska ulkeye gider otururum! YOUTUBE'DA ATIP TUTANLAR HIC BU UCRETLERDEN BAHSEDIYOR MU? ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 13 Kasım 2025; 18:27:35 > |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı