Şimdi Ara

AMD Zen işlemciler 17 Ocak’ta geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
8.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu serinin 16-24 çekirdekli mimariyle çıkarılacağını okumuştum diye hatırlıyorum ki öyle olsaydı çok vasat bir işlemci olurdu. Daha adam akıllı 8 çekirdek desteği gelmedi oyunlara, yazılımlara. Gerçi çok takip etmiyorum fakat öyledir diye tahmin ediyorum. Bunun dışında sen bırak teknik özellikleri de çekirdek başına düşen performanstan haber ver. FX serisi tam bir vasattı bu konuda. Hatta FX-8150 Phenom serisinden daha düşük performans sunuyor diye bir söylenti vardı.

    @BabyYourLost
    Pek öyleymiş gibi durmuyor.
    http://www.anandtech.com/bench/product/1748?vs=1714

    @BeAr
    Arkadaş ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki. F/P bir ürün için hele de AMD gibi bir firmanın Intel'in tek çekirdeğinin %85 performansını vermesini neye dayanarak eleştiriyorsun anlamıyorum ki. Bir kere AMD ile Intel arasında teknoloji farkı var zaten, bütçe farkı da var. Zaten AMD'nin gelirlerinin büyük bir kısmı tahmin ediyorum ki GPU pazarından kazandıklarına dayanıyor. Çünkü işlemci pazarında Intel'i tercih edenler, GPU pazarındaki nVidia'yı tercih edenlerden fazladır. Neyse bunlar önemli detaylar değil, benim buradan söylemek istediğim AMD tek bir sektöre yatırım yapmıyor. Yani odaklandığı tek bir sektör yok ve AMD işlemci teknolojilerinde Intel kadar ileri değil ne yazık ki. Önemli olan fiyatını hakedecek performans sunup sunmaması, 2.000 TL'ye yüksek performanslı işlemci sunması değil. Eğer dersen ki "Banane AMD'nin bütçesinden." o zaman da "Kötü iş yapıyor diye hiç yapmasın." mantığıyla yorum yapmış olur ve AMD'nin batmasını isteyerek Intel'in de tekel olmasını beklediğini hepimize göstermiş ve balon bir yorum yapmış olursun.

    @OyuNKoliX
    Ee? Sen her Intel kullanan zengin mi sanıyorsun? Misal adam SLI/CrossFire yapar, AMD darboğaz yapar bunun için Intel alır. Oyun piyasasında işlemcinin önemi budur. Darboğaz yapmaması. Yoksa render almıyorsan işlemcinin çok da güçlü olması şart değil, "darboğaz yapmasın" yeter. Mesele daha fazla performans vermesi değil yani. Eğer AMD güçlü kartlarla SLI/CrossFire yapıldığında bile darboğaz yapmayacak güçte bir işlemci üretirse bunu fanboy olmayan herkes alır.

    Arkadaş asıl sen daha kendi dediğinin farkında olmadan ve olayı anlamadan yorum yapmasan ölmezsin. Burada Intel'den AMD'ye geçmekten bahsediyorsunuz. Bu da direkt olarak fiyatı kapsıyor, kapiş? AMD, Intel'le yarışabilecek güçte olsa fanboylar harici Intel kullanan olmaz zaten merak etme sen.

    @nightsniffer
    O arkadaş RX 480 CrossFire'ın 1080'i devirdiğini söylemiş, çok gerisinde kaldığını değil ancak evet, hâlâ gerisinde kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 20 Kasım 2016; 16:58:13 >




  • Beyler kesinlikle burda fanboyluk yapmıyorum ama sizcede işlemcide intel ekran kartında amd daha iyi degilmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Beyler kesinlikle burda fanboyluk yapmıyorum ama sizcede işlemcide intel ekran kartında amd daha iyi degilmi

    Önceden AMD'ye aşırı bir sempatim vardı ama hiçbir zaman fanı olmadım ve fanlığını yapmadım, sadece AMD'ye biraz fazla pozitif bakıyordum ve umutlarım da vardı açıkçası ama artık kalmadı. Sana tarafsız olarak cevap vereyim. Daha iyi derken bunun iki çeşidi olabilir. Birincisi performans, ikincisi fiyat/performans. Ucuz dersen o iyi olmuyor, kişisel anlamda iyi olabilir ancak. Eğer performans için soruyorsan işlemcide Intel, ekran kartında ise nVidia daha iyi, zaten testlere bakarak da görebilirsin bunu. Fiyat/performansta ise her zaman AMD daha iyidir. Ayrıca AMD chipsetli anakartlar Intel chipsetli anakartlara oranla daha ucuzdur ki AMD chipsetli anakartlar maksimum orta segmentte bulunan modellerken Intel tarafında 2000 TL'lik anakartlar bile bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 20 Kasım 2016; 17:6:33 >




  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Hocam burada fp olayını da göz önünde bulundurarak yorum yaptım herkes 2 bin 3 bin verip 1070 1080 alamaz ama 1200 civarı verip 480 alabilir hem bu kart günümüz oyunlarında ultra için yeterli diye düşünüyorum

    AMD cipset anakartlar daha ucuz ama işlemcisi bir yerden sonra yetmiyor çok iyi bir soğutucu alacaksinki ancak yetsin sogutuguyla beraber intel fiyatına denk geliyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Bro cok haklisin FX-8350 DX12'le test etmisler oyunda i7 3770 K'yi geciyor bu gercekten cok onemli bir gelisme o zaman ben FX-8350'yi bosuna almamamisim . FX-8350 DX11'i desteklemiyor DX12'yi destekliyor ve i7 3770 K DX11'i destekliyor islemcilerin DX11 DX12'yi desteklemesi cok onemli hele oyunlarda DX12 sanki FX-8350 icin tasarlanmis gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 22 Kasım 2016; 17:16:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mimaride mini itx anakart çıkaracak mı AMD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yandancatli -- 22 Kasım 2016; 23:13:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yandancatli

    Bu mimaride mini itx anakart çıkaracak mı AMD

    Büyük ihtimal çıkacaktır hocam net bir bilgim yok lakin böyle tahmin ediyorum.
  • Ya abi benim derdim inteli ezip gecsin değil.
    Intelin tekil gücü 2 ise amdnin 1.75 olsun 1.5 olsun ama 1 olmasin.
    Intel almak istemiyorum.
    Su zenler ciksada artik alsak.
    200 dolara 4690k performansi versin canimi yesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar İntel performansı beklemek biraz zor bence.



    Oyunlarda çekirdek azlığından dolayı biraz sıkıntı yaşasa da i5 2500k 3570k'lar iş görüyor oc yaptınmı.



    Amd'ninde yapacağı şey en az 2500-3470 performansında tek çekirdek gücü olan %20 civarı oc olan 6c/6t bir işlemciyi 600 tl civarına satışa sunması iş bu kadar basit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam F/P olarak AMD daha iyidir işte. Intel alıp da sıvı soğutma alan kullanıcı da çok ki artık zaman sıvı soğutma zamanı. Fanlar gibi gürültülü sistem eskidi artık. GTX 1060 Founders Edition'ın fiyatını bilmiyorum, normalinin fiyatı 1600 civarı gibi ancak 1060 Founders Edition bile 480'i geçmek için yeterli bir kart. AMD bu seride sıvamış gibi duruyor. Önceki serilerde her zaman NVIDIA'nın bir model gerisinden gelirdi şimdi 3 model gerisinden gelmiş. Bence daha çok performans ve stabilite için 400 TL verilir. AMD'nin driver problemleri çok yaşanıyor. Tabi herkeste olacak diye bir şey yok ancak NVIDIA'ya oranla bu sayı AMD tarafında daha fazla. AMD işlemciler için soğutucuya gelecek olursak AMD işlemcilerin sıvı soğutma ile gelen modelleri var ki 5GHz yetmeyecek de kaç GHz yetecek? 8 GHz mi? Şaka bir yana şu an AMD alınmaz. Zen serisini beklemek lazım. Ondan sonra Zen belki eski FX serisindeki gibi Intel ile mücadele edebilir. Gerçi eski FX serisinde Intel'e kök söktürmüş galiba ancak AMD istese de bunu yapamaz artık, Intel arayı bayağı açtı çünkü teknolojide.

    @Sertan-57
    Bro full AMD sistem fetişim var zaten, yapmayın şunu.

    @UmudunuKaybetme
    Ya arkadaş zaten AMD'nin sıvadığı olay saf çekirdek performansıydı. Başka bir şey değil yani olay. AMD saf çekirdek performansını Intel'inki kadar artırabilirse -ki zor gibi görünüyor, yapabilseler şimdiye yaparlardı diye düşünüyorum- Intel'i ezer geçer. Çekirdek sayısı daha fazla sonuç olarak. Ha 8 çekirdek kullanılmasa bile, desteklenen programlarda Intel'in işlemcilerinin çekirdek sayısı kadar çekirdekle Intel'e eşitlik sağlar yani en azından. Ben AMD'den umutluyum. Adamların reklamları çok hoşuma gidiyor, şu tasarımları falan. Sırf bu yüzden seviyorum AMD'yi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 23 Kasım 2016; 14:45:50 >




  • 16 Çekirdekli AMD İşlemci Intelın 12 Çekirdeklisinden Fazla Performans Verıcekmı Sorusu Gelıyor Aklıma. Skylake Serisinde Alan Aldı Satan Sattı. Şımdıden Sonra Bu Dolar Kuru Ile AMD nın Zen Islemcısı Cıksa Nolur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx

    Arkadaşlar İntel performansı beklemek biraz zor bence.



    Oyunlarda çekirdek azlığından dolayı biraz sıkıntı yaşasa da i5 2500k 3570k'lar iş görüyor oc yaptınmı.



    Amd'ninde yapacağı şey en az 2500-3470 performansında tek çekirdek gücü olan %20 civarı oc olan 6c/6t bir işlemciyi 600 tl civarına satışa sunması iş bu kadar basit

    2500 K 3570 K Lar O.c Yaptınmı İş Göruyor Ne Demek :D Sanki Yapmasan İş Görmeyecek İşlemcilermiş Gibi Konusuyorsun Kardeş. Ezici Üstünlük Sağladı Intel AMD'ye. Intelın Skylake'den Sonra Cıkaracagı Islemcılere Rakip Olur Anca Zen Islemcı. Cunku Mıllet Aldı Sattı. Bu Dolar Kuruyla Valla 1000 Lira Olan Islemcı Turkıyede 1400 Lira Olur Gıbı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sertan-57

    Bro cok haklisin FX-8350 DX12'le test etmisler oyunda i7 3770 K'yi geciyor bu gercekten cok onemli bir gelisme o zaman ben FX-8350'yi bosuna almamamisim . FX-8350 DX11'i desteklemiyor DX12'yi destekliyor ve i7 3770 K DX11'i destekliyor islemcilerin DX11 DX12'yi desteklemesi cok onemli hele oyunlarda DX12 sanki FX-8350 icin tasarlanmis gibi.

    4.CÜ Nesil ve Üstü Seriyle Karsılastırılması Gerekır Bence 8350 Çunku Onlarda Direct 12 Destegı Var :D Bu Durumda İş Yine İntele Donuyor. :))
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Bro sen rahat ol AMD tek izlek sorununu coktan cozdu CMT teknolojisine tekmeyi basip Hyper-Threading teknolojisine gecip bastan asagi cozmus durumda suan tek izlekte i7 7700 K'nin performansi verir ama gecemez oyle gorunuyor i5'leri gecsin yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4'cu nesille karsilastirmak cok sacma ayni senede cikmalari lazim FX-8350 ile i7 3770 K 2012'de cikti zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BYGURSEL58


    quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx

    Arkadaşlar İntel performansı beklemek biraz zor bence.



    Oyunlarda çekirdek azlığından dolayı biraz sıkıntı yaşasa da i5 2500k 3570k'lar iş görüyor oc yaptınmı.



    Amd'ninde yapacağı şey en az 2500-3470 performansında tek çekirdek gücü olan %20 civarı oc olan 6c/6t bir işlemciyi 600 tl civarına satışa sunması iş bu kadar basit

    2500 K 3570 K Lar O.c Yaptınmı İş Göruyor Ne Demek :D Sanki Yapmasan İş Görmeyecek İşlemcilermiş Gibi Konusuyorsun Kardeş. Ezici Üstünlük Sağladı Intel AMD'ye. Intelın Skylake'den Sonra Cıkaracagı Islemcılere Rakip Olur Anca Zen Islemcı. Cunku Mıllet Aldı Sattı. Bu Dolar Kuruyla Valla 1000 Lira Olan Islemcı Turkıyede 1400 Lira Olur Gıbı.

    Dediğimi komple tersten anlamışsın.Oc yapmasa da iş yapar ama (Z serisi anakart yoksa biraz zor saat hızları baya düşük kalıyor) i5 işlemci skylake'da olsa İşlemci sömüren oyunlarda iyi ekran kartlarıyla bazı oyunlarda tökezliyor artık hafiften daha fazla fps alabilecekken sınırlıyor.Hatta forumda bile acaba i7 geçsem mi diyen bazı kişiler gördüm ama eski oyunlarda İntel rakipsiz zaten.


    Amd Zen işlemcilerin Skylake ya da daha üst seriye rakip olarak çıkarmasına dediğim bişey yok Sandy Nrdige'ye rakip çıkardık diyece halleri yok.Ama Zen işlemcilerin tek çekirdek performansı olarak i5-i7 3.nesil işlemcilerin tek çekirdek performansını geçmez diye düşünüyorum.Ama fazla çekirdek ve ht avantajıyla dx12'nin de yaygınlaşmasıyla İntel skylake veya broadwell işlemcilere sıkı rakip olur mu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler bakin FX-8350 DX12'le OC yapilmadan GTX 980 Ti catir catir besliyor

    https://youtu.be/DKKgA27BeoM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sanirim bu islemci hakkinda bilginiz var. Beklemeye deger mi? Yoksa intel alip kenara mi geceyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu dolar kuruyla hic toplamayi dusunmuyorum zaten hocam. Bakalim ileride neler olacak. Haziranda toplarim sanirim sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx


    quote:

    Orijinalden alıntı: BYGURSEL58


    quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx

    Arkadaşlar İntel performansı beklemek biraz zor bence.



    Oyunlarda çekirdek azlığından dolayı biraz sıkıntı yaşasa da i5 2500k 3570k'lar iş görüyor oc yaptınmı.



    Amd'ninde yapacağı şey en az 2500-3470 performansında tek çekirdek gücü olan %20 civarı oc olan 6c/6t bir işlemciyi 600 tl civarına satışa sunması iş bu kadar basit

    2500 K 3570 K Lar O.c Yaptınmı İş Göruyor Ne Demek :D Sanki Yapmasan İş Görmeyecek İşlemcilermiş Gibi Konusuyorsun Kardeş. Ezici Üstünlük Sağladı Intel AMD'ye. Intelın Skylake'den Sonra Cıkaracagı Islemcılere Rakip Olur Anca Zen Islemcı. Cunku Mıllet Aldı Sattı. Bu Dolar Kuruyla Valla 1000 Lira Olan Islemcı Turkıyede 1400 Lira Olur Gıbı.

    Dediğimi komple tersten anlamışsın.Oc yapmasa da iş yapar ama (Z serisi anakart yoksa biraz zor saat hızları baya düşük kalıyor) i5 işlemci skylake'da olsa İşlemci sömüren oyunlarda iyi ekran kartlarıyla bazı oyunlarda tökezliyor artık hafiften daha fazla fps alabilecekken sınırlıyor.Hatta forumda bile acaba i7 geçsem mi diyen bazı kişiler gördüm ama eski oyunlarda İntel rakipsiz zaten.


    Amd Zen işlemcilerin Skylake ya da daha üst seriye rakip olarak çıkarmasına dediğim bişey yok Sandy Nrdige'ye rakip çıkardık diyece halleri yok.Ama Zen işlemcilerin tek çekirdek performansı olarak i5-i7 3.nesil işlemcilerin tek çekirdek performansını geçmez diye düşünüyorum.Ama fazla çekirdek ve ht avantajıyla dx12'nin de yaygınlaşmasıyla İntel skylake veya broadwell işlemcilere sıkı rakip olur mu olur.

    Doğrudur hocam bişi diyemem. Yanı dedıgın gıbı olursa bızede yansır. Intelı bıraz zor durumda bıraksa boyle guzel ucuzdan ıslemcı alabılsek.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.