Şimdi Ara

Amd ve İntel işlemcilerin farklılıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu forma yeni katıldım ve bir bilgisayarcıda part time çalışıyorum.Ve işlemci konusu hakkında baya bir bilgim olduğunu düşünüyorum.Umarım doğru düzgün bir yazı yazarım ki insanlarda Amd ile İntel'in artıları ve eksileri hakkında bilgi edinebilsinler.Ve sizde benim eksiklerimi dile getirin bende buraya yazayım.Sonuçta biz bir Master Yoda değilim.Ha bide son olarak ne intel nede amd fanboyuyum.Hangisi iyiyse onu alırım(ekran kartında olay tamamen farklı).

Not:Burdaki karşılaştırma için koyacağım işlemciler fx8350 ile i7 4770k bu karşlıştırmanın nedeni iki firmanında en seviye işlemcileri olması.
    Not2:Opterone Xeon ve ..-e serisi işlemciler bu teste dahil değildir çünkü bu işlemciler farklı bir klasmanda.Tabi bu işlemcileride değerlendircez.
    Not3:verceğim bilgilerde cpuboss ve güvenilir sitelerin benchmarklarından alıntılar yapıcağım.

1)Çekirdek sayısı:Evet belkide birçok insanın en çok merak ettiği şeylerden biridir.Amd nin 8 çekirdeğimi yoksa intelin 4 çekirdeğimi(sandy ve ıvy bridge-e hariç)Burada iki firma farkılı yollar izliyor.Amd çok çekirdekten yüksek performans verirken,İntel tek çekirdekten yüksek performans verir.Nasıl mı işte böyle:
     Amd ve İntel işlemcilerin farklılıkları
    Bu resimdede görüldüğü üzere İntel Amd'ye oranla çok daha yüksek bir single-core performansı verir.İşte bu yüzdende intel oyunlarda daha çok performans verir.Ancak bu eskidendi çünkü yeni nesil konsollar çekirdek canavarı olacak.Buda İntel'in 4 çekirdek devrinin sonu olacak gibi gözüküyor.Ve alınan bilgilere göre 2014 ilk yarısında %50-55 oranla Haswell-refresh ve Haswell-e serilerinde 8 ve 6 çekirdekli işlemcilere geçileciği konuşuluyor.Ne kadar doğrudur bilinmez.

Herneyse arkadaşlar ilk bölmün sonuna geldik.Umarım beğenmişsinizdir.Bir hatam varsa düzeltirseniz sevinirim.İyi forumlar

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.